Aktuálně: 2 334 inzerátů269 620 diskuzních příspěvků19 340 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 13:54:08 xxx.xxx.81.49
Bobca:

Kačko..video … chtělo by to asi stát blíž…Nemusíte tam být vidět celé,hm?  By vás pak ani nerušily ty traktory….Nebo fakt ta sluchátka s mikrofonem…Jen můj názor..

Však ony holky asi pak už na to přišly, že jo Káťo?😜

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 13:23:43 xxx.xxx.81.49

Ráno koňadra, červenka a střízlíček. Červenka se snažila vysbírat, co vyfrkala koňadra během pár dní na zem. Asi tu pšenici. Teda nevím, jestli ji červenka žere. 

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 12:19:50 xxx.xxx.81.49

Sarah, píšete, že se můžete snažit s výchovou a ne vždy se povede. Přitom vy jste zářný příklad toho, že věnovat se dětem za to stojí👍A nebo si pak moci říct: já jsem udělala maximum, teď už je to na nich…i když se to nevyvíjí podle vašich představ.  

A pohon máme stejný jako vy😏Oba motory jsou už měněné, někdy 5let zpátky. Máme i vrata od garáže. Dělali to tady nedaleko, tak proto. Voláme na servis a že: my už to ale neděláme, už děláme jiné značky. Si děláte pr..l ne? Uvrtali jste nás do toho, tak nám to laskavě servisujte. Naštěstí je tam ještě zaměstnaný pán, co to umí. 

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 10:51:37 xxx.xxx.81.49

Včera kluk, co mi měnil kohout kouknul i na bránu, která nám týden nefunguje, vyráží jistič. Bodle bobků v rozvodně k ní, úřadoval myšák. Jelikož je dřív, než vodo-topo elektrikář, ukecal ho Tom ať na to mrkne, jestli tam nenajde něco ukouslé. Vyměnil tam nějakou ,,čokoládku" a brána fungovala(včera, uvidíme dnes)Je to stejné vedení, jak mám stromky. V noci se vzbudím, venku světlo,,doprčic, to je kolik hodin, mě se ještě nechce vstávat!"😲Kouknu, tři hodiny. Hmm🤔Vstanu, že jdu na WC teda a koukám, sousedům svítí vánoční osvětlení, měsíc taky jako kráva, přijdu do koupelny a čumím…nám svítí ty dva stromy😲Barák zháší(teda všechno má) o půlnoci, no stromy nezhasnuly😏Tak jsem to zhasla ručně(přes mobil) a jsem tůze zvědavá, jestli se to pro změnu zase dneska rozsvítí(na soumrakové čidlo je to zapojené) To je u nás už fakt jak u blbých, tu nemůže chvíli něco normálně fungovat🙄

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 10:41:55 xxx.xxx.81.49
Coudas:

Kdyby se někdo měl chuť při Silvestru pobavit  🙂

https://youtu.be/Vu8FrmGC5oo

Ha, ha, ha😀 já jako hlušec tam neslyším z toho, co mělo být řečeno ani slovo🤭Jen to, co nemělo být😜

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 10:36:33 xxx.xxx.81.49
Trickyvoo:

No upřímně si nedovedu představit, že bych svou dceru nechala lítat jako naši mě. Ony si děti dnes ani moc už nehrají. Jak dostanou mobil a rodiče jim to nekorigují, tak je to konec. Tudle šla dcera si hrát je kamarádce a přišla s brekotem, že kamarádka byla celý tři hodiny přilepená na mobilu. 

Proč si myslíte, že u vás to šlo a u dcery to nejde?  Je to bydlištěm, nebezpečnou dobou? Protože jinak už mě napadá, že si nejste jistá výchovou a to není dobré🙄

Jen jedněch sousedů děti, byly vychovávané podobně jako my, neměly mobily a hráli si celé dny venku, nebo tam pomáhali rodičům. Teď už jsou skoro dospělí. 

My jsme vesnice, naprosto poklidná, žádné krádeže, loupeže, ne-li něco horšího. Člověk si říká, že tady fakt nic nehrozí. Ale Halenkovice jsou ještě ,,větší díra" a vidím, co se může stát. No překvapilo nás to všechny, hodně. Člověk ztratí tu víru v dobré lidi, sousedy, myšlenka, že se to může stát všude, i tady, je nepříjemná👎

Ad kámošky. Neteř je z Prahy a na Vánoce jsou tady, u prarodičů. Sejde se s druhou, stejně starou příbuznou, zavřou se v pokoji a visí na mobilech ano, dobré tři hodiny. Prostě si tam asi ukazují co je baví, kdo se jim líbí, spolužáky atd. My jsme si ukázaly deníčky za 5 minut. Já teda ne, já ho neměla, ale spolužačka mi ukazovala své starší ségry😉

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2025, 10:24:55 xxx.xxx.81.49

Dájo, kometko, bude sranda až zjistíte, že se vlastně znáte od nepaměti😉

lesnizinka
lesnizinka 30.12.2025, 21:34:53 xxx.xxx.81.49

Jo, jo Dájo, je to moc pěkné a potřebné👍❤️Já taky moc ráda mluvím se starýma lidma, se starými sousedy, s ,,naší tetičkou"(paní, co bydlí proti mamce, pracovala s taťkou a já u nich prakticky vyrostla) ráda jsem chodila i na lavičku za sousedkou vedle babči, její dcera na ni neměla čas a ona byla ráda, když jsme za ní s mamkou zašly přisednout chvilku, když jsem ještě chodila s pejsama(už nejsou, ani ona už není😟) Já jsem byla takové to dítě ulice, co chodí po sousedech, všude s přiživí😜tam pobude, tam pobude, podle toho, co se u nich zrovna děje…Ani to už se asi neděje, takto už děti zřejmě nefungují, rodiče je nespustí z očí, nepustí ani na krok🙄Naši byli v klidu, věděli, že buďto jsem s děckama někde na lukách, v lese, nebo u některých sousedů😉

lesnizinka
lesnizinka 30.12.2025, 15:53:59 xxx.xxx.81.49

Niki, tak doufala jsem, že do rána se to uklidní a kdyby ne, než sem vlezu, už budeš sedět někde v čekárně😉A jinak áno….prosim tě, hlavně tam dávej(dávejte) na sebe pozor!

Když hlásí chumelenice a náledí, pokud možno nejedu nikam, zbytečně na tom riskovat nebudu, nejsem žádný bravurní řidič, spíš pošuch, co koná a pak myslí…což za volantem není to pravé ořechové😏

Ráno: honem jdu došít bráchovy gatě, včera přijeli na návštěvu, tak jsem to nestihnula. Nechala jsem mašinu rozdělanou v pracovně a doufala, že s pračkou nebudou chtít přijet hned ráno. Došila gatě, pouklízela to a teď, že odpojím pračku, vytáhnu ji zpod linky, nejlíp vyhodím až ven - nemá v ní být někde voda, tak ať vyschne(vymrzne😉) Samozřejmě strhnutý roháček, takže nejde odšroubovat, jedině zavřít vodu v baráku…do zítra?😲Hned volám klukovi, co se nám tu rýpal s tou vodou před svátkama, jestli má pracovní den, že mě musí zachránit😊Naštěstí, že pojede něco dělat k rodičům, tak u nás to bude na chvilku, tak pak k nám sjede. Trvalo mu to přesně hodinu, naštěstí bez komplikací a mám to hotovo. Tedy ještě vyhodit tu starou pračku. A jasně, před minutou volal dopravce, že ta pračka jim přišla teprve na sklad a mlžou ji přivézt nejdřív v pondělí😠Hlavně, že jsem si e-shop vybrala proto, že měl dodání nejpozděj 31.👎

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2025, 21:51:27 xxx.xxx.28.3

Niki, dobře víš, že já k doktorovi nejdu, pokud neumírám. Prosim tě, byla jsi tam s prominutím s pitomým ekzémem, pak nějakým prstem tuším a s krví v moči nepůjdeš??😲Tipla bych to na odraženou ledvinu, ale bylo by asi dobré zjistit, jestli stačí klid na lůžku, než vyrazíš do Londýna. Tohle se nesešlo dobře a tam bych se do nemocnice dostat nechtěla. Když pominu, že tě to může zruinovat, na britské nemocnice nikdo chválu nepěje. 

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2025, 16:16:01 xxx.xxx.28.3

My máme doma v zimě teplo, protože topí podlahy. V hale to usuším za půl dne, v zimě, v létě. Pro mě je suška naprosto zbytečná. Ještě mám sušák ve sklepě, kde se taky topí, ale je zbytečné to tam nosit, to jen, kdyby snad zrovna měla přijít návštěva. V létě, když je náhodou deštivý den, tak prostě neperu a nebo to jde opět na zábradlí😉

Archer - o značce Brandt jsem nikdy ani neslyšela😲Normálně jsem si to musela vygůglit😊

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2025, 13:28:09 xxx.xxx.28.3

Začnu od konce. Prádlo na dědině sušené na mrazu už dávno krásně nevoní(to možná, když se čerstvě plynofikovalo😉) ale všichni sousedé topící v lepším případě dřevem, vám ho hezky vyudí😏Takže já v zimě nesuším mrazem, ale doma na zábradlí v hale🙂

A začátek? Všechno jinak😲mám (budu mít) nový vánoční dárek…pračku😏 Zapnu pračku a voda valí pod pračku spodem. Že já blbec, jak mi minule nevypouštěla u těch záclon, že já nezavřela pořádně sítko?!😲No rychtyk. Utáhnu to, vysuším kaluž, zapnu znova a ….za pár sekund pod pračkou kaluž znova. Doprčic, co tam kdesi je?🤔Znovu zopakuju, pustím…a voda kape pod pračku. lehnu, čumím kudy to teče..a to někudy ještě kolem toho sítka, taková manžeta těsnění tam je, vypadá to, že někudy tudy. Říkám Tomovi, že nevím, co s tím, opravář přijede kdoví kdy, pračce je 20, asi kouknu raděj po nové, protože už i display přestával být čitelný…Od té doby doteď jsem procházela recenze, porovnávala. Jo, nejlepší Miele za bratru 70 tisíc…jsem se zasmála. A Tom: a proč jako nekoupíme tu a vybrala jsi nějakou za 15? Dobře, kouknu, v čem(kromě luxusu značky) je ta pračka lepší. Zbytečně, jak jsem na ni klikla napsalo to, že není už v prodeji. Stejně tak druhá a třetí nejdražší(a nejlépe hodnocené) Ta třetí byla AEG(tu mám doteď) za 30tisíc. Takže jsem se pokorně vrátila k první myšlence, nejlíp hodnocená další AEG za 15, s vánoční slevou za 10!😜Plus tedy dovoz, montáž a odvoz staré za něco přes 11tisíc. No nekup to👍Moje stará tehdy stála něco přes 20 a nemá funkce, jako tahle nová👍Tak snad se nepokazí po prvním praní😏 a dožije se tak nějak, jako tahle stařena🙂Akorát nevím, kdy vyperu…než se to naučím ovládat🤔Přivezou ji prý nejpozděj na Silvestra, možná zítra. Uvidíme.

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2025, 13:08:29 xxx.xxx.28.3

Mlynaříčci se poslední dobou objevují buďto ve vrbičkách nebo planých růžích poměrně často, ale na krmítku jsem je ještě neviděla. 

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2025, 10:37:39 xxx.xxx.28.3

Prát jdu taky, až dnes. Ne, že bych já světila nějaký svátek, ale čekala jsem, až mi Tom vyhodí věci z tenisu. K tomu mi nenapouští pračka(ucpaný přítok) takže u ní musím být a na pískání dolévat zbytek vody, co jí chybí k praní. Tudíž vytáhnu mašinu a u pračky přešiju bráchovi pracovní kalhoty. Ještě tedy musím i žehlit, ale začnu takhle a dál uvidím (nějak si myslím, že na žehlení nedojde😉)

V noci takřka -10st, hlášeno bylo 7(jak jinak😏) Svítí slunko, úplně jasno, momentálně -2,7st. 

U nás asi řádí ten adenovirus, vypadá to jak nachlazení, ale máme to už postupně celá rodina, i bráchova, co přijeli z Prahy na svátky. Mě už to přechází, soplí Tom😏Neteř dostala poukaz na školu snowboardu, takže dneska s bráchou jedou. Doufám, že se nedoláme. Neteř. Brácha bude asi vedle lyžovat. Pro Moraváky: na Stupavě🙂

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2025, 22:40:55 xxx.xxx.28.3

Písničko to, že písnu, že jsme tu samé staré báby je nadsázka. Ale tedy jsme ve srovnání s holkama, kterým je 30😉

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2025, 15:41:47 xxx.xxx.28.3

Ha, ha já četla ,,vykuchat pár kobylinců" a říkám si: boha na co? Asi hledá nějaké koňské červouse🤔No nic, někdy čtu, co číst chci, aniž by to tam bylo😜

Ledovka…u zpráv říkám Tomovi: ledovka? A z čeho bude ledovka, když ,,na většině území jasno"?😲Káťo, z čeho máte tu ledovku? 

Jinam jak sem nechodím, tu mě každý zná, mnozí i osobně, takže schovat se za anonymitu Netu nemůžu a jsem sama za sebe. A neumím si představit, že bych někde hrála nějaké ,,hry" To mi hraničí s nějakou úchylkou, poruchou osobnosti…

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2025, 14:50:35 xxx.xxx.28.3

Ty snad žijou i z jiných prodejů, než zvířat. Raděj se ani nebudu ptát, kdo z politiků v tom má prachy…😈

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2025, 14:46:15 xxx.xxx.28.3

A na koncerty budou chodit děti společně s babičkama. - a to je zase velké pozitivum, to uznávám👍