to používám,když se stihnu včas zarazit🙂
ale ten háček to zjemní🙂🙂
to používám,když se stihnu včas zarazit🙂
ale ten háček to zjemní🙂🙂
no,pobavilo to,ALE-myslím,že to je dobrej nápad!!!
K a R-tam je,takže to bude podobný,přitom slušný,ale krátký,a ještě používaný vlastně jako povel-no fakt dobrej nápad!
děkuji!
já to doma u Gera s Duxem řešila zařváním-chcete pár facek???
ale to je moc dlouhý..
tady používám-K… tak co je???
je to sice sprostý-ale účinný…..
ehmm-akorát okolí se to nelíbí,takže…kdyby byl návrh na jiný účinný slovo z r:-()
mí psi vydrží na místě,když cvičím s jedním..hromadu let jsem chodila se všema 4 a na konci vycházky,nebo uprostřed,někde na polnačce-za zahradou jsou ty pole/les nad tím,tak jsem s 1/2/3/4-cvičila,pak i s oběma zaráz,někde s třema zaráz-chůze u nohy,odložení+přivolání a někdy 4 zaráz-odložení za pochodu a přivolání několikrát po sobě-to spíš k vyběhání psů.Ale je to náročný na pozornost-sledovat co dělají psi-cvičící+ti co leží+jestli tam někdo nejde/neběží-naštěstí,mezi polama třeba dopoledne nikde nikdo…
ale je to blbý na pozornost-soustředím se na hodně věcí,
doma někdy cvičím v obývaku a dávám je za dveře-to co píše Efe je na mě tak složitý,že nevím jak bych to vysvětlila psům🙂
nejpohodlnější pro mě je,na konci vycházky je dát na zahradu a brát jednoho podruhým,a cvičit před bránou na cestičce…..
Překvapila jste mě,-to se děje při závodech??
tak jako celkem dost nesportovní….
asi jsem pořád dost naivní…..:/
to ho tam máte dost!
my pořád krmíme Pištu…když je moc zima tak chrní,a když se oteplí tak trčí kousek od misky,tak dostává kapsičky,myslím,že mu to vyhovuje jinak by vzal roha….,je vtipnej,když se mu dá papů,tak si pak v leze do misky a láduje se,a nevadí mu,ani,že je pozorovanej🙂
tak včera třičtvtě hodiny běhání v lese-pařezy,skákání přes větve a nošení míčku a hledání ztracené rukavice
a dnes-Milotice-vycházka ke kostelu a zpět,kousek po cyklostezce a pak v areálu zámku,bažantnice a zahrada-slunko,bez sněhu a větru,pak Bukovanský mlýn-koupit krmení pro oslíky-na recepci a trošku nakrmit,ale dost fučelo,tak jsme šly pryč,ještě chvilku ve městě se pak projít,než se nakoupí-tam už vichr a sněžení….
Doron,no víte co genetika,to mě napadlo hodněkrát….
protože nejsem žádnej kynologickej mág,a jasně,že jsou lepší a šikovnější,
ale,ale po letech co sleduju vše kolem psů,tak mě prostě některý jeho chování přijde nenormální…..
a jak jste to psala s tou fenkou…
tak geny,že,jak se někde říká,že bázlivá fena bude mít bázlivý štěnata,a že když má štěně nějakou povahu-tak výchovou se taky nedá vše předělat a spravit…
jo prostě-jsem si u Žeryka víckrát říkala,že bud něco po rodičích,a nebo má něco blbýho v hlavě….
doma to svádí na to,že ho brácha našel,že kdo ví,co si zažil,no tak na tohle nehraju,protože ho našel jako pidi štěně……
jedna paní my kdysi řekla-no jo-tak jezevčík a yorkšír-že se té povaze nediví…..
tak to si taky úplně nemyslím…..ale taky pohled na věc….:/
ježišmarjjá-chudák pes a chudák Vy☹️
držím palce at je brzo Bambulka fit-můj obíbenec zde!
tak držím palce at jdou fšecky nemoce brzo pryč!!!
tý jo-to je raklama na PSÍ OČI!
ano-tomu rozumím..,
jene jsem to myslela tak,že chápu,kdyby nevěřil MĚ,ale z ostatních mu nikdy nikdo nic neudělal-a ani po něm nikdo nic nechtěl-já su ten prudič-učešu/ostrříhám/utřu
zbytek rodiny jsou ti dobráci-co hází míček a dělají vycházky a pohoda žádný požadavky
2 klikry-tak to je nad moje schopnosti-jsem motorický nemehlo…
a jak se v tom vyzná ten druhej???
že poslechne to co ten první??
lupus4-nevám,jestli to s těma nervama na uzdě bylo na mě….?
a jestli jo..
tak-jasně,pochopila bych,že mě nevěří,když jsem ho 3 krát za život zmydlila-a ano,ruply mě nervy,protože si prostě neleštím svatozář….☹️
a ano,jasně,moje chyba-nemělo se mi to stát nikdy!!!!
ale-já bych pochopitelně pochopila,kdyby nevěřil MĚ,ale on to má se všema-a můj přítel,jeho máti…atd-se na něho v ŽIVOTĚ ANI KŘIVĚ NEPODÍVALY,nevím,co by se muselo stát máti aby psovi jednu flákla-to u ní neexistuje!!!!!!!
jo u svých psů občas použila třeba vodu-postříkat a kdysi plesknutí novinama-vrchol jejího potrestání psů-kterýho-ty noviny si asi ani nevšimly😀
ale u mých psů by si to v životě nedovolila…
takže jakej má Žeryk důvod u ostatních?
děkuju moc za rady a inspiraci,i když to asi nevyužiku,protože už fakt nemám sil….☹️
tak určitě dobrá inspirace pro další lidi,i pro mě-
tak to by mě taky zajímalo?
u nás,když chci cvičit s jedním,druhej je za dveřma,nebo má čekej,ale nedokážu si představit jak klikám a odměnuju xxx krát denně Žeryka a co s Dafi??
učit,že tohle se jí netýká??
že jako,ona cvičí venku,a Žeryk doma?
ona,která si xx krát denně pomalu rozbije šnupáček,jenn když v dálce zahlídne jídlo?
jak by jste to prosím řešila s druhým pejskem?děkuji
děkuji-no,má štěstí,že má mě,-někdy mu to upřímně říkám-že jako-ale ty ses dobře přestěhoval,ty máš dobrou rodinu,žeeee?vycházky,hračky,na výlety tě berou,ty se máš,žeeeeee????
takovým tím pochvalným tonem-kterým se psovi říká,že je hodnej:-().🙂
stejně jako když Dafi říkám-no tys chudinko musela jít na vycházku a běhat,ale ted pudeš do postýlky a hajat,jééé ty seš chudák,že chodiš na vycházky,ale ted se budeš válet-taky stejnej pochvalnej ton…🙂
já říkala onehdy psychologovi,že jsem slabá osobnost,že nic nevydržím…a on-ale vy jste silná osobnost,tohle by málokdo vydržel🙂-byla řeč o jedné kolegyni v práci…,
s tím košem to měl být spíš příklad,že,když něco stojí hooodně práce,tak je lepší se na to vykašlat…..
on to taky uvárěl jako příklad,já teda řeknu jinej příklad-nemáme stůl a židle…
máme obývák-stěna obývací přes celou zed,kde je knihovna a oblečení,u jedné zdi sedačku,naproti dveře a naproti stěně zed-2 okna,pod jedním pelíšky,a knihovnička s klecí andulek…
a uprostřed dtolek pidi a 2 křesla-tam jíme….
naučit Dafinu at neleze s křesel na stůl je pro mě taková dřina-že u nás na stole kromě ubrusu NIKDY NIC NENÍ
prostě-najíst se a sklidit ze stolu,……
než bych se s ní piplala-protože ona na tom stole i jednou dobu ležela a vyhlížela oknem,jesli jdem z odpolední…
tak holt furt uklizenej stůl….
já jsem myslím taky tvrdohlavá a hlavně takoej snaživec-a jak se snažím ty věci co dělám,dělat pořádně..
ale tady jsem narazila na svý kynologicko-psychický možnosti…
stručně-nemám na to po letech nervy……
myslím,že žádnýmu psovi jsem nedala tolik času a péče-často na úkor svýho času…,
protože kdo mě zná,ví,že jsou u mě psi na 1, místě-někdy na úkor mýho zdraví..
viz.Silvestr-je mi blbě-ale nééé,nepudu k doktorovi,však to přejde,skočím si do lékarny a pudem ze psama,a pak jsem poslouchala,že jsme měly jít k doktorovi a na pséky se vykašlat…-což asi joo,že…:/
a už nemám právě sil…
ale jak už jsem psala,kdyby se ozval někdo s nějakým novým nápadem a inspirací-ráda se přiučím!!!!!!!!!!
ale nevím,jestli budu mít síly vyzkoušet…..:/
píšeš-že seš jak pibům-no já si občas vzpomenu na větu z nějakýho filmu s Tomem Cruisem?
kde říká-občas si člověk prostě musí říct-Vy… se na to!!!
taky mě to připomělo příklad ještě jeden z podcastu-Psichologie,kde někdo přes psí pozitivku říkal,že občas je nejlepší to nejjednodušší řešení,že se ho třeba lidi ptají,jak odnaučit psa nelézt do koše?
a jasně dalo by se to naučit hodně různými způsoby,ale občas je nejjednodušší sklidit koš…
prostě,než se něčím zdlouhavě pitvat…-to byl blbej příklad asi,ale víš jak jsem to myslela…
Ano-člověku se líp řeší věci,do kterých s tak trochu uvrtá sám,než když je do nich okolnostmi-přece je to tatkův pes,a já mám ráda psy..takže si ho vezmu,že….uvrtán…
a popravdě-nevím,jestli u 13 letýho psa má ještě smysl se o něco novýho snažit?
po 9 letech……
kdy,su často ráda,že žiju….
nicméně řešení HMM by mě zajímalo,koneckonců,třeba by se to mohlo časem někomu hodit??
já do budoucna budu chtít jen milý a hodný psy
pokud si vezmu psa z útulku-tak musí být HODNEJ!!!!!!!!!!!!!!!
štěně doufám-že se mi podaří nenatrefit na nějaký extrém…
nevím,co si jednou pořídím…
ale vím,že tohle byl můj první a poslední dobrej skutek…-to vím teda určitě!!!!!!!
a dost by mě zajimalo,jak by ho prezentovaly v útulku-kdyby se tam dostal,kdybych si ho nemohla vzít….ani nikdo jinej z rodiny..
hodná teta si od nás vzala kocoura,od svého syna psa a předtím andulku-Žeryk se jí moc líbí,ale taky ho neviděla,když s něco nelíbí Žerykovi….
jak už jsem psala,s klikrem to moc neumím-nic proti němu-moje chyba,vím…:/
ale jak by jste to řešila vy?
jak jste psala-klikr a trénink 24/7-tak jak by to mělo vypadat?