Aktuálně: 1 879 inzerátů281 658 diskuzních příspěvků20 115 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 01.09.2025, 17:11:27 xxx:xxx.26fb:f514
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 01.09.2025, 16:57:33

To každopádně.

trojAAAcko
trojAAAcko 01.09.2025, 16:19:43 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 01.09.2025, 15:33:32

Tam šlo taky o tu pointu, že pomalu jiný argument od takových stran než jsou výše zmíněný se od nich málokdy slyší a to mě opravdu nebaví. Ten eufenismus je jen subjektivní úhel pohledu a pořád se to mění a jen samý hrozby. Ten eufenismus samozřejmě chápu, ale zbytečně se to pak zamotává a lidi se pak kvůli tomu pak dohadují kolikrát i zbytečně. Když mám v hlavě Rusko tak proč říkat Východ? To si připadám jako v Harrym Potterovi kde byl pán zla jehož jméno se nesmí vyslovit… To, že je tam mnoho jiných států kteří neutrálními to už nikoho nezajímá? Asi ne když o tom není ani čárka. Před několika lety (během prvního období D. T.) to zas byl Východ eufenismus pro KLDR a Rusko nikoho nezajímalo. To je zase jen přičerněné médií které musí za každou cenu směrovat na “Západ” - viz "CNN Prima news". To nemluvně o to, že převzetí tich článků a informací třeba z USA je osekané a částečné. Hlavně dnešní komunisti nejsou to co bývali - to je jako porovnávat Vlka s Jezevčíkem. Kdyby byli tak rozhodně nemají jakoukoliv šanci se dostat nad 5%. A víte jak to chodí v Číně? Jaký tam mají režim? Jaký pravidla? Jak si hlídají své občany? Tam bych nejel ani na dovolenou. Zlatý Rusko…

Ale dejme tomu, že kdyby se dostali do většinové vlády a byl opět ten klasický komunismus. Zákaz cestování? No problem, nesnáším cestování a pro mě nejnudnější činnost. Nepotřebuji vidět nějaký starý památky někde ve Francii. Stejně jsem i během dovolené doma a dělám věci které mě baví. Cenzura a žádný svobodný slovo? Nevadí, jak se říká “Vlk se nažral a koza zůstala celá” - ve své hlavě můžu mít pořád svoje názory, postoje a každýmu mu to může být někde tak jako i v současném režimu. 😀 Aspoň by se vyřešil problém jako třeba bezdomovci - nevím jak Vám, ale mně obecně vadí, jsou otravní a hlavně proč zaměstnávat tolik lidí, dotovat nespočet peněz aby měli v zimě co jíst a měli teplíčko zatímco já do tý práce chodím, platím hypotéku apod…? Ono hodně prvků z komunismu by dnes prospělo a pomohlo a to, že jsem komunismus nezažil, respektivě jsem narozen po rozdělení Československa tak nejsem hluchý a rád jsem poslouchal (a poslouchám) i starší lidi kteří ten komunismus opravdu zažil a dnes jsou v důchodu - chodím s mnoha na pivo nebo chodí k prarodičům na návštěvy. Beru je samozřejmě i s rezervou.

Jenom aby bylo jasno - komunisty respektivě Stačilo! volit nebudu, ale s nimi bych zrovna neměl problém, protože co mi občas i na FB vyjedou videa od nich tak mi v mnoha ohledech sedí a Konečná v EP je zrovna jedna z těch schopnějších chápat tu problematiku. Narozdíl od nejmenovaných který si rádi přikrášlí grafy a nedají tam ani metodiku jak to číslo dostali. Nejen, že málo kdo si tu metodiku dohledá a zjistí si ten vzorec, ale když to tam není ani uvedeno tak to dávám těžký nezájem. Nebo například nejmenovaná slečna v EP která pokud se neuskuteční GD dřív než už je teď stanoveno tak tu budeme mít písečné bouře, hurikány, tornáda a celkově přírodní apokalypsu, ale asi jen v Evropě? Turecko možná bude v pohodě a vlastně i Velká Británie.

trojAAAcko
trojAAAcko 01.09.2025, 14:24:19 xxx.xxx.253.36

Já do teď ještě nepochopil proč mají politici tendenci směrovat pořád nějakým směrem - Východ / Západ. Vždyť politika by měla být nejen o spravování území které mají na starosti, ale udržovat i dobré vztahy se všemi za účelem obchodu a prosperity ne? Já poslední dva týdny sem tam kouknu na Sládka a jeho rozhovory z 90. let a v jednom říkal, že je hloupost jít jen jedním směrem a, že na Západě na nás nikdo nečeká. Vždyť to dává smysl, to je jako dát v mizerném zaměstnání výpověď a jít do nějaký prestižní firmy kde jsou dvojnásobné platy a říct, že chcete práci. I s Čínou nebo Thajskem by se dalo taky rozject nějaká spolupráce a zkusti z Číny vysosat nějaký peníz. Hlavně i takovými vztahy ikdyby jen obchodními se pak dá lépe vyjednávat při konfliktech. Jenže pro mnohé je asi lepší poslouchat dokola jak Východ je špatný a Západ ráj a od Nerudové jak komunisti tady 40 let vraždili. Přitom na tom ubohém Východě není jen Rusko, Čína, ale dokonce i Japonsko se kterým se už moc nespolupracuje díky přehnanýmmu GD, o Indii se moc nemluví, ale, že ekonomicky na tom taky nejsou nejhůř tak se málo ví asi nebo já nevím. Indie taky investuje miliardy do vesmírných misí, i do militarie a nejsou tam jen ti Indové z call center a IT podpor.

trojAAAcko
trojAAAcko 31.08.2025, 22:26:46 xxx.xxx.13.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 31.08.2025, 10:35:06

Myslím, že dělat pořad ve stavu přiopilosti s lahví čehosi v ruce a mluvit v tom stavu o vážných tématech…

Subjektivní úhel pohledu. Nejen mladým to imponuje, protože je dost letitých lidí (tipnu si, že i starších než Vy), který chtějí podpořit stranu která jim dá šanci udržet jejich styl života nebo minimálně jejich koníčky a to nemluvím jen o renovaci veteránů, starých motoristických klasik apod… Pořád to jde ruku v ruce s mentalitou takových lidí. Já motoristy volit nebudu, ale docela jim fandím. Ono když člověk kouká na obě dvě strany barikády tak zjistí, že to není tak černý. Například na Turka bylo nespočet různých kauz, ale je zajímavý, že Klempíř už Květnu prohlásil (před jeho oficiální kandidaturou v Plzeňském kraji), že na Turka se chystá “znásilňovací kampaň” a buuum - koncem Června bylo v médiích jak znásilňoval a mlátil svoji bejvalou - náhoda? Pak někteří to obhajovali, že žaloba padla v půlce loňského roku a nevytáhlo se to koncem Června kvůli volbám - že to nesouvisí. Já se ptám - když už to byla skoro rok stará věc a všichni to věděli tak proč se o tom nemluvilo už minulý rok? Chvíli potom co se dostal F. T. do EP? Ještě ta jeho bejvalá (žurnalistka) prohlásí (myslím na DVTV), že to není vytáhnutý kvůli volbám, protože by to poškodilo její kariéru. Je to dost zajímavý příběh na to si říct aby to nebyla zas nějaká levárna jako Bitcoiny od které zatím “nikdo nic neví a koordinátor koordinoval”. 😃 Mimochodem, ještě jsem neviděl jejich pořad celý, ale co jsem si pouštěl úryvky nebo jen části, tak mi přišli v pohodě. Osobně bych řekl, že zrovna Turek má lepší zahraniční dosah než současný prezident což mi přijde i trošku smutný, ale to už je možná jen můj dojem.

trojAAAcko
trojAAAcko 31.08.2025, 08:42:15 xxx.xxx.26.138
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.08.2025, 21:18:34

Z těch mají k 5% asi nejblíže Motoristé, ale divně frajeří

Ještě aby ne když minulý rok při volbách do EP měli dle průzkumu též pod 5% a po volbách přes 10%. Průzkumy jsou pořád jen orientační a může to dopadnout úplně jinak než ukazovali. Abychom se ještě nedivili. 😃 

Jinak hezk sepsáno. 👍

trojAAAcko
trojAAAcko 30.08.2025, 11:57:25 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.08.2025, 11:45:52

Kolik lidí mu na to asi skočí ?

Bohužel hodně, tak jako Hřibovi s videem na studentských kolejí a dostupnějším bydlením. 

trojAAAcko
trojAAAcko 29.08.2025, 18:06:18 xxx:xxx.63bc:710
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.08.2025, 17:14:58

Ono je to poznat na dásních, že se vyplachuje pusa slivovicí? To jsem nevěděl. 😂 Dobré vědět - nevím k čemu, ale i tak dobrá zajímavost. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 27.08.2025, 09:27:26 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Asahi mini forest z 27.08.2025, 08:57:57

A Nerudová je mladá a pohledná, hlavně vzdělaná. To, že jí uniká jak fungují procenta to už nevadí a ani to, že má pokaždé nulovou argumentaci. Gregorovou rovnou přeskočím - to je taky kapitola sama o sobě. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 27.08.2025, 08:23:31 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Penelope z 27.08.2025, 07:09:02

Jen urážet? Zrovna Konečná uráží jen minimálně. Koukněte se na debaty z EU tak Konečná se snaží buď něco vysvětlit nebo dát konstruktivní proti argument. To taková Nerudová umí permanentně jen urážet. 😉 Momentálně jiný argumenty typu komunisti tady 40 let vraždili občany nemá.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.08.2025, 14:55:41 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.08.2025, 14:47:35

Myslím že se skutečně jedná o týrání zvířat.

A myslíte správně. Hlavně mají i zastřižené křídla a v zákoně:

č. 246/1992 Sb.

§ 4 (1) Za týrání se považuje

g) provádět nebo nechat provést chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst. 3 a 4, zejména 

1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy, 

2. z jiných než zdravotních důvodů řezat paroží nebo jeho části ve vývojové fázi živé tkáně, 

3. poškozovat kosti, svaly nebo nervy křídel ptáků starších 3 dnů tak, aby bylo zabráněno jejich létání,

To je jen jedna z mnoha věcí která se dá poznat / najít z fotek aniž by tam někdo šel.

trojAAAcko
trojAAAcko 22.08.2025, 10:16:41 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.08.2025, 09:16:21

Já zkoušel tu kalkulačku na novinkách - vyšla mi ta strana kterou chci volit takže asi dobrý.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2025, 14:22:40 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 18.08.2025, 14:01:05

Tak to říkal i Turek, že to předávání informací z Ameriky do Evropy je hrozně zkreslený a lidi si to ještě víc zkreslí, protože i média kolikrát jen vezmou nadpis a článek hrubě přeloží a tím to končí. Přitom v USA kolikrát Trump nebo někdo z jeho lidí vystupují v televizi a lidem vysvětlují jaký je problém, jak to chtějí řešit a čeho chtějí docílit. Například jak Trump zavedl cla. V Evropě se tomu smáli, ano trhy upadnul což bylo vidět na burze, ale během chvíle to skočilo na vyšší hodnoty než to bylo. Samozřejmě češi všechno ví nejlépe a Trump je deb..l který tomu nerozumí. Možná se jeho věk na něm už podepisuje, ale aby to byl primitiv jako Biden - to si úplně nemyslím. 

Dneska mi na FB vyjel obrázek který to krásně trefil - “Nejen, že máme v česku 10 miliónů trenérů hokeje a fotbalu a 10 miliónů odborníků na globální ekonomiku, ale nově máme i 10 miliónů odborníků na celosvětovou politiku”. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2025, 11:32:55 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 18.08.2025, 08:19:09

Trump místo účinného tlaku a elementární dohody „pustil zločince Putina zpět na světové hřiště a nedostal nic“, reagovala na síti X předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „To není diplomacie, to je nebezpečný dar agresorovi - a rána Ukrajině, která dál bojuje o přežití,“ napsala. Summit podle ní opět ukázal, že Putin mír nechce a válka mu slouží k propagandě. „Ukrajinu by nejradši vymazal z mapy světa,“ dodala. 

Pekarová opět perlila. 😀 Pár věcí jí uniklo a nedokážu si představit scénář kdy by Trump Putina zajmul a nevydal zpět do Ruska. Bych ani nestihnul najít lopatu na vykopání bunkru na zahradě díky tomu jak by byla rychlá ta řetězová reakce. Připomíná mi to začátek pohádky S čerty nejsou žerty. "Třetí knížectví se přidalo k prvnímu, čtvrté k druhému,…".

trojAAAcko
trojAAAcko 15.08.2025, 14:08:49 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.08.2025, 14:05:48

Pokud nechcete řešit stylistiku tak my rozhodně nebudeme luštit, domnívat se, přemýšlet “co básník chtěl říci”. Pak samozřejmě nebudeme schopni ani poradit. My si ušetříme čas a Vy nedostanete radu kterou žádáte. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 14.08.2025, 15:45:51 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.08.2025, 14:17:47

Ještě je možnost si pro jistotu nechat udělat jiné baterie pro tu z Číny. Tchán měl svítilnu kterou nepoužíval (ani nenabíjel) a baterie uvnitř byla mrtvá. Tak jsem nechal udělat u jednoho pána novou (1S3P → 3 baterie paralelně v jedné sérii tak aby se navýšila kapacita a napětí zůstalo). Kapacita 10,5 Ah což je polovina co je na tom odkazu a chtěl 300Kč + poštovné. Takže když se to zdvojnásobí tak 700 se dá udělat úplně nová baterie a ještě to stejně vyjde levněji + možná i s větší kapacitou než je uvedeno v odkazu. Já u tchánovo svítilny to navýšil z 6Ah na 10,5Ah. Určitě tam jsou nějaký 18650 Li-ion baterie jako všude. 

trojAAAcko
trojAAAcko 12.08.2025, 15:41:46 xxx.xxx.253.36

Pokud se nejedná o tropický studenokrevný zvířata tak se to moc řešit moc nemusí když v zimě správně mají zimovat. Pokud by nebylo až moc chladno (například -10 stupňů) tak se to nemusí vyhřívat nijak moc výrazně, ale to záleží taky na druhu (každý zimuje u jiných teplot). U papoušků je taky spoustů druhů které dokážou u nás odzimovat ve venkovních voliérách a opět - pokud není pod nulou tak taky docela v pohodě a při tich extrémech umístit do vnitřních prostorů. Nějaké provizorní oblečení se dát taky při nejhorším ušít. Nejvíc by trpěli tropický zvířata které proces zimování neznají a potřebují co nejstabilnější podmínky, ale stejně, tři dny bez výhřevu by taky přežili.

trojAAAcko
trojAAAcko 12.08.2025, 09:46:42 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 11.08.2025, 21:34:43

Já se na to včera ještě koukal a řekla trošku jinak a kontext byl malinko jiný. Nejdříve na otázku jak odůvodní když ty náklady nebudou minimální, ale drastické a co oni k tomu řeknou. Tak začala o klimatické apokalypse a potom to lidi rádi zaplatí. Na otázku jak budou pomáhat firmám přežít povolenky tak, že za pomoci dotací které se vyberou od firem. 😀 Na námitku, že to ve finále budou platit lidi, protože se zdraží produkty tak nesouhlasila. 😀 To je podle mě takovým systém který z principu mentality lidí nebude fungovat ať už přes podivné rozdělování dotací (/podvody) a každá firma si automaticky zdraží aby si udrželi příjmy pro zaplacení lidí a udržitelnost. Bude to taková řetězová reakce. Žádné firmě se nebude líbit, že křivka čistého zisku spadla.

trojAAAcko
trojAAAcko 11.08.2025, 15:25:35 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 11.08.2025, 11:58:13

Jak řekla Gregorová - to nebudou platit občané, to se dotkne jen zaměstnavatelů (respektivě firem). 😀 Takže jsme v pohodě. Mám chuť to nazvat dezinformací. 🤡

trojAAAcko
trojAAAcko 08.08.2025, 13:27:01 xxx.xxx.253.36

Zdravím,

upřímně když vidím tady tu debatu o statistice tak se musím přidat. 

Zezačátku je dobré si říct co to je statistika. Je to soubor dat který je nějak uspořádán dle potřeb nebo jak komu vyhovuje. Můžeme to nazvat databází či jinak i tabulkou hodnot. Pak existuje množina která je soubor informací které vlastně nejsou uspořádány. Takže obsahuje jen informace (čísla, slova ,…) a může to být jen sloupec / řádek v databázi / tabulce a tam můžeme zjišťovat u čísel maxima, minima, mediány (jak zmiňoval Tom50), průměry apod… Rovnou k Mediánu - jedná se o polovinu hodnot nebo jinak střed mezi minimem a maximem. Například minimum 0 a maximum 100 tak medián bude 50, pokud bude minimum -30 a maximum 120 tak medián je 45. Průměr je součet všech hodnot vydělený počtem hodnot a průměr může být pod i nad mediánem (ne ve stejnou chvíli pochopitelně). U průměru vždy záleží na hodnotách i jejich počtu v té množině. 

Vždy je nejlepší mít tu statistiku / databázi co největší s co nejvíce informacemi tak aby člověk měl co největší variabilitu výstupu podle svých potřeb. Tady pak může docházet k rozptylům výsledku, protože každý si do toho může zahrnout jen určitou část dat nebo “zbytečně” až moc. Proto se pak používá slovo “metodika” což je jednodušše řečeno “vzorec” pomocí kterého se počítá. Proč asi jeden zdroj Vám píše například nezaměstnanost 4,7%, druhý 4,5% a pak nejmenovaná vláda vytáhne hodnotu 2,7%? Prostě byly zahrnutý jiný hodnoty a bylo to jinak filtrované. U průměrných mezd to může ovlivnovat i kvartál roku - Q2 (4.-6. měsíc) má jinou hodnotu než Q4 (10.-12. měsíc), protože jsou firmy které dávají 13. plat (zpravidla v Prosinci) a prostě to v Q4 stoupne. Teď taky záleží odkud se hodnoty berou - převážně z peněz které “přistanou na účtu”, ale pokud bychom dělali statistiku z mzdového výměru zaměstnanců tak mezi Q2 a Q4 rozdíly moc nejsou, protože podpisy nových mzdových výměrů bývá zpravidla bývá na konci Q1 po přiznání daní apod…

Pro zajímavost je dobrý program na práci s daty z databáze nebo statistiky například MS Access kde se pracuje s SQL jazykem, ale mají i strukturovanou metodu ve formě bloků, ale je možnost i pomocí VBA maker (pomocí VBA dělám já). Dále je dobrý i Matlab, ale už si nepamatuji na jaký bázi je jazyk ve kterým se pracuje (mám pocit, že to je JS) pro vykreslování dat a vzorců. Excel není špatný, ale nezmínil jsem ho kvůli pomalejším procesům a pomalé vykraslování grafů v tabulce, ale samozřejmě na vlastní soukromé statistiky které nemají třeba více než několik tisíc hodnot tak je dostačující. Já když mám tabulku v práci která má 30 tisíc řádků po 20 sloupcí tak mám 600 tisíc hodnot a s tím pracovat v Excelu je o občas nervy obzvlášť s kombinací VBA.