Aktuálně: 1 885 inzerátů281 724 diskuzních příspěvků20 117 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2025, 07:14:55 xxx:xxx.b616:8b7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.03.2025, 09:03:50

Tak tady se neshodneme.

My se shodnout ani nemusíme a není to nic proti ničemu. Já to beru tak, že pokud chci někoho něco naučit tak musím. Když nechci tak nemusím. Pokud jsem to teda správně pochopil, Vy rád pomůžete, ale poradíte po svém a ať si to dotyčný přebere jak chce. Chápu to tak, že si tím “filtrujete” zda to má smysl s daným člověk pokračovat dál. Já svoje předávání informací přizpůsobím tomu člověku, ale moje filtrace spočívá v tom kolik tich informací předám. Nenapíšu hned první poslední, ale třeba jen první a druhý. Následně si počkám na zpětnou vazbu. Ono totiž když se někdo chce něco naučit tak kolikrát nechce všechno, ale jen část z toho. Už se mi stalo, že jsem napsal to “první - poslední” a odpověď byla ve stylu “Chtěl jsem vědět tuhle část, děkuji”. Já se jen zeptal proč to píšu vždy všechno když člověk si vezme (a má zájem) jen o třeba 10% textu? Takže píši například jen 5% (jen takový jednoduchý návody) a žádné vysvětlení proč to tak je. Zbytek píši dle zájmu. Pokud není zájem tak smůla, ale ne pro mě. Ten člověk mě pak taky tolik nezajímá, ale je spokojený a já jsem nemusel trávit nějaký čas “zbytečným” psáním a vysvětlováním něčeho co tu dotyčnou osobu nezajímá. 

Třeba na sociálních sítí. Když mám čas a hlavně náladu tak dám dlouhý text s veškerým vysvětlením nějakému dotazu. Už se mi stalo, že mi odpověděli stylem proč je to tak dlouhé, že si to nikdo nepřečte. Mimo jiné je to potvrzení Vašeho mínění, že hodně lidí má problém psát dlouhé či číst dlouhé texty. Já jen k tomu dodám, že ne jen mladí, ale kolikrát lidi kolem 30-40 mají ten samý problém. Na to mám univerzální odpověď - “Možná ne, ale to nikdo neví. Ten kdo nemá zájem tak si to nepřečte, ten kdo má tak přečtě a pro ty to píšu”. 

Ještě se vrátím k těm dlouhým textům. Není to tak dávno kdy jedna slečna něco zmiňovala o přemnoženém druhu plaza, ale takovým stylem, že jsem měl pocit, že asi moc neví o té problematice. Byla snaha o přesvědčení, že ví “mnoho” a že není zvědavá na můj názor a dokonce - cituji - “o problematice přemnožených obyčejných zvířat vím mnoho, sama jsem o přehlceném trhu psala obsáhlý příspěvek”. Požádal jsem o ten “obsáhlý příspěvek”. Udělal menší rozbor (konečně jsem to využil hodin Českého jazyka) a příspěvek měl kolem 450 slov, asi 20% textu obsahovalo typ “chtěla bych se zeptat zda si všímáte tohoto problému”. Na konci asi další 20%, že chce vědět názor chovatelů a případně o opravení zda něco napsala co by nedávalo smysl”. Tudíž její poznatky bylo tak 60% celého textu. Takže jsme kolem 250 slov třeba. Když jsem jí slušně a upřímně napsal, že to není obsáhlý text.  S tím, že jsem upozornil na chybějící informace co by ukazovalo, že o tom opravdu ví mnoho. Slečna se urazila. Odpověděla vy stylu, že si “vyskakuji” na začátečníka a odešla. Zbytek nechala bez reakce. Jen upozorním, že na začátku této konverzace začala stylem, že se zaměřuje na “speciální a těžko sehnatelné druhy”, ale i to jsem jí původně naznačil, že to není nic převratného a byl jsem obviněn, že před ní “machruji”. Já jsem se ve výsledku krásně pobavil, protože to beru tak, že je zbytečné se nad rozčilovat a brát si to osobně.

Do smrti se nepřestanu stydět za to, že jsem neřekl pravdu, že to byla jen náhoda, ale nelhal jsem, prostě jsem mlčel.

Spoustu vynálezů v historii byly náhody a žádná ostuda to není. 😉 

trojAAAcko
trojAAAcko 25.03.2025, 08:26:40 xxx:xxx.b616:8b7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.03.2025, 07:22:29

Asi vám děkuju že nejste v opozici. Nic neříkáte o audiu s dr. Stránským.

Neříkám nic, protože jsem neměl určitý prostor na poslech. Na takové věci si rád vyčlením čas kdy mám klid a můžu se soustředit, protože s občasným řvaním papouška a každodenní povinnosti mi ne vždy dávají tu možnost. Možná dnes se to povede.

Mám vlastnost, že mi moc nepomáhá nadrtit se vzorečky. Neumím se nazpaměť spolehnout tak dokonale, abych měl jistotu, že si pamatuju vzorec přesně.

K tomu mám jednu myšlenku kterou jsem shodou náhod říkal v sobotu kamarádovi na srazu v Brně. Sraz nebyl ohledně chovatelství. Dostal jsem dotaz zda jsem už někdy někoho školil v zaměstnání, protože on má poprvé školit nové nástupy v jedné firmě, ale nevěděl jak se na to má připravit a s jeho zodpovědnou povahou chce předat vše co je potřeba. Vzhledem už k nějaké zkušenosti školení byla moje rada jen to, že musí přijít jak ti noví zaměstnanci přemýšlí a jakou cestou dané problematiky chápou. Dal jsem příklad z dob mé docházky ZŠ. Většina třídy pochopila novou látku matematiky z definice - to já nikdy neuměl a vždy jsem čekal na výpočet prvního příkladu. Z toho jsem ten princip vždy pochopil. Ten samý princip je i u školení zaměstnanců, ale i třeba učení začátečníků v chovatelství a je jedno o jaký “obor” se jedná. Musíme přijít vždy jak ten druhý uvažuje a podle toho pak nějak přizpůsobit předání té informace. Jednoduše někdo chce obrázky, někdo obsáhlé texty, někdo potřebuje doslovný návod jak na to či stačí vysvětli princip fungování a přijde si na tom třeba sám. 

trojAAAcko
trojAAAcko 24.03.2025, 21:53:28 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 22.03.2025, 20:39:39

Možná to byl překlep, ale asi ne, napsal jste tři koncovky, že šlo o ženy. Píšete, že sem zašlo dítě, asi vaše a že tu na něj byly nějaké madam - užil jste plurál a ženský rod - ohavné.

Tap myslel “sem” jako na diskuze CHZ a ne čistě na včelařské vlákna. Ten příběh rozepisovat nebudu, protože to nechci vytahovat a víc rozmazávat (už tak to bylo “rozmazávaný” zbytečně moc). 

Nemám o sobě nijak přehnané mínění, nemám vysokou školu a nemám dokonce ani maturitu. Ale když věci chápu já a druzí, často mnohem vzdělanější, nechápou, měl jsem celý život za to, že přece nemůžou být tak blbí, když mají ty vysoké školy a maturity, že mě tudíž chtějí nas.at a předstírají, že nechápou úplně jasné věci.

Osobně si myslím, že se obecně už ví, že nějaké vzdělání nic nevypovídá o chytrosti člověka. Už jsem potkal oba možné extrémy z vysokých škol. Jeden vystudovaný z Elektrotechnické fakulty nevěděl jak funguje reverzace motoru (obrácený chod 3F motoru) a druhý, ta samá fakulta. Jinak než chodicí encyklopedií bych ho nemohl nazvat. Nejen, že elektrotechnice věděl první a poslední, ale dokázal na různými problematikami tak skvěle přemýšlet, že to bylo snad nemožný. On sám mi pak řekl, že vysokou školu vystuduje každý kdo chce, ale jen závisí jen na tom kdo kolik času obětuje tomu studiu. Z logiky věci by to nemělo být a není to správně, ale Vy nebo já s tím moc nenaděláme. To je to samé jako s “IQ”. Se kolikrát na internetu dokonce i rodiče mezi sebou předhání jaký má jejich dítě IQ. Jako kdyby to něco znamenalo. Ne každý ví, že výpočet IQ zahrnuje aktuální věk. Tudíž to znamená, že s vyšším věkem papírově IQ klesá, ale naopak se získávají ty praktické / životní zkušenosti buďto z negativních či pozitivních situací ze života a vlastně to nic neříká o inteligenci člověka. Pak ještě existuje EQ a to je další extrém….

Ještě jen k Vašem bonmotu. Nechci nijak schazovat včelařinu, ale složitá věda se dá udělat opravdu ze všeho. 

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 22:31:30 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.03.2025, 22:02:33

Zijte blaze a doufam, ze schvali pozitivni seznamy. Pak totiz bude mit povolene ptacky opravdu jen ten, kdo neni mnozka a bezcitny.

Bohužel to má háček. Pokud se schválí pozitivní seznam, tak to platí pro všechny a jediná výjimka která je uvedená jsou organizace jako Zoo která je bude moc chovat, ale i to má háček. Zoo disponuje hodně druhy která pocházejí ze soukromých chovů či dochází ke spolupráci se soukromými chovateli třeba za účelem rozmnožení. Až soukromým chovatelům dožijí tak Zoo přijde o hodně svých chovanců, protože nemají obecně až tak velký zázemí aby mohli mít X jedinců všech druhů aby dodrželi nepříbuzenost a zdravou linii. Potom můžeme chodit do Zoo tak na lvy, slony, žirafy a třeba medvědy který soukromý chovatelé běžně moc nechovají. Nějaké druhy ptactva tam zůstanou a u ostatních je velký otazník. Pokud Zoo nebudou mít takový seznamy druhů jakými disponují dnes tak logicky klesne i návštěvnost a tudíž i zisky. 

Takže rozhodně to nebude tak, že dostaneme zákaz a třeba KVS si to bude “přebírat” a říkat “vy máte dobré srdce, Vám tu výjimku dáme”. 😉 Hlavně, že máte dva psy, pár Korel, pár Kakariků, 17ti letého kocoura a dvě děti, ale o takových tématikách očividně máte minimální povědomí a ani si neuvědomujete po čem “toužíte”. Ještě bych jen dodal, že z mých informací to bude ještě fungovat tím způsobem jako funguje momentálně Unijní seznam což znamená, že je jasný zákaz nejen množit, ale i prodávat takže i jakýkoliv obchod s nimi. Až Vám ty zvířata umřou (samozřejmě stářím) tak si nějaké mladší jedince (kteří byli ještě legálně narozeni) nebudete moc legálně ani pořídit na dožití. Takže po úhynu se můžete tak koukat na prázdný voliéry.

Pro druhy na unijním seznamu platí zákaz dovozu a převozu v rámci EU, uvádění na trh, zákaz držení, chovu, rozmnožování a vypouštění do volné přírody. Zájmovým chovatelům je umožněno si živočichy ponechat do konce jejich přirozeného života (za předpokladu, že bude zamezen únik a rozmnožování a bude provedena jejich registrace) a komerčním subjektům vyčerpat své „zásoby“ do 2 let od zařazení druhu na seznam.

https://invaznidruhy.aopk.gov.cz/invazni-druhy-z-unijniho-seznamu

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 10:39:20 xxx:xxx.c7a3:842b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Adam z 21.03.2025, 10:33:19

Je to vůbec možné?

Proč by nebylo? V článku se užívá jen výraz “nebezpečný” a žádný konkrétní druh, ale z popisu "Bylo to hrozivé, jako v hororovém filmu. Mrtvola ležela na podlaze, tělo bylo už v rozkladu. Všude byly pavoučí sítě, pavouci lezli po celé místnosti i po mrtvole," bych to usuzoval jako sebevraždu. Samotář a pavouci puštěný? Kdyby byl jen jeden tak se mohla stát nějaká nehoda, ale tohle mi přijde extrém no.

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 08:38:57 xxx:xxx.c7a3:842b
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 21.03.2025, 08:30:26

ale se spletl v kopírování.

Taky mi to tak přijde a proto jsem se dotázal aby se 100% vědělo. 

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 08:37:37 xxx:xxx.c7a3:842b
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.03.2025, 08:28:25

To ano, ale napsal jsem to úmyslně takhle. Pokud si i tento anonym trošku šáhne do svědomí a pokud by  se eventálně začne bavit normálně tak nemám problém to co se do teď dělo dát stranou a bavit se s ním jako dospělý člověk k dospělému člověku. Pokud se nic nestane tak si pojedeme jako do teď. Osobně mi nevadí ani jedna možnost. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 07:54:34 xxx:xxx.c7a3:842b

Nechápu osobně smazaný příspěvek od anonyma 141.100. Včera jsem neměl čas reagovat, ale osobně bych to nevyhodnotil jako příspěvek který by se měl smazat.

Tak dám aspoň reakci “na prázdno” panu anonymovi. Ano je to nějaké divoké poslední dobou. 😃 Snesu hodně věcí, ale okamžité bezdůvodné napadání mi je proti kůži a nepochopil jsem co pisatel výše zamýšlel takovým obviněním na zjardu. Ještě způsobem “mám psa a dvě děti…” - to jsem se hodně zasmál a pak jsem si uvědomil, že to už k smíchu ani není. 

Jinak to, že mě nemusíte. To mě nijak netrápí a dokážu s tím žít, ale držím se zásady, že by mělo docházet k neustálému vzájemnému respektu nezáležící na věku, pohlaví, zkušenostem apod… Pokud se toto dodrží tak nemám problém se bavit s kýmkoliv včetně Vás. 👍 

trojAAAcko
trojAAAcko 20.03.2025, 15:00:33 xxx:xxx.640b:de80
»
Odpověď na příspěvek uživatele elon z 20.03.2025, 14:52:08

Tohle nechápu. To je směrované na mě nebo komu to bylo myšleno? 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 19.03.2025, 08:49:17 xxx:xxx.65b3:57bc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 08:07:54

Dobrý den,

taky jsem něco pogooglil, protože z Vašeho popisu jsem si nedokázal nic představit.

Podle toho co jsem našel tak by se mělo jednat o Štíhlovku Žlutozelenou (Hierophis Viridiflavus). Když si to vyhledáte tak Vám můžou vyject obrázky i “černě-flekaté” Štíhlovky až skoro celo-černé, ale zvířata v přírodě můžou mít i odlišné barvy či trošku rozdílné kresby. Například V. Ammodytes může být hnědá, stříbrná, ale i žlutá a též přírodně. Může to také záviset na daném prostředí v lokaci.

Jinak viz. foto.

Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 19.03.2025, 08:22:27 xxx:xxx.65b3:57bc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 07:21:45

Co to je za arogantni odpoved?

Můžu se zeptat kde napsal arogantní odpověď? Jak to čtu tak nic se nepodobá takové definici. Možná tak beznadějnému povzdychnutí v doufajících, že to má být sranda z Vaší strany.

Predstavte si mily pane, ze mam doma dve deti, par korel, par kakariku. Dva psy a 17leteho kocoura! Sestra chova dve andulky.

Máme si to představit nebo je to opravdu tak? Pokud už tu máme teda flexit kdo co má tak třeba u mě po rozkliknutí profilu si můžete přečíst co třeba mám já nebo předchozí zkušenosti zjarda. 😉 Já jen doplním, že moje sestra chová už dětství králíky, děda má slepice s křepelkami. Jo a táta choval též plazy jako Užovku Tenkoocasou, Leguána Zeleného a podobné a mometálně má taky fenu Velkého Švýcarského Salašnického a Agamy. Mít dvě děti má být taky flex? Představte si, že to dokázalo už miliardy maminek před Vámi a v mnohonásobně horších podmínek kde musely vše dělat ručně a ne jako dnes kdy máme už skoro na vše různé spotřebiče kdy vyprání prádla, nádobí či úklid domácnosti není tak náročné a dělám takové věci i já. 😉 Takže nic unikátního ve Vašem textu nevidím. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.03.2025, 07:42:35 xxx:xxx.65b3:57bc

Dnes tedy nebudeme slavit něčí narozeniny, ale musíme si vzpomenou na jednu legendu která ovlivnila vznik rock n rollu a takový Deep Purple, Led Zeppelin, Jimi Hendrix a další by neměli inspiraci a bůh ví jak by taková hudba vypadala. Na takové kapely pak totiž navazovali skupiny jako Metallica, AC/DC a další zvučné kapely. Řeč není o nikom jiném než Chucku Berrym který nás před 8 lety opustil v nedožitých 91 let. Chuck Berry koncertoval až dokonce, ale posledních několik let pouze po USA bohužel. Přijde mi škoda, že málokdo zná Chucka Berryho a ani filmová tvorba na něj moc nezavzpomínala. Vzpomínám si jen dva filmy kde zahrála jeho hudba a to je “Návrat do budoucnosti” - první díl kde Marty hraje v 55 roce na plese jeho písničku Johnny B. Goode a poraněný člen volá Chuckovi aby si to poslechnul. Pak jeho hudba byla použita ve filmu “Zabiják & bodyguard” s Ryanem Raynoldsem a Samuelem L. Jacksonem při honičce v Amsterdamu.

Moje volba je písnkička Roll Over Beethoven z živého koncertu z roku 1965. Na YT se dá dohledat samozřejmě celé jeho vystoupení a v případě zájmu se můžete podívat.

https://youtu.be/lhoyMlX5avU?si=VcG9BJr-OQPopa6O

trojAAAcko
trojAAAcko 16.03.2025, 16:54:59 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.03.2025, 16:18:03

Dokonce se Gene dá “koupit” kdy přijede k Vám domů a tráví s Vámi čas apod… Nicméně některé informace jsou na videu. 

Osobně musím říct, že jsem byl na tom koncertě který tam je zmíněn a byl to snad nejhorší koncert na kterým jsem kdy byl, ale to nic samozřejmě nemění na jeho osobnosti. 

trojAAAcko
trojAAAcko 16.03.2025, 13:12:17 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.03.2025, 10:15:58

u mě je to samej Vetřelec, Predátor, Transformens, Avengers, Venom, Deadpool, Pacific Rim

Červený trpaslík

Nejsem zrovna fanoušek Marvelu, ale jinak hezký seskupení. 👌

trojAAAcko
trojAAAcko 16.03.2025, 13:01:14 xxx.xxx.110.193

Trošku se zpožděním, ale určitě stojí za zmínění, že včera slavil své 70. narozeniny neméně významný zpěvák Dee Snider kterého jistě někteří znají z kapely Twisted Sister. Kapela už řadu let nehraje, ale Dee Snider se nechtěl vzdát tak snadno hudby a několik let pořád vystupuje sólově. Jeho tvorba poukazuje na aktuální témata (jako principově poukazovala kapela Twisted Sister) apod… a hlavně podporuje dobročinné organizace a výtěžky z koncertů též jdou tímto směrem. Přezpíval i snad nejznámější písničku “We’re not gonna take it” v hezkém stylu a nejednoho musí videoklip dojmout. To je moje volba pro dnešek.

Jak jsem zmínil výše - Twisted Sister taky měla tvorbu na různé problematiky a třeba z videoklipů “We’re not gonna take”, “I wanna rock” je patrné co oni tím chtěli naznačit. Jednoznačně povrchní názory a postoj rodičů / učitelů k rockové a metalové hudbě. 

trojAAAcko
trojAAAcko 15.03.2025, 12:11:55 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.03.2025, 07:43:36

Ty vole ani kámo by J5 nikdy nenapsal.

Já věřím i ve vlastní teorii, že J5 takové slova nikdy nevyslovil a jsou to jediná slova u kterých nezná jejich význam. Pokud už někdy takové slova vyslovil tak jen osamotě, protože neexistuje svědectví které by to prokazovalo, že to řekl. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 14.03.2025, 16:37:51 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 14.03.2025, 16:22:44

Jinak je to pěkné mládě s reálnou nadějí že z něj bude sameček.

Či s reálnou nadějí se minimálně bude považovat za samečka.

trojAAAcko
trojAAAcko 13.03.2025, 16:55:22 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.03.2025, 16:48:03

Teď jsem si to pustil a ano. Je to Iron man. Já si pro písničku zafixoval ten začátek který zní úplně jinak než co bylo v tom úryvku tak jsem znejistil a napadlo mě ještě War pig takže jsem se radši pozdržel tipu písničky.

trojAAAcko
trojAAAcko 13.03.2025, 16:50:23 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.03.2025, 15:27:05

😃 No a já neměl jinou možnost. Z období kdy jsem chodil do školky tak táta to pouštěl pořád. V tom období nejvíc Nightwish a postupně se to nabalovalo. Pak když jsem začal s ním jezdit na koncerty (často do Rock Cafe ve Zlíně) tak táta si postahoval hudbu do mp3 a pak 4h cesta z ČB do Zlína probíhala ve stylu AZ kvízu. “Co je tohle za kapelu” - “a písnička?” - “kdo to zpívá?” - “původní zpěvák / zpěvačka nebo až ten druhý/á” atd… 😃 Po čase jsem to začal nesnášet a paradoxně dělám to samé přítelkyni. Pustí playlist kde je mix a jakmile je něco z rocku / metalu tak já hned “víš co je to za kapelu?”. 😂 Už jsem jí za dva roky naučil rozpoznat Iron Maiden. 😂 Sama už dává i Judas Priest, ale to musí zrovna hrát Breaking the law jinak ne. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 13.03.2025, 13:08:11 xxx:xxx.b1b8:c1cc
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 13.03.2025, 13:03:15

B2 - Iron Maiden, ale zase si to nemůžu přiřadit k nějaké písničce. 😃 Možná Fear of the dark? Mám pocit, že poté pasáži hudba utichne a začne zpívat Bruce Dickinson.