Aktuálně: 2 774 inzerátů261 191 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 06.12.2025, 16:25:08 xxx:xxx.6506:2b7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.12.2025, 16:11:24

Že se sešli v Budapešti ( V4 - dokonce i Polsko ) vám asi uniklo. Ale určitě obdivuju vaše hovory napříč světem. Já zas tak nějak tuším, že svět ( je hezké, že to mimo Evropu nazýváte zbytkem ) na Evropu jaksi….

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:52:23 xxx:xxx.937d:df8c

Asi nejlepší nápad je ta policie. Předběžné opatření o odebrání vydává soud ?

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:50:08 xxx:xxx.937d:df8c

Tady ať se angažují ty ochránkyně - zachránkyně, které tahají psy z Rumunska !! Napsat nějakému ochranářskému - záchranářskému spolku ? Kde to je ? (Přibližně) Že bychom je ukradli a odvedli aspoň z té hrozné ohrady. A někomu je nadělíme, prázdných ohrad je……

V našem kraji žil jeden kůň volně v lese. V zimě. V lese mu bylo dobře, Vycházel do luk. Jedna paní ho chodila krmit……málem to ale špatně dopadlo, jednou se polekal ( přišel s ní další člověk a děti a i když se drželi dost daleko, kůň tu paní málem zabil ). Kůň byl problémový, utíkal a tak se majitel rozhodl, že ho nechá uteklého. 

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:28:07 xxx:xxx.937d:df8c

Naprosto souhlasím s každou stranou, která chce zrušit zákaz spalovacích motorů

Jasně, Čína nám vyhoví, možná ta výroba Ele aut v Číně je 100x méně ekologická, t.j. s větším dopadem na klimatickou změnu, než spalováky v celé Evropě. ( Kolik uhelných elektráren postaví ročně?) Kdyby je aspoň Evropa od Číny nebrala. Další pokrytectví ? A spalovací motory jsou čím dal víc vylepšené. 

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:18:12 xxx:xxx.937d:df8c

Někde někdo vyprávěl, že nový parlament je víc než vláda v demisi a může zavázat premiéra v demisi ( delegaci, která pojede do Bruselu ), jak má hlasovat. Je li pak to pravda nebo ne…….nevím a taky nevím, jestli na to bude parlament (nová koalice) dost chytrý a jestli je na to dost času. ( Píšu jako hotentot, nechce se mi to hledat. Třeba to někdo najde)

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:08:18 xxx:xxx.937d:df8c

pak to bude 4 roky vyhnívat a pak se zas otočí kolo voleb dál.

To už naštěstí bude ODS jen písní minulosti a s ní i všichni její “odborníci”. Premierovi v demisi se nerozsypala jen vláda, ale i partaj. 👍

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:02:10 xxx:xxx.937d:df8c

Před lety jsem fotila v Plakánku - centrální oblast CHKO Český Ráj. Kácelo se nahoře na skalách. “Stromy přece padají dolů a bez těžké techniky je odtamtud nedostanete, ty lesy jsou soukromé, vlastník se rozhodl, že bude kácet”

Takže ochrana přírody - ta velká - jen pokrytectví, jako v jiném. A to tažení proti Motoristům - jen za účelem rozbití nové koalice.  

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 18:56:17 xxx:xxx.937d:df8c
Ladd:

https://www.petice.com/ne_jmenovani_clena_motoristu_ministrem_zivotniho_prostredi?utm_source=whatsapp

První. co mě praštilo do očí : chtějí peníze ! pochopitelně.

Když vezmu 4 body :    1/ spalovací motory - na to bude mít náš mŽP minimální vliv, i kdyby tam byl pánbůh, Němci si ty spalováky prosadí.

2/ když vědců jsou skupiny minimálně dvě . Jedni kříčí sláva sláva, druzí křičí hanba, hanba. A jak to bylo s těmi penězi, kterými ten T. podlácel, aby se o klimatické změně informovalo “správně” ?

3/ ona odbornost ? Pamatujete na “biomasu” ? Ještě bych dodala - kážou vodu, pijí víno

4/ co vím, tak zveličují, ta chko je 1. A ještě to není na škrtu pera ministra. Tak ten bod můžete vypustit.

Víc mě bolí d35 - dálnice, moc dlouho se vede boj, aby nebyla - a asi bude. Za mě větší téma než spalováky. CHKO Český Ráj přeřízne jako buchtu. A je tam režim CHKO - no jako by nebyl.

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 17:40:10 xxx:xxx.937d:df8c

KAM ODCHÁZEJÍ MAMINKY 

A já vím, kam odcházejí maminky. 

V červenci začnou se nám toulat, nejdřív jen malounko a jen tak mezi dnem, aby nezatměly.

Potom jsou dlouho, dlouho z domu, byly daleko. Vypravují, že u nich doma kdysi žil slepý kovář. A že každý jednou hodil kamenem.

Trošičku chrůmají jak poranění ptáci.

Jednoho dne musíme maminku jít hledat do noční trávy. Ráno dojdeme k zarostlé brance. Orosené pne se v plaménku plotním cizí dětství. 

Potkáme děvčátko a odněkud je známe. Chtěl bych se zeptat, ale nesmím.

- Jan Skácel -

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 17:36:12 xxx:xxx.937d:df8c
Bobca:

jdu do baru,kdyby něco..na jedno☝️

Užijte si to !

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 15:28:21 xxx:xxx.937d:df8c

https://www.youtube.com/watch?v=3Rl8Nq8ilR0

Pusťte si to k žehlení, pečení atd. Snad protagonista je dostatečně velký odborník i pro vás. (Já to ještě neslyšela, nenapadejte mě pro zaujatost, zatím nemám čas u toho sedět - takže vlastně nevím, jak to dopadlo 🙂).

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 15:23:47 xxx:xxx.937d:df8c
assil:

Ano, akorát že prostě ty miliardy Agrofertu jsou už jinej level.

Teď jste trefila hřebík na hlavu ! Krást se může. Ale Babiš je táááák bohatý ! To se v ČR neodpouští.

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 19:39:23 xxx:xxx.89c6:a1da
eva:

Nádhera!! Moje mamka milovala modrou barvu, kuchyň měla taky do modré barvy, ale takhle tedy “vymazlenou” ji neměla…ale líbila se mi…ušité ozdobičky na stromku taky supr👍. Přemýšlím, že po tom, co mi vnoučata úspěšně každý rok likvidují moje staré památeční skleněné ozdobičky, že bych do vánoc ještě stihla ušít něco podobného a bylo by po rozbíjení..🙂

Taky se mi ten modrobílý interier moc líbí, ale asi není moc k životu. Ani návštěvu bych do něj nepustila, o vnoučatech nemluvě. Tak za prosklené dveře : “Koukejte” !

Adventní ozdoby z Klatov - nádherné.

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 19:03:53 xxx:xxx.89c6:a1da

Kometa : Ale když tady někdo často mění nicky, IP adresy, jednou je registrovaný, pak zase ne… Je to přinejmenším zvláštní.

Neřešte IP adresy. Poměrně často cestuji. Když si krátím ve vlaku čas, přihlásím se na wifi ve vlaku. Na návštěvě zase na domácí wifi - šetřím data. To vám zamotá hlavu ?

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 18:51:26 xxx:xxx.89c6:a1da

Fiona :Co už tu jednou bylo?

Rumunská fena - útěkářka. Aspoň se mi zdá, že to není ta samá. 

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 18:38:14 xxx:xxx.89c6:a1da
Xerxova:

nevím, jestli víš - ale teď vyšla knížka Liberecká čtvrť Ruprechtice od Vojtěcha Maie. Stejný vzhled, jako mají velké knížky o Jizerkách od Karpaše (vydalo stejné nakladatelství)… Zatím jsou “Ruprechtice” v prodeji asi jen v hospodě u Kudrnáče. 

Ona totiž Orionka je taky původně Ruprechtičák - nejen my…

Dík za info, takové novinky se “za kopec” nedostanou.