Elektriku drátem bez šance, takže soláry, kolik by jich Rus musel nakoupit, plus údržba, logistika, na to nejsou v současnosti ani lidi (robotníci možná, ale technici s odborným když už ne vzděláním, tak aspoň výcvikem?)
Tak Rusové tak nevzdělaný nejsou. Hlavně je dobré si říct to rozpoložení občanů - převážná většina lidí je v Moskvě a Petrohradě. Takže by se jednalo primárně o dvě lokace. Vše na Východ od Moskvy je mrtvý a nikdo se o ně nezajímá a ani ti lidi tam kolikrát neví co se děje ve světe - žijou si po svým. Logistika mezi Petrohradem a Moskvou není problém když tam mají gigantickou dálnici.
Netřeba na dovolenou do Číny, bota si nainstaluje průměrně inteligentní Čech zcela dobrovolně a sám - na co vyhazovat peníze za letenky a ubytko.
Asi tak. 😀 Aspoň iOS to má trošku ošetřený.
Docela chápu, že země ve válečném stavu při reálné hrozbě špionáží činí takové kroky. V reportážích z blízkosti fronty běžně zaznívá, že tohle a tamto nám nemůžou natočit nebo vyfotit, protože je to strategická informace. Blízkost fronty je tam celkem rozsáhlý pojem…
Ono je docela rozdíl dělat bezpečnostní opatření a cílené “šmírování” nebo jak to jinak nazvat.
Vzhledem k tomu, že ta krysa cílí na školy, obchoďáky a nemocnice, nechce se místním úplně ukazovat, pod kterými domy je která malotřídka…
Při každém konfliktu se útočí na infrastrukturu. Rozhodí to protivníka a naruší to soudržnost fronty. Běžná praxe a historicky to dělal každý. Bohužel to vždy odnesou běžní občané.
No já nevím, když jste psal o té Číně, víte, jak to tam funguje? Tam prostě není pro běžného občana moc jak to obejít.
Jenže žádný systém není nastaven tak aby to běžný občan / uživatel obešel a udělal po svém a je jedno o jaký systém se jedná - politický, počítačový, administrativní, …
Asi vy nejste běžný občan, no možná nějací vaši příbuzní jo, a ty by to už omezovalo. Běžný občan CZ si sám ani nepřeinstaluje OS.
Já se za toho běžného občana považuji, ale to už je subjektivní názor. Jinak chápu, že jiným by to nevyhovovalo respektivě vadilo a nechtějí takové věci ani slyšet. Jenže já jsem psal o mé osobě a já jsem volný každé alternativě, protože “nějak bylo, je a bude”.
Helejte, mně to taky nevadí, já internet ani procesor ani rádio vůbec k životu nepotřebuju, když nebude tahle šaškárna, zase začnu číst knížky, co už. Tak to už jsme dva, co by jim to nevadilo.
Tak já ve výsledku taky ne, ale jsou věci který si rád usnadňuji a mám ještě pár projektů který bych udělal a dost by mi to pomohlo (myšleno microprocesory pro řízení). Když tak to udělám po staru na základě fyzikálních zákonů. 😀
To vážně není nároková záležitost. Až v tom balíčku finance dojdou, další žadatelé prostě ty peníze nedostanou, bylo vyčerpáno, tečka. My žádali o patnáct, dostali jsme osm, a byli jsme rádi.
Není nároková, to vím a i v tý smlouvě to bylo. Jenže jak víte, že někdo si nedomluvil plnou výši ačkoliv administrativně podmínky nesplňoval, protože kontakty - vyčerpal se limit a Vám dali jen půlku? Každá koruna dobrá, jasný, ale můžeme tušit co se děje v pozadí toho všeho.