»
Odpověď na příspěvek uživatele
J5 z 29.05.2025, 17:46:06
Proto je vhodné mít u inkubátoru dva termostaty, přičemž jeden je předřazený a hlídá maximální možnou dosažitelnou teplotu.
Dovolím si tu odložit menší vsuvku. U takových předřazených termostatů (je vlastně jedno o co se jedná) s bezpečnostním charakterem je vhodné dělat zapojení rozpínacím kontaktem (NC - normally closed) - obrácenou logikou. V případě poruchy v kontaktu dojde k rozpojení a snižuje se riziko nežádoucích situací. Dále například u spínacích kontaktů nemusí dojít ke sepnutí a tudíž opět by mohl být problém - u tak malých spínacích proudů je hodně nepravděpodobné, že by to mohlo nastat, ale u činských výrobců je možné cokoliv.
»
N z 29.05.2025, 12:27:12
Kdo ví proč o nich není tolik slyšet. 😀 Pamatuji si jak Zarzycký měl vstup myslím pro ČT a Zarzycký tam začal jak je to na hov.. a ČT okamžitě “Děkujeme za rozhovor” a vypli ho. 😀
https://www.facebook.com/watch/?v=932237298350150
»
N z 28.05.2025, 22:08:28
Plzeň a Ukrajinci jsou zajímavé téma. 😀 Zarzycky dostává pořád kritiku co se týče bezpečnosti v Plzni, protože on hodně propagoval “bezpečnou Plzeň” a ona najednou moc bezpečná není. Řekl bych, že se to teď docela v Plzni uklidnilo, ale není to tak dávno co v Plzni pořád bylo nějaké znásilňování, nedávno obvinění muže (Rumun? Litevský? - už si nepamatuji) který porval s dvouma ukrajincema. 😀 Dva roky zpátky byl případ toho znásilnění a pokus o vraždu nezletilé holčiny která přežila jen díky tomu, že hrála mrtvou. Ten seznam je fakt velký a nedivím se mu, že chce to konečně nějak vyřešit ikdyby s pomocí velvyslance. Americká třída v pátek večer nechcete navštívit a 50% lidí v tu dobu jsou policisté. 😀 Vlastně asi před týdnem bych ukrajinský “driftař” na náměstí a ještě s předokolkou. 😀 😀
https://www.krimi-plzen.cz/a/drift/
Ono v Plzni žije taky spoustu Ukrajinců kteří jsou slušní, pracovití a češtinu se naučili tak hezky, že je obtížné je poznat.
Jak píše kometa. Po zrušení IF se Faunaportal snažila to “napodobit”. Použila (“zkopírovala”) vlastně základ staré IF - pokud vím tak to sami psali, že to tak udělali. Já jsem tam jeden čas chodil a hodně lidí co se týče terarijní inzerce tam přešli z IF. Pak je ještě Faunaaflora která vznikla od ŽE nebo Terrabazar (nebo obou?) - přesně nevím a neřekl bych, že je to nějak podstatné. Každopádně rozhraní a funkčnost Faunaaflora byla (a pořád asi je) podle mě hrozně bídná.
Já bych se chtěl zeptat na jeden nešvar. Chtěl jsem si něco vyhledat, ale jen v určité kategorii (teraristika) a když jsem dal text na vyhledání tak mi to vyhledalo všechno napříč všemi kategoriemi. Musel jsem si to ještě filtrovat.
Šlo by to vyhledávání nějak upravit aby když už mám tu kategorii rozkliknutou aby mi to vyhledávalo jen v té kategorii?
Akutní to vůbec není - já teda osobně tak často nevyhledávám starší vlákna, ale když už jsem dnes hledal tak mi to moc nepomohlo. Když napíšu klíčový slovo jako terarijní druh (například “Anolis”) tak mi ptactvo nevyjede, ale jakmile napíšu něco obecnějšího - třeba “pohlaví” tak už tam mám ptactvo, hlodavce a apod… 😀
Děkuji. 🙂
»
N z 17.05.2025, 14:10:48
Nemáte rád zběsilou jízdu? 😃
»
Sardullah z 16.05.2025, 14:13:12
Něco podobného jsem četl, ale byla to verze kde ten manžel opravdu podváděl. 😀
Každá mince má dvě strany. 😀
»
Anonymní z 16.05.2025, 10:15:44
tyhle lidi ani strany co je deleguji nevolit
A sledujete vůbec dění a hlasování EU? Já si třeba před pár dny četl kdo jak hlasoval ohledně emisních povolenek a celkové zmírnění “green deelu”. Až na pár výjimek to bylo velmi pozitivní ze strany ČR. Jenže pořád je to jen 1/27 což je pořád docela málo.
Absolutně mě nezajímá kdo to kam tlačil ale kdo zvedl pro takový nesmysl ruku.
Pokud Vás to nezajímá tak proč se tady k tématu vyjadřujete?
Ostatně tyhle neziskovky, říkejme jim politické, co se snaží měnit zákony musí být odstřiženy od veřejných financí.
Pokud máte rád škatulkování tak si u klidně toho zůstaňte. Jen to ukazuje, že Vám dělá problém přemýšlet komplexně.
S jedinou Vaší myšlenkou se kterou můžu souhlasit je tato:
Změna myšlení je nutná ke změně společenské
Jenže změnit myšlení mnoha členských státu ("k obrazu svému") které mají nějak nastavenou svojí mentalitu taky v závislosti i na své historii jako i Češi v ČR tak to není tak snadné. 😉 Takže nechápu proč máte nutkání se kvůli tomu tak rozčilovat. Prostě volte dle svého nejlepšího vědomí a svědomí uvidíte jak to dopadne. Pokud to nedopadne tak jak jste očekával tak se hold nedá nic dělat. Nejste jediný, první a ani poslední. Nespokojení lidi byli vždy.
Na tuto tématiku jsem okrajově narazil když jsem se zajímal o hadí vejcožrouty. U nich nedokázali zjistit jak se had rozhoduje které vajíčko je oplozené a které ne, ale vždy vybral jen to oplozené. Tudíž si myslím, že samice to nedokážou rozpoznat zda je oplozené či nikoliv.
Abych vysvětlil proč si to myslím. Pokud vejcožrouti mají schopnost rozpoznat oplozená vajíčka od neoplozených tak obecně to “ptactvo” neumí si roztřídit samo když si to had musí zjistit sám. Jestli to nějaký konkrétní druhy ptáků umí - to nevím. Třeba mně někdo o konkrétních případech poučí (a doufám, že ano).
»
Anonymní z 16.05.2025, 08:43:29
Řekl bych, že spojujete hrušky s jablky. Pozitivní seznam prosadila do EU neziskovka z nejmenovaného (už si nepamatuji ze kterého) státu EU . Pokud si dobře vzpomínám stačilo 50 tisíc podpisů petice.
Dále abych to ještě pro zajímavost upřesnil pro ty kteří to ještě neví. Tato myšlenka nevznikla původně kvůli ochraně zvířat, ale kvůli zamezení přenosu nemoci ze zvířete na člověka ("zoonóze"). Díky tomu, že to má i “ochranářskou” myšlenku je věc druhá, ale takto se to propagovalo.
EU následně pověřila organizaci RPA aby provedla průzkum v každém členském státu a udělala doporučení zda je nutné pozitivní seznam prosadit či nikoliv.
Před pár měsíci jsem dostal menší “backstory” jak to bylo v EU před pověřením RPA. Mám to od člověka který mi vždycky dal věrohodné informace a v tomto mu osobně taky věřím. Jestli je to opravdu pravda, nevím.
Backstory:
“Když se měl v EU projednávat pozitivní seznam mělo se to rovnou odhlasovat, ale díky vlastní iniciativy českého politika to dopadlo takto → předání této tématiky do rukou RPA. Jinak už ten pozitivní seznam tu byl a nikdo by se nikoho neptal. I tak hlasování dopadlo nějak 19 pro a 8 proti (Německo, ČR,…). ”
Ikdyby se u nás změnil status a ČR by byla pro pozitivní seznam tak je to už jedno. Momentálně to vlastně závísí jen na vyhodnocení RPA pro kterou mohl dotazník vyplnit kdokoliv.
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:32:41
Momentálně mám tolik času, že si dojdu ven si zapálit a vstřebat ty Vaše nadprůměrné znalosti a chybný výstupy který bych neočekával od někoho s takovou intelektuální úrovní. 😀
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:26:17
Na co ze jste zalozil tohle vlakno?
Vy máte asi problémy s pozorností? 😀
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:20:16
**TrojAAAcko** (s extra áčkama pro důraz!) vysvětluje, že AI vlastně není inteligentní, protože "nemá pocit, že by tomu rozuměla". No jasně, počítače přece mají mít pocity!
Tady je trošičku chybička. Já nepsal, že počítače mají mít pocity nýbrž, že já mám pocit. Neplést si hlavně “emoce" a “schopnosti”. 😉 Něčemu rozumět je schopnost kterou by umělá inteligence jako taková měla umět. Kdybychom se bavili o “umělém organismu” tak tam bychom mohli očekávat i pocity.
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:14:29
Nic originálnějšího Vás nenapadlo? To je věc kterou jsem slyšel už nespočetkrát, protože tuto přezdívku užívám už řadu let. I pro účty kdy jsem se věnoval volnočasově e-sportu. 😉
Někteří byli opravdu kreativní, ale třeba nápady s AAA bateriemi byly taky časté. Pochybuji, že se Vám povedlo to co jste zamýšlel.
»
mastnacek z 15.05.2025, 11:04:18
Jaký, že programovací jazyky umíte?
Takovymu pytlikoj nebudu sverovat duverne informace.
😂😂😂
»
mastnacek z 15.05.2025, 10:44:32
😂
Super, tak jste přeposlal “výsledek” a ne na čem to funguje. Tak jsem se zas nic nedozvěděl. 😀 Tak jinak. Jaký, že programovací jazyky umíte?
»
mastnacek z 15.05.2025, 10:33:54
Očividně ano když reagujete poměrně rychle pod vlákno které je pod Vaší úroveň, plné kravin a teorií. Přispívající s nulovou znalostí a ještě stíháte reagovat na každého zvlášť. 🙂
Jinak já dneska byl na ambulačním v nemocnici a konkrolovali mi i zrak. Neříkali nic, že by bylo špatně. Klidně ofotím zprávu z nemocnice jestli nevěříte. 😉
PS: O přestávce na záchod nechodím, to by pak bylo zadarmo a to není ono.
Mohu se zeptat jak to nakonec dopadlo? Můžeme ještě něco zkusit případně vymyslet. 🙂