Zadavateli. Rozlétávací voliéry slouží k tomu, aby ptáci zesílili, naučili se hledat rozhozenou potravu, zvykli si na venkovní klima.
To by mě opravdu nenapadlo, že rozlétávající voléry slouží k tomuto…. Jenže to se spíše týká zraněných ptáků kteří ztratili mnoho času léčbou a jsou extrémně pozadu. Jak jsem psal: “Také je důležité rozližit záchrana poraněného mláděte a jen někde vypadlého (zdravého). U raněného se musí řešit veterinární pomoc a dlouhá rehabilitace s rozlítáváním tudíž stanice je jediná možnost. U neporaněného to není tolik potřeba (jen rozkrmit) ačkoliv to stejně pořád nekoresponduje se zákonem - viz Assil.”
Jestli chcete zvířeti pomoct, a dát mu co největší šanci, dáte ho do záchranné stanice. Jestli ho chcete chovat, tak si ho necháte. Je to na vás.
Já vím, že je to na mě a proto abych do toho co nejvíce NEzasahoval tak to vypadlé mládě v přírodě klidně i nechám. 😉 Buď to mládě to zvládne samo anebo ne - přirozený výběr který tady funguje už hodně dlouho. Popřípadě využiji na krmení. Mimochodem - nejsem zadavatel, jen jsem reagoval na (pro mě) podivný příspěvek. Jinak neuvažuji o účelné záchraně mláďat v takových případech a vzhledem k tomu, že jsem časově zaneprázdněn tak se do přírody dostanu už jen zřídka a u manželky na zahradě moc ptáků není tak jsem trošku z kola venku.