Osobně bych neměla problém s černou kočkou. První kocour zbyl, ale jelikož byl jedináček byl vychován k mému obrazu, a druhý kocour už byl vybraný podle povahy. A podle tohoto klíče bych postupovala znovu.
Ps. některé pověry jsou pěkné. Například jako malá si vzpomínám, jak jsem vyhlížela, až z práce půjde soused kominík, jen abych mu mohla sáhnout na knoflík. Škoda, že už dneska takto oblečení kominicí nechodí a o své štěstí se tedy musím postarat sama. 😀
Pokud se nelíbí mňoukání, neměla jste nechat kočce koťata. Kočka mňoukáním vyjadřuje své potřeby. A to kotě má nejspíše hlad, zamezíte pokud mu poskytnete co žádá a nejprve ho nakrmíte.
U nás mladší kocour, vždy v poledne, když přijdu z práce si chce hrát, ale svoje získá pouze 2 z 10 případů. A můj starší, blázen mňouká, když loví mouchu. Škoda, že nemůžu vložit video, když za ní běží a u toho mňouká.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 10.08.2023, 09:19:09
To, že zvíře často majitele přeroste zpočátku kupce nezajímá - je to pouze na efekt. Navíc se jedná o hybrida tj. není potřeba povolení k chovu ani zajištění vhodných podmínek. Nikdo to nebude kontrolovat, jako kdyby jste chovali vlka.
Ještě za 5. tis. - už každý mourek, který má trochu skvrny je považován za bengála. Na kočce jsou jasně vidět Ribs-bars (neboli pruhy). Kolik hlupáků se nachytá?
Výchova - základní poznatek, který mi mí kluci dali, že nesnáší samotu a jsou velmi fixovaní na majitele. Tedy tato kočka není vhodná pro toho, kdo na ní nemá čas - jelikož riskuje, problémové chování (výchova této kočky je důležitá - nebo pokud není může být destruktivní.) Můžete si všimnout, že na bazoši nabízejí tyto kočky, které hledají nové majitele, protože péči o ně nezvládají. To souvisí i se zajištěním vhodných podmínek pro chov (určitě si nevystačíte s jedním škrabadlem - bengálka potřebuje k životu podměty, a velmi ráda zkoumá nové věci)
Strava, pokud budete bengálskou kočku krmit pouze granulemi, bude to na ní poznat.
Pak jsou zde všeobecné věci - jako je jejich akčnost, divokost, odolnost proti kočičí leukémii, snadnější péče o srst (pokud chcete gliter - musíte kočku správně krmit), hyperalegenost…
P.S. rovněž je rozdíl, jestli si berete kotě chované v klecovém chovu (tyto stanice se zabívají šlechtění plemene tj. barvami)nebo kotě odchované v domácím prostředí.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.08.2023, 08:49:55
Já mám 40 m2 ale prostor mám rozšířený horizontálně plus kolo. Takže teoreticky bych mohla mít asi ještě jednoho kocoura, ale už tihle dva blbci zabírají hodně času.
Podle mého záleží také na rase kočky, aktivnější plemeno si určitě s 6m2 nevystačí.
Podle mého nezabijí zdravé kočky, ale kočky, které už jsou nějakým způsobem nemocné, případně není problém hladové kočce nacpat nějaká sedativa do jídla.
Ma ifauně psali, že kočce stačí 6 m2 s výškou 1,8 m. (vycházejí z norem FIFE). Takže teoreticky bych jich ve svém byto mohla mít 6, ale neumím si to představit.
Jo u nás taky nefunguje obyčejné škrabadlo, ale musí být to papírové - tj. když zametu do dvou hodin, mohu obdivovat novou práci. (A to máme velké škrabadlo, malé škrabadlo a lezecký vak ze sisalu (tedy ten používají).
Jednoduše nevyhovuje mu současné škrabadlo. Kupte mu papírové škrabadlo a problém vyřešen. Sousedka měla stejný problém, nyní jí kočka neškrábe nábytek, ale pouze musí zametat.