Tak stavte😀 je jich dost, počkají.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Zdravím 😀
Nechcete se někdo zbavit slimáků bez chemie? Nějak se nám přemnožili indiáni, dám zdarma, při odběru většího množství přidám cuketu.
Ošetří trávníky, záhony , přihnojí, vyplejí, zbaví hmyzu - samá pozitiva.
Jako tolik medvědů za pár minut je dost přez čáru.
Já tomu mazání nerozumím. Zkrátka přestanu přispívat a za pár dní po mě neštěkne pes. Tahle iluze vlastní důležitosti je opravdu legrační, vždyť se jedná jen a pouze o víceméně anonymní účet na internetu, nejde o nic zásadního.
Já si zas myslím, že ho klidně zabít mohli. Měla jsem kdysi kohouta, křížence vlašek. Byl nesmírně agresivní, útočil na cokoli, co slepice mohlo ohrozit. Jednou jsem ho viděla zaútočit právě na dravce - pravděpodobně jestřába a rozhodně měl navrch. Nezabil ho, ale řekla bych že moc nechybělo. Taky se nám v době jeho vlády neztratila jediná slepička. Takže proč by to krocan nemohl zvládnout? Je mnohem větší a jestli jsou dost agresivní, proč ne.
A co máte za krocany?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-medved-zabil-psa-na-slovensku-primo-na-dvore-domu-40529956
Na co chodit do lesa, stačí na zahradu.
Máte pravdu, je to zvláštní. Ale prostě to teď dělám takhle, mám klid a je to i levnější.
Jasně, problém může být v chovateli, ale proč se mi ty úhyny nestaly od té doby, co si je očkuju sama?
Jasně třeba šťastná náhoda, ale na ty moc nevéřím.
Když veterinář naplánuje očkování a v jeden den zvládne tři vesnice, stačí jeden nakažený chova roznese to.
Nezjišťovali. Podle mě to byla ta myxomatoza a stejně jak říkáte, potom co si očkujem sami se to neděje. Očkuju kombinovanou vakcínou - tím samým co nám dřív píchala veterinářka, takže jediná změna je, že to napíchám sama a ne někdo, kdo prošel x chovů těsně předtím. I kdyby to s její návštěvou nesouviselo, je to prostě o zkušenosti. Navíc myx. přenáší komáři, ale mor se klidně může šířit kdečím s čím přijde do kontaktu. Nevím jestli ta myxomatoza jde rozšířit opakovaným použitím těch očkovacích kleští, ale ….
No, možná je to náhoda, nicméně nekolikrát po hromadném očkování králíků nám jich několik chcíplo na no vlastně si nejsem jistá co. Od té doby, co očkuju sama se to neděje. Třeba je to náhoda, ale divná a opakovala se.
Já bych řekla, že trochu pomůže, ale očkování je lepší. Nejlépe je najít veterináře, co vám jen prodá očkovací látku a napíchat jim to sám. Když pojede ke králíkum sólo, je to drahý a když očkuje hronadně, může něco zanést veterinář.
Tohohle fešáka jsem včera vyfotila, jakpak se jmenuje?
Jo, to se mi kdysu taky stalo.
Ne každá kočka je dobrá myšařka. Zvlášť když se vezme domů moc mladé kotě, myslím že se myši moc lovit samo nenaučí. Proto jsem těmhle tahala potkana na provázku😂🤮. Taky jsme to dělávali tak, že muž, když vyorával brambory, chytal do sklenice myši a doma je pak koťatům pouštěl. Některá se to pak naučí. Ale mívali jsme už taky kočky, co na lov prostě kašlou. Tu mouratou jsem třeba s myší nikdy neviděla, přitom koťata z jednoho vrhu.
V podstatě se ze zahrady nehnou, ale to neznamená, že nechodí k nejbližším sousedům. My s nimi sice nevycházíme, ale naštěstí je to spor táhnoucí se přez generace a zvířat se netýká, takže to je v pohodě. Je to taková ta tichá nenávist, vlastně si vzájemně vadíme míň, než kdyby se přistěhoval někdo zdánlivě přátelský, ale se snahou zakázat našim kočkám lovit potkany na jeho zahradě 😜
Tady je výsledek tréningu.
Tady je důvod, proč je kočka nepostradatelný pomocník u venkovských domů. Tahle černá micina má 2.5 kila, vážila jsem ji kvůli odčervení. Maličká, ale kurážná - nebýt jí, jsou tu potkani všude. Zároveň mám puštěné malé indické běžce, stačilo na ni zakřičet a ani se jich nedotkne, totéž kuřata.