Ano,nemoci členů rodiny-dlouhodobý,chronický jsou masakr…
takhle už jsem napsala asi 4krát 5 vět…a vždycky je smazala,protože můj psaný projev je někdy dost kostrbatý….,
takže jen-máš můj obdiv….já ten optimismus často nemám….
Ano,nemoci členů rodiny-dlouhodobý,chronický jsou masakr…
takhle už jsem napsala asi 4krát 5 vět…a vždycky je smazala,protože můj psaný projev je někdy dost kostrbatý….,
takže jen-máš můj obdiv….já ten optimismus často nemám….
Krmím granule,jabko,vařená zelenina,občas tak jako upěču jablečný pamlsky…hromadu let jsem u ní řešila žrádlo,po mase mě blila,bývalo jí blbě,vyšetření i na jiné veterině,důkladný,ultrzvuk,rtg,krve,diety vyzkoušený+i dietu vegetariánskou,ale do toho ty játra,po těch granulích jí aspon není blbě….,
xxxx let jsem vlastně u ní řešila žrádlo,pomalu každý týden mě blila,bylo ji blbě,veteriny,zkoušení co a jak,ted je jí aspon dobře…po těch granulích…
Sardullah-ano já vím,já si zažila fenu s nemocným srdcem,na který umřela-Killy,Gero rakovina,Kim-nádor,a pak další,Dux amputace nohy…odchody koček,andulek…
i když psi mě sebraly nejvíc…
a ano-můj přítel se na to dívá stejně-nemá rakovinu,neumírá,tak co je?
No jenže-já to vlastně ani nedokážu-a popravdě-nechci vysvětlit….
asi je to tím,že nejsem úplně zdravá,všecko si moc beru,nevím…prostě HPO…
no,na tu veterinu jsem jela s tím,že je to vychytaný…
tam mě vytáčel chlápek co furt retrívra na volno-a furt ho poveloval,retrívr si stejně chodil,odcházel a tak,
pak tam chlápek furt na psa-fena jezevčíka-hop na židli hop na židli a furt ju rval blíž Dafině..
tak jsem prohodila něco jako-no asi by ten pes nemusel chodit sedat na židli,kde sedí lidi pak??
přítel mě pak venku zdrbal,že si manýry z obchodu beru i na veterinu..tak ne,to bych řekla,i kdybych nebyla prodavačka…
no a v lese jsem začala,že je mi líto,že není Dafi zdravá,že se zhoršila…
a přítel,ježíš,dyt se nic neděje,no dyt jí vlastně nic není….
tak jsem mu řekla,at mě zaveze v dědině ke koníkům..tam jsem trčela chvilku u ohrady a vykládala si s koníkem-podle hesla-nech to konovi,ten má větší hlavu…
a pak jsem došla dom,
do večera proležela,
večer řekla Dafi pod si vzít prášečky at seš zdravá holčička-a rozbrečela se….
prostě mi přišlo líto,že několik let řeším léky,jídlo,dietu,
at se trošku hejbe,jestli jí není zima??
at furt nežere…
furt zakrývám-ano zvýšil se jí hlad a zimomřivost,v noci spí pod peřinou,ve dne v klidu zakrytá…
prostě mě po těch letech přišlo líto,že není zdravá,že musí na ty odběry,pak čekat na výsledky,pak zas tam…
dnes jsme jely k Roštínské kapli,tak se prošly ve stínu v lese,já si vzala snídani sebou+kafe,takže ve stínu,brzo ráno,u potoka,pak snídaně..
pak jsme jely na Bukovanský Mlýn,kde jsem šla dát oslíkům krmení20kč pytlíček na recepci,
v ohradě si mazlila koníka-došel za námi,nechal se hladit-jasně,že jsem nekrmila….
pejsci seděly,koukaly,pak jsme jely domů,
pro zmrzku s Dafi na klín do stínu…
já,vím,že jsem asi?divná,že si to moc beru…
ale ještě včerejší věta doktora-kdyby se to zhoršilo,dojedte ihned..
a sakra,jak bych to poznala??bude víc unavenější?nebo co?
No u nás nic moc…
ráno jsem oba vyvenčila,a jely jsme na veterinu na krev,e zhoršila štítka,zvýšily se jí léky,a za měsíc kontrola,a já z toho mám depku a neumím se jí zbavit….☹️
jako jo pak bylo kousek vycházky v lese,ale…..
dnešní ranní….
protože pořád chodím mezi polama ke křížku a zpět,pokud se nehecnu táhnout Dafi k lesu jak v úterý😀
tak se nudím,a vymýšlím koniny…😀
tak sem učila Dafi aby vedla na vodítku Maxe….
a fotila Žeryka jak chytá míček….
bylo mokro,rosa a Žeryk v tom strašně rád válí sudy😀
já jdu v gumákách a zebou mě nožičky….
Dešní ranní
dnešní ranní vycházka-napřed Žeryk s basendžim dědinou podél ohrad a zpět,pak Dafi s Žerykem-k hájence do kopce v tašce-nabavilo mě se s ní přetahovat…
a pak okruh po lese a domů,
doma ještě nakrátko vzít nožky,břicho,drápky,vyčesat,pak Žeryk,a mohli se jít válet..
jo a plantáže konvalinek uschly☹️
oni obecně neradi v salonech trimují,protože je to dřina a na dlouho….
jinak-fousy umývám po jídle a češu,
dnes jsem se trošku rozjela a po vycházce Dafi pořádně ošmikala nohy a břicho-takže vypadá jak deb..,ale jí to rychle roste…aspon se bude líp udržovat a netahat na tom borčus z venku,hrozně dlouho jí ty nohy schnou,proto po vycházce fénuju…
Jestli se můžu vyjádřit …
stříhám si psy několik-10let sama
Žeryka hlavu přes nůžky a kovový hřeben--nůžky na papír..naberu srst,šmiknu,naberu,šmiknu,nabírám srst do hřebínku,těsně u kůže a těsně za sebou,at nejsou zuby,uši,taky přes hřebínek,a ty konce držím konec u ucha a šmiknu,a po kouskách,těsně za sebou..
dá se tak dělat celý tělo..
jinak…
můj první strojek-z LIDLU za 500kč-K TOMU OLEJIČEK,PILNÍK,DVOUŘADÝ KOVOVÝ HŘEBEN-HUSTÝ/ŘÍDKÝ,A DRÁTĚNÝ KARTÁČ-kromě strojku mám vše doted,strojek měl i nástavce..
jinak-nástavce používám,když nechci mít moc nakrátko,a bez nástavců to dělám,že si to povytáhnu,na tom strjku,at není úplně na kůži,a dlám po kůži,ne proti kůži,-proti srsti,po srsti,
odměnuju,chválím,a dá se stříhat i po něčem,půl psa a druhý den půl psa…
na srst mezi polštářkama používám dětský nůžky na papír z kulatou špičkou,malý asi za 20kč…
strojek mám ted jiný,dražší,ale ten z LIDLU vydržel tak 3 roky stříhání 3 krát za rok 3 psy a párkrát do roka hlavu,náprsenku,a a zadek,
jo a stříhám ve staré větrovce z LIDLU a šustákách…
pátek venčila jsem jen v dešti krátce,pak odpolední,
v sobotu jsem jela s Dafi do Blanska,
a mám k tomu takovou pěknou historku🙂
takhle-rozumět Dafi lidské řeči,tak mě kousne do zadku a řekne,že pořád slibuju a nic z toho🙂
v pátek jsem v noci napsala přes počítač kamarádce ze 4lístku,že budu v BK,
ráno v 6….žádná odpověd-ehmmm-kdy by taky v sobotu ráno v šest kam psal…
no,zkráceně-vždy když jedu do Bk,mám domulvený kamarádky-vychajda+oběd,a druhý den kamarádku na kafe-v týdnu a o víkendu tam jezdím na oslavy narozek,a to se scházíme všichni,
no jenže,ted jsem měla jet v týdnu,to nevyšlo kvůli práci,kamarádka ze 4lístku v sobotu 12ku,a v neděli chtěla být s rodinou.a u druhé kamarádky vím,že taky víkend-rodina,domácnost…-třetí je od Prahy,to se vidíme jen právě komplet na ty narozky..
no,takže té jedné,jsem napsala na ten počítač,a jela v půl osmé po vyvenční psů v dešti do BK,
po cestě pořád v dešti jsme udělaly pidi vycházku kolem rybníka-kousek-odkud je má jediná fotka-zrcadlovku jsem netahala,a mobil mám kalkulačkovej,to cvakl přítel,takže za deště jsem dojela do Blanska
a říkám tatínkovi-nikoho nemám domluvenýho,žádnou kamarádku,nic,budu doma,číst si,chodit-a ted se prosím soustředtě!!!budu pořád doma s DAFINKOU BUDU CHODIT JEN NA KRÁTKÉ VENČÍCÍ VYCHÁZKY+JEDNU TŘEBA TROŠKU NA POHRÁNÍ VE MĚSTĚ POD STŘECHOU U OBCHODU A DOM….Dafinka si v duchu zamnula pacinky,jakej to krásnej víkend ji čeká-postel,tulení na střídačku se mnou a s tatkem a krátké vycházky….HAHAHAHAHAHA-ŘEKL BŮH znáte to?čím rozesmát Boha?Říct mu své plány….
tskže Bůh se zasmál….
seděla jsem v křesílku,četla,koukala s tátem na tv-si u toho čtu,Dafi hajala,po obědě šlofík-a POZOOOR-zrada!!
v e 3 hodiny s Dafi na vodítku ve dveřích-e už neprší,projdem se-tel-kde jsi?co děláš?-kamarádka ze čtyřlístku…
no du ven s Dafi..
tak fajn,dojdi ke Kaufu,tam se sejdem a půjdem na vycházku..
no tak bezva,bude společnost-a velká vycházka!!!!!kamarádka má ráda vycházky…
sešly jsme se u obchodu,přešly jsme ke splavu,odtud přes koleje a lesem,mezi polama,mad Starým Blanskem z výhledem na Blansko jsme udělaly velký oblouk…-no Dafi neměla radost…☹️
táhla se jak hlemýžd….
kousek od našeho bytu jí-kamarádce-zavolal manžel-že jetli ji nemá hodit domů??
nenene-kamarádka-děcko mám na víkend pryč,muž chce jet na kolo,přece nepůjdu dom?bych tam byla sama…-budu s tebou-kam půjdem dál??
-Dafi po této větě asi uvažovala nad tím-že at jdem kam chcem,ale bez ní-a zastavila se-že ona nejde!!
zastavila se ve městě…
tak jsme šly na kafe do kavárny…😀😀😀
ANO DAFI BYLA ŠTASTNÁ,DOKONCE ANI PES PŘED KAVÁRNOU A 2 V NÍ,A PŘEPLNĚNÁ KAVÁRNA LIDMI A DĚTMI A JEDINÝM MÍSTEM NAPROTI TĚM 2 PSŮM JÍ NEVADILY-BLAFLA NA PSY,ONI NA NI-COŽ OPROTI VIRVÁLU DĚTÍ BYL DETAIL,KTERÝ NIKOMU NEVADIL-PŘES DĚTI TO NEBYLO ANI MOC SLYŠET-A ZALEHLA,PAK LEŽELA NA KLÍNĚ A BYLA VZORNÁ-ZATÍMCO DĚTI ROZBÍJELY SKLINKY…,
po kafe jsem šla kamarádku doprovodit podél žeky parčíkem aspon na nádraží-kilometr ta a zpátky…
a že si zamachruju a ukážu jí,jak Dafi obíhá dřevěnou obří sochu čerta s řetězem-na podstavci-hele jak Dafča oběhne permoníka!!-Dafi okolooo!!Dfi k němu tryskem přiběhla a plácla packou na podstavec-a běžela zpět..
já-a jí se plete -UKAŽ-a okolo-tak znova-okolooooo-Dafi tryskem obíhá a kamarádka se smíchem-ty,víš že to není permoník?Ale čert?Aje to tam i napsaný!
-vím…
tys jí to řekla schválně permoník,aby se nebála,že😀
no,užily jsme si s kamarádkou vycházku-zase po letech i jinou trasu,
kafe,i další vycházku podél řeky,to už mě naháněl tatínek,kde jsem,že se o mě bojí?
no 3 a půl hodiny venku…🙂
to nebyla ráno slibovaná krátká vycházka😀
pak už jen noční venčení,
ráno v neděli kousek kolem řeky,to už Dafča fakt nikam nechtěla..😀
a odpoledne s ní byl přítel když jsme byly s tatínkem na hřbitově,tak s ní zatím šel podél lesa,polnačkou,
no pak už odjezd,doma vyvenčit Žeryka s Maxíkem,a po šlofíku si dát hezkou českou detektivku….
vím,i jsem si to u vás četla….
Úterý dopo před neplánovanou odpolední…
a dnes po ranní před deštěm….-pořád za huma ke křížku,k lípě navezly na cestu štěrk a šutry,sousedce jsem řekla,že kdyby tam jela s kočárkem,tak jí bud vypadne dítě,nebo ulomí kolečko…☹️.
k hájence zase cihly-kousky…
takže furt jak blbečci..ke křížku,nebo po dědině,to bylo v pondělí-po ranní odpo,-okruh po dědině,pak se najíst,uklidit a jít naproti kolegyni-ze psama,doma hodinu a půl školení do práce,-to si spaly,Dafi pak u mě naklíně spala,a když jsme odcházely,tak jim najednou došlo,že tady někdo byl,a jak nás slyšely na terase,tak začly štěkat🙂.tak jsme se jim smály🙂,
no a Betty je ze dvorku..pořád jen chodí,hodiny chodí,jí,pije,chodí….
za týden ji bude sedmnáct,nevidí,skoro neslyší,občas někde zabloudí….,onehdy se napasovala do rožku se smetákama,zajímalo by mě jak to má z čichem…
když kolem ní šla v pondělí kolegyně,tak ji Betty vůbec nevnímala a to šla těsně kolem…
nejhorší je,že jsem u ní už dlouho neviděla žádnou emoci….☹️
je to divný vidět psa,co nevrtí ocáskem,co pořád vypadá jako ducehm nepřítomný,což ona i je….☹️
24,května jí bude sedmnáct…
My v pátek ráno Ždánský les-trochu po dešti,jinak tady furt děsný sucho…,měly jsme i Maxíka,v sobotu ranní cvičící krátká za zahradou před mezisměnou,pak večer pidikrátká venčící,dnes ráno zase Ždánský les,ale jiná trasa,sucho,ani ty konvalinky nejsou a barvy jsou takový vybledlý,pak jsme dělaly skákání přes překážku na dvoře i s aportem,ale to Dafi vždy obešla…🙂-jo,na jedné fotečce je Žeryk po čtvrtečním stříhání hlavy s novým košíčkem na česátka-v práci jsme to měly s držátkem vynikající věc!a fotka naší malé Jůlinky
no a ležení na klíně,v pelíšku+pidikrátká venčící…
Mám takový dotaz,co říkáte na jednodenní hladovku u psů?
byla u nás švagrová,spaly zde,a v sobotu jely dom odpo,že kvůli psům,mají je ve výběhu,venkovní psi-ohaři,a, skorotchýně naštvaná,že jely dom,kvůli psům,že hladovka by jim jeden den nevadila,že to i doporučoval veterinář…
oni vlastně dřív,když jsem zde nebydlela,tak jezdily na dovolený,tak,že psi krmily sousedi,nebo spíš známý,vím,že to u těch kotcových,venkovních psů občas majitelé tak dělají-jedou na týden pryč a psi chodí někdo krmit..nic proti tomu,ale přijde mě trošku moc je tam nechat třeba jeden den bez dozoru..ale já su moc pintlich…
du si zamachrovat-po ranní vycházce mezi polama-ždibec od baráku-protože před odpo…
kde jsem udělala hledej-ztratil a přinášení smajlíka a kopala jsem chvilku Žerykovi míček-se slovy-fotbááállll-to budeš čučet!!a koop-3kroky před něj😀😀😀
jsem ošmikala Dafi hlavu a náprsenku a u očí+učesat+mezi prstama-bože,tam to můžu šmikat snad 2 krát týdně….
a Žeryk furt fnukal,že chce taky….to on u česání a starání se někdy dělá,že chce taky čučí a fnundá,tak jsem ho učísla,hodila na můj stříhací botník na terase a s náhubkem ošmikala hlavu,uši,náprsenku a ofimu-celý tělo u obou budu dělat třeba za měsíc..ALE,TED TO ŽERYK ZVLÁDL PERFEKTNĚ,BEZ VRČENÍ-HEČ!!!!!!
DOSTAL MASO,SUŠENÝ PAMLSKY A Á SI MŮŽU JÍT KOUPIT NOVÝ ZÁDA…:-d
jo-zítra je všude zavřený…
k počasí-neprší a furt sucho,včera mega vichr v noci…
No-zázemí-tak my takhle jezdíme poslední roky,co máme auto,dřív jsme si ho půjčovaly občas od rodičů,předtím jsme jezdily na výlety autobusem,vlakem,a první roky jsme chodily na velký vycházky v okolí,sváču,pití sebou…
ale je fakt,že na rozdíl třeba od švagrů-kteří mají taky psy doma,tak přítel psy miluje….
přítel má mínusy-ale co patří k jeho velkým plusům-že má rád naše zvířata,ne že je jen toleruje,ale má je fakt rád,a to je pro mě fakt hodně…
ano,dá si po práci pivko..takže,ze psama po ranní chvilku protože si pak chce v klidu posedět..
ale bere mě ke koníkům,a ven ze psama a baví ho to
dřív s nimi teda chodil i ven denně,když jsem měla odpo,to ted už teda přestal..ale zase,moc se mu nedivím,ono táhnout ven zpruzelou Dafču,kterou to ,když není na výletě-nebaví…to je někdy opruz i pro mě😀
kdyby Dafi nebyla jak kynutý knedlíček,tak bych na- ni-někdy kašlala-nechceš,nechod,máš dvůr,zahradu….zdar….
já vždycky říkám,že ty psy mám dobrovolně,že mě nikdo nestál s pistolí u hlavy,abych si je pořídila…a že jsem s nimi ráda….
No-já,to u sebe měla tak-a mám-že dovču pár dní bez psů přežiju-jakože pár-2-3
-poslední roky jdem-2 dny Moravský kras,-třetí den se vracíme s Dafi dom,po cestě mini výletíček,a 2 dny bez ní-hrad,muzeum,ZOO…
když byly mega tropy,jak byly jeden rok,že bylo vedro ve dne v noci-tak jsme jely jeden rok bez ní,ale to mi hodně chyběla,ale chápala jsem,že jí bude líp s tatínkem doma na dvoře/zahradě a pidi vycházkách,než s náma po výletech a pak 4 patro tátův byt…
ale,k tomu jak píšete,že máte potřebu si jednou za čas oddechnout i od psů
tak něco trošku podobnýho mám odjakživa já-ale,ne,že bych jela k moři-kde jsem stejně nikdy nebyla…
ale-u mě je to jiný-já prostě občas musím chvilku vypadnout někam bez nich…
já dřív,když jsem bydlela v Blansku,měla jsem Kima a Killy,pak Gera a Duxe,k tomu chvilku ještě Čendu knírače,a chvilku Heidi-dobrmanku-a chodila jsem pro ně pěšky..
tak doma starání o Kima,pak pro Killču s Kimem,pak na cvičák,nebo ven-4krát týdně,
-cesta k ní sem tam-byla asi 40 minut rychlé chůze do kopce,takžee Kim měl v podstatě vycházku,než jsme došli pro Killču,do toho jsem si půjčovala Čendu asi rok-takže zase další pes,rok jsem si půjčovala 3 krát týdně dobrmanku-takže doma vlastní pes,a 2 jinde půjčovaný,do toho cvičák 2 krát týdně,pěšky na stopy velkej kus…,
no prostě jsem ráda po týdením lítání ze psama+neděle cvičák,tak jsem ráda v neděli odpo po cvičáku ze sebe udělala člověka-a šly jsme do kavárny,kina…
no,a tady to mám tak,že když mám u sebe 3 dny volna,tak poté co uklidím doma,nějak se vzpamatuju z práce,tak jeden z těch 3 dní zajdu do knihovny,nebo ke kamarádce do knihy…
říkám tomu,že jsem přepejskařená-a holt pořebuju vypadnout kousek někam chvilku bez psů-2hodiny třeba-vždycky říkám-že potřřebuju říkat i jiný věci,než-ke mě,k noze,přines-a kartičku máte?body sbíráte?😀😀
-ještě k tomu mám práci,kde jsem mezi lidma,celý den melu pantem-ale pochopitelně si nepokecám😀
no a jednou měsíčně jezdím do Blanska,kde jsem s tatínkem-a s Dafi,-takže ne bez psa🙂
ale jdu bez něj třeba na oběd s holkama a na kafe,a prolítnout obchody…
tak já jsem prostě,někdy,tím,jak jsem 95 procent volnýho času…furt ze psama,tak jsem prostě někdy přepejskařená🙂
ještě tím,jak s nimi chodím xxkrát denně ven,a furt na nich něco češu,šmikám,atd…
děkuji moc za pochvalu!!!
v neděli jsme zase objevily novou vycházkovou trasu za Ježkovicemi-chatová osada,pak cesta lesem,pak vypuštěný koupalištátko,cesta do kopečka k autu a domů-hodina a půl-z kopce,rovinka,závěr do kopce,ale nic hroznýho,voda sebou,psi spokojení,my taky
-taková soukromá vsuvka-už roky děláme z přítelem to,že si večer pochválíme den-někdy teda ne-řeknem,to se nám moc nepovedlo..ale,většinou si řeknem-to byla hezká-neděle,sobota,to se nám to povedlo,že??
-myslím,že e dobře,že si to oba!!! dokážem uvědomit a říct večer nahlas…
no a příteli se vycházka líbila,říkal pořád,že to byl dobrej okruh a tak…
po vycházce uvařil guláš,a-já uklidila andulka, i nám🙂 vegetily jsme na dvoře…,večer jen pidimini venčeníčko..
včera jsem udělala 3 krátký vycházky-2 krátký po dědině,a večer pidi za bránu třetí venčení
dopoledne jsem netradičně strávila ve městě u kamarádky v knize na čaji a důležitým nákupem serepetiček🙂
dnes ráno-cvičící vycházka 20mminut s Dafi-v parčíčku pár metrů od nás -trošku poslušnosti,u baráku obíhání lavičky,kapličky,stromů a u vrat nošení balíčku kapesníčku,
pak šel na větší solovycházku Žeryk-s kamoškou s basendžim-kolem rybníčku,ohrad a zpět,na závěr dostal pamlsky a mazlení od rok a půleté holčičky-mazlení od její maminky-maminka má SHIBA-INUBrunu-dřív jsme s nimi byly párkrát venku,na stopovačce si s Žerykem i hrála!!
-doma učesat Dafču,dočíst knížku,zacvičit si,uklidit,
a na další vycházku tentokrát za Miou-učesat,dát chlebíček a vyjely jsme koolem ybníčku do lesa a zpět,odsedlat,ponuchnat,dát mrkvičku a dom,
večer pidi venčení ,učesat Žeryka-a volno je za náma….-vyšlo počasí,a vycházky s kámoškami-ideální volno…
což nechápe nechápou někteří z okolí-že mě tohle ke štěstí stačí…
že ANO,TOHLE JE PRO MĚ ŠTĚSTÍ….A VELKÝ ŠTĚSTÍ…..
ČASTO SLYŠÍM-JÉÉÉ TY NEMÁŠ DĚTI,JÁ BYCH SI NA TVÝM MÍSTĚ UŽÍVALA,CESTOVALA….
ALE….MĚ NELÁKÁ CIZINA,MOŘE,JÁ JSEM PROSTĚ TAKHLE SPOKOJENÁ,MĚ STAČÍ TY VYCHÁZKY-KDYŽ TO NENÍ TEDA FURT ZA BARÁKEM-TO NÁS TEDA NEBAVÍ ANI MĚ,ANI DAFI😀KDYŽ SE K TOMU POVEDE POČASÍ,VYJDOU KONÍCI,VIDÍM SE S KAMARÁDKAMI-ZAVRŠÍM TO POHÁDKOU….-mě to stačí….
ehmm-pohádka..dívaly jsme se v neděli večer na pohádku Třetí princ-a na začátku tam Brtoška mává z koně,jak odjíždí..a já dnes mávala příteli,když jsem kolem něj jela..a on-cos mi naznačovala??a já-nic,jsem dělala Bartošku z pohádky,ne?😀😀😀
ježííší-ehmm-děkuji,děkuji,děkuji-mám pocit,že je v dnešní době úplnej kynologickej hřích napsat-že mimo zdraví,povahu -je pro člověka důležitý i vzhled…
prostě může ten pes být super povahově,zdravej jak 90letá babička žijící celý život zdravým způsobem života v Beskydech,
ale když se mi nelíbí…tak ho nechci…