5 kilo, to je hodně málo. Ale co jsem četla, med nebyl to hlavní, co včelaře v té době živilo. Od včel byl mnohem žádanější vosk, v té době se nevyrábely umělé náhražky a vosk měl výsadní postavení jako surovina pro luxusnější domácnosti.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
https://techsvet.cz/domacnost/obchody-stahuji-nebezpecny-med-zpusobuje-tyto-zdravotni-komplikace/eliskakrystofova/
Pak se nedivím, jak ho mohou prodávat za 100Kč.
Za mne potkan.
Já věřím že potkan. V loni nám vytahali postupně 5 kuřátek. Teď máme nové kočky a je klid. Bohužel s úbytkem vesnických micin je potkanů čím dál víc.
Jasně, na to bylo štourátko z nanuka😀
U mletí kávy jsme se spravedlivě střídali se sourozenci. Všem se nám ten rámus a vůně líbil. Já se kafe naučila tajně pít s dědečkem snad už v deseti. Dneska vždycky s mužem nakrmíme poránu havěť a dáme Turka.
Krásné a zajímavé téma.
Prostě turek a nejlíp standart. Nejlepšejší kafe bylo že standartu, co se mlel na těch hlučných mlýnkách přímo v krámě.
Já😃
Že vyberou pár druhů, které budeme smět chovat a vše ostatní zakáží. V podstatě konec.
Nevím jak sardulah, já se do tohoto vlákna chodím bavit.
Ale ne, ani neplkám, jen se chodím odreagovat a zrovna vaše duchaplné odpovědi, mě vážně pobavili👍. Klidně pokračujte.
No, je vidět, že žádnou AI k psaní příspěvků nepoužíváte. Zjevně vystačíte s vlastním rozumem 🤣🤣🤣
Jo, jo. Chytání rojů je ohromná zábava🤣🤣🤣
Můžu vřele doporučit.
Na druhou stranu, na roji se mě vždycky líbí ta ohromná živelnost s jakou se pouští do budování nového domova. To je opravdu nádhera.
Úplně jednoduše. Tak zkušený muž, jako vy , by na to mohl přijít sám, nicméně vám to napovím. PROSTĚ HO NEOTVÍREJTE A NEČTĚTE.🙄
Ale jo, zpřehlední.
Já jsem se nedávno dívala na dokument, odněkud z Asie, kde vyřezáváli plásty - divočenu z takového zvláštního úlu z kusu kmene.Rovnou to třídili na dvě hromádky . Možná to podobně mohli dělat i s těmi košnicemi. Prostě roztřídit.
Já třeba na včelách některé vlastně anonymy za anonymi nepovažuji, protože píší pod přezdívkou, kterou nemění. Když už někdo chce psát nepřihlášený, měl by mít přezdívku.
Pak letos mají mé včely tu nejvyšší možnou hodnotu.🤪
Tedy, bléé🤢🤮