ted jsem marně přemýšlela za co se nám Bobča omlouvá….
Sardullah-bože,tak to jste měly nervák s pejsanem…☹️
já olk motýlů na jednom místě v životě neviděla,a to jsem venku denně,
a nic….
ted jsem marně přemýšlela za co se nám Bobča omlouvá….
Sardullah-bože,tak to jste měly nervák s pejsanem…☹️
já olk motýlů na jednom místě v životě neviděla,a to jsem venku denně,
a nic….
dnešní vycházka lesní s kamarádkou,tolik motýlů jsem v životě neviděla!!!já teda nemám tak dobrej foták jak kamarádka+teda krásný výhledy,i když na Dafču už teplo,ale jinak fajn,a na závěr,kousek od ní nám před autem přeběhlo z pole na pole přes silnici velký stádo prasat i se selátkama….lapina Charlie 12let ,9let v množírně ve stodole…
a jo,tak to jo🙂
Vy jste dělala v Metře?
já tam dělala po učnáku klávesnice k počítačům to byla ta METRA vedlre učnáku,
tam byla firma ALPS,a pak ve dvoře firma LEXMARK- tiskárny k počítečům,roka půl…,učnák METRU mám taky za sebou🙂bydlela jsem kousek od něj😀
já nevím,my tam v muzeu dlouho nebyly-ale určitě joo😀
my prošly zámek a okolo,oni ti psi ani na nádvoří nemůžou,a šly jsme zpět
tak na nádvoří byl Martin jen fotit kašnu,
já totiž před tím šla ráno ze psama-kousek od baráku i s Betty,vyvenčit Betty dom,a s DAFI cvičit před vratama-ukázat lavičky,nosit peněženku,tak jsem ju proběhla,pak cvičil Žeryk za míček,Dafi ho vyvalená pozorovala pod růžema sousedky,
no a přijel Martin-a berem psy???-jsme jely vlastně jen pro domácí klobásky…😀
no a šly jsme vlastně od zastávky do zámku a zpět,přes město,a to už se pak Dafča táhla,
ale měly s Žerykem změnu,a viděly se s tatkem….
dnes v rodném městě
no kousek od Vyškova….
dnešní ranní po cyklostezce v Kozlanech do obchodu a zpět…
u nás včera liják,bouřka s vichřicí a vypadlá elektřina v práci…….
nahodily ji po hodině a půl,
popadaný stromy,větve,šihlo to do trafa na autobusáku….
škoda,že nezačalo pršet dřív než v 8 večer…
Včera v půl osmé večer po 10hodinách v práci-ehmmm-ftípná debata-já v jednu-na zástupkyni-myslíš,že bych mohla stihnout půl3 bus???????
měla jsem do půl druhé..
jasně,jen vybal jednu ze 3 palet….-kafe,cukrovinky a půl palety plata s plehcovkama piv,co jsou naházený za chvilku,pokud máte sílu a jste chlap….
ne pokud přemýšlíte,když to cpete na regál,kdy vám to spadne na hlavu…
takže jsem večer čapla,psy-šla i Betty,foták a tašku,kdyby se Dafča rozhodla,že nepoleze ani ten kousek ……
šly jsme pochopitelně kousek-takže pár metrů od baráku úvozem,k velkýmu poli,kde jsem zkoušela vyfotit nebe,obilí a psy,a vždy jsem mezitím psy nechávala ve stínu naproti velkým poli,na těch loučkách co na nich dělávám pachovky..
Bettynce jsem spojila 2 dlouhý vodítka a vždy jí nacpala do trávy pár pamlsků…..aby byla ve stínu a na místě…
udělala jsem fotky-rhmmm bohužel až doma zjistila,že jsem ty psy na loučkách fotila taky ve stínu…
tak logicky,že tam byl stín,kde jsem je schválně nechávala…pamlskovat a čekat a já blb je tam pak fotím..
no a po pár fotkách zase dom….,je to pidi kousek,kdy normálně nastavuju vycházku právě cvičením,
tak včera to bylo-du fotit,dete taky a pak dom🙂
mám radost s vámi👍
no,já to i možná psala-Kim v Blansku chodil v lese do smrti na 14metrovém vodítku,ale měl výhodu města,kde tenkrát mohl chodit bočními uličkami na volno,cestu na cvičák,ze cvičáku na volno,kolem řeky,v parku….
protože prostě mi za tou zvěří kdysi coby první pes zdrhl…
a pes kterej nemá stopro přivolání-tak má u mě smůlu….
Betty s Maxem od rodičů stárívily celý život na vodítku,
Maxe pouštím až ted,protože chodi už jen po cestičkách a pomalu,ale nepouštím ho pořád a všude,
Betty jsem pouštěla párkrát na pár metrů v určitých úsecích,kdy jsem po pár metrech přivolávala,takže žádný čmuchačky se nějak nekonaly,spíš jen takový několikrát ke mě a vodítko…
a Betty třeba v parku,kolem řeky atd by prostě mohla být na volno,protože ona jinak měla přivolání na pětníku…
ale bohužel tady dědina a les..takže nic..
mí psy pouštím,ale Dafi dodržuje vzdálenost 30kroků-a zastavuje a otáčí se, a Žeryk zase běhá prvních deset metrů,pak jde kolem mě,s tím,že chodí po cestě,nesmí revírovat,
Gero to měl taky tak-jen po cestě…,a kousek-a jak byl vepředu tak si sedal a čekal…
mě vůbec fascinuje představa,že jdu lesem a potkáám psa co se venčí sám…
a jak se tu psalo o plemeni..
tak kousek od BK v lese jsem kdysi potkala v lese párkrát černýho ruskýho teriéra,bez majitele,on byl taky tak jako-však on dojde dom sám….
nechápu,že mě tenkrát nekleplo..
dnes,jak jsem na starý kolena ustrašenější,tak dnes by mě kleplo určitě….,
já bych se prostě bála o psa,o to,že mě ho zastřelí myslivec….,něco přejede-4kolky v lese..že mě ho dorafe jinej pes,třeba taky na volno….
nevím,jestli je to tím,že nemám lovečáky…
asi ne…
tak po ranní vycházce,kdy Žeryk měl část kolem polí a část přes dědinu a dom
a pak Dafi ze psama rodičů do parčíku-protože ranní vycházku v mokré trávě nedala,že se mokřit nebude,že není Žeryk,kterej v tom ščastně válí sudy,
tak šla ze psama rodičů do pidi parčíku,obíhačky psů,a ukazování laviček,psy si počmuchaly,měly pidi změnu…
máti nám už nehce dávat pejsky ani rybníku,že Max stejně jen leží ve vodě a neplave,a na Bettynu by to bylo prý moc…
no já mám jiný názor…
ale mí psi to fakt nejsou….,takže mají smůlu….
takže odpo k rbníku,
Žeryk si pořádně zaplaval a Dafi si po osmělení uplavala svý 3 krát do vody a 3 metry,
pak se šlo spodem kolem rybníka,aby se proběhly a trochu proschly,Žeryk se válením sudů v trávě vysušil hned,Dafi jsem dosušovala doma-kníraččí hustá srst…chjo…
Dafi NADŠENĚ SAMA BĚHALA S HOODNĚ DOBROU NÁLADOU A BYLO MODRÝ NEBE A KRÁSNÝ MRAKY-COŽ MILUJU A FOTKY-FOTKY Z MOBILU-FOTÁK DOMA…CHJO…
ale pejsci i my jsme si to užily:-()
nic,pošlu Ti Žeryka,dám ho do balíčku,v balíčku mu propichnu dírečky a expres Ti ho pošlu,😀
protože Žeryka by měl mít někdo jako Ty,někdo kdo si zavrčení a další projevy jeho nevůle nebere osobně…,
někdo kdo má tenhle tvů nadhled-protože to je to co já neumím a nemám….,
Žeryk je prostě veličenstvo,kterýho štve i to,že kolen něj chodí psy na terase…..v okruhu 3 metrů…..
kterýho štve,i to,že se Dafča pohne na posteli kus od něj,chce slézt ze schodů a Žeryk z molitanové své boudičky na ni začne vrčet,že nikam nejde…a Dafi tam stojí vyklepaná…
takže s tímto mě prostě s…
jako jo nedělá to často,ale dělá..
proto si Dafča mimo jiné užívá se mnnou pobyt v BK,že má detox takový….
upadnou mě záda…ale mám za sebou vycházku s každým zvlášt,takže psi jsou ščastní-já teda být nemusím,ale hlavně,že oni😀
narážka na Martina,kterej vždy-ale tady to Dafinu bavit nabude-a já-to je mě jedno!!
já chcu někdy někam,kde to bude bavit mě!!:-😀😀-třeba podél řeky….
no takže ráno v 6 říkám-nic du s každým zvlášt,včera okruh podědině s oběma na vodítku a otrávení jsme byly všichni 3-ale podmínka aspon jednou denně se projít byla splněna…
takže dnes bude krátkácvičící/čti krmící/🙂 vycházka,za barákem….
vylezu-Dafi v peřině,,,,,
tak vylezu s Žerykem a jdem dědinou rybníčku,u baráku-začátek dědiny,kde bydlí kamarádka s basendžim-stojí a mává ocáskem-že kde je kamoška???
říkám mu-spí,má zatažený žaluzky!!!
tak jdem k rybníčku,tam si sednu na lavičku a ŽERYKČUČÍ,ŽE NUDA,ŽE CHCE CVIČIT/BĚHAT/HRÁT SI….
no,utopím se,říkám si….😀😀😀
nechce se mi hábat,nechce se mi nic…
jenže jsem si nevychovala psa jen tak na čučení….
jak se jinde doporučovalo Tenurri-tak tohle já s akčním věčně ufnukaným Žerykem teda neumím….
tak jdem cvičit-sedni-smajlík plyšový a žvýkej si a pak podej do ruky,lehni a smajlík,vstan a smajlík..
a chůze a obíhačky a couvej a mezitím se válej a žvýkej smajlíka….
no pak jsem došla na to,že mám novýpůovel-posuněk na přivolání-ruce v pěst předemnou-jakože držím míček v dlaních těsně u sebe…
teda Žeryk říkal,že novej posuněk😀tak jo….
pak píšu kámošce s basendžim,jestli teda nejde ven,že su jen s Žerykem…
tak vyleze,já se mezitím doplahočím k jejímu domku,
Žeryka tím velmi,ale velmi potěším!!!
a jdeme ze zadu kolem zahrad-takže si přes bránu hodím mikinu,
a pokračujem do kopce hájenka,kolem lesa k lípě,prohlídnout u lípy basenžíkovi zoubky,
a dolů a dom vratama….
a du ven s Dafíkem
Dafík radost,hurá de ven,vyčurá se před vratama,u zastávky se vykadí-tam je jeden z 2!!!
košů na odpadky,takže se to hodí..
zavrtí ocáskem,radostně povyskočí,že se vyvenčila a otočí to a de dom…
tak se jí zeptám,jestli není na hlavu??
a že dem cvičit,dojdem do parčíku-2 lavky,keře,kachličky,-asi 2 minuty od zastávky-takže pohoda pro Dafču😀😀😀
tam si nosí peneženku,trošku poslušnost a jde se před barák,
obíhat stromy ,a dom…
pejsci jsou sčastní,že měl každý vycházku dle přání,
a já se můžu válet-juchůůůůů:::::🙂
jinak-telepatie-piškot-je u nás-ta malá kulatá věc….
některý slova se hláskujou,
a Dafi umí dělat huchou když se jí zachce-a to stojím kousek od ní-Dafi v posteli a já -čurat pudeš!!!!
a volám ju doma se slovy-pod si vzít prášek-to ví,že bude v kousku salámu,nebo sýrz😀
a včera,když jsem jí řekla,at se de učesat,tak se sebrala a z pelíšku na terase šla do druhýho a pak dom….😀
-no prostě mě to s tím náhubkem a naráz přišlo jednodušší-než-to dělat po kousíčkách…
tak jsemto holt udělala včera tak no..
akorát jsem neměla fajn náladu,to by to asi bylo jiný…
-ehmm-třeba vrčení když leží se u něj zmírnilo poté co zjistil,že se hodím jako zakrývač dekou🙂
a dnes jsem po vycházce ranní -doma-červen nečerven-zakrývala-Dafi do balíčku jak mumiu
Žeryka tenší dekou a spokojeně tak oba ležely…
doma chladno a oni po vycházce mokrý nožky,břicha,tak i když jsem osušila,tak se oba chtěly prohřát🙂
ano,já se normálně taky snažím po dobrým pamlsky a po kouskách,jenže tohle bylo-bože než dostříhám jednu stranu,zauzluje se mi druhá….
prostě jsem to holt zkusila vyřešit tak jaksi naráz no…
úplně to nebyl dobrej nápad-teda vůbec to nebyl dobrej nápad…
ale jak už jsem psala,Žeryk pak v obýváku vrtění ocásku-a kde mám piškot,dyt su ošmikanej a vysmátej…-akorát já jsem holt potřebovala trochu klid no…,
je mu 13 a půl……
nablblý taneční prvky dělám na zabavení hlavy+protažení těla
oni se ty nablbý taneční prvky totiž mimo jiné používají v rehabce na záda-poklony--na protažení zad,couvání,kroky,obíhání těla,atd-vše je na protažení páteře a noh…
nedělám to jen tak po nic za nic…..!
z minulým starým kníračem jsem z tohodle důvodu dělala taneční sestavu denně!!!
kroky,otočky,obíhání noh,těla,packy,couvání-protože i od kamarádky veterinářky+xnásobné mistryně světa v agility mám potvzené,že u starých/starších psů tyto cviky prodlužují pohyblivost-ona sama je z belgičákem dělala denně,a když vynechala kvůli své nemoci 10 dní,u fenky se pak zhoršila pohyblivost…,
jinak-on si Žeryk ty fousy nechá po něčem po kouskách ostříhat,
jen prostě-napíšu to na rovinu-já blbej den,Žeryk blbej den
-jako asi jsou na světě lidi co jsou pořád v pohodě,a nepřenesou na psa blbou náladu-já taková nejsem…..
a jo-na rovinu-mám někdy blbou náladu a přenesu to na psa….
a napíšu to ještě jinak-možná ted některý lidi naštvu-a je mi to upřímně fakt jedno….
do Žeryka jsem dala roky práce a času,miluje nás,nebojí se nás,a nikdo mu u nás nic nedělá-ano 3 krát za život ode mě dostal-to nezamlčuju…..a nejsem na sebe za to pyšná-ale …
jo a po tom ostříhání fousů v náhubku,se tvářil-jakože-su ošmikanej a kde je piškot??a vrtěl ocáskem….
dostala jsem Žeryka ve 4 letech co by 3 majitel a výchova u něj nula!!!!
nechtětěla jsem ho….ale do útulku bych ho nedala….
oproti tomu jakej je teda byl ve 4 letech je to obří rozdíl….
tak dnešní vycházka-jdu za zahradu a říkám-vkadit/vyčurat,cvičit-dom,
došly jsme na roh-a Dafča-nikam nejdu!!!
já-pudeš kousek,Žeryk se musí vyvenčit!
dolů nepude,nahoru k lípě-eee,nenene,
tak ju pustím,ujdem pár metrů,Žeryk se vyvenčí a jdem za zahradu kde cvičí napřed Žeryk cviky z tance na místě-na preotažení,pak za pochodu,pak cvičí Dafča+si dají několikrát obíhačky a přivolání-sýr a zeleninový piškotky a jdou spokojeně oba i JÁ dom,tak můžem to dělat takhle..no…:-?
děvčata-děkuji-já se přiznám-že jsem dnes fakt byla vytočená…..:/
do toho ŽERYK,KTEREJ MÁ SPLSTNATĚLÝ FOUSY,PROTOŽE PO JÍDLE ČEŠU A UMÝVÁM JÁ-PŘÍTEL NE,A POTŘEBOVALA JSEM MU TO OSTŘÍHAT,TAK FAKT NATVRDO-NÁHUBEK A PŘES MŘÍŽE ŠMIKAT-A TO MĚ MÁLEM SEŽRAL,KDYŽ,JSEM HO DÁVALA NA TERASE NA BOTNÍK A DOLŮ….HODKU MĚL PAK JEŠTĚ NÁHUBEK-než jsme se oba!!uklidnily…uff
já pak uklidila barák,vydrhla terasu a šla si zacvičit a jely jsme na koně- na Jalovák,kde jsem nedosatala milovanou Miu-haflinga,ta ztratila podkovičku🙂ale Adélku,-taky byla fajn a milá….
Kometa-ehmmm-na přilbu jsem zapoměla☹️-tu jsem si chtěla půjčit….☹️
vzpoměla jsem si 10 minut na koni…:/
ale!už jsem měla botičky z podpatkem!
bylo to fajn,jely jsme kolem rybníka do lesa a zpět,s jinou paní/slečnou-ta byla taky fajn,
zajela se mnou až na dvůr,a mohla jsem si ji vyčistit,dát do výběhu,dát ji mrkvičku,odsedlat-tak jsem byla ščastná-fakt hooodně!!!!!!!!!ŠČASTNÁÁÁÁ!!
dooma si dala Dafi ležing na klíně-já kafe..
a pak-za trest,že ráno nechtěla chodit😀😀😀-dělám si srandu!!!!😀
tak se šla filmovat na fjs jak podává prádlo a kramlíčky za játrový pamlsky-pro psy z dietou-játrovou
podávala ochotně-to ju baví!!
video sem dát neumím,ale kdo je u mě,tak uvidí….
Sardullah+Bobča
děkuji za odpovědi-ano nebudu kecat,že mě to nedeptá…
pes co nechce chodit ven-jen výlety,les…-ehmmm-proto jsem i uvažovala nad kočárkem,že bych ju k lesu dovezla,ale tady je cesta k lípě,hájence tááák vymletá vodou a šutrama….
a popravdě-nemám ted prachy na kočárek teda ani….