Nemusí, tedy alespoň já jsem nikde nic nehlásila, a to jsem na pronajatém pozemku, nikoliv na vlastním. Velikost i typ odpovídá tomu vašemu, mám vše mobilní do té míry, že nic kromě základních kůlů není trvale spojeno se zemí, žádný beton. Základní kůly jsou do země zaražené, nikoliv přibetonované. Podlahu jsem měla roky hliněnou, ale díky dušnosti předchozí kobylky, co už jí nemám, jsme zbudovali podlahu částečně z fošen a částečně z podlahových gum. Gumy jsou pouze položené, fošny také a v místech, kde odstávaly, jsou přidělané jedna k druhé, nikoliv však do země.
Zde, co jsem našla na netu: (bod č. 4 uvádí do 16m2, tady asi záleží, co jste za lokalitu, sousedi, kolik, jestli to bude někdo hrotit a tak, u nás nějaký dva metry sem nebo tam nikoho nezajímaly).
Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují:
a) budovy, a to:
1.stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, nepodsklepené, jestliže neobsahují pobytové místnosti, hygienická zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení zvířat a nejde o sklady hořlavých kapalin a hořlavých plynů
2.stavby pro zemědělství o jednom nadzemním podlaží do 70 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, nepodsklepené, s výjimkou staveb pro ustájení zvířat, pro chovatelství a zemědělských staveb, které mají sloužit pro skladování a zpracování hořlavých látek (např. seníky, sušičky, sklady hořlavých kapalin, sklady chemických hnojiv)
3.stavby pro plnění funkcí lesa do 70 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, bez podsklepení
4.stavby pro chovatelství o jednom nadzemním podlaží o zastavěné ploše do 16 m2 a do 5 m výšky
5.zimní zahrady o jednom nadzemním podlaží a skleníky do 40 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky
6.přístřešky o jednom nadzemním podlaží, které slouží veřejné dopravě, a jiné veřejně přístupné přístřešky do 40 m2 zastavěné plochy a do 4 m výšky
Stavby uvedené v bodech 4 až 6 mohou mít jedno podzemní podlaží.