Aktuálně: 1 887 inzerátů281 749 diskuzních příspěvků20 118 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 26.02.2025, 08:58:14 xxx.xxx.26.152
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.02.2025, 08:49:42

Jojo, Mini jsem jí ukazoval. Líbilo se (kromě vnitřku kde ty budíky jsou opravdu úsměvné), ale ty díly. Nejen horší dostupnost, ale i ta cena. Projížděl jsem už bazoš a něco by se jako dalo sehnat, ale na některých byla vidět už rez a auta kolikrát postavený na trávníku před domem. Takže je horší výběr, ale když by bylo nějaké fakt pěkné tak bych nad ním možná taky uvažoval.

trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2025, 22:39:44 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.02.2025, 15:03:38

Třidveřové auta jsou vítány a přítelkyně je malinká takže by se vešla. 😃 Ty Felicie… to, že by to “vzhledově” neprošlo je jedna věc, ale hlavně dneska už sehnat Felicii v normálním stavu už moc nejde. Když je v pěkném stavu tak je drahá, protože to má svojí popularitu a poptávka je a pak je druhá skupina kde fungovala jako řemeslník což je super, ale už je prorezlá, neudržovaná, ale stejně chtějí klidně 20 tisíc a to už radši koupím normální tříválcovou Fábku za 15 tisíc. Pak je vlastně ještě třetí skupina Felicie a to jsou amatérské tuningové vylepšení mladších kluků kteří se chtějí vyblbnout což je hezké a nechci to kritizovat, ale takovou Feldu kupovat pro ní nechci. Sobě bych si jí i koupil ze srandy. 😃 Plyn v autech nesnáším a omezuje to parkování obzvlášť ve městech kde jsou více patrové parkoviště se zákazem. Jsou potřebné revize nádržích, sebere to místo v kufru pokud vím a pro motory to žádná velká výhra taky není podle mě. 

trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2025, 22:26:07 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 25.02.2025, 14:58:47

Tak to moje BMW není o moc lepší. Jenže bavorští inženýři si aspoň řeknou, že to dobře nevymysleli a udělají aspoň úsměvné řešení právě i na výměnu žárovky vepředu. Od motoru se to udělat nedá, ale v podběhu udělali otvor kudy se to dá “pohodlně” vyměnit. Jen se musí sundat nejlépe kolo. 😃 Viz první foto. Druhá a třetí fotka ukazuje nádobku pro ostřikovače včetně obou čerpadel (čelní sklo a světlomety). Čtvrtá fotka jsou plasty které jsou potřeba vyndat aby se člověk dostal ke krytu motoru a sundal ho (kabinový filtr, boční kryty svorkovnice s řídicí jednotkou a na pravý straně nevím co je a spodní deska která to drží a musí se vycvaknout kabeláž z lišt). Baterie je v kufru samozřejmě. Takto bych mohl pokračovat. 😂

Ceny tich dílů si už dozjistím podle potřeby když by byl hezký inzerát. Podle VINka se dají v pohodě dohledat OEM čísla, to už je to nejmenší. Napadla mě i možnost, že bych jí dal to moje a já si koupil nějakou starou vykopávku (myslím tím veterána, jsem na ně ujetej) a pak z toho udělal testace jenže to moje jí dát fakt nemůžu. Nejen, že to má taková svoje specifika (blinkry, ovládání,…), ale taky je to zadokolka a pro přítelkyni která seděla za volantem od autoškoly poprvé až se mnou což bylo už 7 let od autoškoly tak 35km/h na 90km/h jí přišlo hrozně moc když mě vezla z chlastačky. Zadolkolku jí fakt nesvěřím a od doby co strhla volant ve 40 když najížděla na kruháč za mokra tak se už bojím a to snesu hodně. 😃 Už kolikrát aniž bych chtěl tak v Plzni odbočovat přes koleje tramvaje stojí za to. Asi 3 týdný zpátky kdy mrzlo a do toho zapršelo tak přes koleje jsem ty křižovatky projížděl bokem a to jsem se ani nesnažil. Proto manuál (aby se naučila), malý výkon a cenově aby nebyla škoda to zničit (to už podle inzerátu) a nejmenší spotřeba aby to tolik nestálo. 😃 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2025, 11:17:27 xxx:xxx.4356:74bf
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 25.02.2025, 10:05:14

Díky za názor i za rok výroby. To je kolikrát hodně zásadní a to dohledávání mě nebaví jak vycházeli třeba facelifty a jaký problémy apod… Jinak verze s hybridem by byla super, ale musela to být ta klasická verze. Mild hybrid je takový o ničem a plug-in hybrid se zas nedobíjí z jízdy, ale potřebuje nabíječku což je na obtíž. 

Servis neřeším, protože jsem si to dělal sám popřípadě s kamarádem dokud to není výměna pneu či něco s potřebou vyndat motor / převodovku /… na to už možnosti nemám no, ale jak často je potřeba vyndavat třeba převodovku. Spíš důležitá věc je cena dílů, protože to kupuju samozřejmě s DPH. Na tom svým si dělám hodně věcí, mám dvě diagnostiky - VCDS (VW koncern) a ISTA / INPA (BMW, Mini a RR), ale co jsem nedělal byl rozvod (řetěz) a čerpadlo ostřikovačů, protože sundavat kolo a komplet krytí podběhu abych se dostal k nádržce a k čerpadlům se mi nechtělo. 😃 

trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2025, 10:37:23 xxx:xxx.4356:74bf
»
Odpověď na příspěvek uživatele SnakeFemale z 25.02.2025, 08:25:54

Zdravím,

jsem to původně blbě pochopil tak to se omlouvám. Jinak momentálně co jsem hledal tak se v ČR neprodává (dlouho jsem to negooglil, ale asi máte pravdu) a na Amazonu za nějakých 450€. U toho Herp nursery II vím, že se objevují problémy jako přehřívání během inkubace, odcházejí topný tělesa apod…, ale jinak často objevovaný u chovatelů. Přímo výrobce neznám a nezjišťoval, ale co jsem si všimnul tak mnoho značek má určitě toho samého výrobce - jen štítek se mění. 😃

Více bohužel už nebudu nápomocný. Jen to, že můžete zkusit pána / paní z prvního odkazu co jsem posílal výše. Na tich stránkách má na sebe kontakt (telefon a email) tak se zeptat tam. Nemyslím si, že se tady někdo najde kdo by měl nějakou zkušenost a když najde tak až za pár let což by Vám bylo už k ničemu. 

Já jsem spokojený se svojí tvorbou inkubátorů. Opustil jsem od topných podložek a přešel na topný kabely, řízení za pár stovek (+propojení) , ale chce to nějakou znalost elektroniky a programování. Též mám přesnost na desetiny stupně a odchylku 0,1. Ještě si tam můžu dodělat případně noční poklesy (u náročných druhů je to vhodné) a když se člověk nudí jako já občas tak si tam může dodělat LED osvětlení, bzučáky apod… To jsou součástky který ani nekupuju, ale rozebírám je z různých spotřebičů. Zrovna bzučák s LEDkama jsem vyndal z rychlovarné konvice když už byla na vyhození. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 24.02.2025, 13:22:46 xxx:xxx.669e:47c7
»
Odpověď na příspěvek uživatele SnakeFemale z 23.02.2025, 11:03:11

Zdraívm,

zkušenosti s tímto inkubátorem nemám a neznám nikoho kdo by měl. Jinak co jsem hledal tak bych se chtěl zeptat proč zamýšlíte nad koupí takového inkubátoru? Když jsem googlil a viděl cenovku tak bych osobně ty peníze použil jinak. Přepokládám, že to máte na inkubaci hadů jako jsou Krajty / Užovky / Korálovky? Pokud si ho nechcete dělat sama doma tak řekl bych, že použitý komplet inkubátor - polysterénový box, podložka s termostatem se dá sehnat do tisícovky a bude Vám stačit na takové běžné druhy. Jeden chovatel (na FB) před pár měsíci takový prodával asi za 400Kč. Já si teda dělám inkubátory sám a vejdu se do nějakých 1500. S tím, že docela nešetřím na tich “vymoženostech” co do toho rvu, ale pomocí vlastního řízení přes PMW jsem se udržel v rozmezí +- 0,1  od nastavené teploty. 

Ještě jsem dohledal menší “recenze” inkubátorů a třeba to pomůže v rozhodování, ale za mě je nejlepší věc otevřít bazoš a zkusit pohledat tam.

https://bohemia-reptiles.cz/

https://www.bazos.cz/search.php?hledat=inkub%C3%A1tor&Submit=Hledat&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&order=&kitx=ano

trojAAAcko
trojAAAcko 23.02.2025, 19:27:42 xxx.xxx.110.193

Toyota Yaris mě teda nenapadla a něco jsem už pogooglil a nevypadá to tolik marně. Ještě mě dneska napadla Hyundai - buď i30 či třeba Getz a Honda Civic (která se mi hodně líbí).

Ty francouze prostě nemám rád a jsou mi hrozně nesympatičtí. Podle mě se jim od dob druhé světové (včetně) nic nepovedlo. 😃 Chápu a znám několik lidí co si nemůžou francouze vynachválit a pak znám i tu druhou skupinu bývalých majitelů kteří to jen zkritizovali. Co jsem viděl poslední modely aut a jejich provedení motorových prostorů tak je nechci. Teď nevím jaký to byl model, ale polovina motoru utopena (vlastně až k přístrojovce 😃) a nedá se na tom nic dělat. V tomto mi stačí to moje BMW kde je všechno na hlavu. 

Takže jinak děkuji za Vaše nápady / pohledy / zkušenosti. 👍 Yaris jsem si zapsal na seznam.

trojAAAcko
trojAAAcko 22.02.2025, 19:44:59 xxx.xxx.110.193

Zdravíčko, nerad Vám lezu do tématu, ale mám jeden dotaz a spíše smeřovaný na slečny. Předběžně vybírám auto to přítelkyni a prostě na to nemám oko. Jedná spíše o auto do města a pravděpodobně v budoucnu o dojíždění do práce (její firmu kde pracuje zavírají). Nemusí (spíš nesmí) to být něco výkoného, ale něco běžného, co nejmenší spotřeba a tak. Pro mě jsou to cizí vody, protože jakožto typický kluk jsem se nekoukal pod 110kW, spotřeba mě nezajímala a vzhledově mám jiný nároky. 😂 Tudíž mě zajímá Vaše názory a tipy. Z přítelkyně dostat nějakou informaci a představu ohledně aut je nadlidský úkol. 

Každopádně Fábce bych se rád vyhnul, francouz nepřipadá v úvahu. Něco spíše menšího aby mohla lépe parkovat a na více místech. Já se svým dlouhým sedanem mám docela problémy se někde vytáčet a parkovat.

Zatím mám na seznamu Seat IBizu 1.2 TDI a Volvo C30. Například tohle když pominu ten zadek tak ta barevná kombinace se sedačkami je fakt super. Volvo mám rád, táta má starou V70 s 2,5l turbodieselem a přítelkyně Volvá má taky ráda kvůli známé bezbečnosti a tohle je jediný Volvo co se jí líbí - zbytek jako V a S verze se jí nelíbí. Malá spotřeba a tři dveřové auta můžou být na seznamu.

https://auto.bazos.cz/inzerat/196938014/volvo-c30-16d-80kw-2007.php

Pak ty informace o dílech, poruchovosti apod… si dohledám takže mi jde o “ženský oko” co by se Vám tak líbilo a tak. 😃 

Děkuji.

trojAAAcko
trojAAAcko 22.02.2025, 15:26:39 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.02.2025, 15:02:57

Jenom trošku odbočím a jenom informativně. Dle Vašeho kontextu ten Váš “laik” by se správně měl napsat “like”. Anglické slovo “like” se vyslovuje vlastně stejně jako “laik”, ale to má úplně jiný význam. Jinak “like” má dva významy a to “líbit” a “jako”. Takže dám dva příklady.

“I like it” - “Líbí se mi to”

“I want to be like him” - “Chci být jako on”

Nepíšu to abych Vás poučoval, ale jen tak pro informaci.

trojAAAcko
trojAAAcko 20.02.2025, 12:26:02 xxx:xxx.a56d:3f2a
»
Odpověď na příspěvek uživatele veverka z 20.02.2025, 11:51:10

“Stezujete si, ze neni zajem o odchovy a lide dnesni nemaji o papousky zajem. Az se zmeni trh a bude kvalitni produkce pet zvirat, bude i odber.

1. Stěžují si lidi kteří na tom chtějí zisk a takovým lidem se osobně vyhýbám a úmyslně jsem je nenazýval “chovatelem”. Další extrém jsou chovatelé s potřebou to mixovat aby získali nějakou super mutaci aby to mohli víc naúčtovat.

2. Kvalitní produkce vychází od mnoho lidí jenže kvalita neovliňuje odběr či možná tak minimálně, že to nestojí za řeč. Příčiny ovlivnování zájmu o odběr jsou někde jinde. Stručně a obecně to je “dobou”. 😉

“Kdyby na trhu a i v komerci typu zverimexu a burz byla kvalitni zdrava zvirata bez nemoci, ktera jsou zvykla na cloveka, mel by o papousky zajem skoro kazdy.”

To ano, ale jak by potom vypadaly útulky, bazoš apod…? Sama určitě víte, že ochočený papoušci zaberou mnohem více času, protože vyžadují čas a pozornost chovatele / majitele. To hodně lidí nedá a nedává to ani na psech když vidím jak ho venčí ve městech jen, že musí. Potom to ani neuklidí a já věčně do uklizeného auta chodím s botama od výkalů, protože parkování je u zatravnitých míst a chodníky tam moc nejsou. 👍 Papoušek doma ikdyž je ochočený tak prokouše co může a to už není “hezké” v bytě / domě. Takto bych mohl pokračovat dlouho. Jenže zase nemám tolik času a jen přečíst tento začátek mi dal docela zabrat, že to musím ještě zpracovat.

Máme ochočenou a rozmazlenou Aratingu a dokáže rozhodit veškeré plány jak mě tak přítelkyni. Jeden z nás musí být doba s ním a když někam jedem tak ho bereme sebou jinak by to nedal. Když jedem nakoupit a pak se vrátíme s nákupem tak to pochopí a nebude tak agresivní. Pochopil i to když si přítelkyně bere červený tričko (kvůli práci), že jí uvidí třeba až druhý den a na ty červený trička začal být agresivní a pořád je ničí. Neochočený zvířata Vás tolik zajímat nemusí. Koupíte a chováte ve skupinách a jen čistíte a krmíte, ale ten Váš čas (pozornost) už tolik nepotřebují. Ten čas je zásadní pro ty ochočené kteří všichni chtějí a málokdo to s časem zvládne, protože “doba”. Další tématem by mohlo být i možnost si dohledání všech informací a když si to člověk přečte tak věřím, že si hodně lidí řekne, že ochočeného papouška nezvládnou a pořidí si třeba plaza a tím se sníží zájem a tudíž odběr. 😉 Jinak J5 to vystihnul pěkne a i já se setkávám s lidmi kteří dokonce tvrdí, že mají dosmestikvaného plaza, protože jim vleze na ruku když jí nastaví, ale to, že to může mít odůvodnění úplně jiný - to už lidi slyšet nechtějí. Stejný princip jak zmínil s “růžové brýle”. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2025, 17:31:09 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 17.02.2025, 13:20:43

není to tak dlouho, jen 20 let, asi tak, jak bežela propaganda o škodlivosti mobilů a chlapi je nechtěli niosit v kapse tak blízko pindíka, že když by něco chtěli se ženskýma aby mohli.

Ještě dnes mi to přijde trošku úsměvné, že by to mělo negativní účinky na mužské přirození, ale vlastně ta propaganda nebyla až tak daleko od pravdy. Jen se netrefily v části těla a tím myslím mozek. Když si zamyslíme (popřípadě vygooglíme) jak vlastně funguje mozek tak by to tam dávalo smysl. Už několikrát jsem četl případy kdy lidi měli třeba bolesti hlavy či jiný obtíže právě kvůli telefonu který si dali kousek od hlavy než šli spát. Ono telefon nemá až takový velký vyzařování do okolí, že by se musel nechávat v jiné místnosti, ale rozhodně nenechávat hned vedle hlavy.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2025, 09:40:05 xxx:xxx.4b97:8e76
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 18.02.2025, 09:10:45

Zrovna o Jimovi jsem si nějaké věci zjišťoval a jako člověk mě působí jako fajn a upřímný člověk. Povahově asi nejlepší je Keanu Reeves což taky je pochopitelné vzhledem k jeho osobním neštěstím. Zvaný filantrop Holywoodu. Třeba nedávno jsem se o něm dozvěděl menší zajímavost a to, že párkrát ho hlídal Alice Cooper (když jsme v hudebním vlákně) když Keanova matka zůstala déle v práci. 😃 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.02.2025, 11:57:48 xxx:xxx.4b97:8e76
»
Odpověď na příspěvek uživatele M.S. z 17.02.2025, 10:26:52

Mikroplasty jsou hrozný, ale ještě horší bioplasty které by měly být dle názvu “lepší” pro přírodu. Jsem četl článek, že v Ostravské nemocnici objevili mikroplasty i v děloze těhotné ženy a jak by to mohl být závažný problém i pro dítě. Pak ještě ohledně bioplastů jsem četl jak vlastně ovliňují bioplasty zeminu a vzhledem k tomu, že se jedná o “bio” tak nic super nepřináší. Už si nepamatuji čísla, ale testovali to na žížalách kdy žížaly v zemi s obsahem klasických mikroplastů nějak žily, množily apod… samozřejmě ne tak jako v zemi bez mikroplastů, ale rozdíly nebyly tak “drastické”. Pak to otestovali na zemině s obsahem bioplastů a najednou se drasticky snížila reprodukce žížal oproti klasickým plastům. Pak právě zjistili i výrazné zhoršení držení vody. Asi měsíc zpátky jsem to četl. Neověřoval jsem si ty informace z článku, ale nedivil bych se kdyby ten “bio” plast byl horší než ten klasický a článek kde jsem to četl asi už nedohledám.

trojAAAcko
trojAAAcko 07.02.2025, 14:45:05 xxx:xxx.26f:5dcd
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 07.02.2025, 14:35:51

Nevadí, ale děkuji za odkaz. Odpoledne si pročtu. 👍

trojAAAcko
trojAAAcko 07.02.2025, 13:05:52 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 07.02.2025, 12:57:17

Zdravím, 

je na seznamu více druhů než jen Kakadu? Mohl bych poprosit o odkaz?

Ze zvědavosti by mě docela zajímalo hodnoty takového měření.

Děkuji.

trojAAAcko
trojAAAcko 07.02.2025, 08:55:04 xxx:xxx.26f:5dcd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2025, 22:58:24

Bohužel k mému štěstí pokaždé když se mi něco libí tak to je skoro vždy jedovaté. Upřímně jedovatí hadi nejsou dle mého tak agresivní jak si mnozí asi myslí. Zatím jsem vysledoval, že jsou klidnější povahy než nejedovatí. Pokud teda je nějak nechtěně nevyprovokuji tak nezaútočí a má to své důvody. Jinak určitě kdo se na to necítí tak by se tomu měl vyhnout. S nimi je dobré zacházet s rozumem, s klidnou hlavou apod… a vystresovaný člověk s klepajícím hákem není úplně vhodný. Sem tam se objevují případy ušknutí chovatele a nemusí to dopadnout vůbec dobře. Já jsem rád, že se mi to úspěšně daří bez uštknutí, ale jednou už jsem měl na mále kdy Cerastes Cerates při rozkrmování vylítla z prstů, otočila se a jedovým zubem přejela po nehtu. 

Jinak k Vašemu dotazu. Kdybychom vzali všechny druhy co existují tak všechny se nezimují, protože jsou druhy z tropických lokací kteří mají jednoduše řečeno cyklus období “sucha” a “dešťů” - jako příklad jsou právě třeba A. Squamigera. Když si vezmeme druhy kteří zimují tak jsou takové dvě skupinky (za mě je jen jedna - zmíním níže). Jedna skupinka nutně nevyžaduje zimování a ta druhá to vyžaduje a nezáleží zda chovatel je chce pářit či nikoliv. Pokud chce někdo pářit tak je zimování nutnost, ale jsou případy kdy se spáří i bez zimování, ale je to docela riskantní a rozhodně nedoporučuji. Za mě je jedna skupina a to je, že zimovat všechny a nezáleží zda daný druh to nutně vyžaduje či je v plánu pářit nebo ne. Mám k tomu jednoduchý důvod a to je přirozený cyklus pro zvířata. V přírodě by neměli na výběr. Pak jde taky o to, že si zvířata odpočinou a udělá se takový “reset”. Takové informace ohledně zimování jsou dohledatelné. Teď si nejsem jistý, ale myslím, že zrovna U. Červená to “nepotřebují”, ale osobně bych zimoval i tak. Mám doma 10 let starou samici Krajty K. kterou jsem kupoval minulý rok a paní jí za celou dobu nikdy nezimovala a neřekl bych, že by jí to nějak uškodilo - normálně žere, svleky apod… v pořádku, ale já jí to zimování už dopřeju.

trojAAAcko
trojAAAcko 06.02.2025, 20:32:52 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2025, 18:06:49

Tak jsem rád, že jste docílil toho čeho jste chtěl. Je super, že víte cca poslední svlek a jak říkáte - je ještě čas. Jen bych ještě dodal ohledně manipulace. Když se krmí mimo terárium tak poté opatrně přemístit zpět - to znamená co nejméně pohybu s hadem, žádné zbytečné mazlení apod…, ale to jste určitě nedělal a víte. 👍

Ano, p. Vyskočil je super člověk i s jeho nabídkou. Já osobně nemám kladné postavení k takovému křížení za získáváním různých mutací a nechci to podporovat, že bych si to kupoval, ale dobře se na to kouká. 😀 Pokud bych někdy udělal výjimku tak by se muselo jednat o Blue eye Lucy (Leucistic) Python regius - Krajta Královská, ale poslední cenovky co jsem viděl se pohybovaly kolem 8 tisíc a za takové finance mám momentálně úplně jiné využití. 😀

Jinak ohledně fotek. Něco jsem dohledal a dneska jsem rychle udělal pár fotek než se zhasnulo. 

1. foto - Jsem udělal dnes abyste viděl jaký nepořádek momentálně mám když to mám provizorně přemístěný v obýváku, protože původní místnost kterou jsem na to měl vyčleněnou je rozbouraná a zbývá mi tam ještě nějaká práce. Komplet systém regálu, materiálu apod… bude jiný, ale uvidíme kdy zase pokročím. Po levé straně je vidět klec od Aratingy využívaná spíše na přespání či když nejsem s přítelkyní doma jinak je pořád puštěný a ta podlaha doopravdy tak čistá není. 😀 U nás to totiž je kombinace jednoho papouška a dvou Popelek na uklízení. 😀 

2. foto - Též dnes odfocené. Vyčištěné dvě terária a to pravé mám rozdělané pro Lugubrisy, ale moc jsem během týdne nepokročil. Po pravé straně je něco na hraní pro papouška. Ty prolézačky jsou přes léto za oknem kde jsem udělal rám s pletivem takže papoušek si může na sluníčku hrát a my s klidnou duší mohli větrat (okno máme úplně otevřené) aniž by nám mohl ulítnout. S přítelkyní už tak 4 týdny děláme nové a lepší prolézačky, ale nějak se nám to nedaří - tím mám na mysli, že jsme ještě nezačali. 😀

3. foto - Jen na ukázku jaký myšky jsem u sebe měl a jak s těžkým srdcem jsem je pak krmil. Některé jsem “prodal”, protože mi jich bylo fakt líto a nějak si už nevzpomínám kde jsem je vlastně sehnal. 😀 Teď samozřejmě mám už jen bílé.

4. foto - Terárium s 0,1 A. Squamigera kde byla zezačátku když jsem jí koupil.

5. foto - 1,0 A. Squamigera též zezačátku - teď je spolu se samicí ve větším terárium, ale budu muset je oddělit a pořešit pár problémů. Moc se jim žrát nechce a pomalu mi docházejí nápady co s nimi.

6.-8. foto - Terárium pro 1,0 V. Ammodytes, tam jsem naházel přírodní větve (tepelně ošetřené), úkryt je vyměněný a větší, ale stejně tam moc nebývá. Spíše tráví čas pod větvemi a kolikrát mi to chvíli trvá než si ho najdu. 

9. foto - To je 0,1 V. Ammodytes abych dopároval svého samce a pořizoval jsem jí poměrně nedávno, jedná se o F1 v žluté kombinaci (přírodní) - viděl jsem její rodiče když jsem byl u pána si jí vyzvednout ve Varnsdorfu. Ještě bych našel fotky mláďat který mi posílal a na živý pohled je to něco nádherného. Ještě dodám, že je to opravdu živel - ničeho se nebojí, “střílí” na všechno co se hýbe a je jí jedno co to je.

10. starší foto po předělání terária - tam máme Krajty Královské 1,1 (v ložnici). Stěnu jsme dělali sami doma, hodně jsme improvizovali a moc se to nevyvedlo. Tak je naplánovaná předělávka, ale zatím není určené datum. Za mě je to přijatelné, ale ještě jsme měnili substrát, úkryty, že všichni žerou, svleky v pohodě, ale jako majitelé spokojeni nejsme se stavem. 😀 Na fotce je asi jenom samec.

11. - 13. foto - Spíše co ještě doma máme jako menší “zpestření”. 11. je 1,0 Aratinga Sluneční který mi rád zalezá pod tričko a prostě usne. 😀 12. Damon variegatus - mám 1,1 a 13. fotka je Tliltocatl albopilosum jako mládě, ale teď už ho neodfotím. Vše už se zhasnulo a půlka zvířátek je zazimovaná takže nemůžu rušit, ale už se jedná též o dospělce. 

Takže máme doma docela dost živo, práce, starostí, ale finance se už tak rychle nerozrůstají bohužel. 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 05.02.2025, 21:32:20 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.02.2025, 19:01:00

Zdravím,

poslední dobou je to se mnou trošku marný s tím časem abych se mohl trošku pověnovat různým problémům včetně pomoci Vám. 😀 

Výsledek je, že se pomalu stávám i chovatelem 1ks bílé myši, kterou tak stále udržuji naživu 🙂 k další nabídce .

To se může stát a asi buďte rád, že nemáte třeba Krajtu Královskou u které je to “běžné”. Začínající chovatelé / majitelé trpí právě na to, že si Krajta může dát hladovku a několik měsíců nežere. Každopádně máte myšku která Vám sežere i nějaké ty zbytky z kuchyně. 😀 

Co jsem se tak načítal a nasledoval informace o chovu, tak to není žádný velký malér..že vydrží dlouho nepapat.

Samozřejmě, že to není průšvih, ale úplně bych to taky nepřeháněl. Já jsem to předtím chtěl trošku nastínit, ale nechtěl jsem aby si to někdo nevzal nějak špatně tak jsem to přeskočil.

Nalepil jsem jí do terária páskové teploměry a tak si je občas zblízka prohlíží..asi sleduje aktuální teplotu 🙂 (24st v levém rohu a 30 st. v pravém rohu). K obnažené žárovce ani nepáchne, možná se už v minulosti připekla a dává si pozor.

Mně osobně ty páskové teploměry úplně nepřesvědčily. Jsou to takové jednorázovky s nejistým (velkým rozptylem) výsledkem teploty. To je jako ten ručičkový O-Meter od Exo Terra. Já se držím jedné rady co mi říkal jeden chovatel před x lety takže to není z mé hlavy. Jde o to nastavit teploty tak aby chovaný jedinec trávil čas 50 na 50 - to znamená aby jedinec trávil čas 50% času mimo výhřevu a 50% u výhřevu v rámci třeba dvou týdnů takže se jedná spíše o dlouhodobé pozorování. Mně se to osobně osvědčilo a samozřejmě, že mám měřáky abych věděl jaká je teplota, ale spíše z orientačních důvodů a zápisu do bloku. U tich složitějších drůhu pak stačí málo a můžou přestat žrát kvůli sebemenší výchylce. Jestli se připekla něco více o žárovku tak by to mělo být někde vidět, ale co jsem si všimnul třeba u svých Korálovek tak krátkodobá paměť ano, ale po týdnu mi přišlo, že nějaká zkušenost se někam ztratila. 😀

Zkusím pro jistotu domyslet drátěný kryt žárovky

Jestli přemýšlíte nad drátěným zakrytím výhřevu tak máte moje uznání. 👍 Nejen, že je to super a když vynechám legislativu tak se jedná vždy o zdraví zvířete. Upřímně jsem ještě neslyšel od začíajícího chovatele, že by šel do tohoto typu ochrany anebo minimálně o tom věděl. Třeba ty rádoby “zkušené” chovatele ze sociálních sítí kolikrát o tomto typu zakrytí ani neví, ale hlavně, že začínajícího chovatele zkritizují a pak napíšou jak jedno z nejméně nenáročných zvířat chovají 15 let a vyznají se v teraristice. 😀 Jinak jsem někde na Amazonu viděl přímo takové “klece” na žárovky, ale nevím zda se mi to podaří dohledat, ale pokusím se aspoň z důvodu inspirace pro tvorbu svého krytu. Když si zítra vzpomenu tak se zkusím podívat.

Myslím si, že má Áďa na svoji velikost menší hlavu, než by měla mít..to prý může být tím, že byla doposud živena menší potravou, než kterou potřebuje.. je to ale pouze můj dojem a nevidím v tom problém.. Jednou jsem ji přistihl, jak bezděky otevřela dokořán tlamku ..jako by si “zívla” nebo se protahovala.. od té doby nemám obavy, že nebude baštit větší myši..

Jejich šupiny jsou dost pružné a dokážou otevřít tlamu poměrně dost, ale to samozřejmě je pořád důležité volit správnou velikost a nic nepřehánět. Z jednoho důvodu se může stát, že had se bude “bát” z tak velké kořisti a nikdy si netroufne. Takže určitě nezkoušet například potkany apod… Jinak ze zajímavosti tak otevření tlamy jsou rekordmani “vejcožrouti”. Nechci tvrdit blbosti, ale pokud si dobře vzpomínám tak dokážou otevřít tlamu o 25 násobek (tou hodnotou jsem si nejsem jistý) než mají normálně. Zkuste si ve volném čase najít třeba video jak moc dokážou tito hadi otevřít pusu. 😀 Užovka toho úplně schopná nebude samozřejmě.

Jak jsem výše říkal tak jsem trošku zapřemýšlel a napadla mě jedna věc která mě měla napadnout hned a stydím se, že se o tom zmiňuji až teď. Jeden z problému proč se jí nechce žrát je možnost blížícího se svleku. Neříkal Vám předchozí majitel kdy měla Áďa poslední svlek? Nevšimnul jste si zakalených očí? Mně kolikrát přestanou někteří přestat žrát klidně týden před tím než se jim zešedivý oči. Z fotky mi teda nepřipadá, že by byla vybledlá barvami na těle, ale svlek bych vůbec nevylučoval jako jednu z možností. Ty moje Korálovky by teda žraly pořád, ale jiné druhy dávají fakt stávku dokud se nesvlečou. Já se třeba při koupi na to ptám na svlek abych mohl lépe předpovídat další svlek, ale už jsem nějaký pátek nic nekupoval takže jsem z toho malinko vypadnul. 😀 

Ještě pro Buggyru:

Možná byste se divila kolik lidí si opravdu dává kameru do terária a z práce “stalkují” své mazlíčky. 😀 Jeden můj kolega třeba používal kamery domu na stalking svého pejska. 😀 Ještě si nastavil čtvereček na jeho boudu a v případě pohybu mu přišlo upozornění. Vždy jak přišlo upozornění tak přestal pracovat a klidně hodinu svého pejska pozoroval přes telefon v práci. 😀 Já asi nejsem tak “bizardní”, ale když někomu to udělá radost a to dané zvíře to vlastně není nijak neovlivňuje tak asi proč ne, ale já něco takového asi dělat nebudu. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 01.02.2025, 11:03:26 xxx:xxx.4cbe:1f54

Já si osobně nemyslím, že cena vždy musí něco říkat o kvalitě produktu. Také záleží jestli se jedná o jednorázovou akci či opakovatelně používané nářadí. Když jsem si kupoval třeba golu nebo aku vrtačku tak jsem do toho velký peníze nedával když jsem jí vzal sotva do ruky jednou za měsíc abych dotáhnul nebo smontoval nějaký nábytek, ale dům bych s tím stavět nechtěl. To se pak ukázalo na opravě auta když jsem potřeboval obyčejnou golou povolovat / utahovat šrouby na autě v určitých memontech a gola to nepřežila. Jestli se bude jednat o jednorázovou akci při stavbě slepičí farmy tak bych osobně taky nechtěl rvát zbytečně velké peníze. Zbijecí kladivo jsem kupoval na bazoši za 500, starý hnusný a před dosloužením, ale na to vybourání jedné místnost dostačující.

Jinak k dotazu. Zkoušela jste project bazarové stránky? Ještě pokud máte pochybnosti ohledně Vašeho eshopu (mně to taky přijde nějaké divné) tak osobně bych doporučil tuto stránku.

https://www.levne-pletivo.cz/?gad_source=1&gbraid=0AAAAADq0JJs5K-ZjWyITHy2CCQbpCJftj&gclid=CjwKCAiAqfe8BhBwEiwAsne6gRYnWoLhD5iX-wcHKH7nRchnPqqHciLWPGr6B76kKDo_9WW5azVtSBoCABwQAvD_BwE

Už jsem od nich kupoval nějaké věci a řekl, že mají i široký výběr. Domluva též byla super.

Tam jsem našel tyto kleště.

https://www.levne-pletivo.cz/kleste-rocafix-2-2/

Bohužel tu značku ani neznám takže vlastní zkušenost nemůžu napsat, ale někde na internetu se třeba dá něco najít. 🤷 Ono taky kolikrát značka toho moc neřekne, protože může být jeden výrobce pro 5 značek například. Toho jsem si všimnul když jsem hledal nějakou sadu nářadí. Porovnal jsem obrázky třech značek a prostě tvar, rozpoložení apod… byly identické jen jiná barva s jiným znakem podle té “značky”. Wurth to taky takhle dělá, ale když se sežene co opravdu Wurth vyrobil tak je to super kvalita, ale za opravdu nekřesťanské peníze. Můj kamarád má malou sadu od Wurthu - gola, několik nástavců,… a v práci s tím rozebral za tich x let ledacos (automatizační stroje) včetně interiéru svého auta když si chtěl předělat elektriku a po tich letech když jsem si jí půjčil tak opotřebení nebylo znát. Taková sada by normálně stála 500-1000Kč a ta jeho Wurth stála asi 6000Kč 😃 ale 5000Kč mu zadotovala firma takže super věc. 👍

trojAAAcko
trojAAAcko 01.02.2025, 10:34:01 xxx:xxx.4cbe:1f54
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.01.2025, 11:47:20

Když jsem si o tom hledal nějaké informace tak to někde psali. Třeba se AI ukáže jako velice mocný nástroj a něco takového “vymyslí”. 

Nejsem biolog takže reálnost takové univerzality nemůžu posoudit. 🤷 Necháme se překvapit.