děkuji za odpověd!!!
jinak Kitík snese i jiný pejsky na prázdninách doma..
ale to zasekávání a mručení..
jinak když se mu něco nelíbí tak rafe-paničku…
děkuji za odpověd!!!
jinak Kitík snese i jiný pejsky na prázdninách doma..
ale to zasekávání a mručení..
jinak když se mu něco nelíbí tak rafe-paničku…
při úplnku
akorát ta moje zrcadlovka málo přibližuje…☹️
krásné fotečky!!
Můžete se prosím mrknout na rubriku Národní nebo mezinárodní zkušební řád?
Děkuji,dávala jsem tam dotaz na basendžiho od kamarádky…
Prosím děvčata mám dotaz,na povolení kamarádky s basendžim se ptám-2 věci
na vycházce se jí basendži několikrát zasekne a nechce jít-dělá to kdykoliv a kdekoliv-nemá to nějak logiku-jakože-kopec,rovina-pole,les,počasí…
prostě několikrát za vycházku ho ukecívá a pak zas líce jak torpédo-má na něj 8metrovou flexinu s odpruženým začátkem s gumou..,
a druhá věc…
když její dospělý syn po vysoké škole začal-ehmm-to je jedno,že po jaké škole,jsem chtěla zhruba věk🙂
začal chodit/dojíždět do práce,začal na něj Kito vrčet,
no a když se odstěhoval a začal dojíždět tak na něj taky vrčí,přitom se o něj syn do 2 let staral…☹️
kamarádka neví co s tím a mrzí jí to,
na cvičák chodila,chodí,jezdí i do Brna na tréninky vystavování,jezdí s Kitem po výstavách,
kamarádka má xtýho basendžiho i je chovala,nejvíc měla 3 zaráz,
s prvním psem NO chodila na cvičák,
ale s tímhle si neví rady…
na cvičáku už jí to dělá taky sekne se a nechce jít,pak zase jde,psy má rád,
rád s nimi běhá,
má rád Žeryka i mě…
jsou mu 2,roky…
já jí akorát říkala,že Žeryk,když jdu z domu,nebo odjíždí můj tatínek-jeho dřívější páneček,že si ho nemůžem pohladit..
Dafi jo-ahoj,jdu do práce,knihovny,města…
a pohladím,Žeryka ne-vrčí a rafl by…tak nehladím při odchodu…
jak kdyby-prominte výcvikáři*že polidštuju..
jak kdyby byl naštvanej,že člověk odchází…
ale s tím jsem ji nijak jaksi logicky nepomohla….
dnes ráno mrzlo…2 dny předtím byly vycházky hned po ranní k rybníčku trošku pocvičit a dom
dnes ráno s každým zvlášt-s Dafi kousek k lípě a zpět-nosit plyšovýho solílka,vodítko, a jasně lavička🙂
pak vyfénovatr mokrý nožky a za kamarádkou s basendžim-fotila ona na mobil,já foták nechala mrznout na terase….☹️
vycházka kolem cvičáku,v lese k obrázku a stejnou cestou zpět…-sluníčko,bez větru…,
psí hrobečky..když byly ty dušičky..
Geroškovi mizí nápisy a podoba budu to muset jednou udělat znovu…☹️
a Polynka ze Sofinkou
Doron-to jsou překrásné fotečky,hned bych je šupla na zed-3 vedle sebe…
Včera jsem si dopřála ze psy vycházku v lese za barákem-hájenkou
takhle-Martin mě kousíček popovezl,protože koukat na Dafininy xichtíky-jééé kopec-by mě zničilo..
šly jsme za hájenku-okruh,
já a 2 psy a bez fotáku-slunko,teplo,padající listí,
poseděla jsem na kmenu stromu,pocvičila si trochu na záda,poobjímala strom,poodměnovala Dafi na pařezu a šly jsme dom,listí padalo,šustilo….
fajn to bylo-jen já a 2 psy…ticho a nikdo…
dnes jsme jely do Ž.lesa-4 psy,bez máti,takže dělat Betty očička,uhýbat s ní před větvičkami,nosit přes šáší-houští,
slunko-nebylo,
mlha nebyla-miluju podzimní fotky v mlze…
tak jsme natáčely videa--přivolání 4 psů z čekej-ke mě
Betty za sebou táhla vodítko,byla mezi psama,šla po pamlsku a přivolání bylo 4-5 metrů-jen aby bylo za co odměnit a at trošku cvičí🙂
jinak odměnuju u Betty sedni a čekej…
pak hledej-ztratil s míčkem na šnůře Žerkovi-kde je na videu moc pěkně vidět jak hledá-pak nadšení-když našel,běh ke mě,náruživá přetahovačka-Žeryk celou dobu přeštastně mává vrtí ocáskem a náruživě hledá-na to,že mu za měsíc bude 14 si myslím,že je božíííí,
Dafi na konci vycházky pár metrůl hledání balíčku kapesníčku a šup do auta a dom
doma učesat-psy
ostrříhat Dafi drápky na zadních nožkách,ostříhat srst na tlapkách,narvat léky,nakrmit,zabalit Žeryka a jít si číst…
jééé muflonečci maličcííí
ta barva je fakt překrásná,
jak kdyby zrovna vylezla z vany-fakt bomba!
ehmm-v čem perete??ariel,vizír,my zíráme,vy zíráte
boží krásně bílá srst!!!
a jinak parádička,že se kašle na páníčka🙂
já pouštím pole/les-ale mí psi nehoní zvěř-kdyby je zajímala,tak dlouhý vodítko a nazdar…
jinakv Blansku pouštím v parku a u řeky,jinak vodítko…
a uvědomuj si,jak jsem kvůli psům furt ve střehu když s nimi jdu-jde někde pes?jede auto??cyklista?kůn?koloběžka?děti??
vždy si to uvědomím v Blansku,když jdu na hlavní vycházku s Dafi,a pak přehodím gatě,bundu,tašku přidám a jdu do města na nákupy,nebo po velké vycházce s kamarádkou a Dafi přehodím oblečení,vezmu tašku a jdem už bez Dafi na oběd-co všechno vlastně člověk bez psa nehlídá a ze psem jo…
psy co vím,že by mě v lese zdrhly za zvěří-jako psi rodičů,kdysi můj Kim bych prostě v přírodě nepouštěla…
Kima jsem pouštěla před 25lety u řeky,v uličkách města postranních,v parku…
v lese 14metrové vodítko…
psi rodičů-s rodiči celý život na vodítku-flexi
Betty pouštěná kousek od domu v zimě,kde nic nebylo,
v lese nikdy,ted když blbě vidí,slyší,ale za to furt chodí-tak se nepouští ani na focení-bud jsem tam s ní
nebo ji držím na vodítku a jsem mimo fotku,
a když fotím sama uvazuju na focení k Maxovi,vyfotím,odměním,odvážu..
na dnešních fotkách je furt na flexině-jen ten popruh není vidět-má lanko,a Max na volno,chodil furt u mě a bez povelu sedal😀
protože pamlsky…
a tak jsem dnes nekynologicky 100krát odměnila,když si Max u mě sedl s výrazem-sedím-pamlsek!!
nemá se to dělat,ale bude mu 14,a když pobyt na volno pochopil takto-budu chodit blízko,a občas sednu a vyfasuju dobotu-týýý jo,no tak proč ne?-D😀
já si mimo jiné čas u koníků užívám proto,že jsem jen já a kůn-nemusím řešit cizí psy,lidi,kola a tak…v tu chvilku,na to tam mají majitele…
v tomhle směru nemusím být tak ve střehu,protože to za mě řeší někdo jiný…
njn,já fakt nevím,proč jsou lidi táák moc přesvědčeni,že psi mají být mermomocí na volno…
ano taky na starý kolena pouštím Maxe,protože se plouží a nezajímá ho zvěř,ale taky hromadu let to vodítko měl,stejně jako Betty-protože tady bud pole/les,
nebo silnice…
no a kamarádce přišlo po 2 letech líto basendžiho na vodítku,
tak ho občas pouští…,tak já si o tom myslím svoje…ale mlčím…
musíme se nad sebou doma zamyslet…
u nás se psům jen vaří maso a zelenina….
Sluníčko,sluníčko,vyšlo konečně maličko,
bylo ho v lese dost,
a bylo mooře listíííí
a byla kytka z listí,
a Maxíček má fotku na obraz,
a Žeryček válel se v listí zas,
a Dafinka malinká na pařízky vylezla,
a fotila se Bettynka,
a fotilo se kvarteto u dřevěnýho plůtku v zámeckém parčíku…
a hledaly se kaštany,
a nahřívaly zádička,
a 4 psy omotaly vodítkama nebohou paničku….
takže ji Mirečka se smíchem z vodítek vysvlékla😀😀😀
to je pes kamarádky….
pondělí u nás děsná kosa a vichr,v práci táhlo děsně,úplně mě bolely kosti v obličeji-fakt kosti,ne dutiny…
odpo po dešti rychlovycházka/venčení s 2 dvojicemi,a pak-nehty,vlasy,vana,ksichtík-můj a šlofíček a šup na Vánoční večírek,protože jsme měly v úterý zavřený😀
po půlnoci doma a v úterý ráno jsme jely po hřbitovech,
tak jsme vzaly pejsky a první zastávka-les za Ježkovicemi-hledej-ztratil s míčkem,2krát Žeryk,Dafi pařezy,proběhání,spokojení,a za 20minut?šup do auta,a do Sloupu,tam už v dešti k vodičce a skalám a zase do auta,pak v BLANSKO nabrat rodiča a na hřbitov-tam déšt,duha,u hřbitova zezadu je pole/les,tak se psi chvilku prošly,další hřbitov v lese-v Kateřině,psi se zase kousek prošli,
pak vycházka za kostelem lavičky v Křtinách-kde se vyblbla Dafule a dom…
středa 2 vycházky krátké,protože mezisměna-ráno krátká civčící,večer krátká po dědině…
a dnes ráno kousek k lípě Dafi nošení hrnečku a hledej-ztrtil s hrnečkem,a hrneček na větvi-božíííí-já ju miluju!!!
nosila asi 5 krát?a na poprvní!!je boží,nemá ráda stejný trasy ale za pamlsek udělá kde co…
a pak po vyběhání,vyvenčení Dafi vycházka s Žerykem a basendžim v dědině k rybníčku,podél polí a k rybníčku a dom…a korát slunko,když se táhnu se zrcadlovkou,slunko zašlo…
tady poté co jsem dojela dom-před desátou..začal vichr,na střídačku prší…
Po dnešní ranní vycházce ze 4 psama-kousek k lípě,kde 3 psy táhly,Max s Betty do stran a Dafi dozadu,takže jsem to po chvilce otočila směrem ke křížku,kde v úvoze se Žeryk tvářil že,k noze je kus od nohy s občuráním kmene stromu,,kde když jsem na slunku uvázala Betty,že všichni 3 udělají několikrát po sobě ke mě,k noze,a jdem dom,tak se tvářily,že to nikdy nedělaly…dělávám to jen přes zimní vycházky,když chci vyběhat psy kousek na vycházce,když nejdu daleko,takže vždy jeden ze 3 psů stál a nešl😀😀😀
po třech opakováních se jim rozsvítilo,já začala jásavě ke měěěěě a k nozééé,psy se začaly bavit,já taky,přivolání jsem konšila u Betty aby měla taky odměnu,když jí došlo,že psi běhají na přivolání,chtěla běžet taky,tak jsem ji odvázala,dala si 3 metry,a šly jsme dom,-bohužel Maxík hůř slyší takže jsem přivolání pak řvala,když jsem ho chtěla na konci uvázat…
no byla jsem ráda,když jsem došla dom,nakrmila,a a jak řekl včera přítel-4 psi jsou moc,
a to,když jsme destkrát denně pouštěly psi ven,a oni vždy stály u jiných dveří-máme troje😀
a tak jsem uvítala možnost jet pomazlit,učesat a pamlskovat pana Černého-mohla jsem s ním být chvilku sama v boxu-a tak jsem mu potichu zpívala,nuchnala,vykládala a pusinkovala….
tak já jsem dnes převycházkovaná -máti v nemocnici,takže na starosti její psy,do toho domluvený výlet s kamarádkou s lapinou-Charlie
takže ráno vyvenčit kousek psy rodičů,
pak se nalodit s naší dvojkou a před půl osmou vyjet za kamarádkou,
tam naložit ji,a jely jsme kousíček od ní a mezi polama jsme udělaly T trasu-od kapličky rovně,zabočit doleva,kousek jít,pak zpět,zpět Dafi valila,a valila dál,minula odbočku ke kapličce,takže jsme šly kousek za ní-když to brala tryskem😀
a šly jsme pak zase zpět a odbočily ke kapličce-proto písmeno trasa T-kkdyby Dafi neodbočila blbě jdem jen Elko😀
no,ale psy se proběhly,Chrlie na flexině,at se taky nějak proběhne,
viděly jsme srnky,zajíce a hodně dravců-byly 4 stupně,ale slunko,bez větru,
takže pohoda,cestou zpět jsme se stavily na nákup a už pršelo,
ve městě další nákup-dát vyčurat pejsky,
a dom
doma odpo po šlofíku jsem šla kousek s Betty a Maxem,kousek mezi pole směr ke křížku,
fotila jsem,Betty na jedné fotce odchází😀-D😀
jak blbě vidí,slyší-tak nepoveluju-posadím a rychle fotím…
ke konci valila,rychlejší než její syn😀
no a pak 10minutek s mou dvojicí a šly jsme se válet
jo k obědu jsem si dala pečený brambory s mlíkem😀
přítel dělal guláš,a já chtěla spotřebovat brambory😀
od kamarádky jsme vyfásly psí dvířka…
úterý byly 2 krátké vycházky.+snaha focení Bettynky v listí před domem..
nelíbilo se mi to,tak ve středu po ranní a šlofíku jsem vzala 3 psy a šla kousek k lípě-k tomu aportování a hledej ztratil,pak psi dom,
Betty k lípě před barák a na předzahrádku,vyfotit a dom..
za hodinu a půl jsem šla hledat mobil…
stejnou trasu,jak před tím jen s mými psy s xxxkrát řečeným povelem hledej-ztratil
a pak psy dom a bez nich před barák k lípě hledat mobil-byl tam v hromadě listí…
šla jsem hajat s Dafi pod dekou i s hlavou její schovanou😀
že mě vzbudí jak budou mít večer hlad…
vzbudily…
na to,že jsem byla po deseti hodinách práce a tahání těžkých věcí, a že jsem ze psy chtěla jít kousek za zahradu-pohrát,pocvičit rychle,vyvenčit a dom+fotit Betty-tak to bylo nad plán jít za hodinu a půl do mírnýho deště hledaat mobil….
včera po ranní jen mezi pole,pohrát s hračkama a dom
dnes ze psy ráno kolem knihovny rybníčku,kde 2 minutky cvičení a dědinou dom-vichr,podešti,
doma zabalit psy do dek,a jít prát,uklízet+velký úklid+vařit…
Martin odvezl máti do nemocnice,což nás krapet rozhodilko.,
tak je Dafi bez granulí….který měl vyzvednout v lékárně…
odpo focení pejsků-Žeryk si na vycházku bral flašku-plyšovou-šampanskýho,
před plotem to nechal doma a šly jsme kousek mezi pole,kousek na druhou stranu mezi pole,vyronit foto a dom,venku chvilku,byl vichr,ale psy se proběhly,vvyvenčily,odpo jsme strávily ze psama u máti prohlížením rodinných kronik..
takže ode dneška na starosti 4 psy..ufff