»
Odpověď na příspěvek uživatele
kometa z 01.06.2025, 21:16:45
A to povídání předtím je velmi obecné. Aplikovatelné u lidí a malých zvířat (savců).
Ono to asi konkrétněji moc nejde. Jinak by plast měl být poznat, ale záleží jak moc to taky papoušek rozkousal. Pokud to budou malý kousíčky tak je to horší, ale jít by to mělo i tak. Prostě jak to napsal zjarda - “Plast obecně má vyšší hustotu než okolní tkáně, a proto je na RTG snímku viditelný.”. Když je zvíře překrmené (“vypasené”) tak z RTG se hůře diagnostikuje / hledá problém. Bavil jsem se o tom jednou s veterinářem ohledně Pogona V. (Agama Vousatá). Právě říkal, že jakmile je to fakt obézní zvíře tak přes ten tuk se to hledá špatně. Rentgen se dá taky různě nastavit takže pokud ve veterinář fakt dobrý tak to dokáže nastavení správně odhadnout hned napoprvé aby viděl / našel co hledá pokud je tam samozřejmě něco špatně.
»
Anonymní z 30.05.2025, 22:26:07
Líbí se mi jak máte nad vším tak jasno. Prostě Vám přišlo vyúčtování energií a zaplatil jste o tisícovku víc. Tak jste si řekl, že o kolik musí zaplatit firmy více když Vás to stálo o tisícovku a prostě jste to vynásobil třeba tisícem a vyšel Vám milión? 😃
Vím o spoustu firem které padly svou blbostí - ať už se jedná o změnu majitele (zdědil), špatně a neefektivním nastavením firmy či nedostačující adaptace na trh. Ano některé padly na ceně energií, ale není to 100% a není to ani 80%. Firmy mají taky úplně jiný sazby a smlouvy ohledně energií. Pokud by to bylo tolik o tich energií tak by se třeba v Plzni nestavělo tolik nových hal pro firmy které jsou už půl roku dopředu zamluvené. Kdyby to bylo tak drastický tak pracovní trh se stopne. Jenže ono je to ovlivněno dnešní mentalitou kde mnozí chtěli podnikat a ono prostě se trh tím přeplnil.
Tak to chce trošku pouvažovat a popřemýšlet jestli chcete ten nejrelevantnější výsledek, ale chápu, že je jednodušší prostě si udělat dedukci na úrovni školáka ZŠ a všechno ostatní nazývat libtardními pindy. 😉
»
Anonymní z 30.05.2025, 19:21:10
Počet lidí na hranici chudoby roste, roste i nezaměstnanost také vzrůstá stejně počet lidí na dávkách.
A jak víte, že je to přímo vinou vlády a ne chybou třeba jednotlivce se špatnou finanční gramotnostní, celosvětovou ekonomikou, změnou poptávky a nabídky (trhu) a inflací která je z větší části zapříčeněná situacemi mimo ČR? Tich příčin může být opravdu mnoho a ne za všechno může vláda. 😉 To je jako obviňovat Prezidenta, že nic nedělá. Neustále kritizovat za cokoliv když se objeví možnost ačkoliv to ovlivnit nijak nemohl? Já z něj taky nejsem úplně nadšený, ale nemám potřebu ho za něco pořád kritizovat, ale naopak musím uznat, že se mi líbilo jak se vyjádřil ohledně tématu osvobození ČR.
Dále je dobré si uvědomit, že této (finanční) tématiky nejsou rostoucí přímky nýbrž křivky. Ty propady se objevují a objevovat budou. V ekonomice se tomu říká “černé labutě”. Pokud firma není správně řízená či zajištěná tak skončí na každé kravině. Obdobně to funguje jako v přírodě - “přežijí jen ti nejsilnější”. Celý systém je tak komplexní, že to chápe opravdu jen malý počet lidí a mezi ně já ani rozhodně nepatřím, ale když člověk má zájem tak si může zjistit co danou problematiku způsobuje či ovlivňuje a udělat si lepší obrázek přestože to chápat kompletně nebude. Nesmí se opomíjet i ta skutečnost kterou jsem výše naznačoval. Každý má nějaké životní zkušenosti, myšlení apod… a to se pak i projevuje na tom čemu věříte a čemu ne. Proto ty politické dohady mezi voliči dost často nikam nevedou. Málokterý se nechá ovlivnit a přehodnotit svojí volbu, ale i to je pak špatně, protože nemá pak pevný názor v očích jiných. Ani se nedivím lidem, kteří nesnáší politiku jako téma konverzace a nikomu neříkají koho volí, protože to někomu říct je kolikrát o nervy.
No dobře, ale nestranné médium dá stejný prostor k vyjádření oběma táborům, tedy těm, co nahrávají jedné i druhé straně, i kdyby v redakci byli všichni s odznáčkem. Tedy tak by to mělo fungovat.
Mělo, ale co se týče psaných článků tak to je takové malicherné. Támhle politik něco řekne a média se toho chytnou a něco o tom napíšou. Koho nechtějí poškodit tak se o tom nezmíní a koho poškodit chtějí tak vydají 3 články denně v rámci jednoho média. Jak jsem zmínil výše p. Turka. Zemře papež a nic se neděje, ale Turek jel přes 200km/h na D5. Nerudová o tom básní do teď. 😃
Když si vzpomenu na debatu prezidentských voleb tak tam to měli časově hlídaný a moderátor to reguloval tak aby každý měl čas na konci stejně. To se z tohoto pohledu dá brát objektivně.
»
Janoušková Štěpánka z 30.05.2025, 13:49:52
ta klec na fotce je vyfocena jenz čtvrtky
O tom i já pochybuji. Ta konstrukce klece je mi velice povědomá. Velice snadno dostupná klec v sériovém provedení tudíž přesně dané rozměry které jsou snadno dohledatelné. 😉
Jinak tento typ klecí se dělá symetricky a nedá tolik práce si s tím pohrát a dopočítat z fotky.
Na fotce jsou červeně označeny dvířka a modrou čárou půlka délky voliéry + menší výpočet s odhadovánými parametry. Obdobnou voliéru mám taky doma takže tloušťku drátu případně mezery si můžu posuvným měřítkem změřit až dorazím domů. 😉 Je možnost, že máte propojeno více voliér spolu, ale to by finančně vyšlo podstatně dráž a nedává mi logiku proč by začátečník utrácal X tisíc za takové voliéry a měl tam tři běžné korely.
Foceno může být tak z ¼ celkové voliéry, ale více než 50% délky a výsledek zda je to málo nebo hodně - to si udělá obrázek každý sám. 😉
Ještě jen dodám, že vzhledem k tomu, že cca v půlce výšky máte prostor na oddělení prostoru voliéry pro snažší odchyt určitých jedinců tak pravděpodobnost přidělaných bočních voliér se rapidně snižuje.
»
Buggyra z 30.05.2025, 13:16:46
Podle mě každý nějak nahrává nějaké straně. Ono udělat čistý ("nefalšovaný") objektivní článek je hrozně složitý a vždycky se tam objeví subjektivita. Jenže bohužel u nás je to doslova mediální válka od politiků takže je to znát hodně.
Já osobně si to někdy z nudy přečtu nebo projedu komentáře “doporučených” příspěvků na FB od nějakého politika a víc to neřeším. Mám nějakou povahu, způsob myšlení, i nějaké drobné životní zkušenosti a spoustů plánů do života a pak jen odvolím u voleb dle svého nejlepšího uvážení, svědomí a vědomí a co se stane se uvidí. 😀
Před pár dny mi vyjel velice krásný příspěvek na FB od nějakého “random” člověka a ten to napsal velice krásně. Popisoval současný stav politických stran, jak se snaží mediálně ztrapňovat ty ostatní strany případně konkrétně politika (viz. Turek nedávno) nebo kampaně stylu “anti-Babiš”, “anti -Fiala”, “anti-…”,…. a nefunguje to stylem “My jsme takový, chceme tohle a uděláme to takhle”. Mně osobně to taky štve když se mě snaží urážet za to, že jsem volič někoho a ne jejich, protože ti druzí jsou blbí a my jsme ti dobří. Teď se zase jede styl “proruští” a “neproruští”. 😀 Je to z mnoha důvodů hrozně smutný, ale místo breku se aspoň zasměju když vidím jak to někdo životně prožívá. 😀A tich znalců na FB v komentářích - být oni v politice tak ČR prosperuje do půl roku a nemáme žádný státní dluh. 😀
»
J5 z 29.05.2025, 17:46:06
Proto je vhodné mít u inkubátoru dva termostaty, přičemž jeden je předřazený a hlídá maximální možnou dosažitelnou teplotu.
Dovolím si tu odložit menší vsuvku. U takových předřazených termostatů (je vlastně jedno o co se jedná) s bezpečnostním charakterem je vhodné dělat zapojení rozpínacím kontaktem (NC - normally closed) - obrácenou logikou. V případě poruchy v kontaktu dojde k rozpojení a snižuje se riziko nežádoucích situací. Dále například u spínacích kontaktů nemusí dojít ke sepnutí a tudíž opět by mohl být problém - u tak malých spínacích proudů je hodně nepravděpodobné, že by to mohlo nastat, ale u činských výrobců je možné cokoliv.
»
N z 29.05.2025, 12:27:12
Kdo ví proč o nich není tolik slyšet. 😀 Pamatuji si jak Zarzycký měl vstup myslím pro ČT a Zarzycký tam začal jak je to na hov.. a ČT okamžitě “Děkujeme za rozhovor” a vypli ho. 😀
https://www.facebook.com/watch/?v=932237298350150
»
N z 28.05.2025, 22:08:28
Plzeň a Ukrajinci jsou zajímavé téma. 😀 Zarzycky dostává pořád kritiku co se týče bezpečnosti v Plzni, protože on hodně propagoval “bezpečnou Plzeň” a ona najednou moc bezpečná není. Řekl bych, že se to teď docela v Plzni uklidnilo, ale není to tak dávno co v Plzni pořád bylo nějaké znásilňování, nedávno obvinění muže (Rumun? Litevský? - už si nepamatuji) který porval s dvouma ukrajincema. 😀 Dva roky zpátky byl případ toho znásilnění a pokus o vraždu nezletilé holčiny která přežila jen díky tomu, že hrála mrtvou. Ten seznam je fakt velký a nedivím se mu, že chce to konečně nějak vyřešit ikdyby s pomocí velvyslance. Americká třída v pátek večer nechcete navštívit a 50% lidí v tu dobu jsou policisté. 😀 Vlastně asi před týdnem bych ukrajinský “driftař” na náměstí a ještě s předokolkou. 😀 😀
https://www.krimi-plzen.cz/a/drift/
Ono v Plzni žije taky spoustu Ukrajinců kteří jsou slušní, pracovití a češtinu se naučili tak hezky, že je obtížné je poznat.
Jak píše kometa. Po zrušení IF se Faunaportal snažila to “napodobit”. Použila (“zkopírovala”) vlastně základ staré IF - pokud vím tak to sami psali, že to tak udělali. Já jsem tam jeden čas chodil a hodně lidí co se týče terarijní inzerce tam přešli z IF. Pak je ještě Faunaaflora která vznikla od ŽE nebo Terrabazar (nebo obou?) - přesně nevím a neřekl bych, že je to nějak podstatné. Každopádně rozhraní a funkčnost Faunaaflora byla (a pořád asi je) podle mě hrozně bídná.
Já bych se chtěl zeptat na jeden nešvar. Chtěl jsem si něco vyhledat, ale jen v určité kategorii (teraristika) a když jsem dal text na vyhledání tak mi to vyhledalo všechno napříč všemi kategoriemi. Musel jsem si to ještě filtrovat.
Šlo by to vyhledávání nějak upravit aby když už mám tu kategorii rozkliknutou aby mi to vyhledávalo jen v té kategorii?
Akutní to vůbec není - já teda osobně tak často nevyhledávám starší vlákna, ale když už jsem dnes hledal tak mi to moc nepomohlo. Když napíšu klíčový slovo jako terarijní druh (například “Anolis”) tak mi ptactvo nevyjede, ale jakmile napíšu něco obecnějšího - třeba “pohlaví” tak už tam mám ptactvo, hlodavce a apod… 😀
Děkuji. 🙂
»
N z 17.05.2025, 14:10:48
Nemáte rád zběsilou jízdu? 😃
»
Sardullah z 16.05.2025, 14:13:12
Něco podobného jsem četl, ale byla to verze kde ten manžel opravdu podváděl. 😀
Každá mince má dvě strany. 😀
»
Anonymní z 16.05.2025, 10:15:44
tyhle lidi ani strany co je deleguji nevolit
A sledujete vůbec dění a hlasování EU? Já si třeba před pár dny četl kdo jak hlasoval ohledně emisních povolenek a celkové zmírnění “green deelu”. Až na pár výjimek to bylo velmi pozitivní ze strany ČR. Jenže pořád je to jen 1/27 což je pořád docela málo.
Absolutně mě nezajímá kdo to kam tlačil ale kdo zvedl pro takový nesmysl ruku.
Pokud Vás to nezajímá tak proč se tady k tématu vyjadřujete?
Ostatně tyhle neziskovky, říkejme jim politické, co se snaží měnit zákony musí být odstřiženy od veřejných financí.
Pokud máte rád škatulkování tak si u klidně toho zůstaňte. Jen to ukazuje, že Vám dělá problém přemýšlet komplexně.
S jedinou Vaší myšlenkou se kterou můžu souhlasit je tato:
Změna myšlení je nutná ke změně společenské
Jenže změnit myšlení mnoha členských státu ("k obrazu svému") které mají nějak nastavenou svojí mentalitu taky v závislosti i na své historii jako i Češi v ČR tak to není tak snadné. 😉 Takže nechápu proč máte nutkání se kvůli tomu tak rozčilovat. Prostě volte dle svého nejlepšího vědomí a svědomí uvidíte jak to dopadne. Pokud to nedopadne tak jak jste očekával tak se hold nedá nic dělat. Nejste jediný, první a ani poslední. Nespokojení lidi byli vždy.
Na tuto tématiku jsem okrajově narazil když jsem se zajímal o hadí vejcožrouty. U nich nedokázali zjistit jak se had rozhoduje které vajíčko je oplozené a které ne, ale vždy vybral jen to oplozené. Tudíž si myslím, že samice to nedokážou rozpoznat zda je oplozené či nikoliv.
Abych vysvětlil proč si to myslím. Pokud vejcožrouti mají schopnost rozpoznat oplozená vajíčka od neoplozených tak obecně to “ptactvo” neumí si roztřídit samo když si to had musí zjistit sám. Jestli to nějaký konkrétní druhy ptáků umí - to nevím. Třeba mně někdo o konkrétních případech poučí (a doufám, že ano).
»
Anonymní z 16.05.2025, 08:43:29
Řekl bych, že spojujete hrušky s jablky. Pozitivní seznam prosadila do EU neziskovka z nejmenovaného (už si nepamatuji ze kterého) státu EU . Pokud si dobře vzpomínám stačilo 50 tisíc podpisů petice.
Dále abych to ještě pro zajímavost upřesnil pro ty kteří to ještě neví. Tato myšlenka nevznikla původně kvůli ochraně zvířat, ale kvůli zamezení přenosu nemoci ze zvířete na člověka ("zoonóze"). Díky tomu, že to má i “ochranářskou” myšlenku je věc druhá, ale takto se to propagovalo.
EU následně pověřila organizaci RPA aby provedla průzkum v každém členském státu a udělala doporučení zda je nutné pozitivní seznam prosadit či nikoliv.
Před pár měsíci jsem dostal menší “backstory” jak to bylo v EU před pověřením RPA. Mám to od člověka který mi vždycky dal věrohodné informace a v tomto mu osobně taky věřím. Jestli je to opravdu pravda, nevím.
Backstory:
“Když se měl v EU projednávat pozitivní seznam mělo se to rovnou odhlasovat, ale díky vlastní iniciativy českého politika to dopadlo takto → předání této tématiky do rukou RPA. Jinak už ten pozitivní seznam tu byl a nikdo by se nikoho neptal. I tak hlasování dopadlo nějak 19 pro a 8 proti (Německo, ČR,…). ”
Ikdyby se u nás změnil status a ČR by byla pro pozitivní seznam tak je to už jedno. Momentálně to vlastně závísí jen na vyhodnocení RPA pro kterou mohl dotazník vyplnit kdokoliv.
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:32:41
Momentálně mám tolik času, že si dojdu ven si zapálit a vstřebat ty Vaše nadprůměrné znalosti a chybný výstupy který bych neočekával od někoho s takovou intelektuální úrovní. 😀
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:26:17
Na co ze jste zalozil tohle vlakno?
Vy máte asi problémy s pozorností? 😀