já pouštím pole/les-ale mí psi nehoní zvěř-kdyby je zajímala,tak dlouhý vodítko a nazdar…
jinakv Blansku pouštím v parku a u řeky,jinak vodítko…
a uvědomuj si,jak jsem kvůli psům furt ve střehu když s nimi jdu-jde někde pes?jede auto??cyklista?kůn?koloběžka?děti??
vždy si to uvědomím v Blansku,když jdu na hlavní vycházku s Dafi,a pak přehodím gatě,bundu,tašku přidám a jdu do města na nákupy,nebo po velké vycházce s kamarádkou a Dafi přehodím oblečení,vezmu tašku a jdem už bez Dafi na oběd-co všechno vlastně člověk bez psa nehlídá a ze psem jo…
psy co vím,že by mě v lese zdrhly za zvěří-jako psi rodičů,kdysi můj Kim bych prostě v přírodě nepouštěla…
Kima jsem pouštěla před 25lety u řeky,v uličkách města postranních,v parku…
v lese 14metrové vodítko…
psi rodičů-s rodiči celý život na vodítku-flexi
Betty pouštěná kousek od domu v zimě,kde nic nebylo,
v lese nikdy,ted když blbě vidí,slyší,ale za to furt chodí-tak se nepouští ani na focení-bud jsem tam s ní
nebo ji držím na vodítku a jsem mimo fotku,
a když fotím sama uvazuju na focení k Maxovi,vyfotím,odměním,odvážu..
na dnešních fotkách je furt na flexině-jen ten popruh není vidět-má lanko,a Max na volno,chodil furt u mě a bez povelu sedal😀
protože pamlsky…
a tak jsem dnes nekynologicky 100krát odměnila,když si Max u mě sedl s výrazem-sedím-pamlsek!!
nemá se to dělat,ale bude mu 14,a když pobyt na volno pochopil takto-budu chodit blízko,a občas sednu a vyfasuju dobotu-týýý jo,no tak proč ne?-D😀
já si mimo jiné čas u koníků užívám proto,že jsem jen já a kůn-nemusím řešit cizí psy,lidi,kola a tak…v tu chvilku,na to tam mají majitele…
v tomhle směru nemusím být tak ve střehu,protože to za mě řeší někdo jiný…