Masová moučka : Produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů, jejichž tuk lze částečně extrahovat nebo fyzikálně odstranit; nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, jakož i obsah žaludků a střev."
Moučka má předepsanou dobu, teplotu varu a tlak. Takže pak je úplně jedno , jestli je lisují za studena. Vše, co by tam mohlo být dobrého už je dávno pryč….
PS. pro tetřívka zajedte si do Písku - zverák u Wendy cca 70m za starým mostem vlevo tř. Národní svobody, na té straně co je zdravotní škola, tam mají mražené co beru i já (hovězí , drůbeží, krůtí) vše kol 50/kg
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 17.12.2025, 18:14:58
jo , už jsem to uviděl, tak sorry
Čerstvé maso 34 % (čerstvé hovězí a vepřové maso), grahamová mouka, čerstvá vejce, rostlinný olej a 2 % tuku (za studena lisovaný řepkový olej), čerstvé mrkve, sušená bramborová dřeň.
to je hodně slabejch a upravenejch (znehodnocených) cca 20 g živočišných bílkovin v jedné dávce (30dkg) - to je hluboko pod “záchovnou dávkou” 3g bílk./kg psa čili s bídou pro 6ti kg psa a ten zas nesežere 0,33kg granclí…to se nedivím , že po tom hubnou 😉
Co tohle? Je to teda pro psy s nízkou aktivitou, ale složení není tak hrozné. Nevím jaký je ten Brit (po pravdě se mi to nechce ani hledat🙄), jestli je tohle složením lepší nebo horší.
Vy v tom odkazu vidíte složení čeho a kolik ? Já tedy ne. Kecy že "pečením" se "NIC" neztratí, jsou jen kecy…
Sardulah - zkuste jim vysvětlit, že syrové vyjde i LEVNĚJI a pes bude zdravější…na ty prachy by joudové mohli slyšet, když rozum chybí
velkej pes grancle 100/kg…cca na 3 dny - to je 33,-Kč/den, maso hrubomleté hovězí 52/kg…cca 0,5 kg tj 25 den…ušetří 250Kč/měsíc - 3000za rok
Tak jsem se zeptala kamarádky a ta se ptala kolegy a ten vznesl dotaz na další kolegy.
Takže ne, inseminace tygřic se neprovádí. Byl by problém už samotný odběr semene.
Když dokáže slušný trenér naučit tygra, aby dobrovolně nastrkoval packu na ošetření drápů - tak na “erotickou masáž” by to mělo jít taky a ještě snadněji 😄
škodu by uhradit měla správa silnic - a i kdyby ne celou (oba jeli opravdu pomalu, oba jeli u kraje, oba brzdili… jen ten větší měl holt z kopce velkou hybnost a nedobrzdil), máme havarijko. S tou rychlostí opravy uvidíme - prý toho mají moc. Zítra budeme moudřejší.
Dnešní procházka po místním lesoparku byla báječná - sluníčko, měkoučký bílý sníh, ne velký provoz - šli jsme přesně v poledne… Jen Yodu chytil skákací a blbnoucí rapl, tak jsem pustila vodítko abychom nebyli zauzlovaní a to jsem neměla dělat - rázem trýýýýskal a smykoval a válel se ve sněhu, až jsem mu nadávala, že určitě zase bude večer odlehčovat levou zadní. No a na zahradě (na sluníčku už sníh mizí) po vypuštění z vodítka řádění zopakoval - sníh i mokré drny pod ním lítaly na všechny strany - ale zakázat mu to nemá cenu - prostě radost z pohybu
fotka je pro Bobču - aby viděla, že i horší výrazy umí. Ta je aktuální, zcela čerstvá
Na fotce je zdokumentovaný pojem “volné pysky ” 😉
U nás včera naháňka, tož jsme se klidili z dostřelu, ale jedno postřelený prase dorazili stejně až na břehu - 1m od vody a 2m od cyklotur stezky…a honci bez oranžvest, psy jsem zahlídl jen 3…