Jak jsou velké samice ? Nechoval jsem je, ale přijdou mi ještě mladé…
Literatura sice uvádí rozmnožování od 40+ cm, ALE….
jinak 1,0 na foto vypadá velmi dobře 😉
Jak jsou velké samice ? Nechoval jsem je, ale přijdou mi ještě mladé…
Literatura sice uvádí rozmnožování od 40+ cm, ALE….
jinak 1,0 na foto vypadá velmi dobře 😉
👍pěkný, jen nerozumím tomu užitému “fuj” (místo třeba “pusť ”)
to už je i interaktivní zviřátko, které třeba i doleze k člověku, aby mu podrbal krunýřek nebo na krku…
to je pravda, moji kluci ke mně pádí, jen co mne vidí přicházet k výběhu
…obzvlášť je když je to podpořeno třeba kouskem salátu v ruce…
salát je k ničemu - obvyklý omyl mudlů, lepší je pampeliška aj.😉
Orionka:A přidat such.želvu, má podobný režim a má aspoň nohy.
Režim chovu úplně JINÝ, nedoporučujte něco - o čem ani netušíte , že netušíte…
želva trpí mlčky a trvá jí poměrně dlouho, “než chřadne, až uchřadne…”
👎Zkuste se na 7 hod zavřít do špajzu nebo na záchod a jen sedět a civět…
ať víte jak je to “bezva”…
pokud vynecháte tam nesmyslně doporučované granule tak jinak je popis chovu v pořádku 😉
kometa:Ale to Y to stejně kazí.😉
po ostravsku 😉
naslepo (preventivně) v žádném případě
Na vnitřní parazity vám podle výsledků rozboru trusu doporučí prostředek a dávkování veterinář. Pokud najde veterinář v trusu mimo jiné i bičíkovce, nebo bakterie, např. améby, jde o naprosto běžnou součást střevní fauny. Je na veterináři a jeho zkušenostech (takových ale moc není), zda se jedná o ohrožující přemnožení, nebo ne.
300 m domů ujdou i pěšky 😉
Bobca:ale tohle právě mi tam nejde jaksi logicky..právě-zapomenout=zapoměla..ale budu se snažit na to myslet,bo to píšu pořád blbě🤭
pomůcka : Pomni, abys nezapomněl domněnku o pomněnce 😉
prom. bioložka Romana Anděrová 🤣
její knížečka z edice Bydlí s námi …“Suchozemská želva” kde uděluje “rady” a přímo k smrti vedoucí postupy chovu z ní udělala nejznámější “želvoškodičku” 👎 a tím se zasloužila o tisíce utýraných želv v domácnostech mudlů - těch, co jí uvěřili…
takže jestli je i stejně “fundovaná” i v jiných odbornostech, tož OMG 😉
Anonymní:Na 1.pohled jakoby měli něco z mandarinek ale nevím 🤪
OMG 🙃
Lada1960:Zdravím, bidlo je brusné.
To je takové hřiště, to jsem vyrobil. Jsou na tom skoro celý den.
Klec jsem zvětšil.
Klec jsem zvětšil.
je ale plná zbytečností (= naprostých hovadin)
Anonymní:Exzistujú búdky s vymenitelním šuplíkom.Používajú ich chovatelia výstavných anduliek.
jj, dělal jsem si "samodomo", rovněž krmítka s probíhačkami , takže jsem nikdy nemusel honit ptáky po voliéře do síťky…😉takže zkušenost “s rukou” měli pouze při kroužkování a pak při ochočování
Anonymní:Pred hniezdením 99% samíc anduliek všetko vyhadže.Piliny,alebo drobné hobliny sa im dávajú až po vyliahnutí mládých,potom to tolerujú,aj ked sem tam sa najde výnimka.
Když jsem ještě choval andulky osvědčilo se mi mít pro každou budku 2 “náhradní” vyndavací dna, která jsem měnil dle znečištění každé 3 -5 dní (dle počtu mláďat) . Princip je stejný jako např. vyndavací “vložky” hnízd u kanárů - jen byly dřevěné s důlkem. Při kontrole a kroužkování mláďat (díky různé době líhnutí) tam stejně musíte vlézt každý 2 -3 den.
Jako výstelku jsem používal hrubší piliny, tolerovalo je 90% 0,1.
Lada1960:Zdravím Vás,
Ale tady přece nejde o špičkový kousek. To, že mi splnil pán Groda papouška je náhoda. Vůbec jsem nevěděl, s kým mluvíme. Choval se příjemně, možná před mojí ženou. Nevím)).
Vyzvídal co chceme a druhý den byl papoušek dovezen. Dal jsem půl litru mojí slivovice, a chtěl tisíc korun.
Po půl roce, příjemná tečka.
Jsem s ním v kontaktu přes Wapcap.
Hezký večer přeji.
Nechci vám kazit radost, ALE výstavní anče jsou oproti "obyčejným" daleko méně vitální - jestli "dá" 5 let budete mít štěstí…
Sám Láďa G. už se i zasazoval o zmírnění “extrémů” u postavových andul, páč již léta to stále více směřuje k “týrání chovem”. Pokud jste chtěl “výstaváka” pak bych se přiklonil spíše k "barevným" výstavním andulám …kde tělesný rámec NENÍ proti vitalitě a jsou zdravé.
Ps. to říkám jako majitel i chovatel dnes již 14ti letého obyčejného 1,0 lutina,který byl v chovu do 7 let a pak jsem s chovem skončil a nechal si ho s jeho tátou už jen na dožití…po té, co mu taťka uhynul (v 11ti) jsem si vždy od kamaráda bral jeho nejstarší kusy, aby nebyl sám, loni na podzim dostal společnost už po 3., a zatím je neustále všechny přežívá… 😉
🤣
https://www.facebook.com/100031695709661/videos/9365238573575854
fotka nejde dát ? (za 10min mizím z knihovny 😉 a netu)
Zrzavci:Logický překvápko - 🙂 slunečnici neumí loupat. To mě nenapadlo, ale nic jiného v práci nemají. Suchej rohlík jsem zakázala. nebo v nouzi největší ho může dát? Vodu si dal s velkou chutí.
nepotřebuje jí loupanou, stráví jí i tak (proto baští kamínky) naopak je dobrá pro rychlou regeneraci (tuk)
jestli je to PH na závodech či tréninku, odpočine a poletí dál, jestli je to zalétlý (ztracený) holub jiného plemene ( z vašeho popisu nejde poznat)tak klidně může i zůstat nebo se přidat k místním věžákům…