Bobčo, dost jste to trefila, ty dva úhly pohledu! Oba jsme s mužem dosti samotářští, nevyhledáváme společnost (já v ní přímo trpím, on to snáší lépe). Když jsme se seznámili, ke koním už jsem roky chodila, všechno věděl, všude mě doprovázel (do JK, na závody, na tréninky), nikdy mi v ničem nebránil. Že budou koně doma bylo jasný hned, sám se do všeho pustil, všechno udělal, bez keců. Nemáme přímo statek s uzavřeným dvorem, spíš takový poloviční statek, velký dům. Stáje byly astronomická investice už tenkrát, nedovedu si představit, dělat to teď! Zvedly nám celkovou hodnotu majteku, o tom žádná. Dělal to všechno pro mě. Co se týče dojíždění, tak to jste Bobčo taky trefila, nesnáším dojíždění, bohatě mi stačí, že to musím absolvovat každý den do práce🤮. Nebaví mě trávit život v autě a ještě za to platit, tže i to byl důvod, proč koně doma. Jak psaly holky výše, že jim chybí společnost na vyjížďkách, tak tohle já vůbec neřeším, nejraději jsem s kobylou sama, vnímám jenom jí a je mi tak dobře. Naopak, když mám nějakou společnost, tak jediné plus to má, že vyvenčím obě holky naráz, jinak nic.Prostě práce s koňmi je pořád super. Jen holt to okolo…Hodně jsme to diskutovali, říkala jsem doma i jednotlivé řádky od vás všech, rodinou zavádlo jednoduše překvapení. Oni vůbec netušili, že to takhle těžce nesu, zřejmě jsem byla málo důrazná. Aktuálně děláme otavy - všichni a bez keců, naštěstí toho není tolik, akorátže já už mám málo dovolené, tak se to tahá přes víkendy. Chození do práce už mě leze na nervy prostě, už jsem i přemýšlela, že bych se hodila marod, ale můj praktik je dost pedant a uzná tak akorát zlomenou nohu nebo syfils😄. A v září si muž jenom kvůli mě bere dovolenou (neměl to v plánu) a budeme výletit, sice ještě nevíme kdy a kam, ale je nám to jedno😄já už pak budu úplně bez dovolený, ale tuhle příležitost musím chytit za pačesy!! Zbytek se postará o kobylky, návod na údržbu koně jsem sepsala😄!
Verun, já to stavení holt zdědila a dobrovolně na něm zůstala! A váš děda byl moudrý muž, pravdu měl. Stavení, k tomu zahrada, a byť jen malé hospodářství, je dřina až do rakve, zvlášť když u toho ještě musíte dělat ( v zaměstnání).