Aktuálně: 2 645 inzerátů263 571 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 05.11.2025, 18:13:22 xxx.xxx.136.20

děkuji  za odpověd!!!

jinak Kitík snese i jiný pejsky na prázdninách doma..

ale to zasekávání a mručení..

jinak když se mu něco nelíbí tak rafe-paničku…

Dafi
Dafi 05.11.2025, 17:32:47 xxx.xxx.136.20

při úplnku

akorát ta moje zrcadlovka málo přibližuje…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.11.2025, 17:11:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.11.2025, 15:21:10

krásné fotečky!!

Můžete se prosím mrknout na rubriku Národní nebo mezinárodní zkušební řád?

Děkuji,dávala jsem tam dotaz na basendžiho od kamarádky…

Dafi
Dafi 05.11.2025, 11:01:33 xxx.xxx.136.20

Prosím děvčata mám dotaz,na povolení kamarádky s basendžim se ptám-2 věci

na vycházce se jí basendži několikrát zasekne a nechce jít-dělá to kdykoliv a kdekoliv-nemá to nějak logiku-jakože-kopec,rovina-pole,les,počasí…

prostě několikrát za vycházku ho ukecívá a pak zas líce jak torpédo-má na něj 8metrovou flexinu s odpruženým začátkem s gumou..,

a druhá věc…

když její dospělý syn po vysoké škole začal-ehmm-to je jedno,že po  jaké škole,jsem chtěla zhruba věk🙂

začal chodit/dojíždět do práce,začal na něj Kito vrčet,

no a když se odstěhoval a začal dojíždět tak na něj taky vrčí,přitom se o něj syn do 2 let staral…☹️

kamarádka neví co s tím a mrzí jí to,

na cvičák chodila,chodí,jezdí i do Brna na tréninky vystavování,jezdí s Kitem po výstavách,

kamarádka má xtýho basendžiho i je chovala,nejvíc měla 3 zaráz,

s prvním psem NO chodila na cvičák,

ale s tímhle si neví rady…

na cvičáku už jí to dělá taky sekne se a nechce jít,pak zase jde,psy má rád,

rád s nimi běhá,

má rád Žeryka i mě…

jsou mu 2,roky…

já jí akorát říkala,že Žeryk,když jdu z domu,nebo odjíždí můj tatínek-jeho dřívější páneček,že si ho nemůžem pohladit..

Dafi jo-ahoj,jdu do práce,knihovny,města…

a pohladím,Žeryka ne-vrčí a rafl by…tak nehladím při odchodu…

jak kdyby-prominte výcvikáři*že polidštuju..

jak kdyby byl naštvanej,že člověk odchází…

ale s tím jsem ji nijak jaksi logicky nepomohla….

Dafi
Dafi 05.11.2025, 09:42:42 xxx.xxx.136.20

dnes ráno mrzlo…2 dny předtím byly vycházky hned po ranní k rybníčku trošku pocvičit a dom

dnes ráno s každým zvlášt-s Dafi kousek k lípě a zpět-nosit plyšovýho solílka,vodítko, a jasně lavička🙂

pak vyfénovatr mokrý nožky a za kamarádkou s basendžim-fotila ona na mobil,já foták nechala mrznout na terase….☹️

vycházka kolem cvičáku,v lese k obrázku a stejnou cestou zpět…-sluníčko,bez větru…,

psí hrobečky..když byly ty dušičky..

Geroškovi mizí nápisy a podoba budu to muset jednou udělat znovu…☹️

a  Polynka ze Sofinkou

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.11.2025, 06:17:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.11.2025, 18:52:59

Doron-to jsou překrásné fotečky,hned bych je šupla na zed-3 vedle sebe…

Dafi
Dafi 02.11.2025, 12:53:20 xxx.xxx.136.20

Včera jsem si dopřála ze psy vycházku v lese za barákem-hájenkou

takhle-Martin mě kousíček popovezl,protože koukat na Dafininy xichtíky-jééé kopec-by mě zničilo..

šly jsme za hájenku-okruh,

já a 2 psy a bez fotáku-slunko,teplo,padající listí,

poseděla jsem na kmenu stromu,pocvičila si trochu na záda,poobjímala strom,poodměnovala Dafi na pařezu a šly jsme dom,listí padalo,šustilo….

fajn to bylo-jen já a 2 psy…ticho a nikdo…

dnes jsme jely do Ž.lesa-4 psy,bez máti,takže dělat Betty očička,uhýbat s ní před větvičkami,nosit přes šáší-houští,

slunko-nebylo,

mlha nebyla-miluju podzimní fotky v mlze…

tak jsme natáčely videa--přivolání 4 psů z čekej-ke mě

Betty za sebou táhla vodítko,byla mezi psama,šla po pamlsku a přivolání bylo 4-5 metrů-jen aby bylo za co  odměnit a at trošku cvičí🙂

jinak odměnuju u Betty sedni a čekej…

pak hledej-ztratil s míčkem na šnůře Žerkovi-kde je na videu moc pěkně vidět jak hledá-pak nadšení-když našel,běh ke mě,náruživá přetahovačka-Žeryk celou dobu přeštastně mává vrtí ocáskem a náruživě hledá-na to,že mu za měsíc bude 14 si myslím,že je božíííí,

Dafi na konci vycházky pár metrůl hledání balíčku kapesníčku a šup do auta a dom

doma učesat-psy

ostrříhat Dafi drápky na zadních nožkách,ostříhat srst na tlapkách,narvat léky,nakrmit,zabalit Žeryka a jít si číst…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 01.11.2025, 20:41:22 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 01.11.2025, 20:18:23

jééé muflonečci  maličcííí

Dafi
Dafi 01.11.2025, 19:47:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 01.11.2025, 18:56:34

ta barva je fakt překrásná,

jak kdyby zrovna vylezla z vany-fakt bomba!

Dafi
Dafi 01.11.2025, 12:12:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 01.11.2025, 11:23:19

ehmm-v čem perete??ariel,vizír,my zíráme,vy zíráte

boží krásně bílá srst!!!

a jinak parádička,že se kašle na páníčka🙂

Dafi
Dafi 31.10.2025, 22:34:24 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 31.10.2025, 21:43:29

já pouštím pole/les-ale mí psi nehoní zvěř-kdyby je zajímala,tak dlouhý vodítko a nazdar…

jinakv Blansku pouštím v parku a u řeky,jinak vodítko…

a uvědomuj si,jak jsem kvůli psům furt ve střehu když s nimi jdu-jde někde pes?jede auto??cyklista?kůn?koloběžka?děti??

vždy si to uvědomím v Blansku,když jdu na hlavní vycházku s Dafi,a pak přehodím gatě,bundu,tašku přidám a jdu do města na nákupy,nebo po velké vycházce s kamarádkou a Dafi přehodím oblečení,vezmu tašku a jdem už bez Dafi na oběd-co všechno vlastně člověk bez psa nehlídá a ze psem jo…

psy co vím,že by mě v lese zdrhly za zvěří-jako psi rodičů,kdysi můj Kim bych prostě v přírodě nepouštěla…

Kima jsem pouštěla před 25lety u řeky,v uličkách města postranních,v parku…

v lese 14metrové vodítko…

psi rodičů-s rodiči celý život na vodítku-flexi

Betty pouštěná kousek od domu v zimě,kde nic nebylo,

v lese nikdy,ted když blbě vidí,slyší,ale za to furt chodí-tak se nepouští ani na focení-bud jsem tam s ní

nebo ji držím na vodítku a jsem mimo fotku,

a když fotím sama uvazuju na focení k Maxovi,vyfotím,odměním,odvážu..

na dnešních fotkách je furt na flexině-jen ten popruh není vidět-má lanko,a Max na volno,chodil furt u mě a bez povelu sedal😀

protože pamlsky…

a tak jsem dnes nekynologicky 100krát odměnila,když si Max u mě sedl s výrazem-sedím-pamlsek!!

nemá se to dělat,ale bude mu 14,a když pobyt na volno pochopil takto-budu chodit blízko,a občas sednu a vyfasuju dobotu-týýý jo,no tak proč ne?-D😀

já si mimo jiné čas u koníků užívám proto,že jsem jen já a kůn-nemusím řešit cizí psy,lidi,kola a tak…v tu chvilku,na to tam mají majitele…

v tomhle směru nemusím být tak ve střehu,protože to za mě řeší někdo jiný…

Dafi
Dafi 31.10.2025, 21:10:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 31.10.2025, 15:02:29

njn,já fakt nevím,proč jsou lidi táák moc přesvědčeni,že psi mají být mermomocí na volno…

ano taky na starý kolena pouštím Maxe,protože se plouží a nezajímá ho zvěř,ale taky hromadu let to vodítko měl,stejně jako Betty-protože tady bud pole/les,

nebo silnice…

no a kamarádce přišlo po 2 letech líto basendžiho na vodítku,

tak ho občas pouští…,tak já si o tom myslím svoje…ale mlčím…

Dafi
Dafi 31.10.2025, 21:05:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2025, 15:12:53

musíme se nad sebou doma zamyslet…

u nás se psům jen vaří maso a zelenina….

Dafi
Dafi 31.10.2025, 21:04:33 xxx.xxx.136.20

Sluníčko,sluníčko,vyšlo konečně maličko,

bylo ho v lese dost,

a bylo mooře listíííí

a byla kytka z listí,

a Maxíček má fotku na obraz,

a Žeryček válel se v listí zas,

a Dafinka malinká na pařízky vylezla,

a fotila se Bettynka,

a fotilo se kvarteto u dřevěnýho plůtku v zámeckém parčíku…

a hledaly se kaštany,

a nahřívaly zádička,

a 4 psy omotaly vodítkama nebohou paničku….

takže ji Mirečka se smíchem z vodítek vysvlékla😀😀😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 30.10.2025, 09:56:46 xxx.xxx.136.20

pondělí u nás děsná kosa a vichr,v práci táhlo děsně,úplně mě bolely kosti v obličeji-fakt kosti,ne dutiny…

odpo po dešti rychlovycházka/venčení s 2 dvojicemi,a pak-nehty,vlasy,vana,ksichtík-můj a šlofíček a šup na Vánoční večírek,protože jsme měly v úterý zavřený😀

po půlnoci doma a v úterý ráno jsme jely po hřbitovech,

tak jsme vzaly pejsky a první zastávka-les za Ježkovicemi-hledej-ztratil s míčkem,2krát Žeryk,Dafi pařezy,proběhání,spokojení,a za 20minut?šup do auta,a do Sloupu,tam už v dešti k vodičce a skalám a zase do auta,pak v  BLANSKO nabrat rodiča a na hřbitov-tam déšt,duha,u hřbitova zezadu je pole/les,tak se psi chvilku prošly,další hřbitov v lese-v Kateřině,psi se zase kousek prošli,

pak vycházka za kostelem lavičky v Křtinách-kde se vyblbla Dafule a dom…

středa 2 vycházky krátké,protože mezisměna-ráno krátká civčící,večer krátká po dědině…

a dnes ráno kousek k lípě Dafi nošení hrnečku a hledej-ztrtil s hrnečkem,a hrneček na větvi-božíííí-já ju miluju!!!

nosila asi 5 krát?a na poprvní!!je boží,nemá ráda stejný trasy ale za pamlsek udělá kde co…

a pak po vyběhání,vyvenčení Dafi vycházka s Žerykem a basendžim v dědině k rybníčku,podél polí a k rybníčku a dom…a korát slunko,když se táhnu se zrcadlovkou,slunko zašlo…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 26.10.2025, 18:41:37 xxx.xxx.136.20

tady poté co jsem dojela dom-před desátou..začal vichr,na střídačku prší…

Dafi
Dafi 26.10.2025, 11:57:00 xxx.xxx.136.20

Po dnešní ranní vycházce ze 4 psama-kousek k lípě,kde 3 psy táhly,Max s Betty do stran a  Dafi dozadu,takže jsem to po chvilce otočila směrem ke křížku,kde v úvoze se Žeryk tvářil že,k noze je kus od nohy s občuráním kmene stromu,,kde když jsem na slunku uvázala Betty,že všichni 3 udělají několikrát po sobě ke mě,k noze,a jdem dom,tak se tvářily,že to nikdy nedělaly…dělávám to jen přes zimní vycházky,když chci vyběhat psy kousek na vycházce,když nejdu daleko,takže vždy jeden ze 3 psů stál a nešl😀😀😀

po třech opakováních se jim rozsvítilo,já začala jásavě ke měěěěě a k nozééé,psy se začaly bavit,já taky,přivolání jsem konšila u Betty aby měla taky odměnu,když jí došlo,že psi běhají na přivolání,chtěla běžet taky,tak jsem ji odvázala,dala si 3 metry,a šly jsme dom,-bohužel Maxík hůř slyší takže jsem přivolání pak řvala,když jsem ho chtěla na konci uvázat…

no byla jsem ráda,když jsem došla dom,nakrmila,a a jak řekl včera přítel-4 psi jsou moc,

a to,když jsme destkrát denně pouštěly psi ven,a oni vždy stály u jiných dveří-máme troje😀

a tak jsem uvítala možnost jet pomazlit,učesat a pamlskovat pana Černého-mohla jsem s ním být chvilku sama v boxu-a tak jsem mu potichu zpívala,nuchnala,vykládala a pusinkovala….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 25.10.2025, 20:22:56 xxx.xxx.136.20

tak já jsem dnes převycházkovaná -máti v nemocnici,takže na starosti její psy,do toho domluvený výlet s kamarádkou s lapinou-Charlie

takže ráno vyvenčit kousek psy rodičů,

pak se nalodit s naší dvojkou a před půl osmou vyjet za kamarádkou,

tam naložit ji,a jely jsme kousíček od ní a mezi polama jsme udělaly T trasu-od kapličky  rovně,zabočit doleva,kousek jít,pak zpět,zpět Dafi valila,a valila dál,minula odbočku ke kapličce,takže jsme šly kousek za ní-když to brala tryskem😀

a šly jsme pak zase zpět a odbočily ke kapličce-proto písmeno trasa T-kkdyby Dafi neodbočila blbě jdem jen Elko😀

no,ale psy se proběhly,Chrlie na flexině,at se taky nějak proběhne,

viděly jsme srnky,zajíce a hodně dravců-byly 4 stupně,ale slunko,bez větru,

takže pohoda,cestou zpět jsme se stavily na nákup a už pršelo,

ve městě další nákup-dát vyčurat pejsky,

a dom

doma odpo po šlofíku jsem šla kousek s Betty a Maxem,kousek mezi pole směr ke křížku,

fotila jsem,Betty na jedné fotce odchází😀-D😀

jak blbě vidí,slyší-tak nepoveluju-posadím a rychle fotím…

ke konci valila,rychlejší než její syn😀

no a pak 10minutek s mou dvojicí a šly jsme se válet

jo k obědu jsem si dala pečený brambory s mlíkem😀

přítel dělal guláš,a já chtěla spotřebovat brambory😀

od kamarádky jsme vyfásly psí dvířka…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 24.10.2025, 19:57:30 xxx.xxx.136.20

úterý byly 2 krátké vycházky.+snaha focení Bettynky v listí před domem..

nelíbilo se mi to,tak ve středu po ranní a šlofíku jsem vzala 3 psy a šla kousek k lípě-k tomu aportování a hledej ztratil,pak psi dom,

Betty k lípě před barák a na předzahrádku,vyfotit a dom..

za hodinu a půl jsem šla hledat mobil…

stejnou trasu,jak před tím jen s mými psy s xxxkrát řečeným povelem hledej-ztratil

a pak psy dom a bez nich před barák k lípě hledat mobil-byl tam v hromadě listí…

šla jsem hajat s Dafi pod dekou i s hlavou její schovanou😀

že mě vzbudí jak budou mít večer hlad…

vzbudily…

na to,že jsem byla po deseti hodinách práce a tahání těžkých věcí, a že jsem ze psy chtěla jít kousek za zahradu-pohrát,pocvičit rychle,vyvenčit a dom+fotit Betty-tak to bylo nad plán jít za hodinu a půl do mírnýho deště hledaat mobil….

včera po ranní jen mezi pole,pohrát s hračkama a dom

dnes ze psy ráno kolem knihovny rybníčku,kde 2  minutky cvičení a dědinou dom-vichr,podešti,

doma zabalit psy do dek,a jít prát,uklízet+velký úklid+vařit…

Martin odvezl máti do nemocnice,což nás krapet rozhodilko.,

tak je Dafi bez granulí….který měl vyzvednout v lékárně…

odpo focení pejsků-Žeryk si na vycházku bral flašku-plyšovou-šampanskýho,

před plotem to nechal doma a šly jsme kousek mezi pole,kousek na druhou stranu mezi pole,vyronit foto a dom,venku chvilku,byl vichr,ale psy se proběhly,vvyvenčily,odpo jsme strávily ze psama u máti prohlížením rodinných kronik..

takže ode dneška na starosti 4 psy..ufff

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek