Slav: Zdravím Megi, mohla by jste mě prosím poradit se složením v granulích (na co mám dávat pozor).Mám 12 měsíců starého pejska NO s pp,má 3stupen dysplazie v loktu (po operaci) a ortoped mě říkal,abych přešel na senior granule (zapomněl jsem se ho zeptat na složení).Ted krmím Essential pro štěnata velkých plemen a vůbec nevím co by měli granule senior obsahovat pro pejska 12 měsíců s dysplazií….Koukám na Marp,Wolf of Wilderness Senior a Essential,ale ty mají velkej nášup proteinů.Nikde jsem na netu nic nenašel a Vy tady radíte hodně dobře.Předem moc děkuji za radu.
z odkazu :
Vzhledem k tomu, že dědičný koeficient HCH se pohybuje mezi 0,2 a 0,5, má na výskyt subluxace a rozvoj OA významný vliv prostředí, včetně výživy a aktivity.
O tomhle nic neuvádíte (např. klouzavá podlaha, debilní “aportíčky” atd.)
megi :Ess ential beg. large breed nevidím jako něco, po čem by se psu mělo dít něco špatného.
složení :
Kuřecí a kachní, losos, pstruh, vejce (vše dohromady 74 % / 48 % čerstvé), sladké brambory, hrášek, lněné semínko, brambory, vojtěška,…
Hrubý protein 28 %, hrubý tuk 16 %, popelovina 7,5 %, vláknina 3,5 %, vlhkost 8,5 %,
to vám přijde OK ? aha 🙄 (jasně ,že po tom hned neuhyne, ale…při představě co tam daj z té drůbeže a z ořezu ryb o kvalitě bílkovin se dá s úspěchem pochybovat)
strašení “moc bílkovinama” pro šelmu psovitou není na místě viz i závěr odkazu :
Je důležité, aby krmivo bylo kvalitní, včetně vysoké kvality bílkovin. Vyvážená strava s vysokým obsahem bílkovin NEMÁ negativní vliv na vývoj kostry u masožravců. Nadměrný příjem energie, a to i jako součást vyvážené stravy, zvyšuje jak výskyt OA, její závažnost, tak stupeň kulhání, které způsobí. Redukce hmotnosti je součástí prevence i programu OA.
zkrátka krmit přirozeně a nepřekrmovat, páč nadváha je 👎