Aktuálně: 1 858 inzerátů280 547 diskuzních příspěvků20 016 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 23.02.2025, 22:32:48 xxx.xxx.136.20

u nás neděle s Dafi v Moravském krasu,v Lysicích a v Blansku podél řeky,sobota v Blansku podél řeky několik vycházek-ranní,pak odpolední kolem řeky,ke splavu,pak podél velkýho pole zpět ke splavu a podél řeky a lázní nazpět-no a protože včera slunko a pkně tak jsme potkávaly hoodně psů,kočárků,turistů,cyklistů-a já furt odpo Dafi přivolávala,pouštěla,uvazovala,pouštěla,dáávala k noze,zastavovala-no,nakonec šly u nohy,když šel někdo ze psem,jen jsem jí přidržela,těsně kolem něj za postroj,nebo navigovala pamlskem,ale už jsem pak odmítla se zohýbat a uvazovat…,no a šlo to🙂

včera modrý nebe,slunko,ale fučelo,dnes teda bez fučáku,ale zase zamračeno

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 14.02.2025, 20:09:45 xxx.xxx.136.20

u nás sníh-mokrej,Dafi to zase sabotovala,tak jsem šla s Žerykem na volno,zahradou k lípě navrch,kousek v lese a zpět dolů,pak jsem šla s Dafíkem kousek mezi pole,ale to šla vzadu a táhla se,tak jsem šla zpět,to valila tryskem-prostě vycházka je bléé…tak jsem s ní cvičila chvilku za zahradou na cestičce u brány-tak to jooo,to bavilo hodně a šlo se dom-doma/na zahradě+na dvoře furt ukazovala pařezy+lavičky-tak jsme chvilku blbly-jakož hupla na pařez a letěla ke mě a já začala extrémně jásat a plácat se do stehen a radovat se-ehmmm-jako by tam ty pařezy a lavky nikdy nebyly🙂tak jsem vždy jásala a blbla a smála se-jakože má ty pařezy a je bohatá-moooccc bohatá holka,co má ty svoje pařezyyyya furt jsem tak extrémně jásala a blbla-takže ona fakt štastně letěla ke mě pro pidi pamlsek nebo granulku a pak zase k pařezu a já takhle extrémně zase jásala a blbla-a ona zase štastně za mnou-tak jsme se vyblby a šlo se dom,kde jsem to ovšem zkazila 45 minutami česáním,kartáčováním a stříháním srsti na nohách-zkrácením+mezi polštářkama,kolem rrápků…tak to jsem moc nepotěšila..ale v tom sněhu/mokru jí ty dlouhý chlupy na nohách akorát lepí sníh a mokro-takže jednou za čas zkracuju,at nemá závěsy dlouhý+mezi prstíkama a kolem drápečků dělám průběžně každých 14 dní,at jí to neklouže a nelepí e tam borčus-bláto/sníh..večer jen venčení chvilku…  jinak-proč jsem tak psala o tom našem blbnutí-mám smysl pro humor,je se mnou sranda,su vtipná-ale málokdy se nechám strhnout k nějakýmu blbnutí/řádění….kdybych měla děti,tak bych si s nimi hrála,věnovala se jim-ale neumím takový to blbnutí/řádění-co umí dělají někteří rodiče/nebo někteří tatínci…

a u psů to mám taky tak-cvičím/venčím/vycházkuju/výletuju,hraju si s nimi-tahám o hračky,hážu  hračky-ale často je to takový seriozní🙂-nebo nevím jak to napsat….a když jednou za čas začnu blbnout a řádit,jak dnestak je vidět,jak si to si užívají nějak víc-jako že je to víc tak nějak od srdce,že se člověk fakt uvolní a prostě blbne…🙂

Dafi
Dafi 13.02.2025, 20:56:20 xxx.xxx.136.20

prosím mám otázku-natrefila jsem na knížku-Kůn-láska a závislost od Juli Zeh,je to o koních,jak se jezdilo dřív,jak ted,o práci s problémovými konmi něco jako esej,životopis…docela mě nadchla,co vy na to,neznáte někdo?

Dafi
Dafi 13.02.2025, 19:17:28 xxx.xxx.136.20

tak ve středu extrémně sychravo a větrno,tak jsem pejskům slíbila 3 krátký vycházky za den,místo jedné hlavní a další venčící,tak jsem šla mezi polama ,a každýmu házela hračky na střídačku-pak zaráz-mají čekej!-du-pustím hračky na zem,zavolám je a řeknu drrrržž-a oni by měly doběhnout každej ze svou….na vyběhání zaráz 2 psů dobrý-byly jsme venku tak 20 minut a bohatě jim to stačilo,podle trysku co přededla Dafi přes zahradu dom…doma jsem čapla tvrdý kůrky chleba a šla-bez psů-k Dárečkovi,dala jsem to do chodbičky k boxům a šla pryč,Dárek s druhým koníkem papal a kašlal na mě🙂tak jsem šla pryč,ale zahldla jsem majitele ranče,takže děkuje za chleba a jo můžu jít za Dárkem-a však si ho nauzdíš,ne,a chceš sedlo???

No uf,nechcu sedlo🙂

tak jsem zavolala na Dárka,to už se za mnou vydal,tak jsem mu vrazila ohlávku,vodítko,čistila jsem ho a pusinkovala a vykládala zpívala-nikde nikdo,jen já,kozičky,prasátka,slepičky,koníci…..

a já mu potichu zpívala-a jako já měla 4 z hudebky-a heč,,bud mu to nevadilo-i nožičku si pokrčil🙂

a nebo koníci nemají hudební sluch🙂

pak jsem si ho zkusila trošku povodit po ohradě,ale když se vedle mě rozběhl,tak jsem ho dovedla k boxům,sundala ohlávku a šla domazlit pod stříšku,a pak dom-po cestě tel-přítel-kde seš??já-u Dárečka-a v duchu-bože,doma nádobí,nevypraný,nevyžehlený,já u koní,a můj si místo ve 2 odpo,dojede v 10hdin🙂-u koníka jsem byla půl hodky,ono tam byla dost kosa,takže jsem se zahřála čištěním a šla dom…

odpo s každým psiskem zvlášt-s Žerykem kousek po dědině-furt sychravo,větrno,s Dafi kousíček…..

3vycházku jsem při jejich nezájmu vzdala……🙂

Vahine-mám na vás dotaz-neberte to ve zlým!!!

nějak chápu,k čemu slouží šátek pro hluchého/slepého psa..

ale u kardiaka je to k čemu?a že jste i párkrát psala,že Vám párkrát pomohl,to jako jak?

Předem se omlouvám za asi?hlooupý otázky…..

a děkuji za odpověd!

Dafi
Dafi 12.02.2025, 17:55:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.02.2025, 17:32:53

raduji se s vámi!!!!!!!

Dafi
Dafi 10.02.2025, 11:56:15 xxx.xxx.136.20

tak jo,dnes za mnou došel na zavolání k ohradě,když jsem venčila psiska,včera jsem ho 45minutek čistila byla s nim chviličku se projít

Obrázek
Dafi
Dafi 10.02.2025, 11:27:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 10.02.2025, 00:24:34

je mi to moc,moc líto…☹️..držte se……

Dafi
Dafi 10.02.2025, 11:25:55 xxx.xxx.136.20

sobotní vycházka ve Ž.lese ze vichru,nedělní cvičící kousek od dmu mezi polama,+2 krátké,a pak jsem si šla vyčistit Dárečka a kousek na pidi vycházku k rybníčku a zpět,dál jsem si sama netroufla,přece jen,je to rozdíl jít s ním s někým a nebo sama….včera teda větrno,ale užila jsem si to,to zase jo🙂

a dnes říkám máti,že si zahraju na Desenskýho-ráda ho sleduje,takže jí řeknu co s Mxem-13letým…ehmm,když vidí psa,tak jsme vyšly s mýma psama i s ním kousek mezi pole,kde chodím cvičit,je tam u toho takovej sad i s lavičkou,tam se Žeryk proběhl hledáním míčku,Dafi si iběhla pár stromů a Max udělal kroky,otočky a ke mě,a šlo se dolů,pak do dědiny a k ohradě s koníky,tam se za náma přišel pomazlit Dáreček+onuchat pejsky,bylo už teplo,Dafi se tam vyvalila,ráda,že nemusí nikde chodit,já se mazlila s koníkem,žižlal mě ruku a tak,pak sám odešel,že stačí,šly jsme k rybníčku,tam si Dafi dala obíhačky,Žeryk pohál s míčkem,a dědinou se šlo dom,všichni jsme si to užily

Dafi sezení u ohrady a vyhřívání se-si tam vyvalila i nožku-jak na křesle🙂

Žeryk -míček,válel sudy-to dělá,když je štastnej🙂

Max,to,že má zmenu,oičmuchal si,

já si užila sluníčka,teplo a Dárečka a to,že si to užívají pejsci-i když Dafi by si nejvic užila,kdyby jsme šly k ohradě hned,tam se mazlily a pak dom-a ona by tam seděla-už se jí nectělo capkat…

máti si užila pohledu na hrající selátka,a měla změnu,a taky viděla,co dělat s Maxem,když vidí psy-potkaly jsme 3

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 09.02.2025, 15:54:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 09.02.2025, 13:00:30

Děkuji za odpověd.

Ještě teda jeden dotaz-takže je vlastně fuk,jestli jezdíte na jednom stejným koni,nebo to střídáte?

ptám se hodně zjednodušeně,kdybych to začala rozpitvávat,tak se do toho budu zamotávat,su hroznej slohovkář🙂

já si právě říkala,že než mít pokaždý jinýho koně nekde jinde,tak je lepší mít jednoho stejnýho…

a jo,jako jsem si říkala,že když budu chodit za tím stejným,tak si na mě zvykne…tak nic no…..🙂

Dafi
Dafi 09.02.2025, 08:38:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.02.2025, 07:49:01

děkuji za odpovědi,

no jako tuším,že to není jak u psa🙂

ale zase,když jsem se občas dostala někam ke koním-na chvilku-tam mě mrzelo,že je to bez toho vztahu,ale jak to tak čtu-tak jsem na to měla dost naivní laický pohled🙂🙂🙂

jsem si nějak naivně myslela,že třeba ošetřovatele a někoho koho vidí denně tak mají rádi…..

Dafi
Dafi 08.02.2025, 23:01:04 xxx.xxx.136.20

Zdravím ,prosím mám dotaz,jak je to ze vztahem u koní,kterého nemáte doma,vídáte třeba jednou týdně?

je vůbec možný,aby,když jste u něj málo si k vám vytvořil vztah?děkuji a předem se omlouvám za určitě hloupý dotaz…

Dafi
Dafi 04.02.2025, 20:43:43 xxx.xxx.136.20

dnešní ranní vycházka-každej extra-Žeryk kousek mezi pole,hraní,a dom

Dafík kousek za zahradu,trošku cviční-kroky,otobíhačky a dom

odpo dojela kamarádka s mužem a lapinou,kterou mají 3 roky,lapině je 12 a 9 let strávila ve stodole,pak útulek,ted má vycházky,výlety a spaní v postýlce,odpo s oběma a Charliem ke křížku a od něj dozadu,dolů k rybníčku mezi polama,od rybníčku dědinou dom,Žeryk se nestihl fotit,ale kamarádka,jej na fotce má…

Žeryk nadšeně furt válel sudy,dostal párkrát míček,Dafik ukazovala u rybníčku lavičky…pohodička…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 02.02.2025, 22:36:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.02.2025, 11:28:19

tp je maškarní v ulicích,nebo jsou tam fakt tak divní?

Dafi
Dafi 02.02.2025, 21:40:38 xxx.xxx.136.20

Impact-přeji vše nejlepší!!

a tvl-výraz údivu🙂z té fotky je mi blbě,jen to vidím!!!!

Dafi
Dafi 31.01.2025, 13:37:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 31.01.2025, 13:06:55

blbne mě klávesnixce-ale holky-já su sdo toho koně táák zabouxchláááááááá

Dafi
Dafi 31.01.2025, 13:06:55 xxx.xxx.136.20

tak včerejší venčení k rybníčku,posdél ohrasd,xcvičení a zpět sdědsinou,

odpo celá čtverka-na výletík k rybníčku*20minutovka🙂

Betty táhne na 16 už!

a dsnes  něxco na uklidnění-příteli jsem ve 2 ráno volala sanitku-záda….

od té doby nespala,

pak uklidit…a pak ze psama k rybníčku,poxcvičit,a jít se mrknout na koníky,a majitel-at si vyčistím Dárečka!!tak  jsem vyčistila jsem vyčistila hnědáčka krásnýho-mezitím si za pejskama xchosdily prasátka a kozičky,já pamlskovala,za to,že kousek osde mě stojí a pak jsem ěšla  nasděšeně sdom-pejsky jsem jeěště vyběhala s míčkem a obíhačkama

Obrázek
Dafi
Dafi 29.01.2025, 19:46:46 xxx.xxx.136.20

já chcu solílka..

od 5 let chcu solílka..

sbírám solílky,prvně v životě jsem jela na solílkovi-v cirkuse-já vím…☹️☹️☹️

když vidím solílka chcu ho mazlit….

mám plyšový solílky

na koních chci jezdit,solílka chci vlastnit….

nikdy jsem nechtěla koně

ale oslíka,vždy se mi zdály přehlížený a udřený….

Dafi
Dafi 29.01.2025, 17:32:40 xxx.xxx.136.20

tak dnes po ranní vycházka ke křížku a zpět a cvičení na zahradě-s Žerykem odložení v leže,s přivoláním,kroky a učení kladiny-takže pamlsky,držení za tělo,za obojek a sedni/lehni/vstan na kladině-video máme-naštěstí,to jak se mě snažil před 3 dny sežrat bych nikam nedávala🙂-stydící smajlí…..

a Dafi-ta kladinu mega moc miluje furt na ni leze a furt z ní padá-dostane padáček a bude to!!

takže ta kroky,a na kladině sedni/lehni/vstan,a packy….

Žerykovi se tam děsně pletla,ale aspon je vidět,že chce taky cvičit….🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 28.01.2025, 12:30:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.01.2025, 11:48:58

no,já chodím zvlášt,když Dafča stávkuje,nebo,když dojedu z BK,tak jdu zvlášt s ním,

ale taky nejčastěj chodím s oběma,to je jasný,nemám na to energii,ani chut..

čas bych i měla,ale nemám sil….

Dafi
Dafi 28.01.2025, 11:42:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.01.2025, 08:40:45

jo,oni to mají rádi zvlášt,ale já ž na to nemám pak energii..

jako já jsem nikdy nedělala to,že když jdu zvlášt,tak že by měly oba stejně velkou vycházku-ted pudu na hodinu s tím a pak hodinu s tím druhým..

tak to nikdy…

vždycky,když jsem to dělila-tak jedn měl normální vycházku,a druhej šel na krátkou cvičící,kdy ale se hoodně cvičí+běhá,něco nosí

nebo oba šly třeba na půlku své vycházky…

třeba dnes-já na sobě gatě na venčení-Dafi vycházka,Dafi vycházka…

nic-tvl Dafino neštvi mě!!dem ven!!nic..

tak zase pudu jak blb s každým zvlášt???-no tak díík..

a jdu s Žerykem-extra..

takže mezi pole,ke křížku a zpět,on si počuchal,válel se v trávě,v blátě,já pak před bránou zahrady na cestičce s ním pocvičila,a pak pocvičila ještě s Betty a Maxem,mezitím jsem házela Žerykovi míček..

a pak jsem šla s Dafi-ale jen kousek od baráku k zahradám,na pidi plácku pocvičit cviky z tance a poslušnosti,a zaházet kousek míček,

před barákem oběhnout stromek,keř a dom-takže ona šla kousek,a chvilku,ale byla spokojená,nadšeně ven,nadšeně cvičila,vocásek se vrtěl,dělala blbiny…kdežto s Žerykem,by se táhla….

no ted v baráku bordel,já bych měla cvičit-a nechce se mě a su utahaná:-()