Horsano, i vám velmi děkuji!
Nemulčovat je pro nás to nejjednodušší. Je to bez práce. Kdy je dle vás takováhle tráva pak bezpečná?Přelom červenec/srpen, nebo ještě déle? Je vůbec někdy bezpečná pro koně, co už schvácení prodělal? Počítám, že už bude úplně spálená od slunce a suchá na stojato. My jsme právě vždy část výběhu sušili na to seno, jenomže už prostě to takhle nejde dál dělat. Všechno jsme dělali rukama, já na to vypotřebovala 3 týdny dovolené a jsme na to slovy tři lidé. Z toho dva, celé dny v práci, a jedna důchodkyně, co jí táhne na 70 let. Proto jsme se letos rozhodli, že už usušíme jen naší zahradu 500m2, zahradu ob-souseda 1000m2 a pak máme takový palouk pod lesem asi 300m2. To jsou prostě jen takové kousíčky na přilepšenou. Představa je taková, že i těch 1000m2 letos sečeme naposledy, že majiteli v zimě oznámím, že příští rok už je to jeho business, jeho pozemek, tak ať se stará. My už na to nemáme síly, nehledě na to, že to těm koním může i škodit. To pak nemá smysl. Tže vlastně jen řešíme, co pak s tím zarostlým výběhem (do budoucna)? Jedná se o cca 4000m2, letos to rozhodně sušit nebudeme a co bude za rok? Dlouhá doba…
Add ledování, před chvílí jsem to řešila s vetkou a pochopila jsem to tak, že už jsem zaspala dobu. Že ledování mělo smysl, když se to stalo, nyní už je to cca 10 dní. Já to prostě fakt nepoznala, protože žádný typický znak pro schvácení se nekonal, malé se jen moc nechtělo běhat a funěla.
Tyroxin vůbec neznám, čtu poprvé, na jakém principu prosím funguje? Děkuji! To se asi volně nedá koupit, že?
Malá dostává Chanazone, první den pytlík, od druhého dne 0,5 pytlíku, dnes je to přesně týden, co to dostává. Velká to má dnes pátý den, v režimu 2-2, 1-1, 0-1, chodí dobře, tak té bych to ukončila nebo rozpustila do ztracena. Malá po měkkém chodí, i sama od sebe popoběhne, kamínkům se vyhne, ve stáji na cihlách jí to bolí, přidám slámu (nežere jí), nemůže se pak rozejít, ale když se rozejde, projde chodbou ven, tak pak už dobré. Obě viditelně splaskly, po té, co jsem je stáhla na záklaďák. Malá nebyla obézní ani před tím, vet jí viděla týden před schvácením, kdy jí dělala zuby a právě jí moc chválila, že není tlustá!