Aktuálně: 2 298 inzerátů289 376 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.04.2025, 20:30:37 xxx:xxx.2c8d:fb77

Když jsem pracovala v Liběchově, divočáci žili přímo v městečku. Šla jsem jednou s dětmi na louku u školy a prasata -několik bachyň s mladými, se zvedla a svižně prošla přímo skrz naši skupinu o kus dál. Byla na lidi zvyklá a nešla v podstatě vytlačit z městečka. Moc dobře věděli, že mimo město je myslivci střílí, tady měla všeho dost. Jako nikdy na nikoho neútočila, ani kupodivu na psy, ti z nich měli strach, ale stejně to nebyl zrovna nejlepší pocit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.04.2025, 13:02:00 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.04.2025, 12:07:46

Osobně ten záznam beru spíš jako zajímavost , že které nejsem nadšená. Kdo z nás má zabezpečená zvířata uvnitř vsi, tak aby byla chráněná před útokem tak velkého predátora.? A zvíře co bude hlavním chodem může být třeba pes.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.04.2025, 07:24:40 xxx:xxx.d15c:eb9f

Autor článku rozhodně neníněkdo, kdo by měl upřímný zájem o řešení problémů – spíš jde dobře zajištěného příživníka, kterého štědře živí tzv. neziskový sektor. Podobné štvavé texty publikuje pravidelně, protože rozdmýchávání konfliktů a cílené vyvolávání emocí je jeho hlavní pracovní náplní. Díky tomu si zajišťuje pozornost, vliv a přísun financí od různých "sponzorů".

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.04.2025, 20:21:24 xxx.xxx.171.143

Jen k té vodě. Lituji, že jsem to nevyfotila, ale mě z jednoho úlu, jak je takové to otevírání vysokého dna( přesně toho , co nemá tom50 rád😀) tekla letos doslova voda - jak mrzlo,  dělaly se rampouchy. Včelky prostě plodovaly a přiznám se, že loužičce na dně úlu se jen směji.  Mám to tak u některých včelstev každý rok a nevadí jim to vůbec, jen to vypadá zvláštně, tak to moc nikde neříkám. Upřímně tak předcházím radám o nutnosti sucha v úle😃

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.04.2025, 06:47:06 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.04.2025, 06:37:39

Nemusí je vystřílet všechny a ani se jim to nepovede. Kdovíkolik jich tu zatím taky není. Zatím. Nicméně, když jich pár každý rok zastřelí, budou se lidí bát spolehlivě.  Věřím že tak inteligentní stvoření jako je vlk, rychle chápe a chápe i to,že momentáln mu od lidí nic nehrozí.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.04.2025, 06:42:39 xxx.xxx.171.143

A jinak k té návnadě  na černou zvěř. Kdyby tam nebyla, začnou ochranáři poukazovat na popelnice, úly plné zásob, hospodářská zvířat atd. Medvěd je co vím ve stravě nevybíravý. Láká ho téměř vše, co se vyskytuje v okolí lidí. Vnadidlo k tomu mohlo přispět, ale je to hlavně záminka ochranář, jak odvést pozornos od faktu, že medvědi jsou prostě přemnožení.    

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.04.2025, 06:33:09 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 02.04.2025, 23:44:16

Já jen pevně doufám, že podobné názory těm vaším, jsou pomalu na ústupu. Děti mají plné právo prožít dětství co nejvíc v přírodě, ne zavřené na gauči v paneláku. Ono to naštěstí pomalu, ale jistě dochází většině lidí. Mám na mysli to, že ekofanatici pokládají životy lidí za mnohem méně hodnotné nebo   řekněme stejně hodnotné jako ty zvířecí. Onen odborník na velké  šelmy s který jsem se nedávno setkala, mě mimo jiné popisoval, jak úspěšná je ochrana tygra v Indii. Když jsem mu na to řekla, že tygr celkem pravidelně vesničany zabíjí , odvětil, že se to stává jen občas , zabijáci lidí jsou slabší starší tygři a indů je moc. 

Řeči typu, děti v lese být nemusí, jsou úplně stejný argument , jako že indů je moc. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 21:53:13 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 20:40:45

Zjevně děti nemáte. Děti běžně chodí do lesa, ne všechny žijí ve městě v paneláku. A jestli jim kvůli podobným zvířatům má v tom lese hrozit nebezpečí, pak  ať podobná zvířata v lese nejsou. Napřed nám tu ochranáři tvrdí, jak jsou bázliví, pak jsou jen zvědaví, pak si za vše můžeme sami. No jistě že můžeme. Příliš mnoho lidí uvěřilo ekologistům  a dalo jim příliš velkou moc. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 20:04:26 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 19:39:10

Je mi celkem jedno, jak to video vzniklo. Pro mě je důležité, že to zvíře se nebojí a jde směrem k člověku ho prozkoumat. To není chování plachého zvířete. O pepřovém spreji tam mluví, na videu není , to je pravda.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 19:23:02 xxx.xxx.171.143

Utekl, protože ten kluk měl pepřový sprej, pocákal ho  a zjevně věděl jak se chovat. Co kdyby tam místo toho bylo dítě a začalo utíkat? Já od svých 8 -9 let běžně chodila do lesa, obvykle v doprovodu 5leté sestry a malého pudla. A rozhodně ne na kraj lesa. Dostala jsem od babičky hodinky a klidně o nás 5, 6 hodin nevěděla.