»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 16.09.2025, 18:34:59
Jak by řekl učitel z jednoho filmu - “Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!”.
Jinak abych teda odpověděl. Ano, za Floyda se v EU parlamentu držela minuta ticha a po vraždě Kirka byl požadavek i jemu dopřát též minutu ticha, ale bohužel to neprošlo.
»
assil z 16.09.2025, 17:36:55
nějak nevidím důvod proč zrovna jeho vraždu nějak uctívat minutou ticha, zvlášt v EU
A důvod proč se v EU uctívalo minutou ticha americký trestanec a drogově závislý? 😂😂😂
»
Buggyra z 16.09.2025, 12:52:37
nemůžeme držet minutu ticha za každého
Ano, v pořádku. To by ani nešlo držet za každého, ale o tom to právě je. Dali přednost Floydovi který nikoho v EU parlamentu nezajímal, nikdo z nich o něm nevěděl a tu poctu mu tam dopřáli, ale pro Kirka o kterém bylo politické povědomí a některé jeho videa byly virální tak pro něj tu minutu nenajdou? Dle mého názoru přes 20% europoslanců o něm mělo minimálně povědomí když byl i pozvaný do Bílého domu.
»
Buggyra z 16.09.2025, 12:15:45
To ano, ale tady jde pořád o ten princip, že je to dvojí metr.
Floyd - recidivista, drogy, pokud si vzpomínám tak kladl odpor při zatýkání a mohl bych pokračovat ještě dál
Kirk - politický influencer, žil normální život, měl ženu a dvě děti, vedl diskuze a probíral sociální problémy a situaci
V obou případech jim byl sebrán život nedobrovolně, ale stejně EU parlament dá minutu ticha jen jednomu. Je to hnusné a nespravedlivé v každém případě. Kámen úrazu je v tom, že jeden byl černý (někdo si vzpomene na “Black lives matter”), ale ten druhý prostě normálně přemýšlel a snad všechny z LGBT komunity vyargumentoval a i černý kteří proti němu protestovali, že je rasista, protože tvrdil, že černošši můžou za většinu kriminality - měl to podložené statistikami z CIA - jenže to EU teď nenosí. Zkuste si představit kdyby v období usmrcení Floyda někdo udělal to samé a vše pošlapal. Co by se stalo?
»
assil z 16.09.2025, 10:39:26
Floyda taky nikdo neznal (recidivista, drogově závislý) a v EU parlamentu mu dali minutu ticha. To je krásný dvojí metr a nedivím se, že to mnoho lidí štve. CH. K. aspoň s lidmi diskutoval a věcně argumentoval. Tudíž argument, že tady CH. K. nikdo neznal je irelevantní.
»
N z 13.09.2025, 22:25:48
Je víkend, Září takže je docela dost práce s přípravami na zimu asi u všech včetně mě. 😃
»
Anonymní z 11.09.2025, 14:51:15
Ne, děkuji. Nějak to ve mně nevzbudilo zájem natolik abych si něco takového hledal. Jinak jste asi moc nepochopila moje myšlenku a co jsem tím chtěl naznačit, ale to nevadí. Ono by se toho našlo asi více jako to například, že uvozovky nemusí vždy znamenat citaci nějakého textu.
»
Orionka z 11.09.2025, 14:14:47
Bohužel neznám Pepu Nose takže to bohužel nechápu. 🙂
»
assil z 11.09.2025, 09:40:19
Nechtěl jsem na to reagovat, ale prostě mi to nedá.
Já neříkám, že Západ je ráj, jen říkám, že kdybych si měla vybrat kde žít, tak beru Západ a ne Rusko.
Já bych si vybral ČR ikdyž je to zeměpisně Východ (což je vlastně i Franice, Německo, Švýcarsko,…). 😀
»
Buggyra z 11.09.2025, 09:58:21
Tak zrovna těm by to nevadilo ani tohle (podle mě), protože ten režim by jim přece sehnal jiný bydlení a postarali by se o ně.
»
assil z 11.09.2025, 09:40:19
Ostatně teď jsem četla článek, jak Rusko spustilo nějaký program zjednodušující imigraci ze Západu, takže každý kdo má zájem o to žít v Rusku, se tam může přestěhovat klidně hned.
Proč se stěhovat když různý média a lidí tvrdí, že Rusko chce obnovit Sovětský svaz a zanedlouho přijde i sem. Takže kdo by chtěl do Ruska tak se stěhovat nemusí a stačí mu jen počkat. 😀
»
trojAAAcko z 11.09.2025, 07:06:11
Oprava - Nakonec asi dostal 19 let, ale pamatuji si, že se mluvilo jen o pár letech s podmínkou a pak byli nějaký protesty.
https://www.krimi-plzen.cz/a/rozsudek/
»
Ariska z 11.09.2025, 05:58:32
Asi takhle -kdo si myslí, že nějaký-jakýkoli- systém je ideální a bez problémů, tak je trochu idealista. Navíc se to teď všude mele, ještě bude “sranda”.
Zkuste si najít jak často se tohle děje třeba v Americe a udělat si četnost. Je docela zázrak, že se to vůbec nějak zmedializovalo.
Já si včera po dlouhé době zavítal na 4chan a tam bylo věcí. 😀 Někteří lidi tam psali, že kdyby to obráceně - bílý takhle pobodal černýho tak už jsou celosvětové protesty na téma rasismus, nic méně jak to bylo s Floydem si snad všichni pamatujeme. Krásná rasová rovnoprávnost dnešní doby za kterou všichni tak tvrdě bojují. Ono je to vidět i u nás jak to krásně funguje například jak to dopadlo s mladou holčinou která musela hrát mrtvou aby přežila + znásilněná a týpek dostal kolik? Asi rok a podmínku? Už si nepamatuji, ale dá se to dohledat.
Takže to, že se v médiích objeví jeden případ neznamená, že se to neděje na denní bázi, viz. jak byla zmínka o Francii, Německu a UK.
Pokud chcete lepší odkazy tak klidně začnu posílal i necenzurované videa, ale adminům / správcům se to asi líbit nebude. 😀
»
assil z 10.09.2025, 17:02:42
Protože je už potvrzeno, že jsou to íránské drony a protože to Rusko už i přiznalo?
Tak se přiznalo, v pořádku, ale byl to úmysl nebo ne? Pro Vás výrokem “myslím, že Rusko už si testuje hranice” máte asi už jasno. Pokud budou mít jednání tak se o tom nikdo nic nedoví. Jsou to pořád jen teorie. Já jen poukazuji na různé možnosti a alternativy kde může být pravda. 😉 Mimochodem - pokud byste měla s někým nějaký problém a nikdo stál na jeho straně, pomáhal mu a dělal Vám naschvály tak byste na něj byla naštvaná nebo by Vám to bylo jedno? Teď tuto myšlenku aplikujte na geopolitickou scénu. Já v tom taky vidím taky úmysl, ale trošku jiným způsobem - jako varování, ne jako testování. 😉
Dejte odkaz jak lítaly polské stíhačky v bezletové zóně nad Ukrajinou, to by mě zajímalo.
Všechny články si opravdu neukládám a nedávám do tabulky abych měl přehled. Víte jak se říká “Kdo hledá, najde”. Já mám teď na práci lepší zábavu - viz obrázek. 😀
Jo a ještě jedna věc (pro všechny - ne jen pro assil). Těm kteří se hrozně bojí komunismu a Západ je ráj odkud jdou jen hezké věci. A Okamura je u nás stíhán za plakát který má podněcovat k nenávisti.
https://edition.cnn.com/2025/09/08/us/video/iryna-zarutska-murder-ukraine-refugee-contd-digvid
Nazvat to útokem je vždy snadnější a čitelnější než jako odvetnou reakcí. Nevím jak Vy, ale nedávno jsem četl o úmrtí polského pilota - teď nevím jestli to nebylo náhodou nad Ukrajinským prostorem. Neposílali náhodou Poláci často svoje F-35 na ukrajinské území? Proč by to nemohlo být jen varování aby se Polácí drželi dál?
Ono je lepší a jednodušší strašit lidi aby si mysleli, že nám klepe druhý komunismus na dveře. 😃 Si pamatuji i článek kdy něco přiletělo na EU a hned, že to bylo od Rusů a nakonec to šlo z Ukrajiny - bylo to nějak 2022. Proč by to teď nemohlo jinak?
»
Sarah01 z 10.09.2025, 13:14:27
Já taky prokazatelně nikoho neznám a jen jednou jsem četl o vývařovně u Vietnamců (to bylo myslím ve Varech). Jenže třeba v Plzni to dost lidí ví a je to i cítit kolikrát i na ulici. Je docela zajímavost jak jsem zmiňoval ty restaurace tak jedna vietnamská je asi 50m od mého bytu. Jídlo se pohybuje kolem 110-120Kč (pomalu v centru krajského města), restaurace snad permanentně prázdná - ano, jezdí tam dost rozvážkové služby, ale stejně by mě zajímalo jak asi 6 lidí s několikma dětmi uživí tak dobře taková restaurace, že mají novou X7 od BMW a Volvo XC90 když obecně gastro je tak v tragickým stavu. Buď gastro v tak hrozném stavu není a nebo mají příjem ještě z něčeho. 😀 Je to samozřejmě jen teorie, ale vůbec bych se nedivil kdyby za těmi dveřmi vaří něco dalšího než jen moje smažené nudle s kuřecím masem, ale v restauraci jsem zatím nic necítil kromě nudlí. 😀
»
Sarah01 z 10.09.2025, 10:58:29
Většina jich je slušných a normálně pracujících.
Můžete říct odhadované (/názorové) procento? Neurčitý číslovky nemám rád. 😀
Z toho co vím třeba z Plzně tak přes 20% Vietnamců (resp. jen večerky) v tich drogách jedou. Neberu v potaz vietnamské restaurace - tam si myslím, že je to lepší zázemí na vývařovnu takže možná to procento by bylo větší. 😀
»
kometa z 10.09.2025, 07:13:50
Tak samozřejmě, že se to děje na více místech jako Německo nebo třeba Brusel kde chtějí nasadit armádu do ulic. Teď nevím přesně jestli tu armádu nasadili nebo z toho sešlo, mám jen zkráceně informaci Brusel - armáda - gangy. 😀 Jenže to už je tam taky dost dlouho v tich lokací. Já byl asi před 10 lety (už si nepamatuji přesně město), ale myslím, že to bylo pohraničí s Belgií a tam pomalu běžně byla slyšet střelba.