Aktuálně: 2 330 inzerátů269 470 diskuzních příspěvků19 332 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 06.02.2026, 16:21:27 xxx:xxx.9ace:6b5a
Granule:

Všechny masa kromě : pštros, koza, kůň. 

Z příloh vadí: rýže, lepek, hrách.  

A to jen v granulích, nebo jste zkoušela ta masa i syrová ? Ono to totiž NENÍ JEDNO a to samé. Kvalita bílkovin i dalších látek je diametrálně odlišná než  u “upravovaných” výrobou.

Podstatně jednoduší je eliminovat “vadné” maso v přirozeném stravě (pokud je na něj opravdu alergik) než v zcela záhadných míchanicích v granulích. Kde mu můžou vadit dochucovadla, konzervanty a spousta dalších srágor , které ani na pytli neuvádí…

Lupus4
Lupus4 06.02.2026, 14:43:19 xxx:xxx.43aa:2f4d
Granule:

Je to Wolfsblut. Pes na nich je už delší dobu, bohužel je fakt alergik a nemůžu moc experimentovat.  

alergik - na co konkrétně ? 

Lupus4
Lupus4 06.02.2026, 11:20:06 xxx:xxx.6edb:8a93
impact:

Tady se radši na granule neptejte. Za podpory správců Vám tady vynadají do slepičích bezmozků, co nemají právo vlastnit psa a rady o granulích se nedočkáte. 

Ale dočká. Nejlepší granule jsou ŽÁDNÉ granule…

A proč nechcete mít psa zdravého? 

A místo toho psa s rozhozeným zažíváním ? Který se vám po každé změně “těchnejsuprčuprvyváženejch” granclí (což jsou dle prodejců a výrobců vlastně každé, zejména ty “jejich”) pose.e. To vám nepřijde divný ?

Lupus4
Lupus4 05.02.2026, 16:38:03 xxx:xxx.fa51:7a39

Není nárůst napadení “pes x fena” taky způsoben tím, že jde často o 

“ ?čubopsy ?” když ne z obou stran tak alespoň z jedné ? Ale je fakt, že oproti min dobám, je dnes skoro svátek potkat psychicky normálního psa (fenu).

Lupus4
Lupus4 05.02.2026, 15:48:34 xxx.xxx.205.61

Padne dolu, jako u všeho, čeho bude dost. Ač má recesivní dědičnost, není nijak obtížné ji namnožit. Navíc spoustě lidí se ani nelíbí (třeba mně) . Jsou daleko hezčí mutace než tihle kominíci. Přírodní nemají chybu…😉. Jen díky hloupé lidské touze mít něco , co nikdo nemá, se daří kdejakým joudovinám…(tím nemyslím zrovna blackface ani blackwings), ale třeba helikoptéry apod., to už hodně zavání týrání chovem.

Lupus4
Lupus4 05.02.2026, 12:12:12 xxx:xxx.9f13:1239

Koukám, že je to tu samej jábych a kdybych a “nejsem nastavená”. Kecy, kecy .kecy… Tak buď CHCI ochránit svoje psy a něco pro to udělám, nebo  budu jen jábychovat s výsledkem nula.

Ve vaší situaci, kdy nevíte dne ani hodiny….Pokud opravdu chci, tak nezbývá než se připravit, jak jen to nejlépe jde. Např. naučit své 3 psy na úrovni reflexu se 100% účiností za paty . Potrénovat tasení a střelbu. Osobně si myslím, že trefit se taserem 3x je těžší než když mám v hlavni 15 pokusů (pistole) nebo 6 (revolver)…ale vyloženě platí “jaký si to uděláš, takový to máš” 😉

howgh

Lupus4
Lupus4 04.02.2026, 18:10:08 xxx:xxx.277c:4492
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.02.2026, 17:57:40

ale mám pocit, že se dají zakoupit i poplašné náboje.

jj, ale pokud ti tři nemají (nevíme)reakci na střelbu, tak je poplašňák k prdu, jen si může zděsit svoje psy

no a pokud jdu někde , kde se dají očekávat, tak mít colt s pepřákama v kapse v ruce, (potrénovat tasení a střelbu na běžící terč rozhodně není na závadu) 😉

Lupus4
Lupus4 04.02.2026, 14:52:33 xxx:xxx.277c:4492

Pro Efe 😉 

Já osobně bych šel do tohohle :

Atak Zoraki 914 titan ráže 9 mm C-I

a za 3litry máte klid v duši, nastudujte si to na 

https://www.streleckyraj.cz/plynova-pistole-atak-zoraki-914-titan-raze-9-mm-c-i.html

nebo za 2 

Plynový revolver Ekol Viper 2,5 černý ráže 9 mm C-I | streleckyraj.cz

Plynové zbraně se z hlediska české legislativy řadí mezi nejvhodnější prostředky pro sebeobranu. Ve srovnání s ostrými zbraněmi mají výhodu v tom, že útočník je i při použití silných nábojů zneškodněn na několik minut ovšem bez trvalé újmy na zdraví. Při tomto využití jsou pistole a revolvery účinné na vzdálenosti do 3 až 4 metrů, ale je třeba se vyhnout střelbě přímo do očí ze vzdálenosti kratší než 1 metr. Pro sebeobranu doporučujeme pepřové náboje PV-S nebo slzotvorné náboje CS.

Plynové náboje PV-S Supra Pepper Wadie 9mm pistole 10ks…

Náboje jsou vhodné na obranu proti zvířatům. Rozprskne se to až nárazem do útočníka, takže střelci nic nehrozí…😉

Lupus4
Lupus4 04.02.2026, 12:00:18 xxx:xxx.b05b:3009

Čirou náhodou jsem se dostal k výsledkům SPRINTU Big Piney/Marbleton 2

s AH ve třídě otevřené tady nad 16 psů…

Zajímavostí je měření času a výpočet průměrných rychlostí v jednotlivých úsecích tratě

Sprint na 30,5 míle  

po přepočtu psi vítěze dokázali uběhnout tuto (pro evropské sprintery nepředstavitelnou délku) 48,8 km za 1:57:32 tj 24,96 km/hod - NESKUTEČNÉ

na nejrychlejším 3. úseku(15,25 -21,4) dosahovali prům až 29,28 km/hod

čili celou cestu na plný kule v trysku 2 hod

Obrázek
Lupus4
Lupus4 03.02.2026, 15:51:04 xxx:xxx.1787:8b59
efe:

S nima moc řeč není - jsou to takoví bílí kikáni :/ A starosta se tím zabývate nebude, neb v naší obci je volné pobíhání psů dovoleno… 

Ale jak píšeš - zřejmě to byla fakt náhoda, za ty roky, co tu žijeme se to stalo poprvé s tím, že tyhle psy mají určitě už několik let.

Ale i tak mám prostě strach, já bych svoje tři proti těmhle třem rozhodně neubránila, to asi ani není možný 😢

pak už nezbývá, než se naučit brilantně ovládat kopí "Assegai Short"…nebo dobrej 6ti raňák colt…😉

(omluva za černej humor)

kámoš, (ještě když se smělo lovit chladnou zbraní)s ním chodil s bulíkama na černou

Lupus4
Lupus4 02.02.2026, 11:11:10 xxx:xxx.5318:a594
Anonymní:

Divím se, když byl spatřen a natáčen že i tak labuť naložil do auta a nepustil, následky mu musely být jasné.

pouhý přestupek , ale vzhledem k jeho “trestnímu rejstříku” by mu to mohli vyhnat na maximum

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 21:27:44 xxx:xxx.5318:a594

Jednou na treku jsme se doštrachali do malé vísky s 1 hospodou , takovej socík nic moc interier, s mrzutým 1,1 personálem, asi manželé…nic moc “sterilního” …asi 5 místních “štamgastů” jinak prázdno

Na dveřích měli ceduli PSŮM VSTUP zakázán, dveře měli dokořán , takže jsem si cedule všimnul, až když jsem s Olinkou a Apolenkou zaplul dovnitř a usadil se k pobryndanýmu stolku…Paní na mne vystartovala a ukazovala na ceduli, než se nadechla k výpadu oslovil jsem jí, že jaké to mám štěstí, že mám  feny, takže to pro nás neplatí a poručil si polívku a pivo. Pak jsem se jí zeptal jestli si všimla, kolik už tu dnes prošlo lidí se psy (na longu bylo přes 100) a jestli má alespoň rámcovou představu jakou mohli mít od nich tržbu a že zítra půjdou midaři a kšeft by se mohl opět hýbat (stačí na víkend sundat ceduli). Pánovi se hned rozsvítili oči…No nakonec jsme si vcelku dobře pokecali i když asi nepochopili, proč se dospělí lidé se psem a báglem dobrovolně vláčí krajinou stovku km , že to někteří i běží jsem jim raději neříkal a o Juniorovi (70 let) už vůbec. V Ne midaři říkali, že to byla bezva vstřícná hospoda…😉

Obrázek
Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 14:05:15 xxx:xxx.edda:91dd
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.02.2026, 12:40:00

🙂jako PH opravdu nevypadá, i když v min generacích se možná nějaký vyskytl, jsou to obyčejní “věžáci” , vypadá to na pár 1,0 tm. kapratý a ta s pár bílými letkami na 0,1…ale je to jen typ z fotky

pro Xerxovou

v  dobrých podmínkách se dokáží (u plodných plemen) rozmnožovat jarní holoubata už na podzim…u věžáků to asi nehrozí, čili až další rok, proč se straní hejna netuším

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 13:49:23 xxx:xxx.edda:91dd

v odkazu co jste dala 01.02.2026, v 09:13:49

https://www.krmivahulin.cz/p/mekke-krmivo-pro-psy-se-skvarky-a-jatry-plnene-koule-o-35-mm#12536

MĚKKÉ KRMIVO PRO PSY - SE ŠKVARKY A JÁTRY - Plněné koule Ø 35 mm

Vařené, kalorické krmivo, vhodné pro aktivní malá, střední i velká plemena psů. S 30% obsahem Hovězích a Vepřových škvarků. Dále obsahuje masovou moučku, pivovarské kvasnice, sušená vejce, mořskou řasu Kelp, aj.

ač starej, ještě dokážu vnímat text 😉

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 13:39:01 xxx:xxx.aac2:dc56
Lupus4:

Jo, to je on.

byl popotahován za “vývoz” štěňat do D a spoustu dalších věcí…

varování pro všechny, kdo by si chtěli cokoli koupit od zřizovatele e-mailových účtů bioranc@seznam.cz nebo okavangy@seznam.cz od Strakonic - farma Brusy.

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 10:26:21 xxx:xxx.24de:75e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.02.2026, 09:13:49

….Dále obsahuje masovou moučku…👎

na přibrání dobře funguje vánočka s máslem😉

Ještě dotaz na Anet - zvládla jste to (myslím , že problém byl hlavně ve vaší hlavě) ? O psovi nepochybuji…

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 10:02:57 xxx:xxx.84bd:f1b5
Anonymní:

Mvdr Hlohovský, člen zo Čsch Strakonice?

Jo, to je on.

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 00:00:51 xxx:xxx.6d4f:1ea0

Já toho debila znám osobně, kdysi (před cca 25lety)jsem u něho i byl na “statku”…inzeroval holuby, které neměl…je to taková podivná existence, měl tam i sovici sněžnou(bez kroužku) v šíleným krcálku…vydával se za MVDra 

Lupus4
Lupus4 30.01.2026, 23:51:03 xxx:xxx.bdf4:b369

člověk musí bejt furt ve střehu a já na spoustě míst potřebuju užívat veškerýho mýho umu sáňkařskýho, abych to ustála. A všichni víme, že toho umu zatim teda moc neni. Takže dojíždim úplně vyždímaná, namoženej snad každej sval v těle. Nohy, záda, břicho, ruce… jak z hadrů. Zato mozek se koupe v rauši z přežití.

divím se, že ji Vítek nenaučil jezdit v traverzech, neb popis jejího “traverz stylu”  má hodně daleko k optimu