Holky, předně děkuji vám všem, co jste napsaly! Velmi si toho vážím a mám o čem přemýšlet! Minimálně, nebo vlastně spíš hodně, jste mi pomohly ve vnímání sebe sama! Posledních několik měsíců žiju v přesvědčení, že jsem jenom lůzr, co nic nestíhá, všechno ho unaví, nic ho nebaví a kdyby do rána vysublimoval, tak si toho nikdo ani nevšimne. Ani pes neštěkne. Díky vám všem vím, že takhle to není!
Všechny máte kus pravdy a nejvíc to asi trefila Verun ve všech svých příspěvcích.
Co se týče změny práce, tak o tom doma vedeme téměř nekonečné debaty. Vždy jsem toužila po HO, ale moje práce ho zcela vylučuje, tedy bych úplně musela změnit obor, už podruhé, a přiznám se, že na to momentálně nemám kapacitu. Nehledě na to, že v našem kraji se práce všeobecně shání velmi špatně. Nabídka se za posledních cca 8 let, kdy jsem hledala naposledy, prakticky nezměnila. U nás dominují mužské profese a ne fakt nepůjdu jezdit s kamionem, ani svářet kovy, ani házet lopatou na stavbu. Ženy se tu u nás uplatní tak max. jako prodavačka, čímž nechci tuto pozici hanit, ale dělat jí vážně nechci. A přesně jak píšete výše, změnit job a jezdit tu samou dobu, nebo ještě dál, jenom někam jinam, není řešení.
Paradoxem je, že když jsem jen tak zlehka před mužem nadhodila, že by holky šly třeba na zimu pryč, tak víte jaká byla reakce? Že proč prý to tady všechno budoval, co peněz a sil to stálo a já je chci dát pryč a platit nějakýmu nemehlu, co zdaleka nemá tak pěkné stáje a zázemí jako já, jenom za to to aby tam mohly stát a žrát seno? Když to prej můžou doma dělat zadarmo😄? Hustý co? A taky, že je rád, že jsem doma a né někde v nějaký tramtárii, že i když jsem s koňma venku, ví, že se pohybuju řekněme v rámci katastru a né, že jsem odjetá autem třeba v jiným okresu. On vůbec nechápe, proč platit někomu za to, že mu tam kůň žere trávu, když jí doma může žrát zadarmo😄. Ale prý bude víc pomáhat. Tak na to si počkám. Rozhovor se zbytkem famílie nechávám na weekend, aby se z toho nepotentočkovali. Dále i přemýšlím o tom, jak si tu práci kolem holek zjednodušit ještě víc, ale myslím, že tady už jsem vyčerpala všechno, co se týče welfare.