Aktuálně: 2 294 inzerátů289 365 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.07.2025, 08:36:29 xxx.xxx.171.139

Mospilan je systémový přípravek. Pokud ho použijete účinná látka se dostane do celé rostliny, ne že zabije pouze to, co zaáhne. To dělají požerové a dotykové přípravky jako byl třeba Decis. Na pilatky se dá celkem úspěšně použít feromonový lapač, ale teď už je pozdě. Ale třeba pokud máte červavé třešně - vrtule, existuje hlístice, která se aplikuje právě touto dobou a funguje. Dá se koupit přez internet, v tuhle dobu, kdy se pilatka už pomalu schovábá do země se zalije okolí třešně a hlísti zakuklené pilatky zlikvidují. Následující sezonu jsou třešně bez pilatek. Jak dlouho hlístice v půdě vydrží nevím, ale minimálně letos mám třešně bez masa a šlo to bez postřiku.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 19:51:20 xxx.xxx.171.139

Jako jasně, kolonii nemocných koček, co nikomu neptří, bych taky v okolí nechtěla. Nicméně, dělat kdovíjaké drama z toho, že sousedovic micina běhá přez mojí zahradu a sem tam hodí bobek, je prostě přehnaný. Zkrátka je to venkov. Na venkově vždycky ráno kokrhal kohout, štěkali psi, létali mouchy, ovádi, včely, na jaře se mrouskaly kočky, dupali ježci, zpívali ptáci, zlobily děti a tisíc dalších věcí. Komu to vadí, má možnost žít ve městě, tam za sebou zaklapne dveře a má klid. Maximálně mu tam hučí klimatizace.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 17:24:17 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.06.2025, 16:27:11

Scházet se nebudou, mají teritoria. A jestli máte hovna pod schody, od kočky na 99% nebudou, ty to zahrabou. Spíš je to dárek od ježka nebo kuny.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 16:16:21 xxx.xxx.171.139

Já nejsem pro bezhlavé množení koček, ale ani nemám ráda, když se na ně svádí úbytek havěti - ptáčků, ještěrek, hmyzu atd. Za to nemůžou ani kočky a ani druhá oblíbená oběť podobných tvrzení, straky. Komu čest, tomu čest. Může za to jeden každý, který seká pravidelně trávník, nejlíp automatickou sekačkou, vykácel na zahradě stromy , aby nestínili fotovoltaice a bazénům, místo polňaček podpořil vznik asfaltových cyklostezek bez kaluží a mezí okolo atd. Svalovat úbytek života kolem nás na kočky straky apod. je sice pohodlné, ale nesmysl. Jo, může mi vadit hovno od kočky, ale to není zas takový problém vyřešit. Stačí dva kýble písku, někde v rohu zahrady.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 14:16:05 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 25.06.2025, 13:33:19

Pak zjevně žijeme na jiné planetě. U nás dřív na vsi všichni něco chovali a všichni měli koček několik, jinak by byla všude myší pohroma a všude byli ptáci, hmyz a prostě různá havěť.. Dneska má u nás zvířata málokdo, každý den se tu zuřivě sečou trávníky, aby náhodou nepřerostly, ovocné stromy se nepěstují, protože ovoce láká vosy a opadává listí do bazénů. Kde není anglický trávník, tam se nacpala zámková dlažba. Místo živých plotů tu máme krásné betonové. Na keře není místo. Kočky tu mimo nás má už jen pár starousedlíků. Na okolních zahradách kočky nejsou, ale rozhodně tam nejsou ptáci ani ještěrky o hmyzu nemluvě. Co by tam tak asi dělali. Jen ty myši a potkani zůstali, táhnou se sem z polí a z výrobny Vitany.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.06.2025, 13:08:52 xxx.xxx.171.139

Božímku. Jen by mě zajímalo, jak je možné, že dřív na vesnicích byla spoista ptáčků, ještěrek, hmyzu všeho druhu a kočka byla u každého baráku. Asi to byly mějaké kočky co ty ptáčky a ostatní havěť nechytaly.  A je taky zvláštní, že mám plný dvůr ptáčků, hmyzu a tři kočky. Ovšem nemám ten pěstěný trávník a všude mám keře, stromy a vysoké rostliny, aby se ta havěť měla kde schovat, napít a nažrat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2025, 19:45:58 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 24.06.2025, 14:05:36

To je pravda. Osobně po kočkách, když dělají co nechci házím schnilá jabka. Nebo co je po ruce, ony to rychle pochopí. Jasně že hovna v záhoně jsou špatně. Nicméně, když je tam nenechá kočka, nechá je tam potkan. U kočky je výhoda, že jak hovna i loužičky zahrabává, dá se nasměrovat do jednoho místa a není třeba nic budovat. Stačí hodit někam, kde mi to tak nevadí, dva kbelíky písku. Kočka začne chodit tam a je klid.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2025, 13:40:40 xxx.xxx.62.226

Já mám kočky kvůli myším a potkanům. Pro mě venkov a kočky prostě patří k sobě. Na venkov patří určitě víc než 100× sekaný trávník a zámková dlažba. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.06.2025, 12:24:24 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.06.2025, 12:13:22

Víte co vy hovado? Odstěhujte se na severní pól tam až tolik zvířat není. Jinak trávení - úmyslné je trestný čin, takže asi tak. Žijete na venkově, tam musíte počítat s tím, že přez pozemek budou lítat ptáci - serou, běhá ježek, myši, kuny, a rozhodně i kočky. Taky soused může mít slepice, prase, a spoustu další havěti. Když se vám to nelíbí, pak ten sever nebo panelák.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.06.2025, 18:26:31 xxx.xxx.171.139

Ono úplně stačí mít slepice  v suchu a nesmrdí. Navíc zastřešený výběh je po všecgh stránkách pro slepice lepší a vlasně i pro majitele. Šlapat v blátě vzniklém z tlejících zbytků a slepičinců je hnus. Možná bych jim to zkusila říct i takhle.

Nicméně, ne každý si dá říct.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.06.2025, 13:26:17 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 08.06.2025, 13:03:10

😂Jak to jen pěkně komentujete? Bla, bla, bla.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.06.2025, 12:21:18 xxx.xxx.62.226

Pane bože, co to zasTome plácáte? Kdo vás z čeho obviňuje?  Už mě opravdu, ale opravdu nebaví vaše nepřetržité napadání kohokoli, kdo sem cokoli napíše. Tímto končím. Diskuse s vámi vyžaduje větší míru tolerance, než jakou mám já. Chováte se naprosto nesnesitelně a vaše arogantní chování a neustálé podezírání z napadání vaší nedotknutelné osoby mě definitivně přestalo bavit. Diskutujte tu sám se sebou, jste zjevně jediný člověk, jehož snesete.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.06.2025, 20:11:09 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 07.06.2025, 15:18:15

Nutrie má naprosto vynikající maso, škoda krmit psům. Nevidím rozdíl mezi nutrií a jakozkoli jinou zvěřinou, až na nesrovnatwlně lepší chuť.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.06.2025, 19:52:36 xxx:xxx.ac70:20c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 07.06.2025, 19:00:02

Za povšimnutí, nebo spíš velkou pozornost stojí tvrzení vědců z článku, že správný mikrobiom získávají sterilní mladušky nejen z krmení staršími včelami, ale teké doslova cit: fekálně orální přenos střevních mikrobů a to by pak plně vysvětlovalo, proč jsem já vypozoroval u včelsdtev přezimovaných na panenském díle horší kondici včelstev. Tedy jasně vyplývá řečnická otázka, je skutečně ozdravné přemetat vč na M?

Tohle mě zaujalo. Já třeba za nejlepší nová včelstva, pokud beru v potaz jen vitalitu, považuji roje, ne oddělky. Ovšem roj díky své životaschopnosti postaví defakto celé nové dílo a na něm perfektně zimuje. Jak to tedy může jít dohromady? Já sama bych nepřemetala, přijde mi to jako příliš stresující zásah do života včelstva, ale ani jsem to nikdy nezkusila, tak to nemůžu posoudit. Přesto mě přijde, že staré dílo, až takový vliv na kondici včelstva nemá. Na princip chlebového kvásku věřím na 100 a 10%, stejně jako na vliv stresu na kondici včelstev, na pozitivní či negativní vliv starého díla už až tak moc ne.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.06.2025, 12:23:19 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele M.S. z 07.06.2025, 11:42:15

To vypadá na rdesno, ale na mobilu je ta fotka malá. Rdesno ptačí nebo peprník.

S tou hořčicí jsem zvědavá, protože včel je plná. Přitom zároveň mimořádně bohaťě kvete svída, na kterou letos vůbec nejdou a ani jiní opylovači. Všichni jsou na hořčici.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.06.2025, 09:35:09 xxx.xxx.171.139

U nás letos zaseli velké množství hořčice, včely na ní létají, docela by mě zajímalo, jak moc je nektarodárná. Jen doufám, že až rozkvetou lípy, dají jim přednost. Letos je počasí takové, o kterém jsem vždycky slyšela že v něm lípa meduje. Dusno, vlhko pořás jako před bouřkou. Uvidíme.😀

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.06.2025, 06:56:23 xxx.xxx.171.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 07.06.2025, 00:14:44

Stejně si myslím, že by bylo pěkný mít nějakou tu retrokavárnu, kde by nabízeli i tuhle kávu. Nic proti těm různým druhům kávy z drahých strojů, ale tahle mě prostě chutná mnohem víc.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.06.2025, 20:47:19 xxx.xxx.171.139

Cyklista má kolo po chodníku vétst, je mi líto, ale je to tak. Po chodníku chodí třeba lidé s dětmi nebo starší lidé apod. Nikdo z nich nemá být omezován lidmi jedoucími na dopravních prostředcích od kol po různé koloběžky. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.06.2025, 11:00:50 xxx:xxx.e8f:eb01
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 05.06.2025, 07:20:11

To, že řidiči nedodržují předpisy, přece neznamená, že se cyklisté přesunou na chodníky.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.06.2025, 06:44:57 xxx:xxx.3147:b75

Baba neměla na chodníku co dělat. Náš pes, bohužel nesnáší cyklisty do té míry, že s ním v podstatě nejde chodit na procházky tam, kde jezdí. Respektive, já bych ho neudržela, kdyby na nás někdo takhle najel. Nikoho nekousl, ale snaží se je zahnat. Poměrně dlouho drží tempo s cyklistou a řve mu těsně u zadku. Nedokážu ho to odnaučit, takže venčíme na oplocené 2hektarové zahradě, procházka mě za to riziko nestojí. Kdyby ho ale cyklista kopl, asi o tu nohu přijde.