»
Odpověď na příspěvek uživatele
Adam z 15.02.2025, 23:20:39
Já vás chápu. Pořízení zvířete má přinášet radost, ne pocit zoufalství. Nejste první a ani poslední, kdo podcenil možné problémy, které přináší pořízení pejska z útulku. Snad se rozhodnete tak, aby to bylo dobré pro vás i pejska. Pokud se rozhodnete ji vrátit nebo sami najít nový domov, nemějte výčitky. Ona se to v útulku nemusela až tak projevovat a teď by alespoň věděli, do jakého domova by byla vhodná.
Separační úzkost je běh na dlouho.
»
Adam z 15.02.2025, 19:57:53
Upřímně, najděte jí nový domov u někoho staršího, komu bude vyhovovat, že je na něj fixovaná. Osamělý důchodce bde z věrné přísavky nadšený, já se vás nechci dotknout, ale bude to lepší pro vás i toho psa.
»
balu z 15.02.2025, 08:25:46
Tak byste to mohla krátce shrnout vlastními slovy. Je to zajímavý.
ono je to tak u víc zvířat. Každý, kdo někdy choval kozy, ví, že třeba s kozlem nebo specielně s beranem se moc kamarádit nemá. Kdo tuhle chybu udělá, zle se mu vede. Ale je pravda, že to že to tak bude i s husou mě nenapadlo.
»
bambule z 14.02.2025, 12:18:08
Knírači taky nesnesou změnu psovoda. Proto mu ho asi dovolili vzít do civilu.
Ptala jsem se muže, dělal na vojně kynologa na hranicích, říkal že ti SUPY byli normálně německý ovčáci, prostě vybraní jedinci s povahovými předpoklady. Za něj už to nebylo, asi se to nepoužívalo dlouho. Taky technicky to prý bylo složitý. Jednodušší bylo pustit elektriku. Ale jak říkám, muž už o tom jen slyšel, sloužil na vojně těsně před převratem. Myslím že víc udělala děsivá pověst těch psů, než že by to bylo masově rozšířený po celé délce hranic. Ty československé vlčáky tam neměli vůbec, nedokáží zvládat režim změny majitele. Německý ovčáci to naopak brali v pohodě. Ono to bylo tak, že psovod byl s jedním psem dva roky, ale napřed jako nováček chodil 6 měsíců se starým psovodem a o psa se starali společně a pak 6měsíců před koncem vojny se k němu přidělil nováček a opakovalo se to. Německým ovčákům tenhle režim nevadil, ale ti vlčáci to nedávali. Navíc nebyli spolehliví.
»
Sarah01 z 14.02.2025, 07:16:01
proto ta petarda. Když se to povede, pes se k tomu místu už nepřiblíží.
Co mu tam natáhnout elektrický phradník? Nejlíp ten na drůbež. Většinu psů to odradíale neubĺíž jim to. Nebo si nachystejte prak a střelte směrem k němu takovou tu bouchací rachejtličku, dělá to strašné rány a taky se mu nic nestane. Nejlepší je, kdy si vás přitom nevšimne ať si tu ránu spojuje s místem, kam nechcete aby chodil. Chce to chvíli číhat a až zas bude něco provádět, zapálit a střelit. Musíte jen chvilku potrénova s prakem. Tohle funguje skvěle.
»
ančovička z 13.02.2025, 17:33:52
Bohužel, když k podobnému incidentu dojde, kamera není nikdy po ruce.
Já to četla tak, že tu slepici ještě držel v mordě. Rozhodně neutíkal. Za mne jako majitele zvířat mám právo je bránit. A udělala bych to i za cenu podmínky.
»
megi-the-pes z 13.02.2025, 14:43:52
Nechápu srovnání zvířete a člověka, ale budiž. Pokud by ten člověk na jeho pozemku na něco útočil a nechtěl přestat, ano, ať ho klidně zastřelí. Podle popisu situace na psa napřed křičel a ten dál dávil slepice. Použil vzduchovku, možná si myslel že tím psa neohrozí, možná mu to bylo jedno. Podle svědectví dalšího ze sousedů, ti psi utíkali opakovaně a dokonce už pokousali i člověka. Takže i chápu, že neměl chuť do něj kopat. Ano, mám velkého a silného psa, ale narozdíl od toho barváře ještě nikoho nepokousal a rozhodně mi pravidelně neutíká . Kdyby ten pes na zahradě dávil třeba domácího psíka, všichni budete chápat, že ho majitel bránil. Proč si Meggi myslíte, že k té slepici nemá její majitel vztah, srovnatelný se vztahem k psovi? Já třeba mám doma kačera, kterého jsme si vypiplali už z líhně ,slyší na jméno a je mu teď 15let. Máte pocit, že kdyby mě ho váš pes roztrhal, zpraví to dvě stovky? Narazit na něj u nás na zahradě, bez zábran ho napíchnu vidlemi, když okamžitě neuteče a bude mi mordovat zvířata.
No jo,no. S mým mužem je kamarád pořád. Navíc já troubou vyhrožuju, ale pak ho to přejde a smiřuje se. Ale jestli by se to mělo tendenci stupňovat, asi ho trouba nemine.
S tím prutem je to tak, že ho s ním večer zaháním, ne že bych ho s ním bila, je jen na mávání. Protože se proti mě stavěl, tak jsem mávla blíž a on se o něj začal přetahovat. Já ještě dopadnu celkem dobře, protože sice ví že mu neublížím, ale ani se ho nebojím, horší je, když někdo dá najevo, že se bojí. To pozná spolehlivě a jde po něm o to víc. Už se stalo, že byl za rohem a narazil na známou co je taková řekněme všetečnější. Ta měla modřin hodně a navíc jak zdrhala spadla a vyválela se v husích hovnech. Na druhou stranu, to že už k nám nechodí, beru jako pozitivum .
»
Sarah01 z 13.02.2025, 13:27:39
Tak zrovna v tomhle případě jsem na straně majitele slepic. Ti psi majitelce neutekli poprvé, dokonce jeden z nich pokousal dalšího souseda. Byl na jeho pozemku, útočil zabíjel zrovna jeho zvířata. Ten člověk měl plné právo toho psa tu chvíl vzabít . Kdyby šel a zabil ty psy z pomsty až u majitelky doma, je to jiné. Ale takhle ten trest vůbec nechápu. Nezaplatila bych nic a odvolala bych se třeba k nejvyššímu soudu.
»
Anonymní z 13.02.2025, 11:31:30
Na cizí bez milosti útočí celý rok, na mě jen v době toku, ale jen v určitých situacích. Když si dám pozor, většinou to zkončí jen tím že třeba buší do kýble co držím nebo se se mnou tahá o prut, když je chci zahnat. Ale i v toku útočí na cizí s mnohem větší razancí. Máme zahradu rozdělenou několika plůtky a když vidí na dvoře někoho cizího, tak ječí a skrz plot se snaží útočit, to na domácí nedělá. Je to prostě Gusta.
Anonymní: To moc dobře znám. Nikdo by nevěřil jak to dokáže bolestivě štípat. Včelí bodnutí je proti tomu nic. Skoro vždy to končí modřinou.
Jako, jen jednou? A bez krve? Jste šťastný člověk.Měla jsem vyfotit jak to v loni vypadalo, když se do mě natvrdo Gustík pustil. Krev vysloveně netekla, ale než sem pustila kbelíky a začala se bránit, měla jsem snad 5 štípanců a do toho mě řezal křídly, neřád. Nohy jsem měla samou podlitinu. Já ho v tu chvíli fakt chtěla zabít. Letos si už dávám bacha, ale vnuka bych k němu touhle dobou vůbec nepustila. On dost vyhrožuje cizím i během roku, ale na jaře je s ním twprv zábava.
Já to taky neberu jako reklamu a rozhodně nedoporučuju nákup. Jen to ukazuju jako příklad toho, co jinde lijí do včel a my se tu při minimálním léčení dohadujeme, jestli ten či onen nepřehnal množství léčiv.
»
Anonymní z 12.02.2025, 14:28:24
Tohle nebude český obchod. Myslím že to je jen překlad - verze pro Čechy.