když je hlad dokážete zdánlivě nemožné 😉
když je hlad dokážete zdánlivě nemožné 😉
Varaxi:To dělají ty uši. Ten mě oslovil taky. 🙂
jen ušima to nebude, neumím to vysvětlit, ale něco podobnýho se mi stalo s Andulkou
- fotky cca 50 greyů a jen u Anči jsem věděl, že je to ta pravá (ovšem jsem to "trefil"- jediná měla inkontinenci 🤒) ale prožili jsme spolu krásnejch 11 let
tak jsem měl zkraje dojem - zahradnice, včelařka …sympatická a rozumná ženská, no už ho nemám 😢
marná by nebyla ani Clemmys guttata
nebo Geoemyda spengleri
😉
ančovička:Lišku ani kunu bych nikdy nezabila..není jejich chyba,že lovi slepice, co mají žrát,když v lesích už nic není?...prostě ty slepice se musi dobře zabezpečit.
Oni ale hlavně nejsou “jen” na slepicích (to by dávno pošly) ale pochytají tisíce myší (hrabošů) . Nebejt kuny ve městech , tak nás sežerou potkani…dřív než se deratizátoři rozkoukaj😉
choval je Petr Hainz, už v roce 2011 měl i F2
https://www.ifauna.cz/clanky/5044-rhinoclemmys-pulcherrima-manni.html
drvodelkafialova:Svině, tu do sklopce chytím těžko. Doufám že se splete a narazí na heryho.
Proč svině ? Taky chce bejt živa…To jako vybijeme všechno, co se ochomejtne kol “našeho”…? že je kmotra “lupič” dokládá i fotka 😉 A že si Hery neplní povinnosti není její vina 😀
impact:Blbouni na nedělním výletě. 🥰
oslovil mne (nevím proč) ten Bobík na 7 . fotce, nemít Lůďu, tak do něj jdu 😀
Zvažujeme-li to, zda kastrace zlepšuje celkově stav dobrého zdraví, nebo ho zhoršuje, pravděpodobně závisí na věku feny a na možném riziku různých potíží u odlišných plemen.
Kladná stránka kastrace fen •
Pokud je udělána před 2,5 roku věku feny, skvěle omezuje riziko nádorů mléčné žlázy, nejběžnějšího maligního nádorového onemocnění u fen.
• Téměř eliminuje riziko pyometry (nahromadění hnisu v děloze), jejíž vliv je okolo 23% na nedotčené feny; pyometra zabíjí okolo 1% nekastrovaných fen.
• Snižuje riziko zánětu análních žlázek • Odstraňuje velmi malé riziko (_0.5%) děložních, poševních a vaječníkových nádorů.
Negativní stránka kastrace fen •
Pokud je udělána před 1. rokem věku feny, podstatně zvyšuje riziko rakoviny kostí; což je běžná rakovina u větších plemen se špatnou prognózou.
• Zvyšuje riziko rakoviny sleziny o faktor 2,2 a rakoviny srdečních cév o faktor >5; což je běžná rakovina a významná příčina smrti některých plemen.
• Ztrojnásobuje riziko hypotyreózy (chorobný stav vyvolaný sníženou nebo zaniklou činností štítné žlázy s nedostatečnou produkcí tyroidních hormonů).
• Zvyšuje riziko obezity o faktor 1,6-2, což je běžný zdravotní problém u psů s mnoha spojenými zdravotními problémy.
• Způsobuje inkontinenci moči o 4-20% u fen. • Zvyšuje riziko trvalých nebo navracejících se infekcí močových cest o faktor 3-4.
• Zvyšuje riziko ustupující pochvy (vulva hypoplasia), vaginálních zánětů, hlavně u fen kastrovaných před pubertou.
• Zdvojnásobuje malé riziko (<1%) nádorů močových cest.
• Zvyšuje riziko ortopedických poruch.
• Zvyšuje riziko nepříznivé reakce na očkování.
Jedna věc je jasná – mnoho informací o kastraci, které jsou dostupné pro veřejnost, jsou nevyvážené a obsahují tvrzení, která jsou přehnaná nebo nepodložená důkazy. Spíše než-li pomáhají poučit majitele psů, mnoho z nich uvádí běžná nedorozumění o zdravotních rizicích a prospěchu spojených s kastrací psů. Běžná kastrace ve věku 6 měsíců a také moderní postup pediatrické kastrace ukazuje, že činí psy náchylnými ke zdravotním rizikům, kterým by se mohlo jinak vyhnout čekáním, než je pes fyzicky vyzrálý, nebo eventuálně v mnoha případech u psů, předcházet tomu úplně pokud není kastrace lékařsky nezbytná. Zvážení dlouhodobých rizik a prospěchu kastrace se bude různit pes od psa. Plemeno, věk a pohlaví jsou proměnné, což musí být vzato v úvahu v souvislosti s nelékařskými faktory pro každého psa zvlášť. Všeobecná doporučení pro všechny psy se nezdají být podpořena poznatky veterinární lékařské literatury. UVEDENÁ STUDIE NAPROSTO OPOMÍJÍ PSYCHICKÝ NEGATIVNÍ DOPAD...
Fikovnice:Náááhodou, já rozbila zrcadlo a fakt jsem měla 7 let neštěstí. Pak se prokletí chýlilo ke konci a já rozbila další zrcadlo!🙃😉
takže za blba v práci může zrcadlo - tím se vše vysvětluje 🙂
Zítra půjdeme i s dcerou a budeme kešovat, ale trasa bude muset být kratší.
Kolik je jí?
na fotce Junior (8O) a 9ti letá holčina, oba po 94 km dogtrekku, rozdíl pouhých 71 let, Junior byl rychlejší 😀
kometa:Jenže nám se zalíbilo právě to rozmrdané! 🙂A to jsme taky slušné ženské.
napsat to chlap, tak hned z něj bude “chlípný hnusník” (viz OS v LJ aneb KO) 😉
výbornej je ML (rád sleduju)
🙂
Lenocka:Mně vetka přímo na KVS řekla, že u nás na Tachovsku je nakaženo (pozitivních) cca 60%.
to se tam situace za 3 roky (od tabulky) teda “zlepšila”
Nepřijdete si už kapánek komisní ?
v 1. příspěvku jsem napsal cca 40%
v 2. dle info hospodáře Boba - 3-4 z 10 , tj 30 - 40%
ve vaší staré tabulce je cituji : Písek PI uloveno 1 943 x pozitivních - 712 x no a to máme 36,6%, takže zase debata k …ale jinak máte samozřejmě pravdu, aby se vám lépe usínalo 😉
OMG,…to chce kouče
Budete-li mít i kohouta společně , tak oplodněným vejcům nezabránite, ALE možná by stačilo neinkubovat vejce 😉
Přečíst si třeba knížku o chovu je moc obtížné ?
Tak jednak nechat hnízdit 4 x je 👎 podmínky chovu jste de facto nepopsal a je to dotaz ala - nejede mi auto, čím to je ? 😢
jinak příčina, že se nelíhne nic žádnému páru bude spíš ve vás než v ptácích
možností je dost (např rušení v noci myší, tak že nesedí)a u takhle oslabených párů i BFD
dejte fota ch.z. + ptáků, čím krmíte atd.
Nezkoušel, už jenom pro naprosto jiné nároky, mj. i krmení (které by jin holuby určitě s chutí konzumovali) a mísení druhů, které by se nikde nepotkali.