Aktuálně: 1 879 inzerátů281 661 diskuzních příspěvků20 115 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 18.06.2025, 08:07:13 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.06.2025, 06:55:30

Ještě dodám k - “Je to jenom o tom za to lidi chtějí a jsou ochotni utrácet.”. Najdou se lidi kteří mají potřebu něco mít a neřeší kolik za to dají popřípadě nejlépe si něco koupí na splátky, ale to, že kolikrát nehorázně přeplatí už si nedopočítají. Ono i ta trojčlenka a procenta ze ZŠ se hodí. Tady příklad jedné inzerce, protože je to vidět i v chovatelství.

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/210687-agama/

Agama nemá ani rok, není to žádné nějaké unikátnější mutace (Zero, Dark monster,…) a 2300Kč (bez určeného pohlaví)? To jí musel koupit někde v Super Zoo kde se prodávají za 2500Kč+ a vybavení? Nejen, že to není nic extra podmínkami, ale dát za to přes 10 tisíc Kč? (Vybavení stalo více, slevnil jsem.) Když jsou chovatelé kteří to udělají zakázkově od A do Z a když člověk chce nejvíc “top” tak už se může pohybovat kolem 10 tisíc, ale to terárium vypadá úplně jinak, je tam komplet vybavení a ještě dají třeba Calcium a další přípravky. Ještě i dovezou a zapojí.

https://www.bb-terarium.eu/

https://osbteraria.cz/cenik-osbteraria-teraria-vyroba.html

Kdo má auto tak si někam může doject a má to bez starostí a klidně i za poloviční cenu. 

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/202955466/terarium-zlaty-dub-150cm.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/202549335/luxusni-nove-terarium-100x50x50cm-lamino.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/202461706/agamy-vousate-terarium.php (S komodou které jsou dnes běžně šroubované a ne lepené - lze rozebrat)

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/210372-nabizim-k-prodeji-terarium-s-agamou-vousatou/

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/209866-agamy-vousate-s-terariem/

A teď si představte, že takový člověk co nesmyslně zainvestuje takové peníze aby to za několik měsíců prodával a ještě s minimální šancí i na prodej si pak někde v hospodě stěžuje či nejlépe na FB, že je to hrozně na …. dneska. Všechno je drahé a za všechno může vláda. Takových lidí taky není málo. Když někdo začíná s nějakým koníčkem tak se samozřejmě počítá s počáteční investicí, ale takto nesmyslně? Přece si zjišťuji informace a při začátku přece není potřeba to kupovat hned v tom nejdražším obchodě někde támhle u Tesca, Globusu,… Kupování voliér u ptactva je to stejný. 

Super Zoo:

https://www.superzoo.cz/voliera-bird-jewel-viktorie-tmave-seda/ (Vnitřní rozměry voliéry 54 x 54 x 90 cm. - 9 tisíc Kč)

https://www.alumat.cz/produkt/interierova-klec-3/ (Šířka 100 cm Hloubka 77 cm Výška 150 cm - 7,5 tisíc Kč).

Inzerci už projíždět nebudu.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.06.2025, 06:55:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 17.06.2025, 22:30:14

Lidi ztrácí důvěru a nemají jasnou vizi do budoucna. Z miliardářů globál udělal bilionáře a střední vrstvy nemají na bydlení.

Zase tolik lidí neztrácí důvěru, ale spíše bezhlavně věří všemu a hlavně tomu co jim se hodí do krámu (viz výše můj obrázek). 😉 Já (asi) taky spadám do střední třídy a na to bydlení jsem měl a mám - moje hypotéka z 2022 kdy vylítla úroková sazba a přítelkyně brala hypotéku minulý rok. Jsou to převážně výmluvy jak jsem psal. Moje sestra to samý, s přítelem průměrná mzda v nájmu (krajské město) a na tu hypotéku mají taky - letos si jí chtějí vzít. Je to jenom o tom za to lidi chtějí a jsou ochotni utrácet. Jsou lidi kteří hrozně chtějí jezdit dvakrát do roka na dovolenou, užívat si apod… (když jsou dneska ty možnosti), ale to, že pak nemají na vysněnou nemovitost raději hodí vinu na vládu. 

Určitě ale nikdo nechce makat jak vůl,aby nakonec díky neschopnosti vedení o vše přišel.

Jak jsem psal výše - “Život pro normální smrtelníky jako jsem třeba já nebyl nikdy lehký, ale lidi si ho začali představovat a realita se holt projevila.”.  Když si někdo ukládá hotovost pod polštář tak ať se nediví, že najednou mu spíše mizí než přibývá. Taky znám takový lidi co si to dávají někam do kasičky. Dneska je mnoho způsobů jak si udržet hodnotu odložených peněz a, že tomu někdo nerozumí není argument. Každá banka má finanční poradce a dát jednu či více hodin aby si udržel hodnotu peněz která je třeba šesticiferná se docela vyplatí. 

V tomto hraje roli mnohonásobně více aspektů (včetně způsob žití jednotlivců), ale dělat závěr jako, že za všechno může vláda a zahraniční politika je minimálně úsměvné. Na druhou stranu třeba současnou vládu beru zároveň jako potrestání pro ty kteří je volili a to, že jsem to odnesl taky je mi už docela jedno. Já se o sebe postarám a nemám ve zvyku svoje problémy házet na jiný pokud k tomu není opravdu oprávněný důvod. Třeba si uvědomí, že skákat na jakoukoliv kampaň “anti-…” je o ničem a budou se zajímat o to trošku hlouběji, ale bohužel jsou i tací kteří si myslí, že tomu rozumí a nemají potřebu se o to zajímat dále. Jejich závěr je prostě takový, že oni volí prostě tu správnou stranu a ostatní jsou jen blbci. Jako i někteří anonymové tady co se občas objeví. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 17.06.2025, 18:50:45 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.06.2025, 16:16:07

Jestli čerpáte z podobných zdrojů také situaci na domácí scéně, pak se podívejte do své peněženky.

Každý svého štěstí strůjcem. 😉 Co já víc udělám než odvolit dle svého nejlepšího úsudku když vynechám ilegalitu? Bohužel má strana neměla takový úspěch jaký bych chtěl takže se vezu se všemi na stejné lodi a je jedno co a kde čtu. 

Moje peněženka je naprosto prázdná, ale co bych taky čekal když jsou dvě hypotéky ve vztahu, obě dvě nemovitosti na rekonstrukci, nespočet hladových krků doma, udržovat auto v normálním stavu, svatba za pár měsíců a kde vezmu na oblek ještě nevím. 🤷 A pak jsou tu ti co jsou ve vztahu někde v nájmu si stěžují, že si nemůžou dovolit hypotéku - o tom píšou všude. Přitom dle vládnoucí koalici mám průměrnou mzdu a budoucí žena naprosto podprůměrnou a stejně to jde. 😉 Za mě lidi kteří si stěžují mají nudný život, taky bych si asi stěžoval kdybych neměl tolik práce a povinností.

Život pro normální smrtelníky jako jsem třeba já nebyl nikdy lehký, ale lidi si ho začali představovat a realita se holt projevila. Moje babička mi vyprávěla jak to měla ona s dědou v 60. letech. Obecný byt, babička dvě práce, děda během dovolené dojížděl do Německa aby vydělal Marky aby si mohli postavit dům. Svatba u dědy rodičů na zahradě a jen podepsány papíry na úřadě. 👍 Pokud člověk něco chce tak pro to musí něco udělat. Jestli si chcete pořád na něco stěžovat tak prosím, ale já tu potřebu fakt nemám. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 17.06.2025, 08:14:02 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.06.2025, 07:38:57

Jinak tedy čerpám z jiných zdrojů, než vy, dámy, a ty zdroje jednoduše podporují zase můj pohled na věc, stejně jako vaše zdroje podporují zase váš pohled, tak to na světě chodí.

Asi tak. 😀

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 13:25:12 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 11.06.2025, 13:12:50

Jednou v EU dají i poplatek na každou prodanou cigaretu, protože i kouření produkuje CO2. 😀

Vlastně by to byl suprový a výdělečný nápad. To jsem asi psát veřejně neměl. 🤣

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 10:44:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.06.2025, 10:40:08

Můžu poprosit o informaci například co jsem já vlastně posledně volil? Asi jsem to zapomněl. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 10:31:00 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.06.2025, 10:17:53

Tak chlazené to je jako jiné počítače.

Tak chlazení je více typů, ale v této konkrétní situaci se asi shodnem, že je to chladící kapalina.

Podle mě ty velké modely už nevyužívají nějaké konkrétní datacentrum ve smyslu jedné budovy. Je jen logické, že budou naopak využívat výpočetní potenciál nějaké svojí celé sítě.

Když je to v takovém měřítku tak jedna budova by samozřejmě neměla smysl ve stylu neustálých a nevyřešitelných problémů.

jednom projektu s tankem na písek pro tepelnou výměnu u datacentra jsem četla, tady je to Finsko -

To je přesně to co jsem myslel, ale četl jsem to před X lety takže mi podrobnosti přece jenom vypadly. 😀

Výměna tepelné energie je účinnější než výroba elektřiny z tepla, takže v chladnějších oblastech určitě dává taková aplikace smysl. Při postupující globalizaci by bylo jen moudré přesouvat datacentra na sever (snaha tu je) a teplo dále využívat.

Ale ta výměna tepla musí být správně navržena a propočítaná. Když jsem dělal MaRky tak tam se to hodně řešilo a dělaly se projekty do severních zemí kde právě chtěli co nejvíce využívat přebytkové teplo které se ve výrobě vytvořilo. Jeden zákazník (já se na tom nepodílel) tak požadoval dva bypassy - když by hlavní systém vypadnul tak aby byl paralelně další který by se zapnul v případě poruchy hlavního obvodu a v případě poruchy paralelního systému aby byl ještě jeden rezevní. 😀 Viděl jsem fotky jak to bylo udělaný a docela masakr.

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 10:12:35 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 10.06.2025, 15:28:34

Zmiňovaný šrot podávají asi od začátku tohoto roku a to přímíchaním do klasické míchanice, ale bez vařených vajec. Za celou dobu nebylo pozorováno nějaké a vlastně žádné zlepšení a to v žádném směru!

Jak by řekl marketingový team - To se musí dávat jen a pouze samostnatně aby to mělo ten účinek. Došlo k nesprávnému použití. 😀 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 09:41:43 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.06.2025, 09:24:17

Myslím, že ani ta dovolená už ne, hlavně ve Francii a v GB, Berlín už taky.

Na Berlín jsem nějak zapomněl a taky pravda, ale myslím, že Hamburk je ještě horší (poměrově). Podle mě nějaká dovolená asi ještě půjde. Na to procházení turistických částí a tak - to podle mě bude v pohodě. Jenže žít - v turistických částech málokdo chce bydlet a mimo je to už docela o …. Ty turistický části jsou riskatnější v noci, ale když se jede na dovolenou tak se to prochází během dne a ještě k večeru to “žije”. Toho bych se osobně tolik nebál, ale taky jsem viděl video jak během dne jeden nejmenovaný z nejmenované skupiny skopnul těhotnou ženu ze schodů. Bylo to zrovna v Berlíně pokud se nemýlím před několika lety (ještě před covidem). 

Mně spíše štve, že to ještě zákoně upravují tím stylem, že omezují běžným lidem se bránit viz Německo kde se nějak řešila i velikost nože. 

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 09:04:59 xxx.xxx.253.36

buď přijmete imigranty jako Francie, Španělsko či Itálie, nebo budete platit za ochranu hranic,

Taky jak ta Francie s Itálií vypadá včetně i Velké Británie. 😀 😀 😀 Týdenní dovolená je v pohodě, ale žít tam - no nevím nevím.

trojAAAcko
trojAAAcko 11.06.2025, 07:58:04 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele neprihlasena Buggyra z 11.06.2025, 05:06:02

Něco podobného jsem už četl. To bylo přímo od šéfa ChatGPT, že ať přestanou lidi děkovat, že to zbytečně žere energii. 😀 Jinak je to masakr no. Aspoň, že veřejný “AI” není napájeno obnovitelnými zdroji jinak by to ještě dopadlo jako Španělsko a hodně lidí po světě by psychicky umřelo. 😀 

Já třeba přemýšlím jak to musí být chlazený. To musí být perfektně promyšlený, protože to musí vydávat spoustu tepelných ztrát, ale na druhou stranu se to dá dál využívat. Já před pár lety četl, že někde v severním státu využívají přebytečný teplo ze serveru (pro test zvolili malý server) pro nahřívání akumulační nádoby naplněný pískem. Písek má dobrou akumulační vlastnost a prý to vydrží udržet teplotu až 24h (je na to specializovaná firma která to vyrábí). Kdyby něco takového dali i sem a mnohem větší tak bych řekl, že by to byl krásný zdroj tepla pro středně velký město (jen odhad) a tady by byla zase úspora jiné energie či i elektrické.

trojAAAcko
trojAAAcko 06.06.2025, 18:16:44 xxx.xxx.66.83

Tak nám to začalo. 👌 Mimochodem - Scristina Scabbia - zpěvačka Lacuna Coil slaví dnes 53. narozeniny. 

Následuje Epica a pak Within Temptation.

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 06.06.2025, 07:44:44 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 06.06.2025, 07:24:00

A dnes mám volat do ZOO Bratislava p.ing. Ivanu Vojtekovi, výživa zvierat(Animal nutritionist) a doufám, že se dozvím vše ohledně toho zázračného šrotu z červů.

Na to jsem hodně zvědavý. Dejte určitě vědět. 😊

trojAAAcko
trojAAAcko 06.06.2025, 05:01:12 xxx.xxx.110.193

Mně se líbí jak z toho vlastně Blažek vybruslil aniž by se nějak snažil. Provalilo se jak o tom snad celá vláda věděla a o Blažkovi po podané demisi pomalu ani zmínka. 😂 Takovým tempem si za týden na Blažka ani nevzpomeneme.

trojAAAcko
trojAAAcko 04.06.2025, 20:00:51 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 04.06.2025, 19:32:13

Nebyly by lepší venkovní výběhy s možností zimování

Těžko říct, ale úplně si nemyslím, že to bude “lepší”. Pro chovance asi jo (záleží jak by se to udělalo), ale ono tyto výběhy mají své pravidla.

(4) Pokud je jedovatý had chován ve venkovním chovném prostoru, musí chovatel zajistit následující požadavky: 

a) v tomto prostoru je povoleno chovat pouze hada z oblastí s podobnými klimatickými podmínkami, jako jsou v tomto venkovním chovném prostoru, 

b) prostor nesmí být zahlouben pod úroveň okolního terénu, pokud není zajištěna dostatečná drenáž, 

c) stěny prostor musí být zhotoveny z hladkých materiálů a zapuštěny nejméně 0,5 m do země, 

d) stěny prostor musí být dostatečně vysoké tak, aby zvíře nemohlo uniknout, 

e) do venkovního chovného prostoru nesmí zasahovat okolní vegetace nebo okolní předměty, 

f) venkovní chovný prostor musí být konstruován tak, aby pro hada zajišťoval 

1. přístup k místu s přímým slunečním světlem, 

2. vhodný úkryt,

3. přístup k zastíněnému místu po celý den, 

4. zabránění hromadění srážkové vody a 

5. trvale suché místo,

Teď je ještě otázka ohledně stavebního povolení. Přesně nevím jak to přesně je (ještě jsem to nemusel řešit), ale pokud si chcete postavit menší stavbu / pergolu / či něco obdobného na zahradě tak je potřeba souhlas od sousedů jestli se nemýlím. Jestli si obstarat podpis sousedů pro nějakou menší stavbu nebo pro výběh jedáků tak u toho výběhu je takové 50 na 50. Pak i ty požadavky na venkovní výběh které určitě budou kontrolovat. Mě osobně spíš sedí ta stavba než výběh ať už administrativních důvodu, ale i z jednoduchosti. Nevidím problém třeba tam dát i tři páry T. Albolabris (které se nezimují) a tudíž to přes zimu to bude vyhřívané (ono 4x4 není až tak velký prostor) obzvlášť pokud to bude dobře zateplený. Už i ty zimy nejsou takové aby bylo měsíc pořád pod nulou. V Plzni a okolí byl letos sníh jen první víkend a pak nic. Pak by teoreticky nemusel být problém i s jedáky kteří nejsou z mírného pásu. 

Jen můj názor. 🤷

trojAAAcko
trojAAAcko 04.06.2025, 08:00:03 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mojmir z 03.06.2025, 19:47:38

To ano, živé jsou atraktivnější. V teraristice to obecně platí, že živý jsou zajímavější a lépe se zkrmí. Proto když se nakouknete do inzerce teraristiky tak například u hadů někteří tam dopisují zda jedinec jí i mražené holátka / myši / … či jen živé (je to právě kvůli tomu, že ne každý má možnost jen živé potravy a je pohodlnější dávat zmražené). Jenže abych se vrátil k moučním červům. Ty jsou hodně výživné, ale natolik, že ani v teraristice se to obecně nepřehání a dávají se spíše příležitostně / situačně. Zrovna na Vašem videu jsou mouční červy malý, ale to množství pro Andulku je už diskutabilní z mého pohledu. Záleží na velikosti (druhu) samozřejmě. U nějakého Žaka by takové malý červíci (v množství z videa) nemělo nijak uškodit, ale dát stejné množství Zebřičce… no nevím.  Je tu fakt velké riziko obezity a vlastně může ztrácet zájem o zeleninu a dalších důležitých prvků krmení ať jsou semínka, prosa apod… Obdobný problém se objevuje třeba u “mazlíčkářů” Agam Vousatých (Pogona V.) - nic proti nim, ale často je dávkují denně šváby, protože jsou nejvýživnější a pak jim ta Agama nežere zeleninu a objevují se problémy jako dna, díky nadváze srdeční problémy apod... Pokud se to chce dávat pravidelně tak lepší volba asi bude sušená verze, ale je otázka jestli bude zájem. U živý zájem bude, ale je dobré si dávat pozor na dávkování červů obzvlášt u chovných papoušků kteří ačkoliv věřím, že mají velké voliéry u chovatelů tak se tolik neprolítnou a výdej té energie prostě takový není než kdyby byli úplně na volno.  U menších voliér kde mají problémy se i prolítnout tak mouční červy spíše ne než ano.

trojAAAcko
trojAAAcko 03.06.2025, 15:03:30 xxx.xxx.253.36

Je mikrovlnné záření, o kterém je můj pilotní článek, elmag záření? Je! a tak neslovíčkařte.

Ano, je, ale Vaše citace měla výraz “určité frekvence” od p. Migdala a tady se může objevit trošku problém a obecně se tomu říká “míchat jablka s hruškami” a jinak jsem se točil kolem frekvence a ne elektromagnetickým záření. Píšete abych neslovíčkařil, ale kolikrát i Vy slovíčkaříte a berete to po svém, ale to je jedno.

Pořád cítím z vašich výplodů výsměch, co vás k tomu vede?

Já se rozhodně nikomu nevysmívám dokud si myslím, že to nemá smysl brát debatu vážně což více méně jsem si do teď myslel, že to smysl má. Jen se snažím konstatovat ohledně tématiky kterou jste tady založil a tudíž toto “Jinak si neumím představit motivy někoho, kdo se potřebuje pošklebovat, nota bene staršímu a rozhodně zkušenějšímu.” nemá komentář.

Takže Polský autor Migdal není nějaký hej počkej, jak si asi vy představujete, ale je to vědci citovaný autor.

To si já ani nepředstavuji. Já si typicky nic nepředstavuji pokud nevím podrobnosti a další věci okolo. Proto jsem použil formulaci “Třeba je to chytrý člověk, nevím,”. Asi nejsem jediný kdo neumí 100% chápat podtext a souvislosti, ale to je jedno. To řešit nechci.

Tudíž by to mělo být tak, že než se něco objeví v OVP, museli zařazení do OVP vybrat a schválit nejvyšší VĚDECKÉ kapacity v oboru v Česku.

A to je právě ono “VĚDECKÉ kapacity”. Točíme se pořád v kruhu upřímně. I tyto vědecké kapacity můžou být něčím / někým ovlivňováni. Takže jistota pořád není jako se vším a každý člověk hold věří tomu co mu nejvíce vyhovuje - a to neberte jako posměch / pohoršování / urážky na cti /…. aby zas nedošlo k nedorozumění.

Tak se to musí podávat pomaličku, aby to i trojáčka dokázala vstřebat bez úhony.

Na Vás se musí taky pomaličku tak můžeme jít spolu a držet se za ruku.

Klidně s Vámi budu bavit na toto téma, ale moc nechápu proč se vytahoval některý věci a jaký to mělo smysl, ale řekněte mi když si něco otevřete a přečetl si tohle "Byl jsem tu vysmíván, snahy mě ponížit, udělat ze mě blbce, že mikrovlny nemůžou ničemu vadit a že jsou báječné." a na konci “Samosebou se mi nikdo neomluví, jak jinak.” a dá jen citaci která má potvrzovat autotovo tvrzení "Včelstva jsou vystavena mnoha škodlivým faktorům. Můžeme mezi ně zařadit v životním prostředí přítomné pesticidy, těžké kovy, ale i určité frekvence elektromagnetického pole…". Jak byste to chápal? Z citace mám víc otázek než odpovědí upřímně.

trojAAAcko
trojAAAcko 03.06.2025, 13:37:41 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.06.2025, 13:29:03

Zase jsme (ČR) populární.

Tak to tolik nevadí ne? To je super náhodou. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 03.06.2025, 09:57:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 03.06.2025, 08:04:12

Mně hlavně pobaví ta pointa - Ty koně se tam už nějaký pátek převážejí. X leté přípravy a mnoho úspěšných a bezproblémových převozů a jednou se to hold nepovede a hned se jednalo o “Amatérský převoz!”. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 03.06.2025, 09:49:13 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 03.06.2025, 08:57:32

Mám jen dva dotazy. Jeden hypotetický a jeden konkrétnější a ten dám první.

1.

určité frekvence elektromagnetického pole…

To je hodně obecně řečeno. Rozsah frekvencí je opravdu velký. Jaké určité frekvence?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetick%C3%A9_spektrum

2.

v článku o použití konopného extraktu při snižování důsledků stresu včelstev způsobených vlivy moderní doby. Dr.hab Pawel Migdal

Neberte to zle / osobně, ale proč například já který takovou literaturu nečtu bych měl věřit článku od Dr. Migdala kterého ani neznám a nikdy jsem o něm neslyšel? Třeba je to chytrý člověk, nevím, ale jak bych měl poznat, že on tu pravdu má?

Je to pořád teda dohadování a konstatování bez výsledku, ale potvrzovat si svoje tvrzení úryvkem “určité frekvence elektromagnetického pole” je velice optimistické dle mého pohledu. S tím, že nejedná se třeba o ty určité frekvence třeba v rozmezí rádiových frekvencí? Jinak je dobré nespojovat frekvence a vlny - psal jste o vlnách a Dr. Migdal o frekvencích.

Nechci Vám to vyvracet (třeba bezdrátové sítě opravdu škodí 🤷), ale tohle mi přijde trošku k zamyšlení.