Dáji, to je snad poprvé, co jste nám je tady ukázala🙂Kluci jsou fešáci, roztomilí👍To jsou havaňáci, nebo co za rasu?
Kámošce dcerunka z Prahy šoupla kavalírka(dětičky už omrzel) Je to takový ťunťa miloučký, jezdím se za ním muchlat. Tento týden mi neodpověděla, jestli jsou doma, tak jsem je vynechala, tak mi psala, že tedáááá, že pejsa bude smutný. Tak musím co nejdřív zajet😉
Bobi, dlouho jsem dumala, co chceš říct tím: dnes se točí kolem v Mobelixu😛Myslela jsem, že se chceš otočit kolem a něco si koupit. Až jsem se začetla dál, jsem to pochopila😛😊
Hlásím, že Viktíček je asi už úplně spravenej👍O půlnoci, když to sháníme do hajan, byla za dveřma pracovny Gucci. Dveře jí otevřu: áno slečíí, jdeme spinkat! A Viktín se sebere a vyjde ven. Mací, je tam zima, kam se šouráš? Protahuje se, pak si sedne, pak si sedne k molu, já pořád lítala kolem oken, abych viděla, kde je a nakonec zmiznul. Třeba šel hodit bobek do štěrku na cestu. Letím z druhé strany a Viktín nikde. Gucci, že ona tedy jde taky ven, když šel on. Vyvolávala jsem ho, že zavírám a jdeme spát, ale nepřišel. No byla jsem dost nervní, nechat ho na noc venku, když je zima, ale snad půjde do garáže. Ráno jsem s napětím doběhla dolů a za 5 minut byl Vikťa u pracovny. Otevřela jsem mu, šel pít, mezitím jsem mu nakrájela masko, to snědl, pak trochu kapsičky. Když jsem pak přišla z obchůzky, Tom hlásil, že flekoš😉 je zdravý, že sežral 1 ½ kolečka šunky. A ležel v jídelně jako vždycky. Pak se sebral a že jde zase ven. Asi šel obhlédnout domek, protože ho není doteď. Už se chová normálně, tak asi fakt dobré🙂
Ty jo Buggyro, vy jste spokojenost sama👍Užívejte pohodu, dokud je 😎A pak, že se u vás nic neděje😏 Rajčata? Tak to máte super! Ty moje už jsou cca měsíc po smrti, na kompostu😛
Já hlásím opět mírné zlepšení, Viktín spapal trochu házeného maska. Jí stylem: bojím se, aby mě nebolelo bříško(zuby, nevim co) Ale trochu jí a sám. Jinak víceméně celý den spinká. Ještě mě napadlo, jestli to nemá spojitost s tím, že Tom měl pravděpodobně covid, tady dost řádil a má pokažené vnímání chutí. Tehdy mu tu FIPku spustil covid, který chytil od nás. Teď mám obavu, aby se mu nějak nevrátila. Ale doufám, že stejně jako nás už covid nezabíjí, i on to vybojuje, přemůže.
Co mě se včera zase stalo😏Večer stojí v pracovně u dveří ven Gucci a přemýšlí, jestli půjde, kousek vedle leží Viktín. Nechala jsem jim tedy ty dveře pootevřené a zavřela za sebou do kuchyně, aby jsme v baráku nemrznuli😉Za chvíli to jdu zkontrolovat, Gucci byla pryč, Viktín ležel na koberečku u dveří. Říkám mu: maci, máš tu už zimu, když nejdeš, tak ti ty dveře zavřu jo? Vemu je, že je přibouchnu a ony zapruží, nedovřou se. Zkusím ještě jednou, něco tam vadí, myslela jsem, že je pod nima nahrnutý ten kobereček, byl takový zmuchlaný. Jdu rozsvítit, kouknu, že ho vytáhnu zpod těch dveří a narovnám…a mezi dveřma koule😲ježek!!! Krve by se ve mně nedořezal😲Naštěstí jsem to nezavírala nijak razantně, protože u nich ležel ten Viktorek. Honem jsem skočila po rukavicích a ježuru dala ven k miskám. Za chvilku se rozmotal, nejedl, naštvaně odkvačil. Ach jo😔Tak já půl roku běduju, že nemám ježky, teďka jeden poprvé přijde a já ho přizabiju😲Asi to byl kluk, nebo letošní mládě, byl takový menší. Ti, co chodili vloni, byli daleko větší, skoro dvojnásobní(é) Ale tento zase vypadal od pohledu zdravěji. A to mi připomnělo: odpoledne jsem vytáhnula Gucci dvě klíšťata👎
Buggyro, přes žaludeční šťávy toho přece moc neprojde. A zvláště u zvířat? Proč? Ještě pořád existuje hodně divokých zvířat a těm vodu fakt nikdo nedesinfikuje. Nedělejme ze zvířat stejné alergické mrzáky, jako jsme těma desinfekcema udělali ze sebe a hlavně pak svých potomků(ne teda nás dvou, že áno😉)
Čauky Bobi🙂problém není v uvaření, to bych klidně, ale v tom, že naše kočky to nežerou, tak bych mu ho musela zase stříkačkou do huby. Trochu ho asi uvařím a zkusím👍
Hlásím, že na pohled vypadá líp, ale moc se nehýbe. Jíst jako, že jde už i sám, ráno šel, ale se v tom jen porýpe, sní minimum. Večer chtěl jít ven, chvíli poležel na mole, čučel do vody a šel se schovat domů. Dostal stříkačkou zbytek toho namixovaného masa s vajíčkem, vzal si nějakou granuli a trochu z kapsičky. Ráno se šel do záchodku vyčůrat, když jsem šla na obchůzku, chtěl jít ven, tak jsme mu nechala pootevřeno, nevím, jestli i někde dál byl, našla jsem ho už pak zase v pracovně ležet. Tak nějak pomalu lehá přijde mi, že ho něco bolí. Ale už se i čistil, rozvaloval. Snad se to pomalu lepší.
A já čekala, že se napíše, že někdo zjistil, že ti medvědi umí jezdit na kole…😜
Dnešní info. Včera večer jsem do Viktína nacpala černé uhlí(stříkačkou do huby) protože Tom mi řekl, že vypadá jak otrávený. Nevím kde a čím by mohl být, ale tím nic nepokazím. Ráno vypadal trochu líp, neteklo mu tak z očí a huby. V noci mě napadla opět ropucha jen nevím, jestli ty už někde nespí? Každopádně nic nejí a tváří se, že se poblije, mlaská občas. No nemá z čeho. Na maso jen koukal, jako by nevěděl na co to je. Na misku jen koukal z dálky a šel se vedle trochu napít. Bohužel jsem zjistila, že jsem kráva🐮 a nemám doma v zásobě tu energy pastu, co nás podržela když měl FIPku. Malý zbyteček jsem mu vymáčknula a to olízal. Nechám tomu ještě dnešek, když nezačne sám jíst, dostane to stříkačkou do huby. A uvidíme. Jestli zítra nebude lepší, frčí na veterinu🙄
Tak my máme taky maroda😟Viktín byl se mnou včera pracovat na políčku, byl tam i tulák Macek, tomu jsem dala do misek a Vikťu držela od něj, aby do sebe nevlítnuli. Jak Macek dopapkal, Viktín se mu vrhnul na granule, jako by doma neměl stejné😏Ještě jsem mu brblala, ať mu to závistivka nežere. Večer pak přišel domů, polehával tam a támhle, pak jsem viděla, že polyká a došlo mi, že mu není dobře. Za chvíli se poblil. A chtěl hned ven. Na spaní nepřišel domů, přišla Gucci, tak jsem myslela, že spí v garáži. Ráno taky nepřišel, nikde se neukázal, když jsem šla na obchůzku zjistila jsem, že ani v garáži není. Tak dobře, určo je v domku. Za dvě hodiny pořád nikde, tak jsem šla do domku a Viktor tam nebyl😲To už mě vyděsilo. Lítala jsem po zahradě a ječela, otevřela jsem bránu, že vyběhnu ven, ohlédnu se a Viktín u studny. Uf. Asi byl v boudě. Ale bylo vidět, že je divný. Šel se vyčůrat do kytek, ale za mnou nešel, bylo vidět, jak je skleslý. Domů se došoural za chvilku, ale papat nešel. Dala jsem mu stříkačkou rozmíchanou nějakou tu fortifloru, nebo jak se to jmenuje, to měl ještě, jak kdysi průjmoval. Olízal malt pastu a trochu jídla si vzal. Já jsem šla ven a když jsem přišla zdálo se mi, že tam i ubylo v misce granulí, ale jistá si nejsem. Každopádně jen leží zalezlý. Přivezla jsem od řezníka maso, nabízela, ale jen tak nějak nepřítomě kouká a nic, ani nečichnul. Zalezl do skříně, kam běžne chodí jen Gucci. Uvidím. Zatím nezvracel, nejspíš ani nemá co. Uvidím, jak bude vypadat zítra, ale začínám mít nerva. Po té FIPce už vidím jen to nejhorší. Prohlížela jsem tlamku, není bledý, natož žlutý, ale u kocoura mi stejně spíš naskočí ledviny😟Zatím se utěšuju, že se jen přežral a je mu blbě.
Ano, jak píše Sarah, okrasná jabloň. Má malé plodíky v různách barvách. Tato by mohla být třeba: Jabloň okrasná "Adirondack"
Jéé Nikča už frčí👍Tak ať vám všechno vyjde, počasí a tak a těším se na reportáže👍
Bobca: Niki,užij si to tam☀️
Já dnes jedu na kontrolu do Ol.k neurologovi a navštívím Jaruš a budu u ní na noc…chce se podívat do Möbelixu na nábytek,tak ji tam vemu..budem bezva dvojka🤭.2 baby s berlema.
Bobi, to mi připomněla, že v sobotu tchýně hlásila, že si koupila v pátek v Mobelixu novou sedačku. Tentokráte rohovou. Cca 5let zpátky to řešila, říkala jsem jí, ať si koupí rohovou, aby si tam oba k telce mohli lehnout. Byla s nima neteř a nevím kdo to nakonec vymyslel, ale koupili gauč a dvě velká křesla👎Tchýně už tři roky nadává, že s těma křeslama nehne a na telku si chodí lehat do ložnice a kouká otevřenýma dveřma ,,kilometr" z ložnice. Teď tam byla se švagrem, ukazovala co objednali. Ano rohovou, ale na první pohled je mi jasné, že na ho.no, že je malá a oba tam vleže opět nevlezou🙄No…nechám se překvapit, smát se budu až pak😏
Sarah01: Co je “plus kolina”?
Ha, ha vidíte, já automaticky četla kokina😛Moc se v tom šťouráte🤪
Dájo, já vím slibuju kytky jak slibotechna a ještě jsme se k tomu nedostaly. Ale chlorellu jsem měla pro sebe a pro Worku, ještě jí půl pixly mám a neberu, jestli chcete zkusit fakt pošlu…jen kdyby to pejsovi pomohlo…Kdyby jste ji chtěla, písněte mi na soukromé adresu, jedu do města, hodila bych to rovnou na poštu. Nebo můžu Zásilkovnu, jestli máte poblíž Z Box.
Kratochvílovou jsem měla ráda přesně v době těchto písniček. Pak emigrovala, možná v něčem jela, nebo jí jen hrábnulo..a teď už je prostě stará.
Sardullah, já spolužáky taky vidím ráda, jsem zvědavá, jak žijou a tak. Problém je, že se všechno stáčí k dětem, chlapům k ho.nu a mě z toho nezajímá ani jedno, je zas nezajímají moje zvířata a zahrada😏Pak už jsme taky staří a už se to začíná točit kolem nemocí a s tím spojených tragedií, bohužel😔A nakonec…srazy nějak nechce nikdo organizovat, neměli jsme už dávno🙄
Pro Dáju: reflux, mě po nádoru na plicích napadl hned jako druhý. Nádor to není, když byl na rentgenu, tak bych se přikláněla k tomu refluxu. Pohyb, tedy chůze na něj pomáhá, proto je to venku možná lepší (než polehávání doma)
On na tom byl i Kája ke konci podobně. Ne jen, že byl nemocný, ale už pár let před tím to bylo slyšet, už mu psali i písničky takové o ničem, protože prostě nevyzpíval. Asi je to fakt těžké, ale když si to sami už neumí přiznat, měli by zasáhnout blízcí.
Je zvláštní, že i když už 20let nechodím do práce, muž taky vlastně nechodí do práce(chodí tak různě, plánuje si práci sám) mamka je 10let v důchodu, tak stejně se pořád z nějakého důvodu těším na víkend😛 Víkend je prostě specifický, máme jiný program než v týdnu. A ano, je neděle večer a mě je líto, že víkend končí a zase budou všední dny. I když je to nesmysl a já mám teoreticky víkend pořád😉Dneska to taky uteklo, byli jsme od 12 do 17h na té tchánů oslavě, synovce s rodinou a neteř už nemáme možnost tak často vidět, tak to bylo fajn, ale jinak já prostě oslavy ráda nemám ještě, že tahle se obešla bez nějakých formalit, které doslova nesnáším.
Larvy komárů přece poznáte tak, že když do toho brnknete, larvičky pak trochu vypadají jako mořští konící co jdou ke dnu. Ne všichni lidi pijou chlorovanou vodu, na vesnicích má hodně lidí studny. U nás není vodovod ještě vůbec, takže nikdo chlorovanou vodu nepijeme. A zvířatům by mě vůbec nenapadlo ji dávat. Vím, není to žádný jed, ale chemie to je. Komáří larvy zvířeti nijak ve vodě nevadí. Tchánů pes celý život pil vodu z přepravky, ve které stála dešťovka a v ní se máčely motyky. Měl misku s vodou, která se mu měnila, ale chodil raděj na tuto vodu. Co všechno tam bylo krom komářích larev, bůh ví😏
Takže žádný sprej proti medvědům, kdo má rezavého kocoura, pod paži a může na houby😜