Aktuálně: 2 699 inzerátů262 815 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 12:55:15 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 02.01.2025, 12:49:44

Ano, vyučená švadlena. Nikdy jsem to nedělala, jen doma si šila na sebe. Pracovala jsem pár let jako tkadlena a po revoluci už kde co🙂 Hlavně ty asistentky, sekretářky..

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 12:42:17 xxx.xxx.88.102

A já jsem v excelu dělala před 25lety, jako sekretářka. Od té doby vůbec a už jsem to dočista zapomněla. Dnešní děti s náma nejde srovnávat, ony s tím vyrůstají, kdežto za našeho mládí(ani ne dětsví) byly počítače ještě v plenkách😏

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 12:23:10 xxx.xxx.88.102

Už to bylo napsáno několikrát, i od předešlých diskutujících. Jsou to diskuse. Nejde jen o rady a konkrétně my Bobi, sem chodíme hlavně kecat, od toho je vlákno naše, i všeobecný pokec a mnoho dalších. Nikdo nemá co komu říkat, o čem se může či nemůže bavit, ani tu není zákaz pro děti. Ani pro jako děti či yetiho třeba. Bobči vadí o něčem mluvit před dítětem, mě třeba, že se zapojují určití lidi. Ale nikoho nemám co vyhazovat, JÁ se musím rozhodnout, jestli v tom chci či nechci i tak pokračovat. Znovu opakuju: ten někdo Stella, se chová slušně a je tu urážen a šikanován jen proto, že někdo má ,,blbý pocit". Vůbec nechápu, jak se dospělé ženské můžou takhle chovat. Stále nevíte, jestli to není opravdu dítě. Samy máte děti, vnuky…jak by se vám líbilo, kdyby se dostaly do této situace ony?  

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 11:40:51 xxx.xxx.88.102

Tak, přesně. Akorát je trošku směšné, když se nad tím člověk zamyslí😉 že nám vadí, že vepřové je cítit prasetem…no čím by asi tak mělo být cítit…králíkem asi těžko😜 To je vlastně totéž, jak mě vadí čerstvé mléko, protože já z něj prostě tu krávu cítím, proto piju jen krabicové😏

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 11:35:47 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 02.01.2025, 11:11:24

Naprostý souhlas.

Pro zbytek: odmítám se tohohle honu na čarodějnice a šikany, za kterou by se nemusely stydět ani puberťačky na FB stydět, účastnit. Je mi jedno, kdo to je, je slušný, nikoho nenapadá, zato co vy tu předvádíte, to je hnus👎

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 10:19:15 xxx.xxx.88.102

Tak jsem dostala zprávu ze Skalice(slovenské) město 15tis. obyvatel cca a ano, i oni měli někdy na konci 80.let třídu chytrých dětí. Už jsem to asi pochopila: bylo to ve městech, kde bylo více škol. Tak se udělala na jedné škole tahle třída a sešly se tam ty chytré děti. Bratránek mi to popsal, že ta škola byla na druhém konci Skalice a oni tam jít nechtěli, protože daleko. Tak se spolužáky nešli.  K nám do školy jezdili děti z vedlejších vesnic, které byly malinké a školu neměli. On asi v každé třídě byl nějaký více nadaný žák, tehdy se registrovali hlavně ti matfyz, kteří to pak i šli studovat. 

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2025, 10:04:31 xxx.xxx.88.102

Brrr zima, fučák studený, málem mi ráno umrzly ušiska! Pravda, natáhnout si kapuci, když mám rovnou dvě😛 se mi nechce, protože za chvíli, jak se otočím po větru už je zbytečná a zas by mi bylo horko na hlavu, což nesnesu. Na slunku jsou nějaké mraky, tak nesvítí, teď je -1,5st, pocitová -6 prý. 

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 22:08:40 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2025, 22:03:07

Já tu měla několik hodin teď synovce s neteří, takže nemůžu říct, že to chápu😜 Chudák Viktorek tak brzo do obyvču nepřijde, Gucci sbalila baťoh a šla do garáže😏 Šla bych taky😉 no jako hostitelka, jsem nemohla😏

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 22:00:56 xxx.xxx.88.102
Orionka:

A jà myslela, že budou štěñàtka. 😀

To není o štěňátkách?😉 Ahaaa😏 tak to nic😉

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 21:55:39 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2025, 21:41:01

Nakoukla jsem, ostatní příspěvky x dní zpět komentovat raděj nebudu. K tomuto ale napsat musím: v kterých letech ty třídy pro nadané děti měly být? U nás na vesnické škole není nic takového ani teď. Za komančů? To asi v jiné galaxii😛 Možná ve velkých městech, tady, ani ve větším měste(20tis. obyvatel) taky nebyla. Ale byla tam zvláštní škola😉 Ne, nebylo to totéž😉 

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 21:48:22 xxx.xxx.88.102

Na zabíjačce se peklo maso se zelím, prostě vepřo zelo, jen v zelí se prý vařilo taky maso, nejčastěj ocas, když pozděj čuníci ocásky neměli, tak nějaká kotleta. Místo knedlí byl k tomu chleba. Raděj jsem se zeptala mamky, protože jak jsem psala, já se neúčastnila, až další dny, protože jsme u babči prakticky bydleli. 

P.S. škvarky jsme si dělali s mužem před Vánocema, protože mi došlo sádlo😉

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 21:19:25 xxx.xxx.88.102

Nikči hezky jsi to sepsala a tím mi i odpověděla mezi řádky na co jsem se ptala😜 Vlak jsem tipnula dobře, říkala jsem Tomovi, že jedeš do Vídně tak prý, že jsme po cestě, mohla jsi se zastavit😉 jsem mu říkala, že si myslím, že jsi jela vlakem, tudíž asi spodem?🙂 A jsem ráda, že to vyšlo podle vašich představ, nebo ještě nad ně?😉👍

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 21:15:02 xxx.xxx.88.102

Kouťáku ano, velkou radost jste mi a určitě i nám všem udělal👍 Já už jsem na vás intenzivně myslela nejmíň měsíc, jestli jste v pořádku. Je mi moc líto, že vás postihnuly takové ztráty, upřímnou soustrast😟 Ale udělal jste radost Mourkem, že ten je a má se dobře. Na to krmítko někde vedle ve vlákně se ptal tehdy syn? Toto mám já a doporučila jsem ho, i poctivě sepsala, co mi na něm vadí. Ale vidím, že ho zaujalo, snad je s ním spokojený. Mourek se hlasu nebojí? Já když na ně přes krmítko promluvila, tak zdrhnuli z garáže😏 naše kočky jsou poserky, takže už vím, že mluvit na ně nesmím, granule přidávat jen, když jsem venku, jinak utečou taky🙄

Hodně štěstí  a sil vám i celé rodině do nového roku, ať ztráty brzy přebolí a potkávají už jen samé hezké věci🍀

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 16:09:37 xxx.xxx.88.102
drvodelkafialova:

Prase, myšleno kančina nebo to bylo zkažené? To moje zkažené nebylo, ale když smažím řízky tak prostě ty samčí hormony cítím. Každopádně tyhle řízky dostali psi a my měli kuřecí. Tuhle dobrotu jíst odmítám.   Zkusím koupit jinde a ajestli  si zas naběhnu, budu snad muset sehnat poctivého pašíka. 

Vepřové. Ne, nebylo zkažené, ale prostě smrdělo čerstvým prasetem, jako to smrdívalo u babči při zabíjačce. Já se neúčastnila, protože bych se poblila, ale ten barák stejně smrděl ještě tři dny. Odtud znám smrad z opravdu čerstvého vepřového masa…aniž bych chtěla. A nebylo to nekastrovaným prasetem. Já právě vepřové zvládám až po několika týdnech v mrazáku. Spíš si myslím, že donedávna se takové u nás prodávalo. Teď se zřejmě dováží to ,,čersvé, chlazené" a to já nedám. Ale je to jen moje domněnka, museli by to potvrdit či vyvrátit zřejmě prodejci. 

Co se týče kuřecího…už několikrát se mi stalo, že když jsem koupila nemražená kuřecí prsa, tak mě u krájení začaly strašně svědit ruce. Nevím, v čem to máčí👎

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 14:54:34 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 01.01.2025, 14:48:42

Oni taky ven chodí několikrát denně, teda hlavně Viktor, ale usoudil, že když to nejde zahrabat, musí to hodit doma😛 Když ještě mrzlo jen v noci, tak jsem nacházela hoviše na cestě pod kopečky listí, teď už ani to ne. 

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 14:48:25 xxx.xxx.88.102

😟

Já jsem dneska na obchůzce kolem potoka, vyplašila třikrát volavku bílou. To je hrozné trdlo🙄 Ta šedá mi přijde, že už si trošku na lidi zvykla, zatím co v létě, taky odlétala jak jsem šla kolem, pak už jen ztuhla a vydržela. Toto bílé jojo, jen se přiblížím, vyletí a letí 100m po proudu, kde sedne. Za chvíli jsem tam, zase procházím kolem a už vidím, jak se zvedá a letí od potoka pryč. Dalších 200m a znovu vyplašená odlétá. To už jsem na ni volala: bože ty jsi fakt blbá jak troky, leť nahoru proti, tam už nepůjdu🙄

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 14:40:48 xxx.xxx.88.102

Když ještě nebylo zamrzlo, chodili povětšinou ven, jen třeba v noci bylo načůrané. Ale jak už týden mrzne a nedá se zahrabávat…ven nikdo nechce😏

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 13:43:47 xxx.xxx.88.102

Od řezníka jsem teď nějakou dobu neměla, ale tchýně ano. Já jsem kupovala normoš v marketech a přišlo mi, že ať v tom či onom, byla to stále ta jedna várka, španělské tuším(brala jsem ho hlavně kocourovi) A když jsem ho porcovala, smrdělo z toho prase na 100honů, jako by právě proběhla zabíjačka🙄 Takové maso já odmítám jíst. No a tchýně vzala u řezníka, kde to bere on netuším, měla krkovičku do kyselice(už to jsem si říkala, že do kyselice se krkovice nebere, že je na to moc mastná)ale polévka byla dobrá, stejně to maso v ní moc nejím. Pak nám ji dala za 4dny a to už smrděla starým sádlem, jak já říkám, jako když to maso zapomenete rok v mrazáku👎