Potom to ale platí pro OCD stejně. Nelze mít dvojí metr. Navíc rozhodně spíš chápu záchranu zdravého novorozence, než takřka dospělého nemocného psa. Nicméně mi nejde o konkrétního psa, ale spíš o princip. Každý se přece může dostat do situace, kdy na drahou léčbu, byť existuje, nemá. Má potom nechat zvíře trpět neboho vážně musí sám zabít? Já třeba mám doma mužského, který to zvládne, ale být sama, tak vůbec nevím.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Hele, nevím jaká je , či není chovatelka. Cvičák má rodina mojí kamarádky a předpokládám, že kdyby se jednalo o pracovně použitelného psa, pomoc se sehnáním nového majitele by jí nabídla.
Navíc mi nešlo o konkrétního psa, spíš mě zarazila neochota veterináře uspat vážně nemocného psa, pokud majitel nemá nebo nechce dát vysokou částku za léčbu.
Každopádně jsem ráda, že to neřeším. Podle mě má veterinář hlavně řešit aby zvíře netrpělo. Morální dilema je něco, co náleží majiteli.
Je bolavý, proto ho majitel vrátil. To ostatní je bonus. Kdyby byl zdravý, bez problémů ho umístí, ta moje známá vlastní s rodinou cvičák a běžně prodávají mladé cvičené psy .
Tak já jí neznám, prostě to bude muset vyřešit. Jak to chápu, jde i o to že ona sama má psy venku, tenhle byl v paneláku, má doma dospělého chovného psa, už se zkouší na sebe dostat. Atd, prostě sešlo se toho víc a kam umístit invalidního, zcela výchovou natož výcvikem nepolíbeného rotvajlera? Zkrátka to není maltézáček. Mě prostě zaujala reakce toho veterináře a zajímalo mě, jestli je to obvyklé a taky jestli opravdu i v takových případech je až takový problém psa uspat. Jasně že se dá použít jateční pistole nebo se domluvit s nějakým myslivcem, ale na to nemá každý nervy a prostě mi přijde že tohle by mělo patřit do poviností veterinářů.
Mám to jen z doslechu, ale prý tam hraje roli postižení víc kloubů + projevy psa. Ale nejde mi o tenhle konkrétní případ. Spíš o to, jestli je opravdu běžná praxe, že veterinář odmítá utratit nemocného psa. Chápu v případě zdravých bezproblémových psů, ale tohle je odlišná situace. Přece ne každý má volných x peněz na podobné zákroky a léčbu. Jasně že s výdaji se počítat musí, ale je řada lidí, kteří takové peníze prostě nedají, to pak opravdu veterinář nechá to zvíře trpět?
Já nevím.Můj čistě laický názor je, že to je kombinace - čá st genetika, část krmení a přetěžování štěněte. Každopádně chovatelka, když viděla v jakém je stavu, si ho vzala zpátky.
Mě ani nejde o konkrétní nemoc, ale o to , co vlastně může majitel psa v podobné situaci dělat, když na podobnou operaci nebo drahou éčbu prostě nemá.
Moc a moc vám to přeju😀
Zdravím. Mám takový dotaz, dnes jsem se potkala s jednou známou a popisovala mi nepříjemnou situaci jedné paní od ní z cvičáku. Paní je chovatelka rotvajlerů a vrátil se jí od nového majitele 9měsíční pes s těžkou formou OCD. Po zvážení všech okolností se rozhodla a chtěla dát štěně uspat. Veternář to odmítl provést a v podstatě ji tlačí do operace za cca 100 000, s tím že uspání psa mu zákon zakazuje. Chci se zeptat, je skutečně pravda, že pokud existuje léčba, nesmí veterinář těžce postiženého psa utratit? Protože pokud ona tu operaci odmítne zaplatit, bude ten pes trpět. Jak to vlastně je? Chápu že zdravého psa utratit veterinář nemá, ale vztahuje se to i na podobné případy?
Vlastně, až na to žihadlo, skvělé zprávy! Já si myslím, že na m ístě je opatrná gratulace😃
Ti u nás puknou. Letos jsem už zkrmila 2metráky slunečnice a dnes koupila další metrák + 300 lojových koulí , pár kilo sádla a furt to řve že nemají dost pakáž jedna pernat á 😂
Samozřejmě že o nich na Kokořínsku myslivci vědí a víc k tomu psát nebudu😏
Známému ve vedlejší vsi před několika lety roztrhali ovce hned u domu a to má psy. Nicméně od té doby je klid
M.S.:Já tomu fandím. Čím méně včelařů nebude včelařit pro med, tím bude med dražší a dostane se s cenou tam, kde by měl být. Sníží se zavčelení a infekční tlak, tím pádem i úhyny, nebude cestovat po republice tolik oddělků atd… takže za mě alternativa vpřed!
Souhlasím a podporuju. Jen víc podobných odborníků!!
Tak super, v tom případě měly prostě něco atraktivnějsího. 😀
Dřezovec jsem viděla kvést mockrát, ale žádný hmyz jsem na něm nikdy neviděla. Bohužel.
Já se v prvníchvíli lekla, že na fotce vidím štěnici. To si vůbec nemím představt,jak doma vyhubit.
Dělávala jsem ve škole, ty prostředky učené pro lid absolutně nefungují. Jedině veterinární prostředek, jednou mu tím umyjete hlavu a je klid. Samozřejmě to chce všechno vyprat, hlavně ožní na vyšší teplotu. Já bych využila současné mrazy a dala peřiny vymrznout na pár hodin ven.
Na práci se zvedákem se vysloveně těším. Ještě jsem ho nevyzkoušela, ale už se to blíží.
Já také používám hadry, ale do vody vždycky dám panáka octa, to by snad vadit nemělo?