Aktuálně: 2 298 inzerátů289 376 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.03.2025, 15:47:15 xxx.xxx.171.143

Shodou okolností jsem se setkala v práci s vlastně sympatickým zákazníkem, řešili jsme problém s rostlinami. Protože byl povídavý,   řeč sklouzla jinam. Byl to odborník na divoká zvířata, tvrdil že příští týden jede na Slovensko radit s opatřeními ohledně útoků medvědů. Nehádali jsme se, ale můj názor na to, že medvědů je tam zkrátka moc na malém území rozhodně nezměnil. Nicméně mě nezaujalo jeho byť zajímavé vyprávění o tom jak odchovává zvířata pro různá Zoo, ale fakt, že žije v Praze v paneláku. Žije prostě v úplně jiném světě a rozhodně nechápe a ani nechce chápat, že lidé na venkově nechtějí žít v pocitu ohrožení šelmami jako je medvěd  a nebo vlk. Tak jako mě je vlastn jedno, že chová různé ještěrky , je jemu lhostejný můj chov hospodářských zvířat a jeho možné ohrožení. Vlastně jsem za to setkání ráda. Pochopila jsem aspoň, že naše vzájemné názory se dají sjednotit asi jako olej a voda.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.03.2025, 11:02:16 xxx.xxx.171.143

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-u-detvy-na-strednim-slovensku-medved-zabil-muze-40515276#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest278_hlavicka_2025_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Co dalšího dodat. Pouze upřímnou soustrast rodině.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.03.2025, 06:15:49 xxx.xxx.171.143

https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpovedi-na-cerne-klimaticke-scenare-mohou-byt-bile-a-zelene-strechy

Pro zajímavost vkládám odkaz na článek o teplotních měřeních na různých typech střechy.

Jinak Tape, když tady argumentujete nedostatkem pozemků, každý nemusí mít včely a ten kdo nemá pozemek má málokdy dost peněz na vybudování tak nákladné ozeleněné střechy, jako je ta co zmiňujete. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.03.2025, 06:06:23 xxx.xxx.171.143

K ořešáku, je to skutečně přírodní repelent. Nicméně v dřívějších dobách nebyla myxomatoza, očkovat se na ní musí.

Tape já to klidně srovnávat budu. Na střeše je na včely horko a chov hospodářských zvířat a pěstování ovoce a zeleniny tam je ekologický a ekonomický nesmysl.    

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.03.2025, 21:58:54 xxx.xxx.171.143

Tape, to co tvrdíte je nesmysl. Já se v Praze kdysi narodila a čirou náhodou do 20 let bydlela v Lettohradské ulici , přímo za budovami Národního technického muzea v podkrovmím bytě. Už tehdy předl lety bylo v létě vedro, park nepark a ta dnešní vedra jsou mnohem horší. Nějaká trocha zeleně na střeše tohle absolutně nemění.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.03.2025, 20:45:42 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.03.2025, 20:25:21

Tak to si úplně nerozumíme. Já chápu že mluvíte o medovicovém medu. Já pouze zmínila situaci u svých včelstev a asi to špatně vyznělo. 

Jistě na zimování je ideální med květový, ale je vidět že i medovicový při dnešních zimách neznamená konec. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.03.2025, 16:46:33 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.03.2025, 16:11:52

Klidně to víc rozveďte. Já totiž neznám střechu, která se v létě ve městě nerozpálí. Nicméně se možná pletu a chovatelé včel na střechách to mají pořešené.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.03.2025, 14:09:41 xxx.xxx.126.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 25.03.2025, 10:08:55

Hm. Mimochodem v tom muzeu jsem byla a pokud nemáte malé děti, nebylo tam nic, co by zajímalo dospělé. Nevěřím, že se včelám na rozpálených střechách líbí. To že to někdo tak zkouší je fakt, ale ono se dělá hodně nesmyslů.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.03.2025, 13:28:53 xxx:xxx.3147:b75

Já to loni překrmila všechno nebo spíš nepočítala jsem s nesmírně silnou podzimní snůškou z výdrolu pohanky a včelstva až na jedno mám tak silná, jak jsem snad ještě neměla. Te´d se jenom bojím, že zas neukočíruju rojení. 

K tomu tvrzení starých knih o melecitoze 😀, mě to vždycky trochu pobaví. Ono stačí dost často, že na úplném začátku někdo respektovaný napíše v dobré víře něco, co vypadá relativně důvěryhodně a pak to léta a léta další autoři opakují. Omyl se kumuluje, protože čím déle se podobná věc opisuje, začne se nacházet v čím dál větším zdroji informací, ze kterých další autoři vycházejí při tvorbě odborných textů. Namátkou si vzpomeňte na špenát. Snad 100 let nebo déle se špenát považoval za úžasný zdroj železa. Po 100 letech konečně někoho napadlo, že je tak vysoký obsah železa v listové zelenině minimálně zvláštní. Při kontrole se zjistilo, že se kdysi dávno uznávaný vědec prostě upsal v destiném znaménku. Protože byl známý, respektovaný a pečlivý, nikdo ho nekontroloval a pak už jen sto let všichni opisovali. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.03.2025, 19:55:32 xxx:xxx.3ccd:d9ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele Crazy z 24.03.2025, 13:19:51

Tak si zkuste sehnat zahrádku v kolonii, tam včelaře obvykle vítají. v paneláku ne a ani se lidem nedivím. Stejně by se tam včelám nedařilo.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.03.2025, 09:59:08 xxx:xxx.6088:5062
Horsana:

No, tak ako rozhodne pes reaguje a k celej situacii uplne neprispieva, medved uteka, pes tiez.

Take male cudo ma mlade? To je divne. Ale urcite nie nemozne, proste na mna to posobi, ze je to odrastene medvieda.

Ale typek drsny, uz je to jeho druhe napadnutie medvedom. 

Raz som bola na hubach v Kojsove, sedela som v hustine a jedla. Zdola zrazu zacal pes na nieco brechat a ja som, s klobasou na pol ceste k ustam, sledovala, ako v panike bezi rovno ku mne cosi velke.

Velke hnede telo, no, ako, reku fasa, cokel vyduril medveda rovno na mna. Bol to nastastie iba jelen, ktory zastal zarovno so mnou a zacal tam obsmrdat. 

Neviem, ci ma nevidel, necitil, ale hodnu chvilu nieco obzieral 4 metre odo mne.

Popravde, radsej ich sledujem na fotopasci, su to predsa len obrovske zvierata….

V době říje je setkání s jelenem, daňkem nebo srncem potencionálně pěkně nebezpečné. Klidně vás mohl napadnout. lidí se v tomhle období moc nebojí. Chtěla jsem si na podzim vyfotit daňka a stačilo přibrzdit auta , hned ho šel zkontrolovat. Docela jsem byla ráda, že sem nešla pěšky.

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.03.2025, 12:15:18 xxx.xxx.171.143

Jestli u nás mizelo v zimě krmení rychle, tak teď se to ještě znásobilo. Ptáci úplně blázní, ještě asi nic nemají a k tomu se jich část vrátila domů a krmítka se stala vítaným zdrojem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.03.2025, 17:03:09 xxx:xxx.3147:b75

Tak dneska jsem poprvé v životě viděla při cestě z pole Bramborníčka černohlavého. Vůbec jsem netušila, že tu také žijí. Bohužel jsem ho nestihla vyfotit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.03.2025, 21:14:25 xxx.xxx.113.29

Je zcela absurdní si myslet, že nás názor cokoli ovlivní. Četla jsem v jedné diskusi , kde se lidé bavili o nutnosti navýšení peněz na obranu, že 5% je vlastně málo. Za první republiky se prý dávalo 20% a utáhli to. No, možná dávali 20%, měli co vím smlouvy se všemi možnými mocnostmi, které považovali za spojence, ale nic z toho není důležité.Důležité je to, jak to dopadlo. V rozhodujícím okamžiku nás prostě prodali a vydali všanc nepříteli bez možnosti se bránit. Po válce zabavili naši spojenci zbytek zlata ukradeného Němci a z něj nám vrátili nepatrný zlomek. Například Angličané si kus zabavili i za to, že v jejich armádě bojovali a umírali naši letci. Za jejich válečnou výzbroj jsme zaplatili část, část si zabavili naši spojenci Američané za osvobození atd. My nemáme a nikdy jsme neměli žádné spojence. Jediný ke komu máme jakékoli povinosti je jen a pouze naše rodina a vlast. Bohužel žádné zbrojení nám nepomůže a nebudu volit strany, které to tvrdí. Ať se vláda chová chytře a tak, jak je to pro nás výhodné. Výhodný je mír a je mi jedno, kdo bude naším tvz spojencem nebo v cí sféře vlivu budem.  

Téma: PR
drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.03.2025, 21:56:10 xxx.xxx.171.143

I kdyby ten výběh byl 10x větší, pokud není zastřešený, je rozbahněný, slepice ho samozřejmě zbaví   vší zeleně.  Neznám nikoho, kdo by prováděl výmysly, které popisujete. Je jenom její věc, kolik slepic chová a kolik má kohoutů. Zákon neporušuje žádný. 

Jinak jo, těch slepic je na ten výběh hodně. Ale je to prostě jen její věc. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.03.2025, 19:30:04 xxx:xxx.3147:b75

Základní chyba je obcházet sousedy a ptát se jich, jestli jim bude vadit, že něco chovám nebo pěstuju. Pouze tím dávám okolí najevo, že mě názor sousedů na to, co dělám v mezích zákona na svém pozemku, zajímá. Já dávám najevo, že mě  tyto názory absolutně nezajímají a mám klid.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.03.2025, 19:23:38 xxx:xxx.3147:b75
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.03.2025, 17:40:15

No, zrovna vy, jste ukázkovým příkladem zaslepeného ochranáře, který dává přednost zvířeti, před člověkem. Ovšem samozřejmě tím člověkem, kterého neznáte, nějakým tím anonymním obyvatelem jedné z vesnic, která má to štěstí žít na území, kde je medvěd. Kdyby se medvěd pravidelně vyskytl tam, kde žijete vy, útočil třeba na vaše zvířata a vy byste se každou vycházku do přírody bála, jestli na něj zrovna nenarazíte, budete mluvit podstatně jinak. Nedej bože, aby se někdo z vaší rodiny stal poněkud méně anonymní obětí na oltáři divoké přírody.