Aktuálně: 2 736 inzerátů262 495 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 13.12.2025, 10:03:05 xxx:xxx.3510:f63b
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.12.2025, 08:44:25

Mládež okolo ( třeba Německo ) proti návrhům branné povinnosti protestuje. Jen u nás ( v diskuzích ) mladí skoro řičí nadšením nad válkou. Ti ostatní mlčí. Na některém desolátním webu jsem zaznamenala radu pro všechny válečníky : “Vemte si mokré boty, na záda 20 kilo kamení a vyražte do přírody, po pořádně rozbahněné cestě ( najdete všude, kde se těží ) a setrvejte tam přes víkend a našlapejte třeba 20 km.  Můžete si vzít kus chleba a paštiku, hospodám se velkým obloukem vyhněte. Sem tam sebou plácněte do toho bláta a učiňte se neviditelnými - bacha dron”  V pondělí už budete chcimíři.

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 18:54:52 xxx:xxx.d17e:c521

Dobře, Deník napsal, kvůli včelám. Tak ať ty zazimované včely se střech sundají….kolik tam těch včelstev vlastně je ? I když zrovna v Plzni bych důvod možná viděla jinde. 

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 18:36:11 xxx:xxx.8244:294e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 11.12.2025, 18:29:17

Ani nemůžu napsat, že tiše závidím. Závidím pěkně nahlas - jsem tu sama, tak můžu. Nehezká slovíčka padají.

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 18:30:38 xxx:xxx.8244:294e
efe:

Je zajímavý, že nejvíc nevinný voči dycky dělá ten největší šotek a smrádě - aspoň teda u nás…

Obrázek

Krásný pes ( já vím fena ), krásný pohled a krásná fotka !

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 18:24:54 xxx:xxx.8244:294e
»
Odpověď na příspěvek uživatele DADU z 11.12.2025, 17:18:08

Taky jsem měla jen kozy a chtěla jerseyku - prý je s ní míň práce, než s kozami. No, nedopadlo to. Ale zase by s ní nebylo ( asi ) tolik legrace. Drůbež ne, nemám opevnění a les s liškami za plotem.

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 18:16:40 xxx:xxx.8244:294e

To já dokážu dělat najednou i věci tři : poslouchat písničky, psát na chov a pít kafe. 🙂)

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 18:13:55 xxx:xxx.8244:294e
goro:

Veľmi zaujímavá diskusia, len sa mierne odklonila od prvého príspevku a včiel…otázka bola či včelám vadia ohňostroje , keď sa podľa nového zákona zaradili medzi zvieratá, pri chove ktorých sú v okolí ohňostroje zakázané… tak za prvé, včely nie sú medveď aby v zime spali, keby zaspali tak nedokážu prežiť a by zamrzli, musia neustále vyrábať kmitaním hrudného svalstva teplo na ohrev chumáča, za druhé včely nemajú sluch ale ako bolo tu písané dokážu veľmi citlivo reagovať na vibrácie a už kroky včelára v zamrznutom snehu okolo úľov, zaregistrujú … podobne zaregistrujú samozrejme aj ohňostroje či delobuchy a to výrazne s väčším rozrušením čo bolo jednoznačne dokázané meraním teplôt v úli, ktoré vždy po výbuchu výrazne vzrástli .. to že sa včely  rozrušia a dostanú do stresu  ale neznamená, že by im to smrtelne ublížilo… že  by odpadli z chumáča a zamrzli na dne úľa.. delobuchy nie sú pre včely požehnaním ale ich prežijú, včely totiž toho znesú veľa..  pokiaľ teda decká nevhodia horiaceho piráta cez otvorené očko do úľa, pretože aj to som už zažil 😕… (ďalší dôkaz o škodlivosti otvorených očiek 😂)

Zákon rozhodne považujem za hlúpy, nie preto že určitej zakomplexovanej skupine našich obyvateľov bráni v ich spôsobe relaxu (v detstve sme “buchali”, v dospelosti som si nikdy žiaden delobuch nekúpil ), ale preto, že automaticky vyvolá NEPRIATEĽSTVO voči chovateľom včiel, ktorí doteraz mali včely v dedine bez problémov a zrazu sa stali príčinou že má byť obec bez rachotu. .. cítim že blbý zákon  včely neochráni ale vytlačí ich z vesničiek a  záhrad, kde rozhodne patria.

Nevím, kde žijete, ale asi jste nezažil rozjuchné předpubertální - do setmění - a pubertální - po setmění partičky, které bouchají, kde jim libo od Mikuláše do Tří králů. Na Silvestra je vystřídají podnapilí tatíkové. Také vám asi nikdy nevletěla prskající rachejtle na balkon. Nejeden byt od raket hořel. Že ta kanonáda dokáže vybláznit zvířata, nejen psy, to je snad neoddiskutovatelné. Nevšimla jsem si, že by zákaz někdo sváděl na včely. Nemyslím si, že zrovna včelaři by byli pronásledovanou skupinou. Myslivci, pejskaři i kočkomilové….to ano. Ale komu vadí včely ? Ještě jsem neslyšela. A to jsme v sousedství měli včely agresivní, soused na nás volával “už můžete, šly spát” a znamenalo to, že už můžem do jahod. Přesto nás ani nenapadlo, útočit na něj, aby je zrušil. 

orionka-2
orionka-2 11.12.2025, 13:26:12 xxx:xxx.68b8:83b9
Sarah01:

Je to rozdíl. Taky mám fotky z Xiaomi takové zašedlé, nejasné. Nebo se mně to aspoň zdá.

Ono hodně záleží, která řada Xiaomi to je, jaké má rozlišení, kolik objektivů…….Telefon i na focení vybírám už asi 3 roky a furt je něco nového - lepšího.

( Nejlepší je zrcadlovka a stativ a…… ,( Xerxesovi by mohli napsat, čím fotí….🙂), ale kdo to má nosit.

orionka-2
orionka-2 07.12.2025, 19:52:02 xxx:xxx.8f9e:236d
Xerxova:

taky si říkám - a to mám všechny ty kopce moc ráda - ale hezky pomaličku, se svačinou v batohu… a kochat se. A dneska už jen trasy výjimečně nad dvacet kiláčků… prostě na pohodu.

Velký obdiv si zaslouží, je dobrá (a basenžík taky)

Je mladá …….až bude babička a prababička, taky bude chodit polehoučku. Ale dobrá opravdu je. A ještě má výhodu, za jeden výlet moje 4.

orionka-2
orionka-2 07.12.2025, 11:12:39 xxx:xxx.9e44:de05
Anonymní:

Ne. V odborných diskuzích jsou ale důležitější vědomosti nebo alespoň vlastní praxe

Ale tady “v politice” na chovu zvířat nejsme v odborné diskuzi. Tady se řeší jen pocity.