taky velká nádhera!!!tam je to vidět,že když se k pomalýmu psovi vybere dobrá sestava a hudba tak to sedne jak prdelka na hrnec
Příspěvky uživatele
Dafi
tvl-taková krása,taková krása!!!!
až mi skoro slza ukápla…..
a Petru znám osobně z jejích začátků,kdy začínala s labradorkou Britou bez PP,
v Blansku s ní soutěžila v Tanci ze psem a v Brně v Králově poli zase v závodech ovladatelnosti-ty vyhrávala a byla nám tehdy dávaná za vzor rozhodčí-že je to sen rozhočího-100bodů ze 100 a přitom pes celou dobu cvičil s radostí…
já v tanci soutěžila s Duxem-3 soutěže-ale pak jsem se na to vykašlala…
já to psa umím naučit,ale neumím k tomu vybrat hudbu,nemám hudebnní sluch a rytmus,takže tenkrát mi radila kamarádka-kdy do hudby co….
a jaksiabych byla na posledních místech,nebo na konci-když pes udělá vše perfektně,jen já do toho netančím…..
protože i psovod se u toho musí nějak ladně pohybovat a hýbat rukama,tělem a tak a ne chodit jak na poslušnosti🙂
tak jsem se na to vykašlala…
protože pes byl dobrej a já ne…
ale cvičím to doted ze všema,
ony ty cviky z tance jsou mimo jiné dobré i na rehabilitaci páteře..
takže třeba u starýho Gera jsem to schválně cvičila denně-kroky,otočky,obcházení noh,couvání,packy,panáček a ještě je dobrá poklona…
+teda ty cviky dělat v opakováních-třeba každou nohu oběhnout 3krát,chůze u levé/pravé nohy 20 kroků,couvání 10kroků,kroky-slalom mezi nohama taky třeba 10 kroků,a střídat ty strany..
tam je dobrý,že jak pes chodí i u pravé nohy,tak se tam dají cviky u pravé nohy,a zase je víc cviků na procvičení-a nenamáhá se jedna stana psa,když chodí pořád u levé-zvlášt,když je u toho zvyklej čumět nahoru,což mí psi byly a jsou všichni,protože cvičím na pamlsky/hračky…
takže to zhrnu-mám psa co je mu v zimě/vichru,mokru/vlhku zima a klepe se
a k tomu mu vadí vedra-se s ní odstěhuju nevím kam:/
celá Dafča-jááá chcu být v teplééé!!ehmm-blbý je,že Dafině dělají tepla a vedra blbě,prostě v nich nehce chodit…takže půlroku v teplých měsící se na vycházky táhne,přemlouvá a my chodíme na vycházky fakt brzo ráno,takže se půl roku nevyspíme….-už proto mám radši chladnější měsíce a nejvíc asi fakt podzim,protože nemusím řešit,že bude vedro,až moc vedro,a že musíme jít ven brzo ráno,nebo odpo k vodě,a k vodě všude autem….
půjčím Dafinu všem co se nechce do tohodle počasí😀
jinak- jídlu-marmeládu jsem měla ráno-děkuju Balu🙂
po meltě mě pálí žáha…☹️
tu jsem hoodně pila kdysi..
no a ted mám dietně udělanej špenát a špagety
česnek nemůžu dlouho..
když su v hoodně velké krizi-požmoulám si česnekovou bagetu a vypivnu…
něco jak degustátor s vínem…
s tím kafem…
moje milovaný-kafe latté-hromada nnapěněnýho mlíka a 3 barvy..
dávám si to,když jdu někam v BK s kamoškama,nebo s tatkem….
my na dvoře/zahradě ledovka a prší…..
chtěla jsem v rámci vycházek do knihovny,ale kašlu na to…
odpo vyvenčím v bundičkách a kkousek dědinou,jak včera-bože to je počasí,že by psa nevyhnal….
s tím krbem jste mi připomněla,jak se Žeryk cpe rád přímo ke kamnům,takže když chodí přes zimu k máti-která má velký místnosti,vytápěný přímotopama-2hodiny to topí a hodinu ne a přes den se to střídá-takže je u ní fakt kosa,tím jak je to tam velký,tak ona zatopí v krbovkách,my před ně vrazíme Žerykovi pelech-a ten se tam nalepí-já se nacpu ke krbovkám na roh gauče a zakrývám Dafču a sebe…..
na štědrý večer jsme byly na večeři u máti v kuchyni,kde to zrovna?asi netopilo-a teda to už jsme mohli být rovnou venku-skoro….
u nás když se přijde dom z vycházky,do toho,kdy to zrovna netopí tak je tady 17 stupnů a dost chladno/vlhko-starý barák…,
takže pro to po vycházce zakrývám psy,a všude mám deky pro sebe….
tak já to mám tak
kdysi,kdy byl ještě svazarm a pak chvíli po něm se tyhle věci na cvičáku vůbec neřešily,cvičák od 8-12 dopoledne-+cesta tam a zpět,a pasi celou dobu venku a popravdě oblečky nějaký ani moc nebyly…
můj první pes kříženec knírače,a půjčovaná milovaná kníračka celoročně venku v kotci a na zimu zarostlá-a venku se zimou klepala…☹️
té jsem pak pořídila ze sekáče dětskou teplákovku kombinézu-moc jí slušela s patentkama a nohavičkama🙂
a svetr po nás jako po miminech…
kamarádka pak ušila 2 šustákový oblečky,Kimovi a Killynce a ještě jí uháčkovala svetr….
Dux-kříženec knířače a jezevčíka hustá krátká-ne úplně krátká srst-ten měl obleček po Kimovi,po amputaci nohy v sedmi letch ho vyfasovala Gero svetr když byl v zimě otimovanej,jinak nenosíval nic
a na starý kolena pak dostal kožichobuničku,-Gero knírač malý
jinak mu pak bývalo zima i doma,tak tenkej svetr po synovcích….
Žeryk roky nic,
pak bundu když byl ostříhanej a byla mu kosa,a Dafi je zima často-takže ta bundu má už asi od 5?let+svetr po synovcích
a pak takovej tenkej rolák,kterej je přes krk a záda….
když je v lese,kde si líce po pařezích tak nedávám nic,když jdem pomalu po dědině/městě tak jo..
mráz jí vadí mín než teploty kolen nuly,nad nulou,ale vlhko,mokro,syrovina+vichr…
takže paradoxně,když je třeba 7 nad nulou,ale ichr studenej tak je oblíjlá,v lese,kde mrzne ,ale hoodně se bějá tak ne….
Žeryk má teda ještě svetr…,
jinak přes zimu je mám zarostlý,trimuju sříhám kocem března,aby se doma ještě topilo…
-a k těm oblečkům ještě-Dfině stačí mít mokrý nohy a klepe se..
takže jedu do BK,a přesunuju se-bus z dědiny-vlak a pak vlak v Brně,tak nemá smysl na vlakový přestupky oblíkat-myšleno fakt na 2 minuty-vlaky mě navazují-takže Dafi klepe kosu a lidi se na mě dívají jak na vraha…
nebo stojím na zastávce v dědině-je zarostlá,má svetr-tenkej,má bundu,jenže mokrý nohy,že…a klepe se…-protože mokrý nohy…
a lidi-jééé chudince je zima!!!!
no a co mám jako dělat?oblíklá je,…tak co no…
já když stojím tak je mě taky zima no…..
děkuju za rady-jogurty jsem jedla+jogurtový nápoje..
tak je fajn že můžu i něco sladkýho…
jj s dietou po operaci jsem já naivka nepočítala☹️
no,už jsem se koukala,že třeba paprika ne…
a taky děkuju moc za radu,uf už at je únor!
ještě že jsem si mohla dát vánoční cukroví..
potřebuju ještě vymyslet nějaký neškodný sušenky,protože v práci bez sladkýho nefunguju…..☹️
děkuji-kuskus já ráda,zeleninu taky,tohle je dobrej nápad!
a děkuji!
mě často dávaly moje psi dětem za vzor-tak jsem vždy říkala,že je to ale za něco,že ten pejsek poslouchá kvůli něčemu-pochvale,pamlsku,míčku,že to jako nefunguje samo od sebe
rozesmála jste mě🙂
taky mám ráda rýži
no on háček je v tom,že přítel miluje a upřednostnuje omáčky,guláše+smažené věci…
omáčky,guláše a tak-at je to na víc dní….
to asi úpně nebudu moc jíst…
i ten rok jsem si to trochu hlídala….
ted budu muset víc než trochu….
děkuji-no v únoru se uvidí..
bez kaféé
bez čokolády a zvlášt vše vařený,protože můj přítel do všeho dává kila smetany a vše má mastný,těžký,hutný…
nesnáším vaření-a ted abych si kuchtila sama pro sebe☹️
u nás hoodně vaří přítel….
Tak do pátku su doma
dieta až do…
pak v únoru ultrazvuk a asi operace..
ted tu prší,ráno sníh mezi polama a mlha…
miluju ty vaše popisy😀
tady to taje-konský sáně na dvoře,
jinak poštářek od kamarádky k Jéžišku,
zítra jdu na kontrolu,
Dafi dnes ráno pidipikosekundu venku-a málem při návratu probourala dveře..
dopo šla máti přítele s Žerykem na flexině k hájence a zpět…
a přítel chvilku s Dafi-jinak je Dfi nejštastnější v posteli…
Žeryk dnes nesnídal,hovězí s granulemi taky žrát nebude…tak nevím co zas má…
včera jsem s nimi chvilku cvičila ve vjezdu at se zabaví,pak proběhlo dlouhý česání a kartáčování všema možnýma hřebínkama,kartáčema,hrabičkama….
na vycházky s nimi chodil přítel….,v sobotu i v pátek teda delší vycházku i …
já mám teda vycházkovo venčící absták-ale Dafi je nejspokojenější se mnou:-()
vycházky jí nevyžaduje vždycky to tak měla-maximálně jednu denně,když jsem marodila a hotovo….
moje nejbližší kamarádka má autistický dítě-12-neuvěřitelně chytrá ve škole,ale jinak agresivní….a fakt se u ní nic nespraví fackama a bitím…
Sardulllah-měla jsem bratra-dvojče,umřel před 8 lety…
odmala to byl průšvihář-já byla ta vzorná holčička co lítala ze psama nikdy nekouřila,skoro abstinentka-pár decí vína za rok na oslavách…,10let nepití vůbec…
bratr,přestože na rozdíl ode mě,měl plno talentů-na sport,na kreslení,na zpěv,milovník koček,vždy u nás byla kočka,+on si sám taky pak pořídil a Žeryk byl 2 roky jeho..
tak byl pankáč,kouřil,i něco jinýhoobčas a pil..a pil dost..
a tatínek ho mlátil a mlátil dost….
a po letech přiznal,že to stejně bylo k ničemu-to mlácení….
jinak oba nás vychovávaly stejně,oba jsme se musely učit,pomáhat doma-úklid,nákupy,vaření…měly jsme povinnosti a dost přísnou výchovu,kde se pro bití,a nadávky-ty byly častý-nešlo dalekoo..
pohlazení dost neznámá věc-říct-mám tě ráda/mám tě rád-to jsem od rodičů neslyšela nikdy…
já jsem doted dost mazlící/tulící a hodně lidem kolem sebe říkám,že je mám ráda,
s tatínkem se snažím trávit dost času-60km od sebe bydlíme…,ale jezdím já k němu,on k nám
s maminkou jsem neměla nikdy nějaký fajn vztah-upřímně-stál za nic moc…
nikdy jsem pro ni nebyla dost dobrá,pořád mě kritizovala,že pomalu uklízím,že furt čtu,že su furt někde ze psama,že mě nic jinýho než čokli nezajímají…
ale-i když nemám děti…
nevím co by moje dítě muselo udělat abych je zmlátila???fakt nevím…
a u hromady věcí za co dostane dítě si říkám-dostal by za to dospělej?-NE
tak proč proboha dítě??
dělám přes 10let v obchodě a někdy si říkám-proč někteří lidi mají proboha děti??když na ně řvou??smýkají s nimi,že se divím,že jim neurvou ruce…,a nadávají za pidihovadiny….
když tam nějaký dítě něco rozbije a dostane za to….
jako dospělí nikdy nic nerozbily,nerozbijí???
strašně mě baví jak se jede pozitivní výchova psů-ale u dětí to je furt-já bych mu takovou vlepil,a mě rodiče doma taky mlátily a vyrostl ze mě slušný člověk…
na to mám takovou otázku-řečnickou…..
lze mít rád někoho kdo mě bije???
kdo mě nadává,ponižuije??
nevím…..