Zdravím, tak přirozený výběr bych u tohoto druhu neřešil. Každý má svojí klec a to muže být ono, nevidí na sebe a to si budou těžko zvykat. Andulky jsou společenské a když jste pořídil druhého, tak měl být, tak týden zavřený v menší kleci, ale aby ona mohla po ní lozit a zkoumat. Pak pustit je ven spolu a při zavření už jen do jedné kleci spolu. Jinak tam mají více hraček než děti ve školce, určitě bych to protřídil, přírodní bidélka a větvičky, zavěsit klásky prosa, už je pampeliška, tak udělat svazek,namočit a pověsit nebo andulky moc rádi tím prolézají a vlhčí se a samozřejmě jí uštibují. Jo a bidélka k sezení se dávají 2 nahoru proti sobě a 1 dolů většinou před misky. A koukal jsem do těch misek a v té jedné nevím co je a v druhé nějaké granulky? Prosím Vás, andulky potřebují různé druhy prosa,nahý oves,lesknici,kardi, klasové proso, ovoce a zeleninu,vitamíny Roboran, bílkoviny(vař.vajíčko), minerální písek, sépie, zelené(pampeliška i květ ,ptačinec,nať petržele i mrkve),větvičky k okusu(vrba,lípa,trnka). S pozdravem Zappe
Zdravím, tak je to možné, že si dva prostě nesednou. Ale nepíšete jak dlouho jsou už spolu? A když jste nového anduláka pustil rovnou k ní a do jejího prostoru, tak je to od ní normální reakce - ona je “paní domácí”. Nový měl být v menší kleci nějakou dobu zavřený, aby měli čas si na sebe zvyknout! S pozdravem Zappe
Zdravím, pro Krista pána, tak tady to jde vážně do “kytek”! Prosím Vás, proč to děláte, proč si nejdříve neprohledáte diskusi a pak, když nenajdu co mě zajímá, tak založím nové vlákno!
Amazoňani všeobecně potřebují dietní light směsi a má je Avicentra s.r.o a Deli Nature. A jaké ovoce a zeleninu Vám budou brát, tak to si musíte zjistit sám nebo u každého chovatele je to jiné a tomu věřte! S pozdravem Zappe
Nechápu Vaše vyhledávání , Vaše odkazy buď vím a nebo nevím . Game over . Jk. Chovu zdar.
A já nechápu Vás, co je na tom k nepochopení?! Prostě jsou to důkazy, že v každém piškotu je cukr a ať je určen pro kohokoliv! A jestli je tam míň nebo víc, nezájem! A že něco vyhledám a nebo dám nějaký ten odkaz, tak to neznamená, že nevím, ale to, že nebudu vše vypisovat od A po Z, tak ať si to zájemce přečte sám!
Apropo, cože to hrajete za hru?! To Vaše game over = konec hry! A žádnou hru tady nevidím…leda, tak Vaší hru na nervy! Stačí nebo si myslím, že i tak házím hrách na zeď! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak tohle mě nikdy nenapadlo nějak řešit a to piškoty, teda ty dětské dávám papouškům odjakživa! Samozřejmě je nedostávájí po kilech, ale piškot rozpůlím na 4 čtvrtky = 4 papoušci a taky né každý den. Při odchovech to neplatí! A teď se prodávají i mini piškoty pro děti a ty se mi líbí víc nebo ty nijak nečtvrtím, ale dávám 1kus = 1papoušek. Nad čím ještě přemýšlet?! S pozdravem Zappe
Zdravím, proč zakládáte nové vlákno? Na googlu je plno informací a navíc se přesně tohle probíralo už i tady! Předce to není tak těžké nejdříve si to vyhledat a pak, když mi není něco jasné, tak se zeptám, ale je vidět aspoň nějaká ta snaha! No, ale proč, naťukám to sem nebo na jiní portál, dám si kafíčko, cigaretku, pustím si seriál a počkám si! Ano, teď můžete argumentovat, že nikoho nenutíte k odepsání což je pravda, ale přesto se najde pár dobráků nebo pit..ců, kteří si dají trochu práce a odpoví. Ale, kde je každého snaha? NIKDE, skoro všichni jsou pohodlný a líný, čekají, že vše dostanou až pod nos! No a pak to vypadá jak to vypadá v každém odvětví… Tento můj výlev není jen pro Vás a musel jsem to napsat i když vím, že to vůbec nepomůže, bohužel!
Jinak teplota přes zimu by neměla klesnout pod 15°C! Takže je nutná voliéra se záletem a v něm topení! Její velikost, když to jde, tak čím větší tím lepší. S pozdravem Zappe
Ano stává se i to a proto u vzácnějších a dražších druhů je určitě lepší Endoskopie! Ta je určitě na 100% a hned se i zjistí zdravotní stav! Já asi 2roky zpět jsem měl zájem o papoušky žlutočelé (Poicephalus flavifrons), ale prodávající nechtěl poskytnout test nepříbuznosti i když jsem ho chtěl zaplatit a ani endoskopii nechtěl, prý mají DNA… tak prostě jsem od koupi odstoupil. Moje peníze a jeho ptáci! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak podle zbarvení očí, bych já nikdy páry nesestavoval! Učil mě to p.Šimon, ale já nikdy ten rozdíl neviděl! A v dnešní době DNA a Endoskopie není vůbec důvod čekat co vlastně mám! To je můj názor. S pozdravem Zappe
Zdravím, když to nebude šiška, tak to bude něco jiného, tomu nezabránite! Změna chování je dána, že je v toku a tomu, taky nezabránite. Doba trvání je různá, klidně od jara až do zimy. Když je chován doma, tak klidně celoročně s opakováním každý měsíc. Tak, když nechcete odchovy, budete muset koupit druhého samečka, aby měl společnost nebo všeobecně korely jsou silně společenské! A když budete trvat na jednom mazlíčku, tak to budete muset zvládnout a v nejhorším případě ho nechat zavřeného v kleci, když to na něj přijde. S pozdravem Zappe
Zdravím, je to sameček a určitě lepší nebo nebude problém se snůškami! A co popisujete, že krmí prsty a vyvrhuje, tak to se mi nějak nechce věřit v tom jeho věku! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak jak jsem koukal cena je kolem 1200kč a když vydrží 2roky, tak si myslím, že to není až taková strašná investice. A zdražuje se vše a bude. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak celý rod Poicephalus nejsou nějak výrazně hluční! Ale asi nejtižší a nejklidnější je pap. hnědohlavý (Poicephalus cryptoxanthus). Jinak hluku se vůbec nemusíte obávat! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.03.2025, 13:40:59
Jsou to 2samičky a nechal bych si tu modrou, když tak dobře sedí… a s těma bidélky a sarapatičkami si neděláme srandu a to samé i ty medové i jiné tyčinky jsou nevhodné a škodlivé! Lepší je jim zavěsit klásek senegálského prosa. A v té kleci mějte opravdu jen 1pár. A budku zavěsit na bok klece, aby do ní nešlo přímo světlo, budou mít více klidu. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Ajka z 24.03.2025, 10:13:25
Zdravím, ano přesně jak píše Santi - chce to vyměnit všechny bidla za přírodní(černý bez, vrba, jabloň) a ty hračky vše pryč a to co je na dně, tak to netuším, co to je? A udělejte nové fotky obou, aby se vidělo ozobý! Jinak klec je v pořádku. S pozdravem Zappe
Zdravím, já můžu napsat svojí zkušenost. Měl jsem pap.konžského fantíka samečka a dokonce jsem si ho ještě asi měsíc sám dokrmoval. Do 9měsíce vše jak má být a vlastně jsem byl z něho unešen, všude semnou, pusinky, přiletěl na zavolání pokaždé, říkal už své jméno a pár zvuků a melodií, bral mi pamlsky z pusy. Až jednou, když jsme se spolu hráli, tak jsem mu šel vzít piškot a on zezadu přiletěl na rameno a málem mi ukousl kus ucha a myslel jsem, že budu muset na pohotovost, no krev se valila proudem! A pak přítelkyně ho měla na ruce, pusinkovali se a najednou rychlý útok na pusu a rozseklý vrchní red! Takže musel do chovu nebo jsme nemohli riskovat, když u nás byli vnoučata a mimochodem děti nemusel vůbec! Takže zkušenost s pap.konžským. No Vy máte samičku, tak možná bude jiná, ale i všude se píše, že konžský jsou milí a společenský, ale tohle mě hodně zaskočilo! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.03.2025, 12:06:01
Zdravím, tak na tohle jsem už vůbec nechtěl reagovat, ale jelikož nechápu, proč příspěvek předemnou byl vymazán (Ještě si dupněte), tak se přidám - Ano jen si klidně dupněte a i si poskočte nebo my Vás milujeme! A tímto už je máte úplně ochočené jako beránky. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 22.03.2025, 19:12:47
Zdravím, to nebyl žádný rýpanec, ale normální otázka a asi jste si nevšiml, že jsem jí taky napsal popis a ještě k tomu jsem přidal nákres pro domácí výrobu pro nemocného papouška! A mimochodem ta paní se tady oháněla veterinářem a prý jsem dá to jeho doporučení, ale místo toho vložila jen okopírovaný výňatek z knihy! Skoro každý tady napadá toho druhého, ale rozumné a použitelné rady a pomoc NIKDE! S pozdravem Zappe