Aktuálně: 2 298 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2025, 16:26:21 xxx:xxx.644a:9f6b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 04.02.2025, 09:44:55

Tohle je přesně ten problém. Ochrana přírody se změnila v privilegovaný klub, kde platí dvojí metr – někdo může všechno, někdo nic. A když se zeptáme, proč to tak je, odpověď zní: „My víme nejlíp, co přírodě prospívá.“ A odkud to vědí? No přece z dat, která si sami sbírají, vyhodnocují a interpretují. A teď vychází najevo, že ekologické organizace, které se podílejí na tvorbě předpisů, dostávaly bruselské peníze na lobbing za „správná“ opatření. Takže ti samí lidé, co prosazují zákaz vstupu do hor, mají přístup k veřejným financím na to, aby politiky přesvědčili, že je to nezbytné. A pak se těmi pravidly sami neřídí. Opravdu věříme, že jejich data a studie nejsou ovlivněné ideologií a zájmy těch, kdo je platí? Opravdu se příroda chrání tím, že se vybraní jedinci můžou pohybovat kdekoli, zatímco obyčejný turista nebo místní obyvatel, je škodná? Nebo je to jen o tom, že se z ochrany přírody stal výnosný byznys a nástroj k ovládání lidí?

https://www.forum24.cz/skandal-v-bruselu-evropska-unie-dotovala-ekologicke-neziskovky-ktere-mely-lobbovat-za-zelenou-politiku

https://www.echo24.cz/a/Hnq3P/zpravy-zahranici-neziskovky-lobbing-green-deal-vysetrovani-ep-komise-dotace-zdechovsky

V České republice se lobbingem v oblasti životního prostředí zabývá několik neziskových organizací. Například organizace Arnika, Společnost pro trvale udržitelný život a Zelený kruh jsou členy European Environmental Bureau (EEB), které je jednou z organizací zapojených do uvedeného financování. Tyto české organizace se podílejí na prosazování ekologických politik a mohou se účastnit lobbistických aktivit na národní i evropské úrovni. Takže nikým nevolení úředníci platili penězmi i z našich daní, neziskovky, aby prosadili svůj úhel pohledu na celou problematiku. Proč bychom měli informacím, které pochází od těchhle bezkrupolózních lidí, u kterých se jedná o jasný střet zájmů, věřit?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2025, 07:42:09 xxx.xxx.171.143

Utrácení - porážka přebytečných kusů je absolutně nutnou součástí chovu takřka čehokoli. A v tomhle smyslu by měli ekologové- ti opravdoví , dovzdělat ekologisty a ochránce zvířat. Území má určitou úživnost, kterou když se přežene počet chovaných   zvířat, ta zvířata napřed zničí a pak pojdou hlady a na nemoci. Je přece jedno, jestli k rozšíření těch ohrad došlo teď nebo za pár let. Ta zvířata mají dobré podmínky a tak se množí a i když k rozšíření došlo, za 2 - 3- 5 let se bude situace opakovat. 

Proč nejde zvířata přikrmovat je už výše napsáno.

Takže ekologové si vybojovali trochu času, měli by ho využít k dovzdělání veřejnosti a ekologistů  a seznámit je s jistými skutečnostmi, aby se situace neopakovala. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2025, 06:49:14 xxx.xxx.171.143

Jinak ty zvyšující se počty zvířat jdou řešit pouzedvěma způsoby a přikrmování mezi nimi rozhodně není. Buď je máte kam přemístit nebo nemáte a pak jejich počty zregulujete. To znamená utrácení. Pokud je začnete přikrmovat přestanou tu žrát ty invazivní trávy jako je ta třina . Viz článek Miloslav Jirků. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2025, 00:40:06 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 03.02.2025, 22:19:44

Tak tohle jste vyjádřila absolutně přesně. To je důvod, proč místní na podobných místech nesnáší tvz ekology. Jsou místa kam turista nikdy nechodil, ale místní tam byli zvyklí chodit po generace a nijak tím přírodě neškodili a najednou jim tam nějaká parta kdovíodkud začne diktovat kudy a kam a co všechno se nesmí. Viz Křivoklátsko.

To že se vybudují nějaké cyklotrasy a pár stezek, případně rozhledna, tak to je divadlo pro turistu z paneláku. Já se taky jezdím na podobná místa dívat, jako turista a pak samozřejmě dobrý, ale naprosto chápu místní. Ti totiž tu přírodu kolem sebe neničili a neničí. To nastane vždycky, když nějaké místo objeví panelákové ekoležka nebo ekolog a nafotí to na instagram nebo podobný nesmysl. J̌

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.02.2025, 16:45:49 xxx:xxx.d68:5e80

Já třeba mám rýč fiskars. Skvělý, používám ho skoro furt 30let. Chtěla jsemsi kouopit nový, zas fiskars, když se osvědčil. Ten nový jsem okamžitě ohla  - zlomila v polovině. Takže mám pořád ten starý, co jsem z něj už třetinu ubrousila. 

Ona i ta Asie umí vyrábět kvalitu, jen nám sem vozí aušus, ale stojí jako ta kvalita.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.02.2025, 15:06:07 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 02.02.2025, 13:36:43

Je zásadnírozdíl jet někam na výlet nebo v místě žít. Nedaleko nás jeden zbohatlík vybudoval tohle-   https://www.vylety-zabava.cz/atrakce-zabava/stredni-cechy/15306-hostinsky-volnocasovy-areal#google_vignette

Místní to leda terorizuje, co vím od dostatečného množství známých, ale výletník je samozřejmě nadšený. Jistě je rozdíl mezi oborou, kde se chová daněk a oborou pro velké sudokopytníky. Ale pro místní je to pořád otravná ohrada a jako bonus velké množství cizích lidí, kteřííchodí po dřív klidné vsi, parkují všude a ztrpčují místním život. Takže nevím proč by mě budování podobné věci mělo naplnit nadšením, pokud by to bylo jak se říká za humny. U přespolních to nikoho netrápí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.02.2025, 12:49:50 xxx.xxx.171.143

No, když jsem viděla ty bytové klece, tak si říkám že těm psům na řetězu u boudy bylo líp. Tam aspoň ten pes vidí, co se kolem děje.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.02.2025, 12:47:28 xxx.xxx.171.143

Myši kupodivu taky nevadily, ale potkan jo. Asi i záleží na samicích. Když jsme měli králíků hodně, člověk snadno vybral ty nejlepší samice, teď jich mám pár a už nemůžu hned vyřazovat. Polevila jsem v nárocích.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.02.2025, 07:19:03 xxx.xxx.171.143

Kolikrát je lepší koupit v bazaru nebo přez inzerát. Někdy mi přijde že to nové nářadí je snad z perníku a ne z kovu. Máme řadu věcí ještě po příbuzných a ty drží.   To nové- člověk zabere a rupne to. A vždycky co nejdál od baráku uprostřed práce. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.02.2025, 09:09:48 xxx:xxx.3147:b75
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 01.02.2025, 09:06:17

To ekologické není. Plast se nerozkládá a až mrtvola udušence schnije, plast zůstává.