Aktuálně: 2 341 inzerátů269 541 diskuzních příspěvků19 336 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

zjarda
zjarda správce
25.05.2025, 22:53:12 xxx:xxx.3eaf:ddc7

Zdravím, no myslím, že budete muset dokrmovat.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
25.05.2025, 15:01:22 xxx:xxx.df97:1183
Janoušková Štěpánka:

Dobrý den, mám první mladé korely a nevím kdy vyletí. V pondělí budou  mít měsíc, ale pořád to zkouší. Ale nevím jestli jim mám s výletem pomoci. Prosím za odpověď a děkuji moc 🙁. Jsem začátečník 

Obrázek

Zdravím,   tak odpověď jste už dostala a já se jen přidám, v žádném případě jim “nepomáhejte”!  

Ale taky mě napadlo, jak máte budku  vysokou? Což by až takový problém nebyl, ale jedině v případě, že by v ní byl žebříček pro snadnější výstup!  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
24.05.2025, 16:21:53 xxx.xxx.139.178

Děkuji, ale zákonná povinnost je to u papoušků Cites, ale já se ptal na "neCitesové"… No a co Vy považujete za samozřejmost, tak hóóódně chovatelů teda NE! A to vím celkem dobře a jistě nejsem jediný.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
24.05.2025, 07:21:30 xxx:xxx.ae80:a08a

Zdravím, zajímalo by mě a věřím, že nejsem sám, jak to je, v kterých zemích je a není povinnost registrovat? Nemám na mysli druhy, které jsou jasně v registraci Cites, ale ty druhy, které nejsou, např.pap.senegálský u nás v nejlepším případě = plný kroužek?, DNA a kupní smlouva?(domlouva).

Ale např. Německo = plný kroužek?, DNA a kupní smlouva je nutná s vypsáním všech podrobností-druh, původ i jeho rodičů(???), číslo kroužku, potvrzení o pohlaví a datum a oba podpisy.

Osobně jsem tuto musel řešit před pár dny. Navíc ten pán co si bral mládě přímo odemne a je tomu už víc než rok, tak ho teď prodal a tento nový majitel právě chtěl tu smlouvu a jelikož jsme nic spolu nesepisovali, tak se obrátil na mě i když my dva jsme spolu vůbec nejednali. Několikrát jsem mu psal, že tu smlouvu měl napsat ten co mu ho prodal, ale nechtěl to chápat a jelikož je na kroužku CZ, tak chtěl doložit původ po mě. Nevěřil jsem a tak jsem se informoval na MŽP Praha a též Plzeň a shodně mi bylo řečeno, že teda je to tak, ale je to na mé dobré vůli a nový majitel to zřejmě potřebuje pro nějakou tu jejich registraci nebo spíš evidenci? 

Také jsem slyšel, že na Slovensku je povinná registrace např.pap.koňského a nebo amazoňana běločelého. U nás nic. Takže z toho vyplývá,  že je dobré si vést evidenci chovu a při prodeji a to asi komukoliv… je na místě sepsat i kupní smlouvu. Má někdo podobné zkušenosti?  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 19:54:19 xxx:xxx.8517:7264

Zdravím,  opět ta míchanice! Pro mě nepochopitelné a zbytečné! Budu se jen opakovat : společný chov = velký prostor, úkryty a lepší samečkové, ale andulky chovat v hejnu můžete a taky korely, bourky… Papoušky na chov a odchov = jen po páru a k tomu mezistěny plné, aby nemohly na sousedy, neviděli se. 

Jinak ty Číňani Vám z nich udělají sekanou!   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 08:20:15 xxx.xxx.139.178

Zdravím, ale já jsem nikdy a nikde nepsal, že by se snůška teda neoplozená měla vyhazovat! A právě ten důvod jste napsal, s kterým samozřejmě jen souhlasím👍 ano hrozí riziko, že by si to mohla zafixovat a je “vymalováno”! A to prosvěcování vajíčka jsem párkrát dělal, když jsem začínal v dětství u andulek a korel, ale po čase jsem od toho upustil nebo praxí pak už nebyl důvod. Chovu zdar.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 07:31:01 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak jednoduché zadání do googlu a máte to👍a navíc se plně k tomu přikláním👍…jen jsem nemusel tolik ťukat do klávesnice 🤭 S pozdravem Zappe 

Papoušek se drbe, má suchou kůži a drbe se u kloaky, což může být způsobeno několika faktory. “Je důležité navštívit veterináře”, aby zjistil přesnou příčinu a zahájil vhodnou léčbu🤔. Možné příčiny zahrnují parazity, suchý vzduch, špatné podmínky chovu, psychické problémy nebo dokonce onemocnění, jako je papilomatóza. Možné příčiny: Paraziti: Roztoči a další paraziti mohou dráždit kůži a vyvolávat svědění, což vede k drbání. Suchý vzduch: Nízká vlhkost může způsobit suchou kůži a svědění, což vede k drbání. Špatné podmínky chovu: Nečistoty v kleci, nedostatek hraček nebo špatné zacházení mohou vést k psychickým problémům a následně k drbání. Psychické problémy: Nadměrný stres, nuda, pocit osamělosti mohou vést k drbání. Onemocnění: Například papilomatóza, virové onemocnění, které nejčastěji napadá oblast kloaky, může způsobit papilomy a svědění. Alergie: Alergie na něco v krmivu může způsobit kožní problémy a drbání. Nedostatek vitamínů: Nedostatek vitamínů A, D, E nebo esenciálních kyselin může ovlivnit stav kůže a peří. Hormonální nerovnováha: Hormonální změny, například v období přepeřování, mohou mít vliv na kůži a peří. Co dělat: 1. Zlepšíte podmínky chovu: Ujistěte se, že papoušek má dostatek prostoru, kvalitní krmivo, dostatek hraček a že je ubytován v čisté kleci. 2. Udržujte vlhkost: V zimních měsících, kdy je vzduch v místnostech suchý, můžete zvýšit vlhkost pomocí zvlhčovače vzduchu nebo rozprašovačem. 3. Nezapomeňte na koupání: Pravidelné koupání může pomoci udržet kůži a peří v dobrém stavu. 4. Vyzkoušejte změny v dietě: Pokud je podezření na alergii, můžete vyzkoušet dietu bez alergenů. 5. Uvědomte si, že péče o papouška je celoživotní proces: Papoušci jsou citliví tvorové a vyžadují pozornost a péči.

PS: Veterináře bych nechal úplně na konec…

zjarda
zjarda správce
18.05.2025, 17:47:03 xxx:xxx.997:2517
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lada1960 z 18.05.2025, 16:18:44

Zdravím,  ale vždyť jste žádnou otázku nedal🤔jen jste napsal, že budete mít problém. No, ale už jste si jistě tady nastudoval ohledně ozobí - bílé kolem nosních dírek = samička a navíc, když se samička chytí do ruky, tak řve a kouše jak šílená. Samečkové jsou spíš takový flegmouši 😁  Hodně štěstí a správný výběr 👍 S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.05.2025, 17:11:57 xxx:xxx.997:2517

Zdravím, tak s tím vytrháním nebo lepší vytaháním určitě proces urychlíte!  A teda, když určitě víte, že je to od rodičů, tak O.K. Když by se příčina nevěděla, tak to by bylo horší nebo by se mohlo jednat i o genetickou vadu, sebepoškozování, francouzské pelichání, slabou až špatnou výživu a špatný vliv na kvalitu opeření může mít i stres a hygiena prostředí! Jinak ptáci přepeřují  2x ročně a můžou i 3x, takže po tomto procesu by mělo být už vše jak má být.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.05.2025, 16:07:26 xxx:xxx.997:2517

Tak na editaci nebo-li opravu svého příspěvku máte určitý čas! Na fotce jsem označil, kde to najdete 👍 Ale po nějakém čase ta “tužka” se ztrácí a pak už není možné editovat!  Jen autor webu  má tu možnost i nadále.   S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
18.05.2025, 15:22:49 xxx:xxx.997:2517
Anonymní:

Tu jsou fotky z 1.3 první den doma

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Zdravím, tak ty 3první fotky, tak to se chybička vloudila, asi? A teda co my s tím? Můžete se rozepsat, nebojte, pořád je to zdarma! Jinak to vypadá, že to bude 1.0 sameček a může být i v pořádku a v pohodě, ale to budete muset odstranit z té klece ty tyčky na kterých sedí, chudák… a vyměnit je za přírodní(černý bez, vrba, bříza, jabloň, třešeň). Ale už o tom tady bylo napsáno až dost!  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
17.05.2025, 21:15:22 xxx:xxx.c265:32fd

Zdravím, opravdu perfektní, tak Vy už teď předpokládáte, že budete mít problém! No a co očekáváte od nás? Píšete, že bude modrá nebo fialová a že potřebujete samečka, ale to musíte říct tomu chovateli! A nejste sám co máte doma holku i hodně z nás má doma holku nebo-li dceru? U papoušků jen sameček a samička!  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
17.05.2025, 14:09:01 xxx:xxx.a506:f0e1
Anonymní:

To si nemyslím

Obrázek Obrázek

Zdravím, tak J5 to vypsal na 1*👍

No a teď by mě zajímalo, jak jste napsal “To si nemyslím" s čím jako nesouhlasíte? Vámi přiložené fotky = 1.0 sameček a na fotce na kterou reagoval jara.t 29.05.2024, 20:56:24, tak to bude 0.1 samička od Jindřiška z 29.05.2024, 20:27:35. A nebo jsem  se ztratil?  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
17.05.2025, 12:24:31 xxx:xxx.a506:f0e1

Zdravím, myslím si, že pokud budou všichni spolu, tak se k sobě nevrátí! Měli by se rozdělit jak to má být po páru a aby na sebe neviděli. Ať si trucují…ono je to přejde. To jsou ty společné voliery a pak tyto problémy. Když chci společnou různorodou volieru,  tak ji obsadím jen samečky a když chci odchovy, tak po párech! A je to.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
16.05.2025, 07:45:47 xxx:xxx.ca42:6207
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.05.2025, 06:13:07

Zdravím,  plně souhlasím! Celá povedená Unie…do čeho strčila nos, tak tam už pšenka nepokvete! Přidání se do ní byl krok do pořádně velké černé díry 👎 S pozdravem Zappe   

zjarda
zjarda správce
16.05.2025, 05:16:03 xxx:xxx.9bc9:cd3

Zdravím, tak o tom jsem ještě neslyšel a co vím, tak bude sedět celou inkubační dobu a i trochu déle. Takže vajíčka budete muset prosvítit sám a to malou baterkou nebo svítilnou na mobilu. Nic těžkého.  S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
11.05.2025, 21:42:24 xxx:xxx.8895:bbce
»
Odpověď na příspěvek uživatele pavel-krutina25 z 11.05.2025, 21:00:12

Zdravím, tak trochu jste se sekl v rubrice a navíc ten odkaz nemá nic společného s exoty a dotaz byl založen v roce 2007! Myslíte, že stále čekají na nějaké tipy a rady?! Je to už 18let! Chce to trošku přemýšlet.  S pozdravem Zappe