100% Black Sabbath - písničku si už netipnu
100% Black Sabbath - písničku si už netipnu
S Black Sabbath by se to mohlo eventuálně prohodit a pokud si dobře vzpomínám tak s písničkou “Iron man” kde je podobný nádech, ale Sabbathi jsou o malinko tvrdší. Manowar rozhodně ne - to je “tvrdá pochodovka”. Z jejich hudby je cítit ta “mužnost” která tady chybí. 😃
Deep Purple 100%, písničku si tipnu - Smoke on the water?
Led Zeppelin - Kashmir
Beatles na to nejsou tak “rázní” a Nirvana je až moc “chaotická” na tento úryvek. Takový chod písničky je charakterizující právě pro Zeppelin. Immigrant song je též v podobném duchu.
spoustu si jich manžel přivezl z Maďarska, tam tehdy nebyla taková cenzura, jako tady
Maďaři byli velcí odpůrci komunismu a když jsem tam byl firemně tak s jedním manažerem jsme se o tom bavili. Oni maďaři používají pozdrav “cya” - což je slangový výraz z angličtiny. Členové skupin které odporovaly komunismus se takto zdravili jako znak vzdoru. Zůstalo jim to dodnes a je to běžný pozdrav když se někdo loučí s někým. To jsem si teď tak vzpomněl. 😃 Samozřejmě vkus na tuto hudbu mají. Jak tu někdo nedáno posílal - Omega je velká klasika.
Jj, Letňany. Já tam byl na Ozzyho a stačilo to a to se svými 190cm problémy moc nemám. 😃 Toho místa se nějak vyhýbám a trošku mám štěstí, že ty kapely co poslouchám primárně tak do Letňan nejezdí.
Předpokládám, že sbírka CDček bude obdobná jako sbírka mého táty. Já to to teda nějak nesbírám. Třeba od Infected Rain mám limitovaný LPčka včetně podpisů i s věnovaným podpisem od Leny z r. 2017. To jsem přemýšlel nad dražbou jejich baseballové pálky která byla kuriozita jejich videoklipů. Zrovna 100 tisíc se mi za to dávat nechtělo a jako student jsem na to ani neměl. 😃 Táta má celou sbírku LPček od klasik jako Katapult, Citron, dokonce ještě za komunistů někde splašil Accepty. 😃 Nechápu jak, ale povedlo se mu to. Pak z období kazetek do Walkmanů též celá sbírka též Accept, Running Wild (opomínaný legendy),…, ale dokonce se najde i Aqua. 😃 U CDček si řekl, že by to chtělo i podpisy takže se sbírá i to. Tarju jsem mu vystál a nechat podepsat. Též jako Therion, Arch Enemy (ještě z dob Angely Gossow). Epicu má asi dvakrát dokonce (já mám fotku s kytaristou). 😃 Na všechno si už nepamatuji, ale je toho už hromada. Dva roky zpátky jsem vystál frontu na Avatar pro přítelkyni. Já si držím sbírku podpisů všech členek Nervosy. To je ženská skupina z Brazílie a holčiny se s tím nešetří. 😃
celkem hodně se tam věnuje tomu svému boji s rakovinou.
To taky. Já jí teda nečetl, ale kamarádi které už spousty let potkávám na koncertech / festivalech tak si jí koupili a tohle taky říkali.
Mně osobně by zajímala autobiografická knížka (kdyby jí napsal) zpěvák z Behemoth. Kdo nezná a chtěl si to poslechnout - tak opatrně. Není to úplně pro každého. Jinak ten zpěvák měl těžkou leukémii a dlouho se léčil. Doktoři ho už pomalu odepisovali a on se nakonec z toho opravdu dostal. Proto od nějakého roku 2010 se hodně tato zkušenost podepsala na hudbě a textu kapely. Stačí jeden videoklip a každý pochopí proč je Polská kapela v Polsku “zakázaná”.
Bruce Dickinson je mimo jiné i výborným šermířem.
Jak jsem psal, tich zajímavostí kolem Iron Maiden a či třeba Bruce Dickinsona je opravdu mnoho, ale jinak máte pravdu. Co jsem slyšel tak jeho autobiografická knížka je taky super. Já jsem na Iron Maiden byl 2013 v Edenu a přes silný déšť to byl super koncert. Minulý rok jsem byl na jeno sólovce Bruce Dickinson a taky určitě stojí za poslech. Úplně rysy Iron Maiden tam nejsou a o to je to zajímavější.
Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu zajímavost a zmiňuje jí sám ve své knížce. Bruce Dickinson má rád cestování městskou dopravu a obzvlášť cestování vlakem. Mnohokrát během turné třeba po Evropě nejede se skupinou vlastním vozem, ale jde na nádraží a jede prostě vlakem.
Tak dneska máme jednu slavnost a opět jeden z nejvýznamějších hudebníků slaví své 69. narozeniny. Jedná se o baskytaristu Steve Harrise z kapely Iron Maiden. On stojí nejen za založením kapely, ale též za skladbou hudby či třeba chodu během koncertů kdy on určuje kdy se bude písnička prodlužovat a kdy začínat další apod… Stejně jako zesnulý Malcolm Young z kapely AC/DC. Kolem Iron Maiden je spoustu zajímavostí které jsou i obecně známé jako, že Bruce Dickinson sám pilotuje jejich soukromé letadlo během turné. Mimo jiné pilotem je také (už momentálně bývalý bubeník) Nicko McBrain.
Vybral jsem písničku která není tak profláklá, ale určitě vždy stojí za poslech. Takže se vrátíme (já zrovna ne) do roku 1988.
Saturnin je super. 👍 Já teda na knížky moc nebyl, ale už jsem jich pár přečetl. Docela se mi líbila Gejša (oproti filmu asi i lepší), ale srdcovka je JRR Tolkien a svět Středozemě. Dal jsem Pána prstenu, Hobita i Silmarillion která je u mě top. Jsem si před x lety koupil jen tak ve všední den dárkové balení těchto knížek. 😃 Takový dárek sám sobě. V knížkách byly i mapy Středozemě, rodokmeny Elfů apod…. Ze Silmarillionu se mi nejvíc líbila kapitola O Berenovi a Lúthien a pak jsem zjistil zajímavost, že Tolkien tuto část vlastně věnoval své ženě a dokonce na svém společném hrobu mají pod jmény “Beren” a “Lúthien”.
Teď teda mám na seznamu spíše knížky o zvířatech. Mám připravenou knížku o mravencích a motýlech. Ještě bych rád dokončil tu knížku “Jedovatí hadi” od D. Hegnera.
Osobně i mimo rizika přenosu nemocí bych se ještě obával i případnému poranění mezi papoušky. Buď už jako neštastnou nehodu, že se trefí při letu (asi nepravděpodobné), ale co agresivita která se předpovídat nedá. Je to hrozná míchanice různých velikostí a lokací jednotlivých druhů a i v chovech se dávají jen určitý kombinace druhů které spolu nějak vycházejí. Pokud je to i organizačně naplánovaný tak aby se ty druhy nemíchali a nebylo ve stylu “dneska máme otevřeno tak kdo chce tak přijďte” tak asi proč ne, ale byl bych pěkně skeptický. Nechtělo by se mi kvůli takové návštěvě řešit třeba veterináře.
Sluchátka je jedna z možností, ale stejně mi to nepřijde v pohodě. Nejde ani tolik o zvuk jako takový, ale v případě “diskotéky” elektrické hudby mi přijdou horší ty vibrace z basů které jsou pro to typické. Rád chodím / jezdím na koncerty a třeba na MoRu (Masters of Rock) ve Vizovicích se to stalo hrozně populární tam tahat malý děti v kočárkách se sluchátky samozřejmě. Nevím, ale ikdyž stojím i 100m od pódia tak stejně ty vibrace jsou slušně cítit. Já to zvládnu a nedělá mi to problém, ale nedokážu si představit jak na to může reagovat tělo dítěte.
Jinak mimo probírané téma mě napadlo sem tam se podělit o zajímavosti z hudby (rock / metal) či třeba výročí. Dneska mimochodem slaví 62. narozeniny producent Rick Rubin který stojí za mnoha kapelami jako je Metallica, Hot chilli peppers, System of a Down či dokonce J. Timberlake. Já vybral písničku od Aerosmith - Dream on, protože Rick Rubin též s touto kapelou spolupracuje a zpěvák Steven Tyler nikdy neomrzí. Mimo jiné si S. Tyler dává cameo v různých filmech a mohlo jste ho vidět i v Pirátech z Karibiku kde ztvárnil otce kapitána J. Sparrowa (Johnny Depp - sám hrál v Aerosmith jako kytarista) a S. Tyler je též otcem Liv Tyler která hrála Arwen v Pánu prstenu či v Armageddonu (“dcera” Bruce Willise), ale to už je taková známá věc.
Kdyby by se tu našel fanoušek Queen tak doporučuji sledovat stránky kytaristy z této kapely (Brian May) který na nich každý den po celý rok aktualizuje co se ten den stalo v historii Queen.
Ještě u tich narozenin zůstanu, protože včera oslavil narozeniny T. Hajíček z kapely Krucipüsk 58. narozeniny.
Koukám, že tu nepadla zmínka o J. Schelingerovi který by 6.3. oslavil 74. narozeniny tak to musím napravit.
Jinak krásná volba 06.03.2025, 08:55:47 - Dire Straits mám osobně rád. 👍
Neberte to zle, ale nechcete rovnou abychom se rovnou o něj starali, ochočili a Vy jste se chodili jen mazlit?
Teď už je to na Vás. Přidat trošku té samostatnosti a improvizace. Buďme rádi, že nejsme Japonci kteří si bez návodu neudělají ani kafe, ale Češi kteří snad vynikali svojí tvořivostí ne?
Nice jsem nepromíchal…
Jste si tím opravdu tak jist? Zkuste si celé vlákno přečíst od začátku. 😉
to je odborný článek..
To byly vykopírovaný úryvky z “odborného” článku? Pokud ano tak osobně mám o “odborných” článcích trošku jinou představu, ale z takových článků by Vás asi po jedné kapitole už bolela hlava když Vám tohle přijde odborné. Pokud jste to jen napsal podle svých slov dle nějakého odborného článku tak hodně slabě. Jak jsem zprvu poznamenal - “Textem který je tak obecně napsán, že je nicneříkající.”.
přece to neznamená, že když něco nevíte, tak to nemůže být zrovna fakt..už to neřešte a vraťme se k hadům 🙂
Zrovna o ptactvu něco málo vím a některé ty Vaše části jsou opravdu úsměvné.
už to neřešte a vraťme se k hadům
Tady už více méně není k čemu se vracet, protože J5 už to nejzákladnější poznamenal (ještě před Vaším “odborným” výtvorem) a dal konkrétní případy pro lepší představu čtenáře. Kdokoliv si to přečte a zaujme toto téma tak může začít vehladáváním detailů zmíněných druhů a pokračovat dále. Jediný co zbývá je tak maximálně vybrat nějaký konkretní druh hada a rozebrat do podrobna. Jestli chcete tak můžete začít s výběrem. 😉
1. Poptávat něco v diskuzní sekci asi moc nevyjde. To by chtělo se podívat buď do inzerce případně na jiný stránky.
2. Jinak mi přijde zvláštní, že Vám lignocel chytá plíseň, protože se to dá zajistit tak aby se to nestávalo. Mám lignocel třeba u Maloočky i u Sklípkana a nic se neděje. Ošetřila jste lignocel před použitím? Jakou vodu používáte pro rosení? Já na lignocel vždy používám vařenou vodu (z rychlovarné konvice) než dávám do terária (ať už k bezobratlým tak k plazům) a k rosení používám též převařenou vodu. Na kuchyňské lince mám džbány a když si dělám čaj tak zbytek vody z konvice přeliju a pak používám k takovým účelům. Od doby té jsem se plísně v “tropických” terárkách zbavil.
Ptáky jsme měli hotové no, ale Vy jste to ještě víc zamotal a promíchal, že to nedává smysl. Textem který je tak obecně napsán, že je nicneříkající.
O tom jsem něco četl a je pravda, že o švábech se nezmiňovali. 😃 Na podporu Komety. V animovaném filmu Wall-E tam byl šváb která asi jako jediná živá bytost (kromě té rostliny) žila na planetě s robotem. Třeba Pixar nebyl daleko od pravdy. 🤷
přežije i výbuch Temelína
To není jisté, Temelín ještě nebouchnul, ale zajímalo by mě jestli přežili Černobyl.