Jednou v EU dají i poplatek na každou prodanou cigaretu, protože i kouření produkuje CO2. 😀
Vlastně by to byl suprový a výdělečný nápad. To jsem asi psát veřejně neměl. 🤣
Jednou v EU dají i poplatek na každou prodanou cigaretu, protože i kouření produkuje CO2. 😀
Vlastně by to byl suprový a výdělečný nápad. To jsem asi psát veřejně neměl. 🤣
Můžu poprosit o informaci například co jsem já vlastně posledně volil? Asi jsem to zapomněl. 😀
Tak chlazené to je jako jiné počítače.
Tak chlazení je více typů, ale v této konkrétní situaci se asi shodnem, že je to chladící kapalina.
Podle mě ty velké modely už nevyužívají nějaké konkrétní datacentrum ve smyslu jedné budovy. Je jen logické, že budou naopak využívat výpočetní potenciál nějaké svojí celé sítě.
Když je to v takovém měřítku tak jedna budova by samozřejmě neměla smysl ve stylu neustálých a nevyřešitelných problémů.
jednom projektu s tankem na písek pro tepelnou výměnu u datacentra jsem četla, tady je to Finsko -
To je přesně to co jsem myslel, ale četl jsem to před X lety takže mi podrobnosti přece jenom vypadly. 😀
Výměna tepelné energie je účinnější než výroba elektřiny z tepla, takže v chladnějších oblastech určitě dává taková aplikace smysl. Při postupující globalizaci by bylo jen moudré přesouvat datacentra na sever (snaha tu je) a teplo dále využívat.
Ale ta výměna tepla musí být správně navržena a propočítaná. Když jsem dělal MaRky tak tam se to hodně řešilo a dělaly se projekty do severních zemí kde právě chtěli co nejvíce využívat přebytkové teplo které se ve výrobě vytvořilo. Jeden zákazník (já se na tom nepodílel) tak požadoval dva bypassy - když by hlavní systém vypadnul tak aby byl paralelně další který by se zapnul v případě poruchy hlavního obvodu a v případě poruchy paralelního systému aby byl ještě jeden rezevní. 😀 Viděl jsem fotky jak to bylo udělaný a docela masakr.
Zmiňovaný šrot podávají asi od začátku tohoto roku a to přímíchaním do klasické míchanice, ale bez vařených vajec. Za celou dobu nebylo pozorováno nějaké a vlastně žádné zlepšení a to v žádném směru!
Jak by řekl marketingový team - To se musí dávat jen a pouze samostnatně aby to mělo ten účinek. Došlo k nesprávnému použití. 😀 😀
Myslím, že ani ta dovolená už ne, hlavně ve Francii a v GB, Berlín už taky.
Na Berlín jsem nějak zapomněl a taky pravda, ale myslím, že Hamburk je ještě horší (poměrově). Podle mě nějaká dovolená asi ještě půjde. Na to procházení turistických částí a tak - to podle mě bude v pohodě. Jenže žít - v turistických částech málokdo chce bydlet a mimo je to už docela o …. Ty turistický části jsou riskatnější v noci, ale když se jede na dovolenou tak se to prochází během dne a ještě k večeru to “žije”. Toho bych se osobně tolik nebál, ale taky jsem viděl video jak během dne jeden nejmenovaný z nejmenované skupiny skopnul těhotnou ženu ze schodů. Bylo to zrovna v Berlíně pokud se nemýlím před několika lety (ještě před covidem).
Mně spíše štve, že to ještě zákoně upravují tím stylem, že omezují běžným lidem se bránit viz Německo kde se nějak řešila i velikost nože.
buď přijmete imigranty jako Francie, Španělsko či Itálie, nebo budete platit za ochranu hranic,
Taky jak ta Francie s Itálií vypadá včetně i Velké Británie. 😀 😀 😀 Týdenní dovolená je v pohodě, ale žít tam - no nevím nevím.
Něco podobného jsem už četl. To bylo přímo od šéfa ChatGPT, že ať přestanou lidi děkovat, že to zbytečně žere energii. 😀 Jinak je to masakr no. Aspoň, že veřejný “AI” není napájeno obnovitelnými zdroji jinak by to ještě dopadlo jako Španělsko a hodně lidí po světě by psychicky umřelo. 😀
Já třeba přemýšlím jak to musí být chlazený. To musí být perfektně promyšlený, protože to musí vydávat spoustu tepelných ztrát, ale na druhou stranu se to dá dál využívat. Já před pár lety četl, že někde v severním státu využívají přebytečný teplo ze serveru (pro test zvolili malý server) pro nahřívání akumulační nádoby naplněný pískem. Písek má dobrou akumulační vlastnost a prý to vydrží udržet teplotu až 24h (je na to specializovaná firma která to vyrábí). Kdyby něco takového dali i sem a mnohem větší tak bych řekl, že by to byl krásný zdroj tepla pro středně velký město (jen odhad) a tady by byla zase úspora jiné energie či i elektrické.
Tak nám to začalo. 👌 Mimochodem - Scristina Scabbia - zpěvačka Lacuna Coil slaví dnes 53. narozeniny.
Následuje Epica a pak Within Temptation.
A dnes mám volat do ZOO Bratislava p.ing. Ivanu Vojtekovi, výživa zvierat(Animal nutritionist) a doufám, že se dozvím vše ohledně toho zázračného šrotu z červů.
Na to jsem hodně zvědavý. Dejte určitě vědět. 😊
Mně se líbí jak z toho vlastně Blažek vybruslil aniž by se nějak snažil. Provalilo se jak o tom snad celá vláda věděla a o Blažkovi po podané demisi pomalu ani zmínka. 😂 Takovým tempem si za týden na Blažka ani nevzpomeneme.
Nebyly by lepší venkovní výběhy s možností zimování
Těžko říct, ale úplně si nemyslím, že to bude “lepší”. Pro chovance asi jo (záleží jak by se to udělalo), ale ono tyto výběhy mají své pravidla.
(4) Pokud je jedovatý had chován ve venkovním chovném prostoru, musí chovatel zajistit následující požadavky:
a) v tomto prostoru je povoleno chovat pouze hada z oblastí s podobnými klimatickými podmínkami, jako jsou v tomto venkovním chovném prostoru,
b) prostor nesmí být zahlouben pod úroveň okolního terénu, pokud není zajištěna dostatečná drenáž,
c) stěny prostor musí být zhotoveny z hladkých materiálů a zapuštěny nejméně 0,5 m do země,
d) stěny prostor musí být dostatečně vysoké tak, aby zvíře nemohlo uniknout,
e) do venkovního chovného prostoru nesmí zasahovat okolní vegetace nebo okolní předměty,
f) venkovní chovný prostor musí být konstruován tak, aby pro hada zajišťoval
1. přístup k místu s přímým slunečním světlem,
2. vhodný úkryt,
3. přístup k zastíněnému místu po celý den,
4. zabránění hromadění srážkové vody a
5. trvale suché místo,
Teď je ještě otázka ohledně stavebního povolení. Přesně nevím jak to přesně je (ještě jsem to nemusel řešit), ale pokud si chcete postavit menší stavbu / pergolu / či něco obdobného na zahradě tak je potřeba souhlas od sousedů jestli se nemýlím. Jestli si obstarat podpis sousedů pro nějakou menší stavbu nebo pro výběh jedáků tak u toho výběhu je takové 50 na 50. Pak i ty požadavky na venkovní výběh které určitě budou kontrolovat. Mě osobně spíš sedí ta stavba než výběh ať už administrativních důvodu, ale i z jednoduchosti. Nevidím problém třeba tam dát i tři páry T. Albolabris (které se nezimují) a tudíž to přes zimu to bude vyhřívané (ono 4x4 není až tak velký prostor) obzvlášť pokud to bude dobře zateplený. Už i ty zimy nejsou takové aby bylo měsíc pořád pod nulou. V Plzni a okolí byl letos sníh jen první víkend a pak nic. Pak by teoreticky nemusel být problém i s jedáky kteří nejsou z mírného pásu.
Jen můj názor. 🤷
To ano, živé jsou atraktivnější. V teraristice to obecně platí, že živý jsou zajímavější a lépe se zkrmí. Proto když se nakouknete do inzerce teraristiky tak například u hadů někteří tam dopisují zda jedinec jí i mražené holátka / myši / … či jen živé (je to právě kvůli tomu, že ne každý má možnost jen živé potravy a je pohodlnější dávat zmražené). Jenže abych se vrátil k moučním červům. Ty jsou hodně výživné, ale natolik, že ani v teraristice se to obecně nepřehání a dávají se spíše příležitostně / situačně. Zrovna na Vašem videu jsou mouční červy malý, ale to množství pro Andulku je už diskutabilní z mého pohledu. Záleží na velikosti (druhu) samozřejmě. U nějakého Žaka by takové malý červíci (v množství z videa) nemělo nijak uškodit, ale dát stejné množství Zebřičce… no nevím. Je tu fakt velké riziko obezity a vlastně může ztrácet zájem o zeleninu a dalších důležitých prvků krmení ať jsou semínka, prosa apod… Obdobný problém se objevuje třeba u “mazlíčkářů” Agam Vousatých (Pogona V.) - nic proti nim, ale často je dávkují denně šváby, protože jsou nejvýživnější a pak jim ta Agama nežere zeleninu a objevují se problémy jako dna, díky nadváze srdeční problémy apod... Pokud se to chce dávat pravidelně tak lepší volba asi bude sušená verze, ale je otázka jestli bude zájem. U živý zájem bude, ale je dobré si dávat pozor na dávkování červů obzvlášt u chovných papoušků kteří ačkoliv věřím, že mají velké voliéry u chovatelů tak se tolik neprolítnou a výdej té energie prostě takový není než kdyby byli úplně na volno. U menších voliér kde mají problémy se i prolítnout tak mouční červy spíše ne než ano.
Je mikrovlnné záření, o kterém je můj pilotní článek, elmag záření? Je! a tak neslovíčkařte.
Ano, je, ale Vaše citace měla výraz “určité frekvence” od p. Migdala a tady se může objevit trošku problém a obecně se tomu říká “míchat jablka s hruškami” a jinak jsem se točil kolem frekvence a ne elektromagnetickým záření. Píšete abych neslovíčkařil, ale kolikrát i Vy slovíčkaříte a berete to po svém, ale to je jedno.
Pořád cítím z vašich výplodů výsměch, co vás k tomu vede?
Já se rozhodně nikomu nevysmívám dokud si myslím, že to nemá smysl brát debatu vážně což více méně jsem si do teď myslel, že to smysl má. Jen se snažím konstatovat ohledně tématiky kterou jste tady založil a tudíž toto “Jinak si neumím představit motivy někoho, kdo se potřebuje pošklebovat, nota bene staršímu a rozhodně zkušenějšímu.” nemá komentář.
Takže Polský autor Migdal není nějaký hej počkej, jak si asi vy představujete, ale je to vědci citovaný autor.
To si já ani nepředstavuji. Já si typicky nic nepředstavuji pokud nevím podrobnosti a další věci okolo. Proto jsem použil formulaci “Třeba je to chytrý člověk, nevím,”. Asi nejsem jediný kdo neumí 100% chápat podtext a souvislosti, ale to je jedno. To řešit nechci.
Tudíž by to mělo být tak, že než se něco objeví v OVP, museli zařazení do OVP vybrat a schválit nejvyšší VĚDECKÉ kapacity v oboru v Česku.
A to je právě ono “VĚDECKÉ kapacity”. Točíme se pořád v kruhu upřímně. I tyto vědecké kapacity můžou být něčím / někým ovlivňováni. Takže jistota pořád není jako se vším a každý člověk hold věří tomu co mu nejvíce vyhovuje - a to neberte jako posměch / pohoršování / urážky na cti /…. aby zas nedošlo k nedorozumění.
Tak se to musí podávat pomaličku, aby to i trojáčka dokázala vstřebat bez úhony.
Na Vás se musí taky pomaličku tak můžeme jít spolu a držet se za ruku.
Klidně s Vámi budu bavit na toto téma, ale moc nechápu proč se vytahoval některý věci a jaký to mělo smysl, ale řekněte mi když si něco otevřete a přečetl si tohle "Byl jsem tu vysmíván, snahy mě ponížit, udělat ze mě blbce, že mikrovlny nemůžou ničemu vadit a že jsou báječné." a na konci “Samosebou se mi nikdo neomluví, jak jinak.” a dá jen citaci která má potvrzovat autotovo tvrzení "Včelstva jsou vystavena mnoha škodlivým faktorům. Můžeme mezi ně zařadit v životním prostředí přítomné pesticidy, těžké kovy, ale i určité frekvence elektromagnetického pole…". Jak byste to chápal? Z citace mám víc otázek než odpovědí upřímně.
Zase jsme (ČR) populární.
Tak to tolik nevadí ne? To je super náhodou. 😀
Mně hlavně pobaví ta pointa - Ty koně se tam už nějaký pátek převážejí. X leté přípravy a mnoho úspěšných a bezproblémových převozů a jednou se to hold nepovede a hned se jednalo o “Amatérský převoz!”. 😀
Mám jen dva dotazy. Jeden hypotetický a jeden konkrétnější a ten dám první.
1.
určité frekvence elektromagnetického pole…
To je hodně obecně řečeno. Rozsah frekvencí je opravdu velký. Jaké určité frekvence?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetick%C3%A9_spektrum
2.
v článku o použití konopného extraktu při snižování důsledků stresu včelstev způsobených vlivy moderní doby. Dr.hab Pawel Migdal
Neberte to zle / osobně, ale proč například já který takovou literaturu nečtu bych měl věřit článku od Dr. Migdala kterého ani neznám a nikdy jsem o něm neslyšel? Třeba je to chytrý člověk, nevím, ale jak bych měl poznat, že on tu pravdu má?
Je to pořád teda dohadování a konstatování bez výsledku, ale potvrzovat si svoje tvrzení úryvkem “určité frekvence elektromagnetického pole” je velice optimistické dle mého pohledu. S tím, že nejedná se třeba o ty určité frekvence třeba v rozmezí rádiových frekvencí? Jinak je dobré nespojovat frekvence a vlny - psal jste o vlnách a Dr. Migdal o frekvencích.
Nechci Vám to vyvracet (třeba bezdrátové sítě opravdu škodí 🤷), ale tohle mi přijde trošku k zamyšlení.
Včera se řešila nezaměstnanost a dneska ráno mi vyjel graf od p. Výborného který zveřejnil před 2 dny. Už se nám ty procenta docela rozchází. 😂 Procento sem, procento tam. 🤷
😂😂😂
Total mimo, někdo kdo se chlubí že se nezajímá,
Kde jsem to psal? Pokud si dobře vzpomínám tak jsem jen psal (naznačoval), že tomu rozhodně 100% nerozumím, protože reálně tomu rozumí jen pár výjimečních lidí, ale přehled si nějak udržuji když je čas tudíž zájem je. 😉
“Člověče, přiznám se že jsem dočetl jenom k bodu 2. Víc nedám.”
Za druhý bod jste se nedostal a už víte, že je to "Total mimo"? Si rád čtete jen nadpisy článků a už máte jasno? 😂
Klidně si obhajujte mafiánskou pakáž, kvůli mě nemusíte plýtvat časem.
Já nic neobhajuji, jen poukazuji na reálné vlivy dané tématiky. Rozhodně nemám ve zvyku všemu čemu nerozumím klasifikovat za “mafiánskou činnost” nebo dokonce obecně oblíbeným výrazem “libtardstvím”.
Ostatně stejně vaše ideologie jde do …jako všude v Evropě. Vzdor užitečným idiotum, takových je v každém režimu dost, bylo to tak i za komárů
To, že jsem se snažil co nejobjektivněji popsat danou tématiku nic nevypovídá o mé ideologii. Objektivitu a subjektivitu co nejvíce odděluji a moje čisté názory a ideologii si nechávám jen pro sebe, protože nikomu do toho nic není. 😉
Pokud nenajdou práci jsou z této statistiky vyřazení a převedení mezi lidi pobírající jiné sociální dávky. A tenhle trend je prudce vzestupný.
Proč mám pocit, že mícháte dohromady věci které spolu moc nesouvisí?
1. Sociální dávky se nemusí vyplácet jen, že nejsou zaměstnaní, ale může se jednat o finanční výpomoc lidem kterým třeba umřel někdo blízký který zrovna rodinu táhnul finančně. Vzhledem k růstu cen je růst dávek očekávající.
2. Dále ještě přímo v tom Vašem odkazu máte uvedený průběh “podpory v nezaměstnanosti” který za poslední tři roky stagnuje (uvedeny jsou jen v "Mld." takže jaký jsou miliónový rozdíly nevíme) což za okolností růstu cen a nákladů domácnosti je vlastně dobrá zpráva.
3. 19.05.2025 Vyšla analýza zaměstnanosti a nezaměstnanosti v ČR za 1. čtvrletí 2025 a je tam porovnání buď oproti 4. čtvrletí 2024 či ku 1. čtvrtletí 2024 - chce si to pořádně přečíst.
https://csu.gov.cz/produkty/zamestnanost-a-nezamestnanost-podle-vysledku-vsps-1-ctvrtleti-2025
Jen takový výňatky pro ty, kteří nemají rádi grafy:
"Meziročně vzrostl počet zaměstnaných osob o 24,3 tisíc a vývoj celkové zaměstnanosti tak můžeme označit za stagnaci. Nezaměstnaných osob bylo, podle metodiky Mezinárodní organizace práce (ILO), meziročně o 9,7 tis. méně."
“Průměrný počet nezaměstnaných osob podle metodiky ILO2) , očištěný od sezónních vlivů, v 1. čtvrtletí 2025 v porovnání se 4. čtvrtletím 2024 klesl o 4,0 tis.” - Sezonní vlivy můžou být jako výpovědi po 13. platech.
“Celkový počet nezaměstnaných ve věku 15 a více let meziročně klesl o 9,7 tis. na 139,4 tis. osob. Jednalo se o pokles počtu nezaměstnaných žen o 6,4 tis. na 74,1 tis. a nezaměstnaných mužů o 3,3 tis. na 65,3 tis. Nejvýraznější pokles nezaměstnanosti byl zaznamenán ve Středočeském kraji (o 4,2 tis.), Jihomoravském kraji (o 3,6 tis.) a Olomouckém kraji (o 3,1 tis.). Snížil se také počet osob nezaměstnaných jeden rok a déle (dlouhodobě nezaměstnaní), meziročně o 12,0 tis. na 35,2 tis. Dlouhodobě nezaměstnaných mužů ubylo o 9,4 tis., počet dlouhodobě nezaměstnaných žen byl v 1. čtvrtletí 2025 oproti stejnému období roku 2024 nižší o 2,6 tis.”
Jen dodatek - je dobré si přečíst i ty malé písmenka například:
Strana 2: “1) Údaje za odvětvové sekce mohou být ovlivněny metodikou Výběrového šetření pracovních sil (VŠPS). Šetření pokrývá pouze osoby bydlící v bytech; nejsou zjišťovány údaje za osoby v hromadných ubytovacích zařízeních, ve kterých jsou často ubytováni cizí státní příslušníci”
Ještě jeden dodatek z kurzy.cz:
https://www.kurzy.cz/makroekonomika/nezamestnanost/
“I přesto, že nezaměstnanost stále nedosahuje přirozené míry (4,5 – 5,0 %), mírné ochlazení na trhu práce v porovnání s loňským rokem je patrné. V meziročním srovnání bude nezaměstnanost vyšší (3,8 % průměr 2024), protože firmy budou v následujících měsících čelit slabší poptávce, strukturálním změnám a bude nutné z jejich strany více automatizovat výrobní procesy. Zároveň slabý hospodářský růst Německa negativně ovlivňuje český export, což může vést k poklesu výroby a následnému propouštění.” - Za to určitě může jen zdražení energie v ČR a která je dražší než v Německu…. (sarkasmus).
Je vidět jak se různý zdroje rozcházejí a brát informace jen od jednoho je jako kdybyste neměl žádný zdroj. Dále je vidět, že mnoho informací se dá odhadovat a připravovat se na ně když vynecháme případy jako, že nám tady padne atomovka. Výpočty takových dat má své metodiky a s každou budeme mít jiný výsledek a tyto metodiky se liší třeba koho či kolik vlivů budete zohledňovat. Jenže pokud nám data relativně (reálně) stagnují tak se může stát, že jeden zdroj řekne jak se něco zdražilo a druhý zdroj Vám řekne, že se zlevnilo. Potom vzniknou tři skupiny - 1. která neví která bije, 2. bude tvrdit, že se zdražilo, 3. že se zlevnilo. Pak jsou ty typický dohady mezi druhou a třetí skupinou a první skupina se neúčastní diskuze a je označována za špatnou od druhé a třetí skupiny. 😉
A přitom kdyby pořídil poloviční varny, aby to mohla tahat v pohodě ženská, tak by si hlavní kuchařku mohl vybírat, tak jednoduché to je. Energie byly jejich nejmenší problém, bylo to prudce výdělečné. No nic.
Jak by Vám bylo řečeno či dokonce bude - jedná se jen o libtardí myšlenky které jsou prostě špatně. To se musí počítat trojčlenkou s přímou úměrností a potom byste došla k tomu, že za všechno můžou energie. 😀
Jinak je otázka, jestli by to menší nádoby vyřešily. Ono ta paní by to měla jednoduší na tahání - to ano, ale výstup musí být zachován takže by jich muselo víc a to by zabralo víc času (a víc by nachodila?). To radši si říct u nějakého svářeče který by vyrobyl vozík výškově stejně se stolem s kolečky a nahoru by se udělaly pojezdy. Nádoby se prostě převážely. Do kuchyně se dělá nerez pokud si dobře vzpomínám (ještě jsou další materiály, ale nerez je častý v potravinářským průmyslu) a to se svařuje dobře. Takhle bych to vyřešil já a takový vozíky by asi stály míň než kupovat menší nádoby které by vyšly podstatně dráž. Nevím jak velké to bylo (ten podnik,…), ale asi se nejednalo jen o jednu / dvě velké nádoby když se tomu dařilo jinak dobře. Jen moje čistá teorie. 😄