Aktuálně: 2 686 inzerátů262 872 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:15:41 xxx.xxx.89.92

U nás si zatím sousedé ještě pomáhají hodně. Mamka má fajn sousedku, se kterou si pomáhají navzájem(sousedka je o 10let mladší) mamka je léta vdova, sousedky muž není věčně doma, tak se musí taky spolehnout jen na sebe. Já tady mám teď samé mlaďochy vedle k dědině, ale v ulici, ve staré zástavbě, si taky vycházíme se sousedy vstříc. Už jsem psala, že u nás se vůbec nekrade, tady většina roky neměla ani oplocené pozemky, ploty začínají postupně stavět spíš kvůli tomu, že si pořizují zvířectvo(i my jsme měli kvůli tomu, že byli v plánu psi a kočky)

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:08:38 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Tak dík… 🤭

Trvalo mi asi 5minut, než mi došlo😜 Sem se přehlídla no…🙄😛

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:06:28 xxx.xxx.89.92

Coudas, spočítala…hmm, já bych si nespočítala ,,ani nákup"😏 Moje znalosti matematiky končí někdy ve třetí třídě(velkou násobilku už jsem se nenaučila👎) Na to se pak blbě navazujes tím dalším🙄 Pak jsem se naučila ještě počítat rovnice a procenta a…neumím už ani jedno, protože jsem to cca 20let k ničemu nepotřebovala🙄 Takže když někdo vzpomene učení, tak pro mě je to: hm a to je co? 😏

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:00:53 xxx.xxx.89.92

Ještě k tomu rovnání…pošlete ji sem! Já včera veslovala(vesluju obden) a nějak mi to ale vůbec nesedlo, vyšla jsem polomrtvá, ráno mi nějak líp nebylo, cvičení šlo ztuha a nakonec jsem si nějak natáhnula bok. Když jsem pak šla na obchůzku mě to táhnulo, šlo se mi blbě, sotva jsem domů dolezla🙄 Teď jsem hodinu drhnula kuchyni, šílený binec, tři dny jsem na ni nešáhnula🙄 Stříkala kytku, protože jsem si ji asi přinesla s vlnatkou (či jak se ta potvora chlupatá jmenuje😎) Musím jít spočítat k sousedce ovečky(a slepice)😉

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 10:54:30 xxx.xxx.89.92

Teď jsem to sem Buggyro chtěla dávat, zrovna jak jsem otevřela comp, to na mě vykouknulo😲 https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-tragicka-nedele-na-sopce-etne-tri-nehody-dva-mrtvi-40506286#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest277_vis_box_impress_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Niki, doma na prdeli budeš sedět! Sakra😕

lesnizinka
lesnizinka 26.01.2025, 22:57:04 xxx.xxx.89.92

Dneska náročnější😉 V prvé řadě fůra sportovních přenosů už od 5h ráno😏 Naštěstí holky 4hru vyhrály, takže to bylo hnedka příjemnější👍 Pak obchůzka jako vždy, snídaně, vaření obědu(krůti křídla s kaší) Jak jsem šla do domku pro brambory rovnou jsem vzala i zeminu a v přestávce mezi vařením a přenosy vysela rajčata a přesadila taky dvě kytky. V 15h oběd a pak jsem šla k sousedce poklízet, tedy zkontrolovat slepičky a ovečky a dát jim vodu. Taky jsme jim naškubala pampelišky. Vajíčko bylo jen jedno. Doma jsem pak šla navyrypovat pampeluchy na zítra, ať tam nejdu s prázdnou😉 A k večeru upekla buchtu na snídaně. Odpoledne volala mamka, že jak odstřílela ležku v biatlonu. Že to neviděla, protože jí volala sousedka, že jí po zahradě s Mandy běhá nějaký velký pes. Letěla tam, psi tam spolu svorně šmatlali, ale jak Mandy uviděla mamku, začala na pejsu štěkat, vopice falešná😉 Mamka ho vypustila zadní brankou k potoku, ale nechápala kudy se tam dostal, musel se protáhnout, úzskou mezerou kolem trubky a zdi. Mandy velká není, ale neleze tama. Už ji nějakou dobu zavírá do zahrady, protože jinak byla Mandy ve vjezdu u bočního vchodu do baráku a když šel někdo hlučnější po chodníku, tak vyběhnula a štěkala. A lidi se báli, že na ně ,,zaútočí". To ona by nikdy, protože není vůbec agresivní a navíc je to posera, k cizím lidem by vůbec nešla. Čí to byl pes mamka neví, nezná ho a ani mě to podle popisu nic neříkalo. Naštěstí se nervali. 

lesnizinka
lesnizinka 26.01.2025, 12:37:40 xxx.xxx.89.92

😲😢 Díky, ale neměla jsem to tu vůbec číst, neměla. Najít takto svého psa, tak to nerozchodím😢

lesnizinka
lesnizinka 26.01.2025, 10:44:21 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Bobco je to paráda. Ty kapsy, na kresle a na gauči zboku, to je na pivo? 🤭

To je vidět, na co ta osoba myslí😏 na knížku samozřejmě😜 Viď Bobi?!?😉

lesnizinka
lesnizinka 25.01.2025, 21:14:22 xxx.xxx.89.92

Bobi ta s laclem a kočičkou…to je nádhera🤩👍 Ta se mě líbí moc🙂 Teda všechny samozřejmě, ale tahle nejvíc👍 Nechceš boha říct, že jsi to ušila za včera😲

lesnizinka
lesnizinka 25.01.2025, 21:09:49 xxx.xxx.89.92

S pálkou, jasně, vždyť vidím, že jsi to ty😜🤣(kdyby jsi napsala, že je to Santa, taky uvěřím…může to být kdokoliv😛)

lesnizinka
lesnizinka 25.01.2025, 15:29:13 xxx.xxx.89.92
janaa:

Já myslím,že naprostá většina “ukradených” psů je prostě ztracená. Protože většinou jsou ukradení ti, co se občas šli projít,ale jen kousek,a zase se vrátili…viz jandák a jeho celorepublikovaná masáž,jak někdo ukradl toho NO ze zahrady, joooo,špičkovej pes, špičkovej pes pravidelně lítal po okolí. Teď se hledají dva novofundlandani, už jsem taky viděla, že šli max na náves, a pak se vrátili…furt dokola,prostě takovej pes může zmizet hned. A samozřejmě říct,že někdo psa ukradl, je jednodušší, než si říct,že jsem debil,že jsem psa nezabezpečil

A doga.

lesnizinka
lesnizinka 25.01.2025, 15:19:12 xxx.xxx.89.92

Coudas díky za vysvětlení👍 jsem právě koukala vedle na tu holku v helmě: ,,hm, to je nejspíš nějaká hra?" ale nechápala jsem, proč ty taky masku nemáš, co je to teda za divnou hru😛 Samozřejmě, že když jsi napsala softball tak vím, ale nějak víc neznám, spíš klasický baseball a ani ten mě teda nebaví. Ale ranařka jsi teda pořádná👍 se tomu pytli už nedivím😜

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:48:30 xxx.xxx.89.92

A ještě dodám, že lepší tohle, než blbá hlava🙄 Včera jedem do toho Brna a já už cestou přemýšlím, kam zajdem na ten oběd a říkám si: půjdem do té japonské restaurace (Kobe) a já si tam dám to skvělé kung pao, mohly by sme s mamkou i napůl, je toho hodně. Chodíme po těch obchodech a uvažuju, kde přesně je ta restaurace, tam nahoře, tak jako v rohu…koukám zespoda na ten vrch a: ty voe😲 to je v Praze na Chodově!🤣 Debil🤣 A já si tak dělala chutě😟 Ale teda jídlo jsem i tak měla nakonec moc dobré: vepřová líčka s čočkou na medu a zázvoru s kaší👍

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:41:19 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Respektuji a chápu.  Bohužel jdu proti všemu. 

Obrázek

Nechceš k tomu dát popisek?😏

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:40:16 xxx.xxx.89.92
eva:

Ale to nemusí být hned prolaps dělohy, ono to nepřijde “hned jak blesk z čistého nebe”, ale už to tady opravdu nebudu rozebírat…jen jsem poznamenala, že není úplně až tak v pořádku, aby žena tahala 50, 30, 20 kg těžká břemena…

Však jo, souhlas. Není, ale vysvětlujte to mladé silné, co se vždycky cítila jako kluk a taky toho tolik musela zvládnout, aby nebyla za pipinu😉 Před rokem byla řešit inkontinenci moje 50letá kámoška. Netahala myslím nikdy nic, celý život o sebe velmi pečovala, chodila cvičit jogu, štíhlá jak proutek, ale tohle se jí nevyhnulo(má dvě děti)

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 22:32:59 xxx.xxx.89.92
Elisak:

Basenji trikolorní. Jsou to božani, v úterý jim byli 4 týdny.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Fakt?😲 To existuje?😲

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 19:46:09 xxx.xxx.89.92
Elisak:

Já vyrazila na víkend za mamkou pomazlit štěňata. 

Obrázek Obrázek

Ježinku čo to jééé? Ten navarhánkovaný pupíček, to by bylo pusinkování😜 Má velké pacinky, nějaký bernský? 

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 19:43:37 xxx.xxx.89.92

Souhlasím, že taháním těžkých věcí si postupně ta záda odvaříme. Je tam nejspíš přímá úměra s tím, kolik toho utáhnou svaly a co už namáhá přímo páteř. Mladému vysportovanému člověku svaly páteř dlouho chrání. Jenže i věkem pomalu ubývají, chtě nechtě ochabují a pak je k průšvihu kousek, kdy tu námahu přeženem…a je vymalováno. Vlastní zkušenost. Silové práce byly doslova moje hobby, nebylo nic, co bych nezvládla. Až jsem si záda jednou přemohla a už to není ani trochu ono, někdy mám problém obout si ponožku. U ajťáka je problém naprosto opačný..nulový svalový korzet co páteř chrání se projeví mnohem dřív, než u nás starých - vytrénovaných. Výsledek dá se říct stejný, jen ten ajťák skončí v invalidním, zato my to většinou doklepem až do starobního😉 Co se týče prolapsu dělohy, tam je jasný problém poškození u porodu, dále úbytek hormonů jak už v menopauze, tak po zmíněné časné hystrektomii(Bobi, tam se nebere substituce? Známá bere) A povolené dno pánevní vlivem nepoužívání, tedy svaly fuč, co to má držet? To dá rozum. Zvedání těžkých věcí není problém v době, kdy jsou svaly, kdy jste mladá a trénovaná. Průšvih je v době, kdy už ani jedno nemáte. Pak stačí jeden zdvih a je👎 Znám z vyprávění mamčiny kolegyně z práce. 

lesnizinka
lesnizinka 24.01.2025, 13:08:33 xxx.xxx.89.92

Určitě kočku otravovat bude. My jsme kocoura jako kotě přivezli k dvouleté kastrované kočce, než dospěl měla ty 3. Nechtěla ho, nenechala ho ani přiblížit, nemluvila s ním😉 pak se dal kastrovat, postupně si na sebe zvykali, teď je mu 5 kočce 7 a kdy může na ni, ačkoliv kastrovaný skočí, opruzuje, vyrypuje. Nechtěla bych vidět ten tanec, kdyby nebyl. zapomeňte na to, je to nemyslitelné, v prvé řadě vám přeznačkuje barák.