Aktuálně: 2 773 inzerátů261 210 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 30.05.2025, 19:47:28 xxx.xxx.168.20
Verun:

Loni jsem psině taky dopřála Bonharen, ale už tenkrát mě od toho vet zrazoval a letos mi to v Třeboni na klinice ortoped potvrdil, u psů se žádné zázraky nekonají….koňaři na něj nedají dopustit. A to psina dostala stejnou dávku, co koně. 6x6ml

A poradil něco účinného u psů?

Aluška
Aluška 30.05.2025, 19:36:39 xxx.xxx.168.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 30.05.2025, 09:16:34

Proberu to na fyzioterapii 🙂

Aluška
Aluška 29.05.2025, 10:16:05 xxx.xxx.199.204

Lidožravka mrtvičku asi v 5ti nebo 8 mi letech ( nevíme kolik jí je ) , neovládala přední nožky, udělala třeba 2 krůčky a padla a točilo jí to do strany, nežrala a měla zhoršený hlavový reflexy. Kapala jsem do očí aby nevyschly, protože skoro nemrkala. Dostala injekčně kortikoidy, obden jsme chodily na injekci Milgamy a dostávala Karsivan.  Do 14ti dnů byla normální, jen ještě asi měsíc chodila pomalejc. Dodnes mi říká vetka, že kdyby jí tenkrát neléčila, tak tomu dnes nevěří že měla mrtvičku, jak se z toho sebrala.

Aluška
Aluška 27.05.2025, 12:06:11 xxx.xxx.199.204
kometa:

Jo, přímo před barák.🙂Naposled mi chtěli poslat štěně ze Španělska. Protože tam nedokázali sehnat ty správné majitele.😲Mezi skoro 50 milióny.

Na letiště, takhle si objednávají třeba štěňata z Ruska, buď ho přiveze přepravce až k Tobě domů, nebo si ho vyzvedneš od přepravce na letišti. Ale můžou Ti poslat samozřejmě třeba jiný štěně, než sis na dálku vybrala. Kamarádka si takhle vybrala fenku, x generací králičí ( podle chovatelky), fenka má skoro 6 kilo, sbíhavý paty, klenutý záda…

Aluška
Aluška 27.05.2025, 09:46:50 xxx.xxx.199.204

Když někam beru všechny čtyři, tak 2 jsou ve velký přepravce a druhý 2 každej v kšírech a připnutý do pásu.

Aluška
Aluška 27.05.2025, 09:02:58 xxx.xxx.199.204
Sardullah:

Bože, tak si kupte krémovýho jezevčíka s papírama od jiné organizace než FCI…. nám je to tady fakt šumák…

Úvodní dotaz zněl jasně… jestli tady někdo chová krémovýho jezevčíka a jak je to s touto barvou v ČR a na to bylo slušně odpovězeno.

Přesně, v Rusku, Americe, možná i v Anglii.  Oni něco pošlou…..napřed fotky a pak něco přiletí

Aluška
Aluška 27.05.2025, 08:59:30 xxx.xxx.199.204

Já jsem zatím nebyla bez psa a ni den. Když před 18ti lety umřela moje první vlastní fenka, takovej malej tříbarevnej voříšek, ještě to odpo jsem měla štěně jezevčíka. Jo bez PP, tenkrát jsem o tom taky věděla kulový, chtěla jsem štěně z útulku, zrovna žádný nebyly a kamarádky známá měla poslední štěně. To byla Dafinka II. ( Už je za duhou beruška moje )K ní přišla Wendy ( taky už za duhou ), tygrovaná Míja taky bez PP a nakonec lidožravka. Umřela Dafinka a osud přihrál Idorka s PP a od tý doby už vím co chov obnáší.  Až nebudou staříci, tak k Mirďovi pořídím kámoše, ale už zůstanu u dvou. Stárnu. A pořád jsou moji nej jezevčíci. Takže schody, jak jsem teď poznala. Tak aby se dali nosit dolů. Ale nevím co mi pak osud připraví, třeba mě osloví nějakej voříšek v útulku, malej a nechtěnej….

Aluška
Aluška 26.05.2025, 11:28:16 xxx.xxx.199.204

Ze schůdků k posteli a gauči je už rampička, u schodiště do přízemí dvířka. Vím že jezevčíci by neměli chodit po schodech dolů, ale za 45 let a 12ti kouscích jezevčíků nikoho  plotýnky netrápily a myslela jsem si, že tím jak hodně chodíme na procházky, kde si volně lítá po lese, budou záda osvalený. Je fakt že Mireček je hodně dlouhej. Tak se holt bude dolů nosit a v zimě oblíkat….Ta jedna zlobivá plotýnka, která vylízá, je prej naštěstí v místě, že kdyby praskla, tak neochrne. Zatím ale máme konzervativní léčbu .

Aluška
Aluška 26.05.2025, 10:45:41 xxx.xxx.199.204

U nás nic moc, Mirďu chytly záda, jedna plotýnka malinko vylízá. Takže je už týden v ohrádce, jen vyčurat a vykakat. Mám půjčenej magnet, takže 2x denně magnetíme. Ve čtvrtek jdeme na první Bonharen do žíly, aby plotýnky nekalcifikovaly moc rychle, dnes jsem mojí vetce posílala rtg páteře z kliniky, asi aby posoudila jestli jen ten Bonharen vhodnej. 9.6. jdeme na fyzio, aby posiloval páteř. Z lítání za zajícema prej moc svalů okolo páteře nemá. Je za špršlema smutnej, že bych mu dala ledvinu, kdyby to šlo. Ale musíme vydržet. Teď baští gabapentin , Neuro Support a Geloren.

Aluška
Aluška 21.05.2025, 13:41:05 xxx.xxx.199.204

Ženy, máte někdo zkušenost s používáním magnetoterapie u psíků doma a popřípadě jaký přístroj ?

Aluška
Aluška 15.05.2025, 14:07:09 xxx.xxx.199.204

A já furt zarputile krmím masem…..holt stará struktura 😀 😀

Aluška
Aluška 15.05.2025, 11:14:22 xxx.xxx.199.204

Moji jezevci lezou do vody hlavně v létě, když je jim vedro. Do potoka ochladit se a napít. Před pár lety tu soukromník na louce vytvořil obrovskej rybník, dlouho trvalo než ho napustil ( nějaký komplikace s dotacema), no a najednou lidožravá Bes a Mirďa skáčou do vody, že mi přinesou kačenku…..naštěstí jí nedohonili, břehy jsou strmý a vysypaný velkýma kamenama a rybník prorostlej spoustama náletových stromů, který tam vyrostli za těch asi 5 let,  než to stihnul napustit.  Takže se sekli hned na začátku mezi stromama a stihla jsem je vytáhnout. Besča byla mokrá celá, Mirďa jen do pasu 😀.  Od tý doby se pořád otáčím, jestli jdou za mnou. Ty kachny občas sedí na břehu a do vody skáčou až když je vyplašíme a to ti psi za nima pak jdou.

Aluška
Aluška 15.05.2025, 11:06:38 xxx.xxx.199.204

No na výstavách je hlavně blbý to,  že rozhodčí v naprosté většině určitě u všech plemen upřednostňují své známé a profesionální handlery. 

Aluška
Aluška 14.05.2025, 14:03:24 xxx.xxx.199.204
BaLu:

Ocenění z výstav není nikdy zcela objektivní. Každý rozhodčí posuzuje subjektivně, i když chce posuzovat objektivně. Protože prostě má své preference typu, znaků, barvy, projevu, které se mu více líbí. To má prostě každý, nejsme stroje. A tyto preference fungují i u bonitací. Jednomu rozhodčímu se bude zdát ucho příliš dlouhé, druhému akorát, jednomu oko tmavé, druhému světlejší protože právě zasvítilo slunce, a tak dále. A pořád to bude v rámci standardu, protože standard je ideál, nedosažitelný ideál, kterému se chovatelé pouze snaží co nejvíc přiblížit. 

A to, že na jedné výstavě, dostane pes VD nebo D a na druhé, třeba hned druhý den, V, není žádná výjimka. Jak píšu výše, posuzování je subjektivní, a pes se nemusí ten první den ukazovat, zatímco druhý den se předvede krásně. Vše hraje roli. Není to tak, že pes, co jednou dostane V, ji má předplacenou pro všechny další výstavy. 

Ale když pes má třeba z 50ti výstav 48x V a 2x VD, od různých rozhodčích, aniž by se majitel s někým z nich znal, tak to taky vypovídá o nějaký kvalitě toho psa, nebo ne ? Nemyslím tím nějaký oblastky, ale národky a mezinárodky.

Občas na nějaký výstavě dělám zapisovatele nebo vedoucí kruhu, tak třeba jeden rozhodčí mi říkal, že na oblastkách to moc neřeší, jestli psovi něco chybí nebo ne. Při jiný zase jinej rozhodčí povídá, kdo tohle pustil do třídy vítězů ? No tak když je ve třídě vítězů tak mu tu výbornou dám.. atd.

Aluška
Aluška 25.04.2025, 09:20:39 xxx.xxx.199.204
BaLu:

Ano, sledovat včerejší Máte slovo bylo utrpení. Kdo je slušný, neřve, nepřekřikuje ostatní, neskáče do řeči, ten nemůže ani dokončit svoji řeč a myšlenku. 

Paní Tiché mi bylo líto. 

Ta žena z Dočasek De De byla divná. 

A Jílková je čím dál horší. 

Kdyby to nebylo o psech, nedívám se.

Tak jsem se teď na to koukla. Jílková to má asi ve scénáři a pro mě se chová jako trhovkyně a mě se to nelíbí. Ta z těch dočasek  tam dřepí rozvalená jak když jí patří studio a chytrá je jak rádio, ona přece převychová všechny psy světa…..paní Tichá je velice chytrá a taky mi jí bylo líto….

Aluška
Aluška 24.04.2025, 19:44:44 xxx.xxx.168.20

Dneska jsme šli na procházku všichni, tygrovaná Mijunka se rozhodla jí s námi, tak vám sem musím dát fotky. Asi po hodině běhání po lese usoudila, že splnila denní plán a je třeba vzít kramle a jít domů. Počkala, až budu přemýšlet o nesmrtelnosti brouka a nebudu si jich chvíli všímat a v příhodném okamžiku se vypařila. Asi za 5 minut telefon, volal pan Princ, že potkal u lávky přes potok pejska a měl na sobě tohle telefonní číslo a jestli mi má pejska někam přivést. Řekla jsem mu, že Mijunka jde domů, ať jí pomazlí a nechá jí jít, že bydlí ve vsi za potokem. Tak prej jo. My byli v lese ještě necelou další hodinku a Mijunka čekala doma na zahradě.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 24.04.2025, 10:01:46 xxx.xxx.199.204
kometa:

Doprdele, kurva drát

Za mě to zašišlat moc nejde - kujva (kušva) drát do pjdele prostě nezní.😀

Když se něco takovýho stane tak člověk potřebuje to zvučný er 😀, to já znám 😀

Aluška
Aluška 24.04.2025, 09:09:59 xxx.xxx.199.204

Tak my klasika, náš každodenní lesík 🙂, jenom tygruše zůstala doma. Když je hezky, tak psíky už v 11 pouštím na zahradu a tygrovaná pak tvrdí, že byla venku dlouho a že do lesa nepůjde. Až večer jde s námi na poslední hodinku než jdou spinkat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek