Aktuálně: 1 859 inzerátů280 356 diskuzních příspěvků20 013 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 16.11.2025, 20:02:33 xxx.xxx.136.20

tak po včerejší odpo  vycházce-vyvenčit,proběhnout za míčkem,uzlíkem a dom,

jsme jely za tatínkem,rehabilituje,jídlo mu chutná,na pokoji jsou 2,mají tam teplo,

akorát noha ho bolí jak čert…

no pak večer tradičně u máti přítele,

a dnes ráno jsme jely za kamarádkou co si před několika týdny k lapině vzala špice z útulku-Dastíka-Dustin -8 let,hubenourek,vycházky pohyb předtím nula,chodí jak šnek…na jedno očko slepý a po 2 týdnech ho vrátily do útulku noví majitelé,protože jim vadilo,že se vyvenčil občas doma,přestože byly upozornění,že potřebuje často venčit☹️☹️

no,takže moje dobr kamarádka se ho ujala,a dnes jsme se byly seznámit,

Charlieho nechala dom a brala ho pak zvlášt,-protože ten chodí rychle,

no-Dastík je malý roztomilý zvíře,ktrý se s mými psy krásně ignoroval,všichni 3 naczájem dělaly,že tam jinej pes není:-()

za mě ideální-vzhledem k tomu,jak je Dafča celořivotně psycho a hysterická ze psů-i když na Chárlínka je zvyklá,a Ferinka jí taky nevadila-ale ze začátku aspon párkrát štěkla,nevo zabrumlala,a dnes nic-ticho,pohoda,klid-juchůůůůůů,juchůůůůůů

daly jsme vycházku mezi poly,

a já dostala dárky-obrázek malovanej v dřevěným rámu hlavu koníka a fotáček pidimini,

tak jsem s ním hned fotila,-díky kamarádce se nebudu muset sama na vycházky tahat s velkou zrcadlovkou,která je na mě moc velká a nepraktická-když si rovnám smečku na focení tak jsem je fotákem párkrát bouchla-jasně,že ne moc…do hlavy jak to mám na krku,+mě z toho bolí páteř a ruce,ale fotí hezky,to jo,ale musím k ní mít nosiče…,akorát mám provinilý pocit,že jsem dostala drahý dárek…chjo…

pak jsme to vzaly zpět přes Ždánský -park,kde jsem shválně dělala stejný fotky jak minule se zrcadlovkou,no a pak pidi vycházka v Bučovicích u řeky

a dom,

do večera už jen prát,žehlit,spát a válet se….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 15.11.2025, 13:31:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 15.11.2025, 12:18:01

No já vstřebávám zážitek s pondělka,

byla jsem u kolegyně-mají psa-10let,sřední kříženec,

-představte si dvorek velikosti-malý obývák,kde je v létě ještě bazén,a v rožku je branka,bouda a 3 metry plotu s trávou bez střechy,výběh má tvar trojůhelníku-na dýlku 3 metry a pak tak metr a půl a zmenšuje se do té špice-pes v tom kotci bez střechy,

vycházky-NE,

do domu nesmí-pouští chlupy,

na dvůr ho pouští občas,

prtotože jim od začátku ničil nábytek a věci na dvoře-jasně mladej pes co ptřebuje vycházky,pohyb a zaměstnt-výchova,výcvik nula…..

krmení??nejlevnější granule ze supermmarketu….

kamarádka,manžel a 3 děti-7,10 a 14 let….

nevím proč toho psa mají???

Dafi
Dafi 15.11.2025, 11:56:26 xxx.xxx.136.20

a cenu blb dne vyhrááávááá

tramtaratááá-no,jááá

bože su mega kus tupýho osla….

včera vycházka mezi poilama ke křížku a zpět,tak se proběhly+obíhačky stromu,

a já šla na odpo-hoodně zákazníků,vybalování+úklid,+nám sebraly kolegu z odpolední…

no šla jsem spát ve čtvrt na jednu ráno,protože po práci si ještě poslouchám rozhovory,su ve vaně atd…

ráno vstanu v půl šesté,narvu pračku,

v sedm vyvenčím psy,dám léky a jedm na veterinu po půl roce na krev …

a našlapaná čekárna a po hodině a něco ,když se tam dostanu,se dovím,že jsem blb neměla Dafině dávat ráno léky..

tak příště před odpolední bez léku na štítku,,,,chjo,,hodina a něco v čudu….

no nic,prohlédl Žeryka,napsal nám další letrox na štítku,vyfásly jsme 7 kilo granulí,

a jelůy jsme dom

daly jsme vycházku přes město,kdy mě jako nikdy,nikdy nepřestane překvapovat jak lidi co měly psy-nebo mají o nich ví kulový…:-O

potkala jsem známou co měla baseta dřív,a předtím knírače..

a jestli si vnučka malá může pohladit psy??

tak říkám-Žeryka ne,Dafinu jo,-tak oddělám Žeryka kus od sebe,mnalá-2-3 roky dojde a šup Dafině ruku na hlavu,

tak řeknu,že takhle ne,že musí dojít,nechat si čmuchnout k ruce,a hladit z boku,ne hnd hrrrr na hlavu…

že by se pejsek mohl leknout,mohl by rafnout..

tak známá poděkovala a jestli by malá mohla dát Dafině donut??a já-NE!JE TLUSTÁ,MUSÍ ZHUBNOUT-MÁ 6,4KG…

musím to stáhnout aspon na šsest chjoooo

no,takže než pojedem odpo zatatínkem do nemocnice-má po operaci kolene a z BOSKOVIC HO PŘESTĚHOVALY DO bLANSKA,TAK PŘEDTÍM PŮJDU TROŠKU VYBĚHAT DAFČU--ALE JE TO HOROR,MOC NEHCE CHODIT NA VYCHÁZKY,RÁNO JU TAHÁM NÁSILÍM…

Dafi
Dafi 14.11.2025, 09:21:34 xxx.xxx.136.20

No,já kdysi šla na trimování/stříhání po zimě ze svým malým kníračem-Gerem-oficiálně PepinoDrofa,

a kolegyně z práce-kam jdeš?-potkaly jsme se ve městě a jsem z dědiny…

já no na jarní úpravu-ona mrkla na Gera a řekla,jo no,ti vořeši jsou stejně nejlepší,že??

a jinak-Dafi jako malá,když běžela tak zepředu připomínala džungarskýho křečíka….,

malýho vzteklýho šedýho křečka…

Dafi
Dafi 13.11.2025, 23:08:31 xxx.xxx.136.20

dnes teda bez mlhy,ale hodně sychravo+vichr-včera jsem šla do práce v reflexní vestě..

dnes jsem vzala zimní bundu…

vycházka kousek za bránu,a pak na zahradě obíhání stromů,

a Dafi aportky ve vjezdu-at se vyběhá,ale není na vichru-někdy to tak dělám,když je hnusně,a chci je trošku proběhnout…

Žeryk ve vjezdu pár rehabkových cviků a šlo se pod deku…

teda oni,já šla uklízet a do práce…

Dafi
Dafi 12.11.2025, 09:41:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 12.11.2025, 09:32:16

děkuji-jsem si říkala-nebudu tahat foták,listí opadává,

foták je těžkej..

ale ta mlha a kapičky..tak 20minut za barákem mezi polama,bez vodítka,nikde nikdo,jen psi,příroda a ticho TICHOUČKO-JUCHŮŮŮŮŮŮ

Dafi
Dafi 12.11.2025, 09:19:20 xxx.xxx.136.20

nedělní vycházka po cyklostezce-na jedné půlce vichr,a zima jak na severní točně-takže pejsci měly hoodně aportování a a přivolání,aby nezmrzly..

na druhé půlce bez vichru a lavičky…

pondělí vycházka po dědině 2 krát…

včera kousek za zahradou ze cvičením Žeryka-Dafi to po 3 metrech a vyvenčení sabotovala tak šla dom…-já si dala pěšky několik kiláčků na odpo do práce

no a dnes před odpolední v mlze kousek k lípě,aportíky a dom…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 06.11.2025, 09:57:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.11.2025, 19:05:16

přenesenou agresi měly její 2 minulý basendži-Basco a Gobi,

ale Kito je první co jde i do paničky,to ti minulý nešly….

Dafi
Dafi 06.11.2025, 09:55:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 09:13:05

-no mě tihle psy přijdou spíš jak kočky…

mě se občas lidi ptají,proč se neživím cvičením psů,,,,

já odpovídám,že kdyby mě přišel někdo z pastevcem,bulem,basendžim..

že bych si s tím nevěděla rady…

ale je fakt že hoodně lidí se psama živí-teda ne,že by je jedly😀

a zajímalo by mě,co by ti výcvikáři na tohle odpověděly…

Dafi
Dafi 06.11.2025, 09:14:33 xxx.xxx.136.20

Dnešní ranní-ke křížku s břízou,

tam nás došla kamarádka s basendžim,Dafi jak ji viděla valila od křížku zpět….

tam jsem vřeštěla jak šílená,pak jsem šla za ní,když se zjevila odněkud z boku…byla pryč asi tak půl minutky….

a to jsem jí nedávala vestičku reflexní,že není mlha…

no nic,tak jsem se s kamarádkou rozloučila-společnou vycházku byt jen pár metrů by Dafi nedala….

a šly jsme od křížku dolů,pak k rybníčku,pak k velkýmu výběhu s koníky,

a domů

ted to tady všechno leží zaba lený jak mumie a mě se nic,velký NIC nechce….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.11.2025, 18:13:22 xxx.xxx.136.20

děkuji  za odpověd!!!

jinak Kitík snese i jiný pejsky na prázdninách doma..

ale to zasekávání a mručení..

jinak když se mu něco nelíbí tak rafe-paničku…

Dafi
Dafi 05.11.2025, 17:32:47 xxx.xxx.136.20

při úplnku

akorát ta moje zrcadlovka málo přibližuje…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.11.2025, 17:11:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.11.2025, 15:21:10

krásné fotečky!!

Můžete se prosím mrknout na rubriku Národní nebo mezinárodní zkušební řád?

Děkuji,dávala jsem tam dotaz na basendžiho od kamarádky…

Dafi
Dafi 05.11.2025, 11:01:33 xxx.xxx.136.20

Prosím děvčata mám dotaz,na povolení kamarádky s basendžim se ptám-2 věci

na vycházce se jí basendži několikrát zasekne a nechce jít-dělá to kdykoliv a kdekoliv-nemá to nějak logiku-jakože-kopec,rovina-pole,les,počasí…

prostě několikrát za vycházku ho ukecívá a pak zas líce jak torpédo-má na něj 8metrovou flexinu s odpruženým začátkem s gumou..,

a druhá věc…

když její dospělý syn po vysoké škole začal-ehmm-to je jedno,že po  jaké škole,jsem chtěla zhruba věk🙂

začal chodit/dojíždět do práce,začal na něj Kito vrčet,

no a když se odstěhoval a začal dojíždět tak na něj taky vrčí,přitom se o něj syn do 2 let staral…☹️

kamarádka neví co s tím a mrzí jí to,

na cvičák chodila,chodí,jezdí i do Brna na tréninky vystavování,jezdí s Kitem po výstavách,

kamarádka má xtýho basendžiho i je chovala,nejvíc měla 3 zaráz,

s prvním psem NO chodila na cvičák,

ale s tímhle si neví rady…

na cvičáku už jí to dělá taky sekne se a nechce jít,pak zase jde,psy má rád,

rád s nimi běhá,

má rád Žeryka i mě…

jsou mu 2,roky…

já jí akorát říkala,že Žeryk,když jdu z domu,nebo odjíždí můj tatínek-jeho dřívější páneček,že si ho nemůžem pohladit..

Dafi jo-ahoj,jdu do práce,knihovny,města…

a pohladím,Žeryka ne-vrčí a rafl by…tak nehladím při odchodu…

jak kdyby-prominte výcvikáři*že polidštuju..

jak kdyby byl naštvanej,že člověk odchází…

ale s tím jsem ji nijak jaksi logicky nepomohla….

Dafi
Dafi 05.11.2025, 09:42:42 xxx.xxx.136.20

dnes ráno mrzlo…2 dny předtím byly vycházky hned po ranní k rybníčku trošku pocvičit a dom

dnes ráno s každým zvlášt-s Dafi kousek k lípě a zpět-nosit plyšovýho solílka,vodítko, a jasně lavička🙂

pak vyfénovatr mokrý nožky a za kamarádkou s basendžim-fotila ona na mobil,já foták nechala mrznout na terase….☹️

vycházka kolem cvičáku,v lese k obrázku a stejnou cestou zpět…-sluníčko,bez větru…,

psí hrobečky..když byly ty dušičky..

Geroškovi mizí nápisy a podoba budu to muset jednou udělat znovu…☹️

a  Polynka ze Sofinkou

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.11.2025, 06:17:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.11.2025, 18:52:59

Doron-to jsou překrásné fotečky,hned bych je šupla na zed-3 vedle sebe…

Dafi
Dafi 02.11.2025, 12:53:20 xxx.xxx.136.20

Včera jsem si dopřála ze psy vycházku v lese za barákem-hájenkou

takhle-Martin mě kousíček popovezl,protože koukat na Dafininy xichtíky-jééé kopec-by mě zničilo..

šly jsme za hájenku-okruh,

já a 2 psy a bez fotáku-slunko,teplo,padající listí,

poseděla jsem na kmenu stromu,pocvičila si trochu na záda,poobjímala strom,poodměnovala Dafi na pařezu a šly jsme dom,listí padalo,šustilo….

fajn to bylo-jen já a 2 psy…ticho a nikdo…

dnes jsme jely do Ž.lesa-4 psy,bez máti,takže dělat Betty očička,uhýbat s ní před větvičkami,nosit přes šáší-houští,

slunko-nebylo,

mlha nebyla-miluju podzimní fotky v mlze…

tak jsme natáčely videa--přivolání 4 psů z čekej-ke mě

Betty za sebou táhla vodítko,byla mezi psama,šla po pamlsku a přivolání bylo 4-5 metrů-jen aby bylo za co  odměnit a at trošku cvičí🙂

jinak odměnuju u Betty sedni a čekej…

pak hledej-ztratil s míčkem na šnůře Žerkovi-kde je na videu moc pěkně vidět jak hledá-pak nadšení-když našel,běh ke mě,náruživá přetahovačka-Žeryk celou dobu přeštastně mává vrtí ocáskem a náruživě hledá-na to,že mu za měsíc bude 14 si myslím,že je božíííí,

Dafi na konci vycházky pár metrůl hledání balíčku kapesníčku a šup do auta a dom

doma učesat-psy

ostrříhat Dafi drápky na zadních nožkách,ostříhat srst na tlapkách,narvat léky,nakrmit,zabalit Žeryka a jít si číst…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 01.11.2025, 20:41:22 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 01.11.2025, 20:18:23

jééé muflonečci  maličcííí

Dafi
Dafi 01.11.2025, 19:47:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 01.11.2025, 18:56:34

ta barva je fakt překrásná,

jak kdyby zrovna vylezla z vany-fakt bomba!

Dafi
Dafi 01.11.2025, 12:12:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 01.11.2025, 11:23:19

ehmm-v čem perete??ariel,vizír,my zíráme,vy zíráte

boží krásně bílá srst!!!

a jinak parádička,že se kašle na páníčka🙂