Aha, Bobes opich jeste, ze ste to pripomnela👍A uz doufam bude behat😉
Aha, Bobes opich jeste, ze ste to pripomnela👍A uz doufam bude behat😉
No prave. U nas chlastal nejaky tatkuv stryc. Jeho otec ne, jeho bracha, tedy muj strejda ne. Ale upili se oba jeho synove, problem s alkoholem, i kdyz nebyl vylozene ochlasta mel i tatka a ma i bracha. Bracha je na tom zatim nejlip, taky neumi rict ne, jak tatka, ale neopiji se do mrtva, jak on. Hodne se opiji i dalsi bratranek z tatkovy strany, ten je od tety. Zenske z te linie nic, zadna notoricka. Z druhe strany, od mamky je notoricka privdana teta, jeji bracha se taky upil, chlastal jeji otec.Z jejich deti zatim nikdo, co vim. Nevim jestli primo gen, ale sklony k tomu se dedi urcite. Na sobe ale vidim, ze jde o to, jak se k tomu dotycny postavi. Bud muzu chlastat a vykladat, ze to stejne mame dedicne a nemuzu za to, nebo proste…nepit. Nikdy jsem si nenechala ridit zivot nikym a nicim a alkoholem uz vubec nehodlam. Mam plno blbych vlastnosti, ale zase jsem zasadova.
Fikovnice:Nevzpomínáte si někdo, kdo sem kdysi dával fotku užovky stromové, jak ji má na balkóně kdesi na chatě??? To byla hadice jak anakonda!!!😄🙄
Presne ji vidim, na tom drevenem zabradli, ale kdo, to vubec netusim. Jani toho, ze se dostanu s necim do nemocnice se desim tak, ze se teda snazim nad tim radej ani neuvazovat. Jako mlada jsem si rikala: toho bohda nebude😉 jenze s vekem ta pravdepodobnost rapidne stoupa🫣 Toz…treba i rozum mi nekdy dojde😜 Znameho, 20 leteho klucinu, pred tydnem slepak. Kurna to neovlivnis, no🤔
Fíkovnice:No, Raduš, to jsi mi teda radost neudělala!!!😂
To je Matka rodu?😀😛
Jééé Jani, jsem ti neodpověděla😊 Ne, ne, matka rodu byla obří, ta měla kolem metru a 5cm v průměru. Tahle je sice celkem velká tedy, že to není jen roční nudle, ale do matky rodu má ještě hóóódně let😉
Dajo, to je v poho, jak se tak bavíme se sousedkama, sestřenkama(všechny jsou mladší než já) tak máme stejný problém, že se nechytáme, nesoustředíme a totálně zapomínáme. Můj názor je, že nám technika dokonale zahltila mozky. A nejen nám, mají to tak i mladí, jen ti si to ani nezvládají uvědomit. Jako vlézt pod auto, pod vlak, aniž by se člověk rozhlédnul…to fakt není normální🙄
A kdyby se někdo ptal: ne, u nás nepršelo😢Teda mamka hlásila pár kapek - my jsme na cestách.
Že jí tam zafungovala wifina😉Dáji, to co měl váš muž je právě to, co psala Fíkovnice v otázce, jestli na to Bobča nepůjde.
Bobi, já myslela, že o zápalu plic jsi psala v souvislosti s tlustou paní😊no neva, tak hlavně, že je pryč a máš tam konečně ,,normální" osazenstvo👍 bude ti veselej, to je jasné🤪
Zavislost je nemoc, dejme tomu. No tak nechlastej, nikdy, nic a nestane se ti, ze se stanes zavislym. Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost. Takze: proc ja nemusim a ostatni musi. Musi? Klidne budu platit lidi, co na ne prijde nemoc, ale proste nemam zajem dotovat ty, co si ji zpusobi svym nezrizenym zivotem.
Včera jsme byli mamce popřát a zprovozňit náhradní mobil. Samsung jsme hodinu chystali, byla teda hláška, že tam blbne mikrofon. Až jsme tam konečně všechno nainstalovali zjistili jsme, že ne, že blbne, ale prostě nejde, takže volaný ji neslyší🤔Takže další mobil, další hodina. Podivný Huawei😏Roky máme všichni Samsungy+chytré televize Samsung, takže zvykat si na jiný celý mobil, ikonky, ovládání…v 73letech…nic moc. Ani já bych to teda nechtěla. Takže Tom dostal direktivně nařízeno, že tenhle je tak max na týden náhradní a koupí nový!(dobře mu tak, když jí nechtěl dát svůj starý😜) Když jsme se už skoro za tmy vraceli domů, tak před naším po silnici poskakoval sousedův kocourek Kvído. Hupsnul do křoví k potoku. Viktínu jsem kolem baráku nikde nenašla bála jsem se, aby tam nebyl někde s ním😕Naštěstí po chvíli přicupital. Soused taky netušil, že Kvído chodí až na cestu(nemají pozemek ani oplocený) On to bere v klidu(Kvída dostal od spolupracovnice, co ho už nechtěla) ale já teď budu nervní, že tam ne, že najdu rozjetou některou ze svých koček, ale i Kvída🙄Dneska čekám návštěvu tchánů🥳 takže musím letět vyrábět pohoštění, udělám párečky v listovém a hermelínový salát(minichlebíčky) Tom mi koupil dorty, tak sladké naštěstí nemusím tvořit😉Stačí, že musím odbordeizovat barák😎
Niki, jak u slepiček?
Bobi, u vás na bojišti klid?
Dájo, musím se obézní paní zastat. Jestli to nepletu s jinou, tak Bobi psala, že měla zápal plic. Já celý život nějak trpím na průdušky, prostě mám problémy s dýcháním, zahleňuju se, odkašlávám po ránu jak tuberák. Máme to z dědovy strany, je tam astma i CHOPN. Svou diagnozu teda neznám. Ale cca tři měsíce zpátky jsem se nachladila a to bylo peklo na zemi. Chrchlala jsem imrvere, ne kašlala, prostě chrchlala, hnus fialovej, co vám budu povídat. Jeden den už to bylo napínavé, bylo to tolik hlenů, že jsem to nemohla dostat z krku a jako by mě to začalo dusit. Jsem si říkala, že jestli přežiju noc, tak snad budu muset jít k doktorovi. Pak mě napadlo, že tam mám vyrobený sedmikráskový sirup, který je právě na to chrchlání. Začala jsem to do sebe valit ve velkém a snad už nemoc jako taková polevovala…ulevilo se mi, pomalu se to vyléčilo, i když jsem myslela, že to snad nikdy neskončí. Šílela jsem sama ze sebe, litovala jsem Toma, že to musí poslouchat(i když on už je zvyklý😊) Jenže to prostě nejde ovlivnit. Já jsem ale tedy chodila chrchlat na WC, což tlustá paní nemůže, že áno🙄 A tady vidí Bobča na vlastní oči, co udělá s lidma obezita. Ano, dokud je člověku 30, tak ještě to může omlouvat slovy, že ,,umí ta kila nosit". V 50 je z ní nemocný člověk a v 60 troska, co se o sebe sama nepostará👎
Tady je to spíš o tom, proč nějaký feťák a alkoholik, za kterého beztak platí zdravotní pojištění stát a on je pro stát 00 nic, má mít stejnou péči jako lidi, co se chovají slušně, pracují, odvádí. Takový se má léčit tak maximálně v nějaké vězeňské nemocnici, kde jsou na takové zařízení.
Na druhou stranu, když jsem četla nadpis jsem si říkala, že v Bobiš nemocnici by neškodilo proplesknout jak sestry, tak doktory😉 bo tam očividně nefunguje nic👎
A speciálně pro tebe Jani😜vařím oběd, hodím z okna okem do žabinců ve výtoku a něco se tam hýbá. Říkám si: ha, takový plynulý pohyb, to přece nemůže být skokan. Zaměřím pořádně oko a vidím hlavičku s půlměsíčky! Vyletím ze dveří s mobilem, sakra, že ona se zasunula pod kamení?!? Stoupnu k velkému kameni a pátrám očima a hele: Žofie si tam leží na mělčině, 10cm od ní skokan zelený(vpravo)
Bobeš a co máš dobrého? Já vařím, respective teprve se chystám na májůvkovou omáčku s knedlíkem a protože sme nenažranci, tak k tomu ještě grilované kuřecí stehenní řízky. Normálně se u nás jí bez masa(taky by nám to neuškodilo😏)
Nikči, mamce jsem koupila dvířka, co jsou na baterky(nebo je možnost do sítě, ale tu tam nemá) a jsou buďto na čidlo, což ona mít nemůže protože je tam ,,tma", tak má na časovač, kde si nastavíš čas otevírání ráno a zavírání večer. Jen jsem to teď přenastavila při změně času.
Buggyra:Ještě mu ty nedomykavé chlopně budu závidět😉
Macecha by řekla “nerouhej se!” 🤫
Vzhledem k oteklým kotníkům a břicha, děsivému zadýchávání…něco podobného tuším, srdce nebo ledviny… vím. Buchtu k snídani už dojídáme týden, už jsem fakt na ni neměla chuť😉 tak jsem si protáhla obchůzku o kilometr a zašla do pekárny. Kámoška, co tam prodává na mě kouká: co ty proboha, byla´s běhat? Ale néé, já jen ráno chodím na rychlou obchůzku😏Akorát jsem ze sebe skoro nemohla vypravit slovo🙄Venku mluvit ještě zvládám horší, když přijdu ještě do tepla🙄
Ale to je nomální Uďo, napuosto nomální…😛
Vůbec mě to nepřekvapilo, neslyším to od Bobči poprvé. A to přitom léky na ředění bere snad polovina starších lidí, takže když někoho objednám na zákrok první, co budu řešit je, jestli nebere něco, co musí vysadit, že?!?😏
Pod 50kilo se nevlezu, ani když se snažím jak blázen, takže dneska žádný poník, ale pěkně budem lítat Orionko na koštěti😜Teď odjížděl Tom do práce a hlásil, že sousedka přivezla muže po operaci srdce po týdnech v nemocnici konečně domů. Ona mi včera hlásila, že ho dneska přivezou, ale že ho nepoznám, že zhubnul 20kilo. Ještě mu ty nedomykavé chlopně budu závidět😉Ale ne to, že mu rozkuchali hrudník…teda🙄
Bobi buď ráda, že máš nakonec ,,jen" bolavá záda😏
Jo zapomněla jsem Niki napsat, že ono se chov čehokoliv asi moc nevyplácí(ani to domácí pěstování) jde jen o to, že prostě víš, co do toho sypeš a nežereš bordel😉
Uf Niki, no to je jasné, jak jednou najde zdroj, jen tak něco ji neodradí. Ano, to svařované pletivo by myslím pomohlo. Elektrika nevím, pes jedině, že by tam byl puštěný - hlídač. No naši psi byli s liškou kámoši, dělili se s ní o misku. Za to mi neohrožovala kočky. Chlupy nevím, tak možná ze lva by pomohly😉
Niki😲 jéje, to je mi líto😢Liška je chytrá, ona bude chodit třeba týden okolo a sondovat. U jedněch sousedů taky stačilo, že měli návštěvu a jednu noc nezavřeli kurník…a bylo po slepicích. Nové slepičky…to tak bývá i bez lišky, že se bojí vylézt z kurníku, poznaly jen haly, venku to neznají, bojí se. Mamčiny, po útoku toho jestřába, taky snad 14dní nechtěly vylézt z kurníku na dvůr, neřkuli dál do humna. Tak snad nové zabezpečení už bude stačit.
Jak jsem psala o opařené ruce, v\táhnula jsem druhé listové těsto z mrazáku a dala si ruku na něj (to první už bylo zteplalé) Pálilo to jak čert, ani jsem tam tu ruku nemohla udržet, tak jen vždycky na chvilku. Po půl hodině jsem šla ven, natáhla si na ruku dlouhý rukáv(venku se zchladilo už) to řezalo, ale nedalo se nic dělat. A cca po 5 minutách najednou jak když utne, přestalo to úplně bolet. Mám tam flek, ale teď to vůbec nebolí, raděj se toho teda nechytám. Jdu chrnět.
Bobi, myslím na tebe👍
Přesně…vyrypuju a je to totálně nekonečné zvlášť, když my máme, i vedle nás jsou dvě louky plné pampelišek. To, co bych teoreticky ze záhonů vyrýpala(a co tam přežívalo od loňska) tam do měsíce vyroste x5…z nových semínek, co už tam samozřejmě vysemenily🙄Vloni jsem si u toho parádně namohla ruku, vypadalo to, že to skončí karpálema, tak snad si je nevyrobím letos. No…tato činnost je zatím v nedohlednu. Aby toho nebylo málo, tak jsem si dneska u oběda debil vyšolíchla olej na ruku - od té doby ji mám na ledu, bolí to dopr…jak čert.
No já jsem to tam nepřipsala, tak doufám, že to nevypadalo, že chci Bobču strašit. Právě naopak, píšou tam, že to není nijak nebezpečné a když to nepomůže, uškodit nemůže. Tak prostě uvidí, ona tohle zvládá(mě by na to nikdo nedostal🤫)
A když zvládá báby na pokoji, tak už asi všechno😜
Buggyro, s tím sázením, jsem chtěla reagovat, ale já prostě fakt vůbec nestíhám, takže buďte v klidu. Já(my tady) musíme zeleninu brzo, protože pak už neprší, pak taky dojde voda a nám by nic nevyrostlo. Takže vysetou ji sice mám, někde už i dokonce vylezla(v jednom řádku není nic a nevím, co tam mělo vlastně být😊) ale protože nestíhám, nejspíš ji v plevelu za chvíli nenajdu👎Musím, prostě musím ji okopat, jen netuším, kdy to bude🙄Už teda dočišťuju ten poslední záhon(o čemž mluvím nejmíň 14dní) pak teprve pozametat ty cesty konečně(neva, jehnědy z bříz tam popadaly teprve před týdnem, dělat to dřív, tak bych tam musela dvakrát) A začít plet některé kytky, protože ano, některé záhony jsou prostě katastrofa. Mimo všechno ostatní, teď všude pampeluchy.
Jo…mamce včera opět sletěl mobil na mramorové schody, takže je po něm. Roztříštěné sklo, nejde. Tom jí jeho starý nedá, má tam různé kontakty, SMS atd. Takže musí vydržet do zítra, kdy jde zase do práce, přiveze jí nějaký starý po zaměstnancích. Mamčin byl celkem nový, teprve tuším třetí rok ho má. No nic, koupím ji to uzavírací pouzdro(taková ta knížečka - má to tchán) sice to zase nabyde a nevím, kde už ho bude nosit, ale se hned nerozmlátí🙄
Čau Bobi, takže jsi si to našla? Pokud ne, kopíruju: Vážená paní/pane, kaudální blok, ke kterému jste byl objednán/a Vaším lékařem, se indikuje u pacientů s bolestí zad v dolní bederní a křížové oblasti vzniklé spontánně nebo po neurochirurgickém výkonu, event. u ortopedických pacientů s bolestmi kyčlí. Vpich jehlou se provádí do otvoru v kosti křížové mezi hýžděmi. V této oblasti již neprobíhá mícha, tudíž se nemusíte obávat jejího poškození. Tento blok je prováděn „naslepo“ a jeho úspěch není stoprocentně zaručen. Účinek je velmi individuální. Někomu pomáhá a vydrží půl až jeden rok, někomu jen několik týdnů, jinému nepomůže vůbec. Vaše dosavadní potíže ale nezhorší a při dobrém výsledku jej lze opakovat nejdříve po půl roce. Neodstraní příčiny Vašich potíží, ale může Vám výrazně ulevit od dosavadní bolesti. Postup při kaudálním bloku: Kaudální blok se provádí v poloze na břiše. Kyčle jsou podloženy válečkem, aby křížová kost byla do nejvýše, pro snadnější punkci prostoru. Mezi hýždě Vám sestra vloží gázu, aby dezinfekce nezatekla na konečník a popálila jej. Následně dezinfikuje oblast punkce. Lékař provede tenkou jehlou místní znecitlivění. Delší jehlou detekuje potřebný prostor. Aplikuje dávku slabého anestetika s kortikoidem, při kterém pocítíte tlak. Tento tlak může být u někoho velmi intenzitivní a může vystřelovat do dolních končetin. Rychle však odezní. Obstřiky se provádějí v sérii, vždy 3 dny po sobě. Celý den se pak dodržuje klidový režim. Na toaletu chodit smíte. Po obstřiku Vám sestra zkontroluje krevní tlak. Komplikace po obstřiku: Komplikace jsou individuální a bývají minimální. Můžete mít slabé nohy, necitlivou oblast genitálu, vyjímečně se stává, že pacientům samovolně odchází moč. Tyto nepříjemné stavy během několika hodin úplně vymizí. Dále se může vyskytnout bolest hlavy, pokles krevního tlaku.
Jen podotknu, že akce, kdy se nebude dát nic dělat a ocitnu se v nemocnici…bych se teda raděj nedožila😏
Ha, ha dneska jsem jela do nahrávacího studia za Tomem, dnes nahrával dětský orchestr s Davidem Kollerem. Jenže dneska první a jedinný den za měsíc, co nefoukalo a neschylovalo se k dešti. Takže jsem od rána lítala s postřikovačem a likvidovala plevely, respective ostružiny a planý chmel - obojí se v zahradě neskutečně rozplehnilo👎David měl přijet na 11h, po 13h bývá oběd. Nějak jsem doufala, že půjdou(půjdem) na oběd a pak dotočí zbytek. Přijela jsem tam 13.20(s tím, že nikdy nejdou na čas…a stejně jsem nestíhala) Koller hotovo a odfrčel zpátky do Prahy😏tak jsme akorát šli na ten oběd - děcka už obědvala a pak se ještě dotáčely zbylé věci. Cestou domů jsem nakoupila a přijela 19.20. Zavřela skleník. Do rána byly u nás hlášeny 3st. Bylo -0,5st😈Když jsem ráno viděla teploměr, málem se mnou šlehlo👎Jak už jsem psala, vistárie na pergolách tolik nasazených květů neměly, ani nepamatuju. Nakvetlé všechny magnolie a plno jiných keřů. No a ve skleníku se schovávají všechna rajčata, včera jsem dosadila náhradní hadovku, když předchozí zlikvidoval asi hryzec. Koukala jsem, nevypadalo to poškozeně, tak snad dobré🙏