Tam je mi to dost jedno. Stejně jako je mi lhostejná ifauna a vy Šárko.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Možná by šlo to anonymům mírně znepříjemnit a třeba by jako anonymové mohli vkládat příspěvky jednou za 15 min.
Já jsem letos nezvládla rojení☺️. Máme v práci náročnou sezónu a některá opatření jsem udělala pozdě. Takže už třetí roj. Všechny jsem chytla, ale mám na sebe zlost.
Mě nevadí nepřihlášení uživatelé, ale měli by se označovat přezdívkou, kvůli přehlednosti.
Pro mě je nejhezčí pes, ten co je prostě normální. Žádný extrém.
Já nad ním uvažovala kvůlivá desinfekci. Že by fungoval na zavíječe mě nenapadlo. Teď používám kyselinu mravenčí, ta je zabije dokonale.
Zavíječ žije a daří se mu 😃
Fešáci, mnohem hezčí než ti mrzáčci.
Přesně. Já třeba na včelách mám několik, pro mě důležitých vláken, která si opakovaně prohlížím, kvůli informacím. Když si vzpomenu, jak nemilosrdně se na fauně postavili k diskuzím a vše zrušili a v čele tomu velela paní Šárka, no nic víc ani vědět nechci. Za pár měsíců si to rozmyslí, zas to zruší a ta samá ženská, co se teď lísá, všechny vyfakuje. Díky, jednou stačilo.
Hm. Ať si trhnou a nejvíc paní Šárka. A doufám, že to čte.
U nás hloh kvete, ale včely jsem na něm neviděla. Kvete mohutně řepka, jírovec a začíná kvést jetel inkarnát. Některá včelstva měla úplně plné medníky, tak jsem rychle podhazovala další nástavky. Uvidíme😃
takhle to vypadá na budce na dvoře.
Tak jako jasně že ne. Krtonožka je na zahradě velmi obtížný škůdce, dnešními prostředky se ho dá zbavit jen těžko.
Já se taky bála kleštíka, loni jsem měla spady rozhodně ne malé, nicméně přeléčwní zabralo. Nevěřím, že hlavní příčinou úhynů je kleštík.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/letosni-zimu-neprezila-v-cesku-ctvrtina-vcelstev-viniky-jsou-roztoci-cementovy-med-a-klima-360623
Tenhle článek je zajímavý, hlavně kvůli zmínce na konci, kdy výzkumníci objevili, že ne všem hynou včelstva a chtějí to analyzovat. Čistě pro zajímavost, protože je tu několik vynikajících včelařů, kteří nemají úhyny, pokud vás osloví, budete spolupracovat?
Tak ono se mi nezdálo už na konci zimy, ale to tam bylo trochu plodu, měly trošku míň zásob, jenže všechna ostatní včelstva nanosila strašně moc z výdrolu pohanky, mimo to co jsem krmila a měla zásob spíš přemrštěně . Tak jsemjim přidala zásoby a nechala je. Při další kontrole jsem viděla matečník, tak jsem si říkala dobrý, holt si mění matku a pro jistotu jsem přidala otevřený plod a další plás se zásobami. Nicméně matka se neobjevila, tak jsem jim minulý týden dala matečník před vylíhnutím. Dnes jsem ho našla zlikvidovaný a pár buněk hrboplodu. Protože mám několik včelstev, z kterých by bylo dobré udělat oddělak- jsou moc silná a dnes jsem musela usazovat roj( odtamtud byl ten matečník),uvažuji právě, co s těmihle. Jako jasně, chybu jsem někde udělala, ale prostě se mi nějak nezdály a nechtěla jsem je spojovat s jinými, abych neposlala problém dál. Taky se mi je nechce zabít, ale nelíbí se mi. Proč , to přesně nevím. Mají hodně pylu, ale sladinu nenosí žádnou. Ven skoro nevyletuj a co je mi divné, nechovají se celou dobu osiřele. Jo, taky jetam trochu zavíječ, to by ostatn včelstva nestrpěla.
Taky jsem nad tím uvažovala. Nemocné nejspíš nejsou, problém jsou trubčice.
Já knoty mám, ale nůžu jít kupovat lampu, mám po týdnu, kdy se vrací m ý večer den volna a to bych nestihla. Tak to udělám s tím květníkem.
Já sirným knotem desinfikuju sem tam sklep a skleník, už jsem přichla, kdysi. Chyby podobné téhle člověk neopakuje 😀
Každopádně díky, večer nato pudu.
Zdravím 😀
Mám dotaz. Je to smutné, ale potřebuji zlikvidovat jedno nanicovaté včelstvo. Přišlo na jaře o matku a nedaří se mi ho probrat. Vykousaly i matečník, nejspíš jsou tam trubčice a už se s ním nechci dál piplat, aby se mi ještě nerozšířila nějaká nemoc. Nikdy jsem to zatím nedělala, jak se vlastně mají vysířit? Ať je zbytečné netrápím.
To je váš názor. Já si myslím prostě to, že pes nemusí být u všeho. Někdo se psů bojí, jiný to s nimi neumí a děti jsou kapitola sama pro sebe. Já dost často psy zavřu na začátku návštěvy a pustím je až se vše usadí. U některých návštěv , spec. s dětmi, je nepouštím vůbec.
Já nemám chuť riskovat malér. Všichni majitelé psa co někoho pokousal, tvrdili že by to nikdy neudělal.