- Příspěvek #164543
- Nahlásit
foto 1 😏 u nás ještě nesněží, foto 2 🐕 ale dobrý výhled.. 🐈⬛ pojď se raději honit… foto 3 🐕…zase mi bude lítat kůže… foto 4 🐕🐈⬛ a odměna by z tebe nevypadla? foto 5: 🤔 najděte na fotce Karlštejn ☝️
foto 1 😏 u nás ještě nesněží, foto 2 🐕 ale dobrý výhled.. 🐈⬛ pojď se raději honit… foto 3 🐕…zase mi bude lítat kůže… foto 4 🐕🐈⬛ a odměna by z tebe nevypadla? foto 5: 🤔 najděte na fotce Karlštejn ☝️
Zase žádné hlavy hřibů v borůvčí. Jen dvě hlavy s nozdrami vpředu 🙄
Ivus:Takhle u mě v náručí nám odešel minulý měsíc foxterier ☹️.
Ještě jsem se chtěla vrátit k těm porcelánovým soškám - já mám po babičce dvě nádherný. Vyškemrala jsem je na zbytku rodiny, nakonec, nikomu jinému z rodiny tolik neladí ke psům 😜
Tak to je asi jedna z nejhezčích fotografií, které jsem tu viděla.
To Fíkovnice: někde dávno jsem to psala, že do ifauny jsem nastoupila těsně před její smrtí. Takže jsem tu nová. A kdybych se tak ostentativně nedržela od netu dál a byla už na ifauně, mohla jsem si s čokly možná něco proher ušetřit…
Edit - bohužel, mámy se už na otcovství nezeptám, tu jsem před dvanácti lety držela za ruku, aby neodlítla do nebe celá i s tou duší, když odcházela. Ale táta se tváří, že jsem jeho. Máme stejný odměřený výraz. 😀
Víte, Bambule, já bych se teď mohla pýřit a případně ještě něco přichvástnout, ale pravda je taková, že toto moje chování není primárně má volní zásluha. Narodila jsem se jako melancholik a jako melancholik mám celý život potíže s přílišným prožíváním všech křivd a nespravedlností (a že na světě není spravedlivé zhola nic, i ta smrt má pořadník, jehož logiku nechápu), poslední dobou pak nedávám vůbec vědomí o utrpení těch, co se nemohou bránit. Stručně - já prostě na hněv u nemám sílu. Veškerou mou sílu si bere smutek. Tak je to. Já bych se jinak vztekala, až by se hory červenaly.
Ne, já vám jako cyklista musím koukat na zadnici a když blikáte a já nemám přede všemi auty vpředu namalovaný chlívek pro cyklisty, musím vám dát přednost.
Já vám to někdy natočím na kameru 🤣 Poznáte ubožáka, co vám to tam pošle naschvál stejně jako ho poznáte při parkování u supermarketu.
😀 Ale oni mě tihle lidé nerozhodí. V klidu je krokem oblezu pěšky po chodníku, pak pomalu svedu kolo zase zpátky a jedu dál.
Nedávno mě takhle dojal řidič na chatě. Jezdím k chatě polní cestou kolem řeky do zatáčky. A za mnou rybář. Říznul tu zatáčku přímo po louce, jel rallye, že málem vyletěl střechou auta a pak mi to vítězoslavně ohnul před kapotou na to “svoje” rybářský místo. ….no a já jela v klidu dál k té chatě. 😂
Tak ještě jednou - čím se řídím jako účastník silničního provozu:
361/2000 Sb. Zákon o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), § 57, odstavec 4:
4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti. To neplatí, odbočuje-li vozidlo vpravo a dává-li znamení o změně směru jízdy.
Nepíšu to tady teď podruhé, abych dupala nožkou pro nic za nic a tloukla pěstičkou, že mám pravdu. Ale proto, že kdokoli z vás, kdo bude s autem popojíždět v koloně a uvidí kolo míjející ho vpravo, tak abyste na něj neřvali nadávky z okénka. Protože on (pojede-li tak, jak je popsáno výše) bude dodržovat pravidla. 🙄 edit: Ale chápu, že to nemusí lidé vědět, kdo nejezdí na kole, tyhle zákony zdaleka tak nesleduje, jako ty, co jsou pro něj primární. Takže prosím tímto za SLUŠNÉ cyklisty, abyste je v takové situaci vzali na milost. 🙂
Dajo, to já taky 🙂 Na stará kolena je to má první komunita, kterou takto virtuálně navštěvuji. K většině neviditelných zde mám pozitivní vztah, s někým se občas názorově přetahuji, ale ani to neznamená můj odsudek toho člověka jako takového. Pak sem občas přispěje někdo (většinou neregistrovaný srabík) tak, že beze slova prskne nějaký odkaz vztahující se ke konfrontačnímu tématu, ale to já ani neotvírám. Youtube mě dusí reklamami a FB se stal v určitých rovinách hlásnou troubou lidí podněcujících k vzájemné netoleranci a zlobě. Než si to pustit, to si raději pustím plyn… 🤣 …a uvařím čaj.
Ronja s motejlem:Aale houby s voctem…že jo?!
Ale tak já to myslela, že až bude velký sraz komunity CHZ 🤩, že jako radši nepřijedu na kole 🤷♀️ …ho schovám do AUTA, abych byla “MY” ☺️
No neva, že mě nikdo nemá rád 🤷♀️ c’est la vie. 🚴
Balu, já jsem reagovala na vaší výtku, že vás cyklista “podjíždí”; navíc, když se mu to hodí…
Prostě nepodjíždí (ve smyslu přestupku u aut):
Zákon o provozu na pozemních komunikacích říká, že cyklista může předjet vozidla stojící nebo pomalu jedoucí stejným směrem, a to z pravé strany po okraji vozovky nebo po krajnici, pokud je na vozovce dostatek místa. Předjíždět je možné i z levé strany, a to v případě, že je mezi souběžnými pruhy více místa než vpravo.
Ve všem ostatním, co jste jmenovala jako bezohlednost, se shodneme.
Vzdávám to, protože paušalizujete. 😔 Jak píše Keriton… už se to svezlo do MY a ONI. Já jezdím autem i na kole. V obou případech respektuji druhé, kteří zrovna sedí na opačném prostředku.
Balu, kometo - cyklista jede co nejvíce vpravo u kraje normálně, to není podjíždění ! To není auto, aby jel středem a předjížděl zleva. 😲
edit - a jasně, že se zlobí, když někdo v autě v teple v suchu se naschvál nacpe ke kraji - že jako když my stojíme, tak ty budeš taky, haha. Proto jezdím na kole. Že nechci stát v koloně a nechci stát s kolem za výfukem…
Sarah01:https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/rozestup-auta-cyklisti-zakon-test-smlsaloviny.A210422_172601_domaci_smls
https://www.youtube.com/watch?v=RIUKM4VgvQg
😀
I když ono to k smíchu moc není, je to o hubu.
Ze své sedmnáctileté praxe dojíždění do práce na kole shledávám takto nadiktovaný odstup jako nereálný (min. pro jízdu ve městě). Sice vás nezabije auto, ale pak vás zabije ta kolona za vámi, protože se jako cyklista opravdu stanete špuntem a místo toho, aby váš způsob dopravy městu ulevil, naopak ho zhorší. Fakt takhle ne 🤭 Když slyším, že se za mnou vleče autobus, prostě uhnu do první “díry” vpravo a ukážu mu rukou ať jede.. a nejen jemu. Jak už jsem psala, i v jednosměrkách pouštím auta, když vím, že je brzdím. A ony na mě pak skoro všichni zase blikají zadníma oranžovýma očičkama jako poděkování. A to mě vždycky potěší, že i tento pididialog v džungli funguje.
vodvážná… Ne. Chovala se jako hloupá a bezohledná husa, řečeno hezky česky. 🙄
Myslím, že by to moc nepomohlo. Za tmy a deště ve městě, kde se všechno odráží od všeho, je i jedno světlo na kole pod úrovní pasu málo = tzn, i jakékoli udělátko. Navíc by mávalo autům do jejich pruhu, takže ti poctiví by mnohdy jeli za mnou a já bych byla jak ucpávka. Chce to prostě jedno silné červené světlo pod sedlem, blikavé a druhé na helmu nebo na záda. K tomu reflexní prvky všude, kde to jde. Mám je i na pláštích kola kolem ráfků. Myslím, že ohroženější jsou lidé na těch vsích, kde obecně cyklisté podceňují bezpečnost. V Praze více čelíte těm ubožákům, kteří vám chtějí dělat naschvál. Třeba, že jedou v pomalé koloně schválně tak vpravo, abyste se tam už nevešli s kolem. Těch je…. 😄
Kamarád znal jiného kamaráda, který měl na kole přimontovanou tyč s velmi dlouhým a velmi ostrým hřebíkem.
To je za mne tzv. “testosteron” řešení. Já jsem se narodila s pulinou. Proto tady v jednom kuse žvaním a i tření s ostatními kusy se snažím řešit primárně verbálně. Když to nejde, pak odchodem z dané situace. Bez gest na konci zvednuté ruky 😄.
Také nevidím chodce, když mi skáčou před kolo jako srny ze tmy. 🙂 Ale že jezdím krokem, oproti autům stihnu velmi dobře reagovat. Jezdím ještě pomaleji než Vašáryová v Postřižinách.
Balu, upřímně, jsem strašně málokdy naštvaná. Ráno jsem si odfrkla hlavně na to hulvátství, kdy vám cizí lidé svou bezohledností berou i váš prostor; z toho řidiče jsem se vydýchala po patnácti metrech. 🙂 Ale třeba k lékařům, kteří mají rozeřvaný monitor v čekárně, jsem prostě přestala chodit, tam mnou hněv opravdu cloumal. Jezdím na tom kole opravdu opatrně a neustále si hlídám všechny kolem, vůbec nespoléhám na to, že mi správně dají přednost. Jedu vždy, až když vidím, že o mě vědí. Jinak už bych byla několikrát dávno po smrti 🙂 Dnes mě prostě “přečůral” Přiřítil se z dálky a na odbočovacím téčku si to střihnul zkratkou v protisměru. Ale já jezdím pomalu, neměním rychlost ani směr v takových situacích, nezmatkuji… Za sněhu jezdím po chodníkách, kudy nechodí lidé. A když někdo jde, pak úplně sesednu z kola, aby se mě nebál.