Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 07.09.2023, 12:11:11
Fikovnice, díky za poučení dneska jsem si raději dala pizzu do trouby. I když s malým si člověk musí jídlo hlídat - jednou, mi hlupák aniž by si toho všimla sebral třetinu kuřecího steaku a to jsem si říkala proč odešel a nechal mi pouze brambory. Miláček.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.09.2023, 10:38:05
Nechci se v tom vrtat, ale podle mého je to špatný nápad.
1. Čí by byl ten pes? Paní nebo manžela. Dle Vašeho vyjádření pán z psa moc nadšený není (když používáte podmiňovací způsob - jak dlouho mu to vydrží 2-4 měsíce) a pak pes bude chodit na litter box?
2, Z mého pohledu je i nepředstavitelné údržba litterboxu paní. Když není schopná vypustit psa ven, jak by mohla vynést písek z litterboxu. Dle Vašich úvah paní dle mého bydlí v paneláku nebo bytovém domě. Stolice totiž smrdí (já neudržuji litterbox čistý pouze pro pohodlí svých kocourů). Jinak byste jistě uvažovala o kreativněji např. o zřízení kočičích dvířek a pes by si mohl vykonat potřebu na oplocené zahradě bez asistence. Uvědomujete si, jak je to sobecké i vůči sousedům?
Můj expřítel má krysaříka, a opravdu to není pouze morče na nohách, ale velmi aktivní pes, i nyní ve věku 10 let.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.09.2023, 20:16:56
A pořídit jí akční plemeno je řešení - ten pes skončí obézní. U krysaříků je to běžné - sousedé tady mají také pražského krysaříka, ale ten jak je obézní tak sotva sejde schody. Nechci vidět ani výdaje za veterináře.
Ps. věřím, že pes se může naučit spoustu dovedností - ale učit psa zrovna toto? U mě by bylo důležité naučit psa čůrat venku a zajistit mu venčení. Pokud nejste schopna ho zajistit, tak by to bylo dle mého týrání zvířete. Třeba by se Vám podařilo sehnat nějakého studenta, který by venčil za symbolickou cenu - ale ne učit na kočičí záchod. Ze špinavého záchodu může onemocnět jak pes tak paní. Opravdu to zvažte.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 05.09.2023, 18:01:51
Kdo ví z jakého důvodu trvá na psovi. Je možné, že paní je alergická na kočky. Navíc na vztahu s kočkou se musí pracovat, ona neudělá něco protože, jí to někdo poručí, ale jen proto, že chce.
Ale určitě bych nedoručovala plemeno pražského krysaříka, je to torpédo i do vysokého věku. Zvažovala bych spíše plemena, která se používají jako asistenční. (myslím, že jsou to toy-pudlové.)
Ale přesto ze zdravotního hlediska, bych psa na kočičí toaletu neučila. Pes vypije dvojnásobek, a vysere 3násobek co kočka. A pokud paní nemůže venčit zadělává si akorát na zdravotní problémy. Já mám kočky 11 kg a toaletu jim čistím 3x denně, 2x za týden měním kompletně. Pokud si paní nechce platit venčení či nemá možnost psa někdo pravidelně venčit tak určitě nepořizovat. (ps. váha dohromady za dva kocoury, ale ne obézní)
Není pražský krysařík dost svéhlavé plemeno? Jestli o této rase uvažuje kvůli velikost, tak si zadavatelka podle mého zadělává na problém. Navíc naučení na kočičí WC - nemá pes více moči, tím pádem kočkolit se bude muset častěji čistit? Pokud paní chce tak mermomoci psa, tak si holt bude muset asi zaplatit venčení. (myslím, že jedno venčení stojí tak 250 Kč? )
Já si naopak myslím, že lépe by to zvládalo plemeno fixované na majitele. Např. o bengálech se říká, že je to kočko-pes. Přesto si neumím představit, že bych cestovala se starším kocourem. S mladším ano, ale to bych zase neudělala staršímu kocourovi. Podle mě opravdu záleží na povaze.
např. tento pán cestuje s obyčejnou nalezenou kočkou.
Osobně bych zkusila NovaPost - neboli ukrajinskou poštu, třeba Vám to odvezou zadarmo. (když vysvětlíte bohulibý čin)
Pokud budete najímat nějakého dopravce předpokládám, že Vám naúčtuje cenu sem a tam tj. pokud byste našla dopravce z Polska (tj. 300 km). Nikdo ve válečném stavu nebude shánět vytížení dodávky zpět, která by Vám k přepravě stačila. Pak si také můžete připlatit za HČ, pro snadnější vykládku a nakládku.
Nemáte někdo program výstavy u Ústí, dne 16.-17.9. Loni to bylo u nás, ale první den byly sfinxové a orientální kočky. Leták pouze uvádí kde a kdy, ale ne program.
Já bych granule nezavrhovala, necpu je, ale pokud chtějí mají - sice krmím 2 x denně masem, k obědu mají oba tuňáka plus jednu konzervu dohromady. Ale vím, že pokud bych potřebovala hlídaní - tak mi nikdo masem krmit nebude. ( navíc by si myslím přišel starší kocour zkrátka, malý by mu všechno sežral.) Ráda bych zachovala variabilitu krmení a měla co nejvíce možností. Kdyby jídelníček byl na klucích, tak by Igin měl celý den krevety, a Klimi by vyžadoval jednodenní kuřátka nebo holátka. Ale většinou je to kuřecí maso z kuřecího ráje - je levnější a čerstvější.
Jednoduše potřebují zvýšit počet kliků (asi klesá návštěvnost, tak očekávají, že to půjdou lidé zkontrolovat.)
Lze vidět na hodnocení na googlu nebo firmy, kde se postupně zvedá počet hvězdiček. Zrušení diskuzí, je popisováno, že není třeba jelikož diskuze probíhá na jejich facebooku. Nejlepší stránky na sehnání psa, ptáka apod. Rozhořčení uživatelů pominulo a nyní už mohou stoupat ke hvězdám. (hodnocení je počítáno průměrem, což znamená, že za chvíli budou zpět na původním hodnocení)
Vím, že to byl z největší pravděpodobností on - z důvodu oběti (starší kocour by pro krevety zabil.) Mladší by utočil vedle na lentilky. Oba mají odlišné chutě.
P.s. s trestem mi to dlouho nevydrželo - večer už jsem mu odpustila.
Tak dneska mě můj starší kocour naštval. Přišla jsem domů a po zemi rozházené veškeré sušené krevety. Nevím, jak se k tomu dostal, ale musel určitě vyskočit na linku má zakázáno, ale jak se dostal na polici ani tucha navíc dóza byla zašroubovaná. Navíc se snažím aby zhubl, a nyní sežral hlupák půlku dozy. Vynadala jsem mu a poslala ho do pokojíku - nyní se hlupák vnucuje má smůlu. Za trest mu nedám týden pamlsky.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.08.2023, 16:36:36
A co takhle nechat kotě zkontrolovat u veterináře, ten jistě bude nejlépe vědět co by starého kocoura mohlo ohrozit. Navíc případně by alespoň budoucí majitel věděl co od nového kotěte očekávat a bude snazší mu případně najít nový domov.
Já mám přivolání naučeno - ale jinak. KN to nazývá odvoláním, a já vždycky kocoura přivolala a odvolala. Ten mezikrok s rolničkou mi přijde zbytečný.
Kocouři si cviky nepletou, Igin pletl si pouze slova - SEDNI a LEHNI zní podobně. Stačilo změnit povel a už mi vždy udělá co chci. Máme povel SEDNI a POHODLÍČKO (neboli lehni.) Já osobně se domnívám, že postup zachytáváním trvá naučení cviku mnohem déle než naváděním. Je to pouze má osobní zkušenost.
Já právě pořady p. Nevečeřelové znám, ale ve spoustě věcí se s ní ohledně chovu neshoduji - tak mě zajímá názor ostatních např. v názoru na clicker trénink viz. učení na jméno, způsob učení na zachycení apod. Jednoduše vycházím z jiných kočičích psychologů.
Takže mě osobně nikdy nenapadlo dát kočce přesnídávku nebo zakysanou smetanu. Tedy zkoušela jsem dýňovou, když měl malý průjem, ale s moc velkým úspěchem se nesetkala. Tak nevím jestli by se mi spíše kocour neposral, nebo jestli by to vůbec vnímal jako odměnu.
Přivolání - učila jsem rovnou na jméno. Sice Igina mám naučeného na target, ale nebrala jsem to jako první cvik. U malého to ještě naučené nemám.
Sedni, lehni - neučila jsem zachycením, ale naváděním na pamlsek. A musela jsem zcela jasně odlišit slova, aby si mi hlupák nesedal.
Ale jednu věc si z videa odnesu budu Igina učit na místo, neboť nyní je to největší škůdce mého clicker tréninku s malým (navíc doopravdy se snadno narozdíl od Igina rozptýlí.)
A ohledně učení na záchod mám zcela stejný názor jako Nevečeřelová, ale navíc si myslím, že by měli mít svou vlastní toaletu, abych měla případný přehled o zdravotních problémech.
Prostě mi to kotě připomíná příběhy zvířat z množíren, které po dvou měsících v novém domově hynou..
Já bych se s touto odpovědí také nespokojila - a hledala jiného veterináře - tento se mi zdá jako nějaký šarlatán. Pravdou je, že tazatel nepíše, jak na nedostatek selenu veterinář přišel.
Ještě mě napadá, že se může jednat o špatnou reakci na očkování, ale takové kotě by chovatel neměl prodat. (ale to se týká především hybridních koček, nemyslím, že by se to týkalo britských)
Já furt o tom problému přemýšlím - vždyť i ty největší šunty jako Whiskas obsahují selen. Podle mého si pravděpodobně tazatel vzal mladší kotě - jinak si neumím vysvětlit proč by kotě sláblo. Ale, že by veterinář nepoznal, že se nejedná o půlroční kotě? Opravdu by mě zajímalo odkud to kotě je.