Filip97.:Dobrý večer
chtel bych Vaše rady prosím
Děkuji Šebela Filip
Kolik vám je let ?
Filip97.:Dobrý večer
chtel bych Vaše rady prosím
Děkuji Šebela Filip
Kolik vám je let ?
Ariska:Pro pobavení morální kodex ANO- dopručuji bod 4 a 10
😀
Tak místo aby si ho vzal do postele (klidně i s pelíškem, neb společné spaní utužuje smečku 😉), šoupne 8mi týdenní mimino do garáže…a pak se diví…
Chudák pes.
Xerxova:škodu by uhradit měla správa silnic - a i kdyby ne celou (oba jeli opravdu pomalu, oba jeli u kraje, oba brzdili… jen ten větší měl holt z kopce velkou hybnost a nedobrzdil), máme havarijko. S tou rychlostí opravy uvidíme - prý toho mají moc. Zítra budeme moudřejší.
Dnešní procházka po místním lesoparku byla báječná - sluníčko, měkoučký bílý sníh, ne velký provoz - šli jsme přesně v poledne… Jen Yodu chytil skákací a blbnoucí rapl, tak jsem pustila vodítko abychom nebyli zauzlovaní a to jsem neměla dělat - rázem trýýýýskal a smykoval a válel se ve sněhu, až jsem mu nadávala, že určitě zase bude večer odlehčovat levou zadní. No a na zahradě (na sluníčku už sníh mizí) po vypuštění z vodítka řádění zopakoval - sníh i mokré drny pod ním lítaly na všechny strany - ale zakázat mu to nemá cenu - prostě radost z pohybu
fotka je pro Bobču - aby viděla, že i horší výrazy umí. Ta je aktuální, zcela čerstvá
Na fotce je zdokumentovaný pojem “volné pysky ” 😉
U nás včera naháňka, tož jsme se klidili z dostřelu, ale jedno postřelený prase dorazili stejně až na břehu - 1m od vody a 2m od cyklotur stezky…a honci bez oranžvest, psy jsem zahlídl jen 3…
dnes mlha celý den a v lese (mimo ptáků) ani noha
Kilian:..tak dneska si na klubové výstavě doletěl motýlek k metě nejvyšší, a tou bylo udělení KLUBOVÉHO ŠAMPIÓNA SPORTU…
A kolik těch KŠS v klubu je a za co se uděluje? (páč za těch 13 zkoušek je to málo 😉)
můj bývalý kolega z práce , ač Marek, dal dětem Josefínu, Antonína, Františka a Václava…😉 je jim 15 - 21
moje babi byly Josefa a Anna, mamka byla křtěná Kristýna Albína…
Teplota kol + 5 - 10°C je v pohodě, jen prodlužte “krmný den”, aby od 16:00 nehladověli.
Stačí přisvítit cca 06 - 08 a pak 16 - 20 .
obdivuhodná disciplinovanost psů IT, při setkání se soby
hlavně nestavte sněhuláky 😉
Včera bylo krásně, tak cca 4 hod couračka kol řeky, na vodě klasika, hoholové, ledňáček se alespoň mihnul, 2ks potápky malé, přezimující konipas horský, střízlíci, koňadry a v hejnku březňaček stejně jako loni zase kačena kopřivky, asi se převléká za březňačku…že by v létě nenarazila na soukmenovce😲?
podařil odchov kříženců
🤣Jo? A čeho s čím ? Poučte nás…
A mám složené myslivecké zkoušky, takže poštolku bych poznat měla 😀.
To měli ti joudové, co si spletli BOC s liškou a čundráka s prasetem taky😀.
To myslíte vážně? V takovým krcálku….Chudák . To si před pořízením živého tvora nemůžete nastudovat co je k chovu potřeba ? Zatím ji úspěšně týráte….
tak po 100.
Základní potřeby želv :
1) dostatečná vlhkost (spaní ve 100% vlhkosti min 8hod)
2) správné teploty - výhřev cca35, chladný kout 20, na noc co největší pokles
3) správný poměr Ca/P v potravě
4) dostatek vitamínu A a D3, A bude mít ze správné stravy a D3 z kvalitního UVB.
vše potřebné najdete zde
http://www.zelvy.wbs.cz/Jak-zacitumisteni-a-chov.html
http://www.zelvy.wbs.cz/Jak-a-cim-krmit.html
http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potrava.html .
Vlhkost lidé často podceňují a přitom je to zásadní otázka nebudou-li spát ve vlhku, budou vysušené, žádná miska s vodou ani koupel to nenahradí .Máte-li jen 1, dejte si vedle do přepravky prosáté hobliny, naprosto mokré a tam ji vždy večer zahrábněte a ráno ji vyndejte a uvidíte rozdíl.
…krmítka pro ptáky a bohužel, už se jimi zase začala krmit i poštolka.
Tou poštolkou jste si jistá ? Nevěřím.
citace z článku :
Vlastníků honebních pozemků, kteří mají do 10 ha je dva a půl milionu (99 %) a jejich majetek tvoří přes 20 % honební plochy, ale v rámci honiteb většinou nejsou v prosazování svých zájmů jednotní. Těm tedy snížení minimální výměry příliš nepomůže a spíše by potřebovali usnadnění prosazování svých práv v rámci honebních společenstev a možnost z nich flexibilně vystupovat a své pozemky sdružovat s dalšími a zakládat tak nové společenstevní honitby několika podobně smýšlejících, případně získat podporu na státní správě myslivosti v případech, kdy nejsou spokojeni s tím, jak se na jejich majetku myslivecky hospodaří.
Pořád málo informací, co krmíte, zdroj UVB …Spí ve vlhku ? Dejte fota želvy i terárka.
Honitby nejsou žádná striktně a trvale uzavřená záležitost, ale vlastníci pozemků můžou pozemek z honitby vyjmout, vrátit, přidat…….
No, právě že to není tak snadné, na vsi je velký počet vlastníků, co mají jen pár ha a ti se většinou nejsou schopni dohodnout komu a jak co pronajmout. Byl jsem za PF ČR na několika jednáních o pronájmu honiteb a 90% lidí vůbec nechápalo oč běží…a “vynětí” je v podstatě nemožné, neb mimo intravilánu obcí (komunikací apod. viz janae) je vše “honitba”.
k honitbám - není a nebude vůle cokoli měnit
viz
Ladd:Už nepruďte, nebo bude po příměří. S těma pindíkama měl L pravdu.
😀původně jsem se chtěl R optat slovy klasika “…a čo vy si R tak predstavujetě pod slovom absurdný…” , ale zřejmě by se zase nechytal, takže klííídek a s Terazkym ho nebuděm zatěžovať 😉