No jistě. Takže až příště někoho medvěd roztrhá nebo jen zraní, tak řeknete podle situace jeho rodině či jemu, že to je vlastně v pořádku, protože na přejezdu ve Višňové se srazila dvě auta.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Jasně, mrtvý sem nebo tam, je to fuk. Jsem ráda že to vím.
Takže, protože na silnicích jsou nehody, je vlastně jedno, že někoho sem tam zabije nebo zraní medvěd
Já jsem ráda že u nás nejsou a naprosto chápu Slováky, že vedle nich žít nechtějí.
Ten tam dávám jen, aby bylo vidět že nelžu😂
Ty vločky jsou pro mláďata a kojící samice skvělé stravitelné, oves je nenahradí.
Vločky procházejí tepelnou úpravou a jsou snáz stravitelné.
http://www.bio-life.cz/clanky/faq/jak-se-vyrabi-ovesne-vlocky.html
Bohužel, tahle pohoda se může rychle změnit. Za původního starého starosty byl klid. Vesnice šlapala jak měla a pan starosta se vždycky dokázal s lidmi v klidu domluvit. Bohužel čas je neúprosný, původní zastupitelstvo už mělo velmi důchodový věk a je to. Do vedení obce se dostali mladí a perspektivní noví obyvatelé obce. Zvířata vadí, obdělávání a hnojení vadí, v podstatě ideálem je anglický trávník , samozřejmě pravidelně sekaný. V podstatě všichni starousedlíci už měli s novým vedením obce konflikt. Naštěstí vyhláška není nad zákony, co se týká nás , mají smůlu. Mým dalším krokem je momentálně budování takového toho hezkého betonového plotu, výška 2m. Za ním ať se děje co chce.
Ach jo.Samozřejm vám věřím, ale jsou chvíle, kdy bych radši nevěřila. Já , čím jsem starší, začínám brát s velkou rezervou tvz odbornou literaturu všeho druhu. Tohle co popisujete, je přesně důvod. Vsadím se, že ten člověk také dříve či později napíše knihu a nejlépe učebnici, aby šířil svá moudrá slova mezi potencionální včelaře.
čím jsem starší, tím víc docházím k názoru, že sousedské vztahy nebývají přátelské. Já sousedy pozdravím a víc si jich v podstatě nevšímám. Naschvály nedělám, ale ani nemám zájem se přátelit, nevyplácí se to. Pokud by za mnou někdo přišel, že mu vadí moje zvířata, vyrazím s ním dveře a pokud to dá k soudu, platím si DAS. Ať to klidně zkusí.
Možná hladové vrabce a hrdličky.
Já si nemůžu pomoct, mě prostě bohatě stačí můj veterinář se základním vybavením. Na drahá vyšetření mě nehoní, ošetří mi všechna zvířata bez problémů a světe div se, moji psi se a ostatní zvířata také, i tak dožívají vysokého věku ve zdraví. Na místní kliniku jsem v panice šla se psem jednou, určili špatnou diagnózu a psa mi nakonec stejně zachránil veterinář v malé velmi jednoduše vybavené ordinaci. Takže asi tak.
U nás je veterinářů zdánlivě hodně, ale takových, kteří jsou ochotní jet i k hospodářským zvířatům jak šafránu. Nicméně právě ti jsou nejrozumnější co se týká jakékoli domluvy a peněz. Přitom se nejvíc nadřou. To jsou lidé ,kterých si opravdu vážím.
Jste hodná, děkuji, ale já tenhle příběh znám jen z doslechu. Prostě mě zajímalo, jak to vlastně chodí, když se stane podobná situace.
Já sem udělala chybu jak jsem to podala. Jedná se o dvě různé osoby - moji kamarádku (její rodina vlastní cvičák a i prodává cvičené služební psy) a její známou, která má v současné době doma toho nemocného psa a rodičovský pár rotvajlerů. Ta se chovem ani výcvikem neživí, jen na onen cvičák dochází a tuhle situaci momentálně řeší.
Ale znovu opakuju,ten pes byl hlavně modelový příklad a zajímalo mě , jak se k tomu obecně staví veterináři.
Veterinář není lékař pro lidi. Lékař má hlavně zachránit život i za cenu utrpení lidského pacienta (bohužel) a bez ohledu na okolí a navíc péči a operaci to okolí nehradí.
Veterinář nemá podle zákona utratit zdravé bezproblémové zvíře. Potud souhlasím . Pokud ale majitel zvířete přijde s vážně nemocným zvířetem, má mít na vybranou i variantu nechat zvíře utratit a hlavním motivem veterináře nemá být moralizování. I utrácení psa v podobných případech je převzetí odpovědnosti. Pak se nedivím, když někdo chudší a jednodušší narazí na podobného moralistu, na léčbu zvířete nemá a tak ho nechá jakou dobu trápit. Pamatuji si na jednoho staršího veterináře, ten vždycky říkal - zvířecí nemoc má být krátká a jasná. Buď se má zvíře rychle uzdravit nebo zbavit trápení, protože bolest nechápe.
Ano, třeba i dá. Ale přesně o to mi šlo. Jestli je běžná praxe veterináře, tlačit majitele psa do nákladných operací i v případech, kdy o to majitel z nejrůznějších důvodů nestojí. Vlastně jste mi s Bodlinkou odpověděly.
Co mi říkala kamarádka tak právě obava o okolí psa, byl hlavní důvod, proč ho chovatelka vzala zpátky od nového majitele. Rotvajler s chronickou bolestí je rozhodně nebezpečný.
Pes není člověk, narozdíl od lidí naštěstí trpět nemusí.
Tahle paní nemá cvičák, ten má rodina mojí kamarádky a ona tam dochází. Tedy jí to rozhodně neživí. To že vy dáváte za koně tolik,no je to vaše hoby chápu. Nicméně to nesouvisí s tím o čem mluvím já. Pokud mám doma zvíře, pochopitelně se o něj starám co nejlíp, ale to znamená třeba i to že nechám uspat ve chvíli, kdy se rozhodnu, že jeho nemoc je na mě moc.Nenechám ho trápit, ale ani to nemůže finančně zruinovat rodinu.
To jistě ne, pokud by byl zdravý, což ale není. Pro mě není rozdíl mezi utracením novorozence a utracením nemocného psa. Nicméně chápu že s vidinou lukrativní operace je samozřejmě prosazování přístupu záchrany za každou cenu vysvětlitelné.