U nás si zatím sousedé ještě pomáhají hodně. Mamka má fajn sousedku, se kterou si pomáhají navzájem(sousedka je o 10let mladší) mamka je léta vdova, sousedky muž není věčně doma, tak se musí taky spolehnout jen na sebe. Já tady mám teď samé mlaďochy vedle k dědině, ale v ulici, ve staré zástavbě, si taky vycházíme se sousedy vstříc. Už jsem psala, že u nás se vůbec nekrade, tady většina roky neměla ani oplocené pozemky, ploty začínají postupně stavět spíš kvůli tomu, že si pořizují zvířectvo(i my jsme měli kvůli tomu, že byli v plánu psi a kočky)
Coudas: Tak dík… 🤭
Trvalo mi asi 5minut, než mi došlo😜 Sem se přehlídla no…🙄😛
Coudas, spočítala…hmm, já bych si nespočítala ,,ani nákup"😏 Moje znalosti matematiky končí někdy ve třetí třídě(velkou násobilku už jsem se nenaučila👎) Na to se pak blbě navazujes tím dalším🙄 Pak jsem se naučila ještě počítat rovnice a procenta a…neumím už ani jedno, protože jsem to cca 20let k ničemu nepotřebovala🙄 Takže když někdo vzpomene učení, tak pro mě je to: hm a to je co? 😏
Ještě k tomu rovnání…pošlete ji sem! Já včera veslovala(vesluju obden) a nějak mi to ale vůbec nesedlo, vyšla jsem polomrtvá, ráno mi nějak líp nebylo, cvičení šlo ztuha a nakonec jsem si nějak natáhnula bok. Když jsem pak šla na obchůzku mě to táhnulo, šlo se mi blbě, sotva jsem domů dolezla🙄 Teď jsem hodinu drhnula kuchyni, šílený binec, tři dny jsem na ni nešáhnula🙄 Stříkala kytku, protože jsem si ji asi přinesla s vlnatkou (či jak se ta potvora chlupatá jmenuje😎) Musím jít spočítat k sousedce ovečky(a slepice)😉
Dneska náročnější😉 V prvé řadě fůra sportovních přenosů už od 5h ráno😏 Naštěstí holky 4hru vyhrály, takže to bylo hnedka příjemnější👍 Pak obchůzka jako vždy, snídaně, vaření obědu(krůti křídla s kaší) Jak jsem šla do domku pro brambory rovnou jsem vzala i zeminu a v přestávce mezi vařením a přenosy vysela rajčata a přesadila taky dvě kytky. V 15h oběd a pak jsem šla k sousedce poklízet, tedy zkontrolovat slepičky a ovečky a dát jim vodu. Taky jsme jim naškubala pampelišky. Vajíčko bylo jen jedno. Doma jsem pak šla navyrypovat pampeluchy na zítra, ať tam nejdu s prázdnou😉 A k večeru upekla buchtu na snídaně. Odpoledne volala mamka, že jak odstřílela ležku v biatlonu. Že to neviděla, protože jí volala sousedka, že jí po zahradě s Mandy běhá nějaký velký pes. Letěla tam, psi tam spolu svorně šmatlali, ale jak Mandy uviděla mamku, začala na pejsu štěkat, vopice falešná😉 Mamka ho vypustila zadní brankou k potoku, ale nechápala kudy se tam dostal, musel se protáhnout, úzskou mezerou kolem trubky a zdi. Mandy velká není, ale neleze tama. Už ji nějakou dobu zavírá do zahrady, protože jinak byla Mandy ve vjezdu u bočního vchodu do baráku a když šel někdo hlučnější po chodníku, tak vyběhnula a štěkala. A lidi se báli, že na ně ,,zaútočí". To ona by nikdy, protože není vůbec agresivní a navíc je to posera, k cizím lidem by vůbec nešla. Čí to byl pes mamka neví, nezná ho a ani mě to podle popisu nic neříkalo. Naštěstí se nervali.
😲😢 Díky, ale neměla jsem to tu vůbec číst, neměla. Najít takto svého psa, tak to nerozchodím😢
Coudas: Bobco je to paráda. Ty kapsy, na kresle a na gauči zboku, to je na pivo? 🤭
To je vidět, na co ta osoba myslí😏 na knížku samozřejmě😜 Viď Bobi?!?😉
Bobi ta s laclem a kočičkou…to je nádhera🤩👍 Ta se mě líbí moc🙂 Teda všechny samozřejmě, ale tahle nejvíc👍 Nechceš boha říct, že jsi to ušila za včera😲
S pálkou, jasně, vždyť vidím, že jsi to ty😜🤣(kdyby jsi napsala, že je to Santa, taky uvěřím…může to být kdokoliv😛)
Coudas díky za vysvětlení👍 jsem právě koukala vedle na tu holku v helmě: ,,hm, to je nejspíš nějaká hra?" ale nechápala jsem, proč ty taky masku nemáš, co je to teda za divnou hru😛 Samozřejmě, že když jsi napsala softball tak vím, ale nějak víc neznám, spíš klasický baseball a ani ten mě teda nebaví. Ale ranařka jsi teda pořádná👍 se tomu pytli už nedivím😜
A ještě dodám, že lepší tohle, než blbá hlava🙄 Včera jedem do toho Brna a já už cestou přemýšlím, kam zajdem na ten oběd a říkám si: půjdem do té japonské restaurace (Kobe) a já si tam dám to skvělé kung pao, mohly by sme s mamkou i napůl, je toho hodně. Chodíme po těch obchodech a uvažuju, kde přesně je ta restaurace, tam nahoře, tak jako v rohu…koukám zespoda na ten vrch a: ty voe😲 to je v Praze na Chodově!🤣 Debil🤣 A já si tak dělala chutě😟 Ale teda jídlo jsem i tak měla nakonec moc dobré: vepřová líčka s čočkou na medu a zázvoru s kaší👍
Coudas: Respektuji a chápu. Bohužel jdu proti všemu.
Nechceš k tomu dát popisek?😏
eva: Ale to nemusí být hned prolaps dělohy, ono to nepřijde “hned jak blesk z čistého nebe”, ale už to tady opravdu nebudu rozebírat…jen jsem poznamenala, že není úplně až tak v pořádku, aby žena tahala 50, 30, 20 kg těžká břemena…
Však jo, souhlas. Není, ale vysvětlujte to mladé silné, co se vždycky cítila jako kluk a taky toho tolik musela zvládnout, aby nebyla za pipinu😉 Před rokem byla řešit inkontinenci moje 50letá kámoška. Netahala myslím nikdy nic, celý život o sebe velmi pečovala, chodila cvičit jogu, štíhlá jak proutek, ale tohle se jí nevyhnulo(má dvě děti)
Elisak: Já vyrazila na víkend za mamkou pomazlit štěňata.
Ježinku čo to jééé? Ten navarhánkovaný pupíček, to by bylo pusinkování😜 Má velké pacinky, nějaký bernský?
Souhlasím, že taháním těžkých věcí si postupně ta záda odvaříme. Je tam nejspíš přímá úměra s tím, kolik toho utáhnou svaly a co už namáhá přímo páteř. Mladému vysportovanému člověku svaly páteř dlouho chrání. Jenže i věkem pomalu ubývají, chtě nechtě ochabují a pak je k průšvihu kousek, kdy tu námahu přeženem…a je vymalováno. Vlastní zkušenost. Silové práce byly doslova moje hobby, nebylo nic, co bych nezvládla. Až jsem si záda jednou přemohla a už to není ani trochu ono, někdy mám problém obout si ponožku. U ajťáka je problém naprosto opačný..nulový svalový korzet co páteř chrání se projeví mnohem dřív, než u nás starých - vytrénovaných. Výsledek dá se říct stejný, jen ten ajťák skončí v invalidním, zato my to většinou doklepem až do starobního😉 Co se týče prolapsu dělohy, tam je jasný problém poškození u porodu, dále úbytek hormonů jak už v menopauze, tak po zmíněné časné hystrektomii(Bobi, tam se nebere substituce? Známá bere) A povolené dno pánevní vlivem nepoužívání, tedy svaly fuč, co to má držet? To dá rozum. Zvedání těžkých věcí není problém v době, kdy jsou svaly, kdy jste mladá a trénovaná. Průšvih je v době, kdy už ani jedno nemáte. Pak stačí jeden zdvih a je👎 Znám z vyprávění mamčiny kolegyně z práce.
Určitě kočku otravovat bude. My jsme kocoura jako kotě přivezli k dvouleté kastrované kočce, než dospěl měla ty 3. Nechtěla ho, nenechala ho ani přiblížit, nemluvila s ním😉 pak se dal kastrovat, postupně si na sebe zvykali, teď je mu 5 kočce 7 a kdy může na ni, ačkoliv kastrovaný skočí, opruzuje, vyrypuje. Nechtěla bych vidět ten tanec, kdyby nebyl. zapomeňte na to, je to nemyslitelné, v prvé řadě vám přeznačkuje barák.