no dopr..
jste všichni v pořádku???
no dopr..
jste všichni v pořádku???
já dnes-mezisměna-tak venčím před tím-a potom
a v práci paní velký nákup,a pak tyčinka-kinder bueno,zvlášt,zaplatila velký nákup a pak tu tyčnku a dala mi ji se slovy-to je pro vás-at máte hezčí den…tak jsem byla ráda,poděkovala,z účtenkou šla svačit,tyčinku jsem snědla,kdyby to bylo něco nejím,dala bych to kolegyni,
ale přesně jak píšeš-jde o to gesto!!!!¨
jinak Billa,ty směny bych tam nedala,já bych 12 a dlouhý krátký týdny nedala díky zdraví,nikde
jo nezdraví a nazakrývají si pusu u zívání-doma u nás se říal-zavři pusu-kradou zuby…
jinak musím pochválit Dafču!!!!!!!
šla jsem před prací v mega mlze,ze psama na flexinách,na slušno,že vyvenčím,dám dom a jdu na bus,a neměla jsem jak na potvoru pamlsky,jen sáčky na hovínka,a jdu za roh k polnačce,směr lípa a u posledního domu,naproti na keři,jsou lojový koule pro ptáky,a dole maso-na kostech+kosti..
a Dafi šup jednu do huby,tak já FUUUUJJJJ-tak to vyflusla,bohužel já u sebe žádný kokinko,tak říkám
tvl-Dafii já ti můžu dát leda tak 5korun,no nic jdem dom,doma budou kokinka a furt jsem mlela,že byla šikovná,že doma budou kokina…
tak snad jo,nějak to snad vzala jako odměnu…
ta mlha byla tak děsná,už asi stotísítej den….že jsem něměla výčitky,že jsem šla na pidichvilku…
jáá chcu sliníčko,chcu sluníčko,chu hoodně sliníčka…uuuáá mám sluníčkovej absták….
No já to mám psychicky tak,že mě by nevadilo být dýl,a ale v klidu,nže když se to stihne včas,ale jsme zralý a fyzio a psychoterapeuty….
o tom,že jsme kolikrát py..ku..atd,ani nemluvím,
o tom že lidi vyřvávají-kasá-ujede mi bus-když je jich tam málo-já jsem dojížděla-a v podstatě dojíždím furt,i když můžu jít pěšky…
ale prostě,taky chodím na bus,nebydlím prostě v tom městě…..
A NIKDY MĚ NENAPADLO VYMÁHAT SI V OBCHODĚ,AT SI PRODAVAČKA POHNE,ŽE MI JEDE BUS…..
nebo lidi,když se zavírá kasa,protrože musíme vybalovat,péct,uklízet-tak červené světlo-kasa se zavírá-a oni se ještě na tu zavírající rozběhnou..
argumenyt-mám jen jeddnu věc,džus rohlík,to mě nevezmete????-no nevezmu,protože ty obří palety se sami nevybalí,a jsme často na celou prodejnu 3-slovy TŘI-pokladní a druhá pokladní co vybaluje palety chlazenýho maso
a třetí je vedoucí-co chodí na kasu,dělá zeleninu,naváží vody,piva,odbavuje kamion,dělá objednávky a vybaluje a peče….
takhle býváme třeba v neděli-3na ráno,3 na odpo-a ta co je na hlavní kase k tomu vybaluje drogerku,cigára na kase,takže když zrovna nejsou lidi tak hrrr k paletě,a mezitím ,když jsou lidi a platí kartou,tak se dopnují cigára na kase…
na wc na poslední chvíli….
a po cestě mě zastaví 3 lidi…
nebo řeknou-ona v obchodě není žádná prodavačka,no není,
protože vedoucí vzadu přebírá pekaře/kamion,/poštu
a druhá je ve skladu a lisuje-večer klece prázdných beden z regálu-u lisu nikoho nemáme,stejmmě jako nemáme nikoho ve skladu,
jo vedoucí odebírá láhve z pásu a kastle…
u lahví taky nikdo není,
kastle bere taky vedoucí,
to že na vás často lidi mluví u vrácení peněz,
nnechají makrlu v drogerii,rozbitý rozlitý zboží po obchodě a rozbitý pudinky jogurtxy na cukrovinkách na kase je normlání-jen té makrely mezi drátěnkama jsem se lekla až jsem zařvala…
že si jich tam hodně přijde vylít zlost je taky nornmální…
ale jasně-půlka pozdraví,nakoupí,odejde,
část je milá usměje se prohodí vtip,hlášku,řekne at vám to utíká,
1 paní mi roky s celé firmy kde dělá zbírá sáčky na hovínka…,
s jednou jsem se vlastně domluvila na koně….
občas nechávají spropitný,pohválí…ale vám v hlavě utkví 2 nepříjemný,i když půlka je fajn,část je milá..
kolikrát jsem na kase brečela,nebo ve skladu,když se to sešlo,mám limit
3 protivní zákazníci-to už mám roky..
jak je 4 tak se sypu,
naštěstí 4 není často aprotivnej myslím extrémně-že s váma mluví jak s odpodkama,vysmívá e,uráží a zuří,nadává-prostě extrém….
ale jsem strašně,strašně,strašně moc ráda,že mám práci,která mě sice ničí psychicky i fyzicky-ale ona za to zase moc nemůže-v obchodě je prostě dřina-jen přehazování větších psch konzerv z palety do regálu,dovnitř dolů,balíky s vodama džusama,mlíka,na kase balíky cukrů,mouk,mlík,kastle…
+dělat s lidmi je dřina-a já nejsem flegmouš s hroší kůží,po kterým vše steče,já si vše moc beru,místo abych na to kašla+mám zdr.problémy,takže i když jsem doma,tak mě bolí ruce,prsty,záda….
no,ale s vedením se dá na všem domluvit,většinou mívám z odpo někoho kdo mě hodí dom aute,,,
někdy je tam i sranda…
a jo,jinak mě ta práce i baví….
netěším se na to,jak nebudu stíhat,protože su pomalá,,,i když se hrozně snažím,ale nemůžu říctt,že bych dělala práci,kterou nemám ráda,to ne…,
2 vycházky-jedna ranní cvičící k rybníčku a druhá odpo naproti ke kamarádce-mlha jak mlíko a lii jezdí jak hovada-extrémně…
dostala jsem další knížku o koních-Jaký kůn se ke mě hodí a jejich zvláštnosti
a Hyde park civilizace 2-ale nemusela jsem si před spením číst o paní co přežila Terezin a další…a o horolezci,co byl 6 dní ve sněho vé bouři,nad propastí,s kamarádem,kterej zemřel pár hodin před záchranou a tomu horolezci musely amputovat obě ruce a nohy…uffff
ehmm fotky nesou z vycházky-tak na rovinu-TOHLE SE DAFINCE LÍBILO VČERA VÍC NEŽ VYCHÁZKY V MLZE,BLÁTĚ…
Jsem v obchodě 11 let-no ted 12 Vánoce-a vím,že bude hoodně lidí,práce a tak,spíš,včera se sešlo to,že -vedení-honem,honem,musíte udělat stihnout-toto,to,to,to a skončit včas,takže člověk se snaží rychle,aby ti kolegové stihly vybalit a tak,furt čučí do front,jestli to stihne,nestihne,
bolavý záda,málo spánku,průšvih,kterej říct doma nemůžu…
prostě nejde o Vánoce v obchodě,jde o blbej den v práci
jo vykecávání zákzníků-to máme zakázaný-pivinný 3-4věty a bez kecání,jinak to schytáme,že se tím zpomalujem…tak člověk někdy něco prohodí,udělá srandu,ftip,pochválí účes a tak,
ale třeba vedení,když je za kasou,tak ti jedou jak fretky a ticho…
No není vůbec zač,
chápu,já ve svým okolí kromě kamarádky s basendžim a kamarádky knihovnice-vož ale není pejskařka,…škoda,a kamarádka ve městě v knize vůbec není pejskařka,takže něktrý věci taky hoodně nechápe..
tak jsem v okolí takovej ten exot,indiánským jménem-ta co dělá v ..,a to co chodí furt s těma psama a nemá děti…
a v práci,když člověk slyší-ty se z těch psů jednou po…-tak taky nic moc-ehmm-když to řekne někdo kdo má sám psa…-to je divný-kdyby to řekl nepejskař,tak to pochopím..
já to podle okolí ty psy moc žeru….
ale já to tak mám obecně se vším….v práci taky kolega novejm lidem-no ona Mirečka to moc prožívá tu prácu….
no,což je fakt…
a k blátu…
to už jsem taky psala,že mí psi nemají rádi vlhko,mokro,
a v tom lese o víkendu jak Dafi ty 2 vycházky furt hoopala po pařezech-extrémně moc,tak jsem si říkala,že je to,jak kdyby skákala po mokrejch překážkách na agility,sportovce-příklda to je prosím toto..
jakože,když v tom mokru,vlhku šplhá na ty pařezy,tak to taky není ono….
vždycky vysvětluju příteli,že nepotřebuju,aby po něčem furt hopala,ale,on zas-no,ji to nebude jinak bavit,tady nejdem,tady by se Dafi nebavila…
v pondělí po lesních vycházkách odpolední vycházka v blátě mezi polama kousek od domu…
včera mezisměna,takže vycházka kousek ráno po dědině-3psy,a večer kousek po dědině ve strašné,ale mega strašné mlze-čepice obří pletená z bambulí drží na vyčesaných vlasech a ve tmě z baterkou je super!!!
v práci průser jak Brno….
chjo,spala jsem 3 a půl hodiny,záda v trapu a včera es bolavými zády se v podstatě 9 hodin nepřetržitě soustředit na fronty,lidi,zboží,peníze,vysvětlovat,mluvit hooodně nahlas,protože půka je nahluchlá+je tam hluk..
no tak -asi jsem s tím měla počítat,ale před Vánoci a výplatou se některý věci nehodí…,ale tak jsou horší věci,že….
dnes mě čeká úklid,vaření,vycházka…tak snad se neutopím v blátě,mlze,už mě to počasí s….
zlobí jako…
nejde mi o špnavý psy-i když taky opruz…
ale v tom blátě to klouže,tady vše rozježděný od aut…všechny polnačky,po silnici svišít furt auta,jakože na tak malou dědinu je tady dost provoz…bych brala nějaký trošku park s cestičkama už…,
myslím na Sardullah a Mátu,co jim kvůli drápku vadí bláto a na pejska od Ronji-je to blbý počasí,přes den pořád prší,všude vlhko, na terase máme úplně mokrou zem….děs…
chápu🙂
no kamarádce ze cvičáku se stalo,že jí uhynul králíček během dovolené-hlídala jí ho známá paní
nebyla to její chyba-prostě se to stalo,možná steskem??
paní,že z toho byla úplně vyřízená……
No,tak to by nebyl sport pro mě..
furt něco zapomínám,3 krát se vracím,když jdu z domu…
v práci jsem si nemohla vzpomenout na příjmení kolegyně…,a to je pořád něco…místo čokolády bych měla jíst něco na mozek…,
takže Vás v tomto sportu velmi obdivuji!!!
já bych nemohla kvůli tomu ani agilitit…..
jo,četla jsem to…
za mě psycho…,ty odpovědi toho chlapa té ženské…to je peklo…☹️☹️☹️
já když venčila,cvičila cizí psy,tak za mě xxkrát nervy,aby se nic nestalo..
a když jsem hlídala kamarádce a sestřenicím džungarský křečíky a křečka,několik let po sobě,tak máti u křečka kamarádky-už ho letos neber,je starej,kdyby umřel u nás…
jako-víte jak to myslela-bylo mu už dost,takže by u nás umřel stářím,ale bylo by to blbý…,
děkuji,já to teda psala hlavně proto,jaký jsem dostala pejskařskokonský dárky🙂
na fotkách-čelenka s baterkou,a dnes v obří mlze i s Maxíkem s čelenky čepice
čepici vyfotím jindy,asi až ji sešiju trošku-čepice s baterkou která zakryje oči i uši i nos…😀😀😀
dnes v lese,mlha děsná,odproti včerejšku,Dafi nepřetržitě hopala po pařezech,což úplně není asi taky ono…v tom vlhku,když to klouže a tak…musím to eliminovat trošku…..
na konci jsem dělala video jak Dafi nese sloníčka-hračku dětskou a Žeryk míček,ale jak byl Žeryk psycho z toho,že před ním nese Dafi 2 krát hračku,tak doběhl k míčku a strašně dlouho ho žvýkal a nechtěl jít-anb video jak pes kašle na dojítí s míčkem a žvýká,žvýká,žvýká,pak došel….🙂
tady v týdnu vycházky bu mezi pole-a pohrát si,,a nošení věcí,aby se proběhly,nebo po dědině…
v pátek lilo celý den-tak 2 10minutovky po dědině,a dnes před odpolední tak teda v lese,to se proběhly Dafi si dala xx krát na držku jak lezla na pařezy,jednou jí i cvakly zuby,Žeryk v mokré trávě a listí válel pečlivě sudy-žuchitoval-takže spokojení dnes oba,pak začalo pršet a pršelo…
k narozkám jsem dostala čepici s baterkou-ehmmm ale padá mě přes oči….
a čelenku s baterkou-ta je boží a knížku-Za hlasem ztracených koní..
Dafi měla v pátek deset let-upekla jsem jí sušenky-mrkev,ždibec oleje,mouky,vloček,vajíčko,moc nám to všem chutnalo…
baterku na čelence jsem vyzkoušela včera a je to boží po dědině,kde je jedno auto za druhým…
včera mezisměna,takže ráno venčení kousek k lípě-bez pamlsků,cvičení,mluvení,
a po práci kousek po dědině
dnes výletík do Blanska-všude mlha,strašně mlhy-já si vzala bundu co jsem před rokem dostala ke psům-není psí,má malý kapsy,tak na ni sukni,pod něj svetr s merino vlnou,triko s dlouhým,tílko…
bylo kolem nuly,ve Sloupě nikde nikdo,trošku ledovka,nešla jsem moc rychle,
no a na Blanzek,alejí,jsem šla rychle,protože se mi zdálo,že už je moc hodin,tak mě bylo dost vedro,mlha,já fotila alej,kapky,bylo ticho,jen 3 lidi jsme potkaly…
ticho,mlha,klid,psy běhaly,Dafi lezla po pařezech,a Žeryk ke konci aportoval míček,
pak jsme dojely k tatkovi,kde jsme se už bez nich šly podívat na strom,
tatka si aspon trochuužil pejsků…🙂
táta vyfasoval několik porcí obědů-dalmátský čufty a karbanátky,nakoupily jsme mu,věnovaly Mikuláše a kalendář -a odjely mlhou dom…
tak ješě,že se vám nic nestalo!!
sněhulák je strašně drzej,že si tam tak v klidu stojí a nezdrhne🙂☹️
dodneška si pamatuju,jak se Dafi lekla zajíce-stál u lípy kousek od ní-větší než ona-bože to bylo strachu!!
zajíc je skoro tak strašidelnej jako sněhulák!
ehmmm-mí psy takhle jednou vylekal strašák v poli😀
včera ke křížku,hraní a obíhačky Žeryka,
dnes extra s Dafi kousek k lípě,aporty náhubku a činky-mrzlo,mínus 6-bundu nemá schválně,protože nepřetržitě běhala-šla jsem zahradou,hned bez vodítka,za zahradou hned pole,cesta k lípě,takže furt běhala a mě se zdá,že je v té bundě jak robot…
Žeryk pak šel s basendžim,stejnou cestu,kde jsem před týdnem trochu zabloudila,tak dnes ke křížku,dolů podél lesa,lesem navrch přes fakt hormady větví na zemi těsně za sebou jak kavalety na rehabky🙂,vylezla jsem správně před lípou,tam kde jsem měla vylézt před týdnem a ne kus za ní,a šly jsme dolů a vratama dom,cestou kde jsem před tím šla s Dafi Kito strašně stál a čmuchal,tak aby Žeryk nezrzl,tak jsem mu párkrát hodila míček,jinak by to byla vycházka-nic po to bě nehci,žádný povel,jen se drž u mě…
snažím se mít vycházky,kdy na psy nemluvím,nepoveluju,nehrajisi s nimi,nebo na konci,kousek od domu,anebo na zahradě s ŽERYKEM,kopnu párkrát míček, jako tečku na závěr,to dělám vždy,ale snažím se mít i vycházky,kdy po nich nic nechci a necvičím,nemluvím,su ticho…
odpo kousek po dědině,ale jedno auto za druhým…tak jen se projít a vyvenčit…
PRACH MĚ DORAZIL-TŘEBA JE TO NĚKDO KOHO ZNÁM…
DNES JSEM SETŘELA BABIČKU,ZÍTRA DĚDEČKA…CO TO MELU,DENNĚ PRACH NEUTÍRÁM…
jste trdlo-to není rozmazlenost,když nenecháte psa mrznout…!!!!to je jedno,že je doma…
jako,já vím,že je obecně fakt divný oblíkat psy doma..
ale,my tady máme kosu-topení v režimu-hodinu netopí,2 hodiny topí,a ta hodina,když netopít,o je fakt kosa,
no a člověk se oblíkne,hodí přes sebe deku,ale starej pes,nebo malej drobnej pes v baráku,kde se vlastně každou chvíli netopí…
jojo,taky měly dnes bundičky a Dafi se i ráda fénuje-jakože fakt po letech ráda…
pyžamo-to jsem viděla na skupině kníračů-že tam někdo dával psům pyžama-že bud velkej barák/nebo chalupa,kde prostě teplo neee
no já kvůli tomu dávám přes den/noc ty domácí tenký sveřčíky,nebo mám na spaní Dafince teplákovku
😀😀😀-školku….😀
já utírám psy přede dveřma,a Dafi furt capká,furt-jáá stůj ty vosle,je tady všude mokro,co do toho zase lezeš???
já mám pocit,že furt jen utírám nohy,a oblíkám-a zakrývám,já snad najmu někoho na zakrývání odkopaných psů:-()