Aktuálně: 2 760 inzerátů261 262 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 25.11.2025, 21:42:28 xxx:xxx.9410:adda
Coudas:

To si mě asi s někým pletete 😊

Vánoce jsem před časem vyměnila za Slunovrat a Svátek světla - Kračún, ale o tom jsem tu psala. Přestala jsem všude vykřikovat, že vánoce nesnáším, zároveň jsem ale vše tohle kolem ve všech směrech začala ignorovat, a mám klid. Dítě jsem totálně zblbla, takže u mě - Vánoce… co to je? ✌️

Jen ten sníh mi moc chybí…😔

Jak chybí ? Přece když vylezete na kopec, tak ho tam musí být dost. U nás chumelí. ( A jestli se nepletu, tak jsme jen za jedním kopcem ) Ale vlastně do Slunovratu ještě skoro měsíc, tak to on poctivě odteče.

orionka-2
orionka-2 25.11.2025, 12:40:00 xxx:xxx.9410:adda
Písnička:

Tak tak. Reálný život je zcela o něčem jiném. 
Hlavní je nesmrdět. 

Před pár lety jsem měla triviální řízení v ČNB ( tam naproti Obecnímu domu ), strážci i detektor kovů mě pustili - bombu jsem nevezla. V místnosti s přepážkami kožené klubovky a hlavně světlý koberec. Vzala jsem si číslo, usedla do klubovky, rozhlídla se a začala “čuchat” kolem sebe. Proboha, kdo to tu tak úděsně smrdí ? Ha, ha - měla jsem na botě kvalitní psí, ryze pražské…..Proplížit se k přepážce a urychleně vypadnout - byla má jediná touha. 

orionka-2
orionka-2 24.11.2025, 19:25:55 xxx:xxx.3caa:54c5
Janae:

Nu, manželku veřejně pujčoval celkem nedávno,  nechával se při tom točit, nazýval ji ku.vou a dával video na veřejný stránky. A pak se rozčiluje, že někdo jiný ohrožuje jeho děti.🤪

Od té doby, co jsem viděla video, jak malé roztomilé slůně skáče ze skokanské věže do bazénu, pěkně s přemetem a chobotem napřed, tak už fakt věřím všemu.

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 21:13:33 xxx:xxx.60ae:d502
Bodlinka:

hmmm. ne

je to tak, že ve skutečnosti je nízká tělesná teplota mnohem větší průšvih než nějaká horečka. když je zvíře normálně teplokrevné studené a není k tomu pohádka typu přivázaný u boudy při minus dvaceti, tak je třema nožičkama v hrobě. prostě je to příznak kolapsu oběhu, v podstatě šoku. V té chvíli je potřeba hodně agresivně stabilizovat a hledat, jestli je problém aspoň dočasně opravitelný, nebo rovnou utrácet.

Nechci aby to vyznělo cynicky….Ale proč se veterinář v případě zadavatelky připravil o poplatek za uspání ?

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 20:59:33 xxx:xxx.60ae:d502
Fiona.Praha:

🤣 To bych žádnému psovi na hubu nedala, ani na karneval jako masku za Hanibala Lectera 🤣

Žádného sportujícího mopse neznám, nemyslím si, že nejsou chytří. Žádný pes není hloupý, jen to s nimi lidi neumí. Mnoho lidí je líných dát psovi svou pozornost při venčení (mají ho na flexině, nemluví na něj, nevšímají si ho a často buď telefonují nebo něco poslouchají, často do toho mobilu čumí a jdou kam táhne pes), natož ho něco učit. Dají 2x povel, pes nic, tak je prostě blbej. Že pes netuší, co se po něm chce, dokazuje, že je prostě blbej. A proto u spousty lidí nechápu, k čemu psa vlastně mají.    

Čekala jsem na autobus. Vedle přistálo auto. Z něj vylezl krásný čokoládový labrador.. Za ním panička. První co udělala, škubla s ním, až si sednul. Tak jsem jen podotkla “nejdřív povel, potom případně trest”. Když se dali do pohybu, škubla s ním takhle ještě 2x. Už jsem nekomentovala, jen jsem si myslela jako vy “Proč toho psa má?”

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 19:04:08 xxx:xxx.60ae:d502
Xerxova:

tak v pondělí mlok. Dnes v mlžných větrných Jizerkách minislepýš uprostřed asfaltové lesní cesty. Opatrně jsem ztuhlouše sebrala - (v teplé dlani rychle ožil) a odnesla ho mimo cestu. Tak snad se nevrátil a žádný z cyklistů ho neulovil… Jinak mě opět bavily mločí zpomalováky - jasně žluté výrazné “reklamní” cedule - mlok se značkou pro omezení rychlosti na desítku a různými hesly typu “pro svoji fyzičku, nepřejeď mi babičku”, “nejezdi jak cvok, může tu být mlok”

Na Viničné jste byli ? Nebo už jsou tabulky i jinde ? (Chodíme podobnými cestami 🙂) 

Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 19:01:32 xxx:xxx.60ae:d502
N:

🙂 Když jsem po dlouhé době přijel do ČR k mamče, byl jsem zděšen. Pamatoval jsem si z dětství kolik stromů kde bylo, kolik ovocných bylo na zahradách..Naštěstí na naší zahradě vše při starém a i “chroští” v zadu tam zůstalo. Je tam čilý ruch ptactva, včel a všeho možného. Ježčí rodinku má mamča pod dřevem na zimu.😀 Ovšem vesnice jako celek se změnila.. K horšímu vzhledem k přírodě.

Jo, tam kde byla kopretinová louka, je trávník sekaný každý týden, když přijedou na chalupu. Místo kompostu se sype hnijící “špenát” za plot. 

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 18:56:25 xxx:xxx.60ae:d502

Nedávno mě překvapila informace, že veterinářů je málo, že jsou přetížení a dost jich trpí vyhořením. Chápu, že psů je čím dál víc. Ale asi jsou taky čím dál víc nemocní.

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 18:17:57 xxx:xxx.60ae:d502
N:

To je jednoduché s tím ničením přírody a prostředí. Čemu se daří na zámkových dlažbách? Čemu se daří v průmyslových zónách plných betonu? Čemu se daří na neustále se zvětšující ploše dálnic? Čemu prospívá neustále se zvětšující letecká doprava? Musíme na dovolenou fakt letadlem? Musíme vůbec několikrát na dovolenou mimo ČR? A to bych mohl pokračovat ještě dva dny.😐 

Klidně pokračujte. Třeba asfaltovými cyklostezkami. Dalšími obřími nákupáky s ještě většími parkovišti. Ochrana přírody - na papíře. A pokrytecká k tomu.

Omlouvám se pár jedincům, kteří to myslí opravdu ( jako třeba já )

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 18:14:04 xxx:xxx.60ae:d502
Ladd:

Já zas vidím, jak vzkvétá biodiverzita přírody na pozemcích nedaleko, které mají v péči ochránci. Vzkvétá i přes přítomnost malých a středních predátorů. Pokud by tomu tak nebylo, tak věřte, že bych ten názor, že dokavat se zvěř dostatečně nenamnoží, je nutné predátory eliminovat, měl.  A proto nemám rád myslivce. Za jejich potřebu zabíjet zvířata pro zábavu obhajovanou tím, že je potřeba cosi korigovat.

Opravdu si myslíte, že korigovat černou zvěř ( divočáky ) je zábava ? Zkuste to. Ostatně u nás v kraji to zkusila policie + armáda a nějak se to nepovedlo. Stálo to několik milionů ( nepamatuju si kolik ) a střelili 3 ( slovy tři) prasata - ať mě někdo opraví, jestli byli 4. A ještě povolali myslivce, ať si je dohledají a zakopou, nechali je ležet. Je hezké, jak tam u vás stoupá biodiverzita, ale když tam myslivci nebudou držet divočáky a srnčí stranou, tak vám to tam za pár sezon sežerou.

orionka-2
orionka-2 16.11.2025, 12:20:25 xxx:xxx.495a:8e23

Vyrazila jsem včera ke Kanadskému jezeru. Ani to nebylo moc daleko. Bylo tam krásně !

Obrázek
orionka-2
orionka-2 16.11.2025, 10:24:20 xxx:xxx.495a:8e23
Anonymní:

Už mají vyhodnocenou DNA? Tak brzo? Normálně to trvá cca 3 týdny.... A měli kliku, že byl dostatek materiálu pro odběr ( sliny, chlupy ...) Kromě toho řada vlků má i psí DNA. Jak byla ta jehňata velká? Ta smečka potulných psů asi dlouho nežrala, když jehňata zmizela. Vzhledem k tomu, že pes naráz sežere tak 2 kila masa a jehně i malé má tak min. 5 kg ..... To byla velká smečka toulavých psů... To je opět článek založený na faktech....

Jestli jehňata zmizela, tak tam mohli být i dvounozí vlci. 

orionka-2
orionka-2 10.11.2025, 17:20:46 xxx:xxx.9590:5f37
assil:

O rozlohu nejde, ale v ČR snad kromě Šumavy a Krkonoš je na každým kilometru vesnice, to na Slovensku ani v Polsku není, ono v podstatě se uvádí, že v počtu vesnic jsme premianty Evropy.

Proti Slovenským horám jsou Krkonoše malé a ve vrcholových partiích bezlesé. Jizerské hory přejdete od podhůří do podhůří za cca 6,7 hodin. Vysočinu kůrovec z velké míry odlesnil. 

Mimochodem - i divočáci byli plaší a neviditelní.