Aktuálně: 1 852 inzerátů280 464 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 25.05.2026, 18:56:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 25.05.2026, 18:01:30

gratuluji koníčkovi k narozkám!!!

plán na dovču celkem dobrej,?ve vedru se stejně moc chodit nedá-proto rok od roku nemám ráda léto-na vycházky se musí brzo ráno,nebo pozdě večer-pak je člověk-teda já-zalezlej ze psama doma,protože voda/potok/řeka-široko daleko nikde nic….

k vodě musíme autem a to jen v týdnu …

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 21:33:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 24.05.2026, 21:24:26

tak to jo…,to je zase pravda..

zase teda nestojí to mega moc..

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 20:53:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 24.05.2026, 19:44:29

Děkuju..jsem sama sobě největším kritikem…

ono už jen to že bude brát do smrti léky taky není nic super zdravýho,ale to ani pro lidi….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 20:52:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.05.2026, 20:05:55

Sardullah-ano já to pochopila,

a i jsem psala

no nic-tak to teda napíšu-to co jsem asi 5krát smazala….

podotýkám-to co ted budeš číst ber napsaný s nejlepším úmyslem!!!

Takže jako nematka si uvědomuju-že mít nemocný dítě je asi xxxkrát těžší než mít nemocnýho psa-a to píšu se veškerou úctou k Tvé lásce ke psům*vím,že psi miluješ velmi,velice moc a není to pro tebe -jen pes-ale to tady pro nikoho z nás….

-kamarádky co mají děti mi říkají-si představ,jak se ti stýská po psovi-třeba-když jsem byla v nemocnici..-a u dítěte si to 10krát vynásob..

atd…..

a s tím,že jsi skála,co na ni ostatní spoléhají

nedokážu si představit,jak to musí být psychicky vyčerpávající a jaká to musí být dřina…

když byl nemocnej tchán-tak jsem k němu šla-a hahaha,hhhiiiiiihii-ftipná,srandičky,historky-a odešla jsem-a vyfluslá…

mám tetu co má nějakou-psychickou-nevím přesně co-diagnozu-a kdykoliv s ní mluvím-tak-nic ji nebaví-číst,pes,zahrada,vařit,nic…furt je otrávená…vídáme se v Blansku…

a vím,že to nedělá schválně-prostě-ona to tak má-ale je to dřina…-když mi řekne přítel-a já jsem zrovna dost vycuclá-tak se sejdi s tetou-tak říkám-tý jo,to nemůžu-by mě dorazila..

takže Sardullah-být skálou je dřina,velká dřina a nemít k tomu Sáru je prostě naprd..

ale i skála se může začít drolit..

tak na sebe dávej pozor,my tě tady-snad můžu mluvit i za ostatní?máme rádi-tvý historky ze psama jsou boží…🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 18:37:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.05.2026, 14:52:39

Ano,nemoci členů rodiny-dlouhodobý,chronický jsou masakr…

takhle už jsem napsala asi 4krát 5 vět…a vždycky je smazala,protože můj psaný projev je někdy dost kostrbatý….,

takže jen-máš můj obdiv….já ten optimismus často nemám….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 13:30:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 24.05.2026, 10:19:44

Krmím granule,jabko,vařená zelenina,občas tak jako upěču jablečný pamlsky…hromadu let jsem u ní řešila žrádlo,po mase mě blila,bývalo jí blbě,vyšetření i na jiné veterině,důkladný,ultrzvuk,rtg,krve,diety vyzkoušený+i dietu vegetariánskou,ale do toho ty játra,po těch granulích jí aspon není blbě….,

xxxx let jsem vlastně u ní řešila žrádlo,pomalu každý týden mě blila,bylo ji blbě,veteriny,zkoušení co a jak,ted je jí aspon dobře…po těch granulích…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 13:25:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.05.2026, 07:31:06

Sardullah-ano já vím,já si zažila fenu s nemocným srdcem,na který umřela-Killy,Gero rakovina,Kim-nádor,a pak další,Dux amputace nohy…odchody koček,andulek…

i když psi mě sebraly nejvíc…

a ano-můj přítel se na to dívá stejně-nemá rakovinu,neumírá,tak co je?

No jenže-já to vlastně ani nedokážu-a popravdě-nechci vysvětlit….

asi je to tím,že nejsem úplně zdravá,všecko si moc beru,nevím…prostě HPO…

no,na tu veterinu jsem jela s tím,že je to vychytaný…

tam mě vytáčel chlápek co furt retrívra na volno-a furt ho poveloval,retrívr si stejně chodil,odcházel a tak,

pak tam chlápek furt na psa-fena jezevčíka-hop na židli hop na židli a furt ju rval blíž Dafině..

tak jsem prohodila něco jako-no asi by ten pes nemusel chodit sedat na židli,kde sedí lidi pak??

přítel mě pak venku zdrbal,že si manýry z obchodu beru i na veterinu..tak ne,to bych řekla,i kdybych nebyla prodavačka…

no a v lese jsem začala,že je mi líto,že není Dafi zdravá,že se zhoršila…

a přítel,ježíš,dyt se nic neděje,no dyt jí vlastně nic není….

tak jsem mu řekla,at mě zaveze v dědině ke koníkům..tam jsem trčela chvilku u ohrady a vykládala si s koníkem-podle hesla-nech to konovi,ten má větší hlavu…

a pak jsem došla dom,

do večera proležela,

večer řekla Dafi pod si vzít prášečky at seš zdravá holčička-a rozbrečela se….

prostě mi přišlo líto,že několik let řeším léky,jídlo,dietu,

at se trošku hejbe,jestli jí není zima??

at furt nežere…

furt zakrývám-ano zvýšil se jí hlad a zimomřivost,v noci spí pod peřinou,ve dne v klidu zakrytá…

prostě mě po těch letech přišlo líto,že není zdravá,že musí na ty odběry,pak čekat na výsledky,pak zas tam…

dnes jsme jely k Roštínské kapli,tak se prošly ve stínu v lese,já si vzala snídani sebou+kafe,takže ve stínu,brzo ráno,u potoka,pak snídaně..

pak jsme jely na Bukovanský Mlýn,kde jsem šla dát oslíkům krmení20kč pytlíček na recepci,

v ohradě si mazlila koníka-došel za námi,nechal se hladit-jasně,že jsem nekrmila….

pejsci seděly,koukaly,pak jsme jely domů,

pro zmrzku s Dafi na klín do stínu…

já,vím,že jsem asi?divná,že si to moc beru…

ale ještě včerejší věta doktora-kdyby se to zhoršilo,dojedte ihned..

a sakra,jak bych to poznala??bude víc unavenější?nebo co?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 23.05.2026, 19:34:48 xxx.xxx.136.20

No u nás nic moc…

ráno jsem oba vyvenčila,a jely jsme na veterinu na krev,e zhoršila štítka,zvýšily se jí léky,a za měsíc kontrola,a já z toho mám depku a neumím se jí zbavit….☹️

jako jo pak bylo kousek vycházky v lese,ale…..

DafiŽeryková
DafiŽeryková 22.05.2026, 12:26:39 xxx.xxx.136.20

dnešní ranní….

protože pořád chodím mezi polama ke křížku a zpět,pokud se nehecnu táhnout Dafi k lesu jak v úterý😀

tak se nudím,a vymýšlím koniny…😀

tak sem učila Dafi aby vedla na vodítku Maxe….

a fotila Žeryka jak chytá míček….

bylo mokro,rosa a Žeryk v tom strašně rád válí sudy😀

já jdu v gumákách a zebou mě nožičky….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.05.2026, 18:11:19 xxx.xxx.136.20

dnešní ranní vycházka-napřed Žeryk s basendžim dědinou podél ohrad a zpět,pak Dafi s Žerykem-k hájence do kopce v tašce-nabavilo mě se s ní přetahovat…

a pak okruh po lese a domů,

doma ještě nakrátko vzít nožky,břicho,drápky,vyčesat,pak Žeryk,a mohli se jít válet..

jo a plantáže konvalinek uschly☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.05.2026, 10:46:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 19.05.2026, 10:08:35

oni obecně neradi v salonech trimují,protože je to dřina a na dlouho….

jinak-fousy umývám po jídle a češu,

dnes jsem se trošku rozjela a po vycházce Dafi pořádně ošmikala nohy a břicho-takže vypadá jak deb..,ale jí to rychle roste…aspon se bude líp udržovat a netahat na tom borčus  z venku,hrozně dlouho jí ty nohy schnou,proto po vycházce fénuju…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 18.05.2026, 23:10:03 xxx.xxx.136.20

Jestli se můžu vyjádřit …

stříhám si psy několik-10let sama

Žeryka hlavu přes nůžky a kovový hřeben--nůžky na papír..naberu srst,šmiknu,naberu,šmiknu,nabírám srst do hřebínku,těsně u kůže a těsně za sebou,at nejsou zuby,uši,taky přes hřebínek,a ty konce držím konec u ucha a šmiknu,a po kouskách,těsně za sebou..

dá se tak dělat celý tělo..

jinak…

můj první strojek-z LIDLU za 500kč-K TOMU OLEJIČEK,PILNÍK,DVOUŘADÝ KOVOVÝ HŘEBEN-HUSTÝ/ŘÍDKÝ,A DRÁTĚNÝ KARTÁČ-kromě strojku mám vše doted,strojek měl i nástavce..

jinak-nástavce používám,když nechci mít moc nakrátko,a bez nástavců to dělám,že si to povytáhnu,na tom strjku,at není úplně na kůži,a dlám po kůži,ne proti kůži,-proti srsti,po srsti,

odměnuju,chválím,a dá se stříhat i po něčem,půl psa a druhý den půl psa…

na srst mezi polštářkama používám dětský nůžky na papír z kulatou špičkou,malý asi za 20kč…

strojek mám ted jiný,dražší,ale ten z LIDLU vydržel tak 3 roky stříhání 3 krát za rok 3 psy a párkrát do roka hlavu,náprsenku,a a zadek,

jo a stříhám ve staré větrovce z LIDLU a šustákách…

Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 18.05.2026, 19:58:21 xxx.xxx.136.20

pátek venčila jsem jen v dešti krátce,pak odpolední,

v sobotu jsem jela s Dafi do Blanska,

a mám k tomu takovou pěknou historku🙂

takhle-rozumět Dafi lidské řeči,tak mě kousne do zadku a řekne,že pořád slibuju a nic z toho🙂

v pátek jsem v noci napsala přes počítač kamarádce ze 4lístku,že budu v BK,

ráno v 6….žádná odpověd-ehmmm-kdy by taky v sobotu ráno v šest kam psal…

no,zkráceně-vždy když jedu do Bk,mám domulvený kamarádky-vychajda+oběd,a druhý den kamarádku na kafe-v týdnu a o víkendu tam jezdím na oslavy narozek,a to se scházíme všichni,

no jenže,ted jsem měla jet v týdnu,to nevyšlo kvůli práci,kamarádka ze 4lístku v sobotu 12ku,a v neděli chtěla být s rodinou.a u druhé kamarádky vím,že taky víkend-rodina,domácnost…-třetí je od Prahy,to se vidíme jen právě komplet na ty narozky..

no,takže té jedné,jsem napsala na ten počítač,a jela v půl osmé po vyvenční psů v dešti do BK,

po cestě pořád v dešti jsme udělaly pidi vycházku kolem rybníka-kousek-odkud je má jediná fotka-zrcadlovku jsem netahala,a mobil mám kalkulačkovej,to cvakl přítel,takže za deště jsem dojela do Blanska

a říkám tatínkovi-nikoho nemám domluvenýho,žádnou kamarádku,nic,budu doma,číst si,chodit-a ted se prosím soustředtě!!!budu pořád doma s DAFINKOU BUDU CHODIT JEN NA KRÁTKÉ VENČÍCÍ VYCHÁZKY+JEDNU TŘEBA TROŠKU NA POHRÁNÍ VE MĚSTĚ POD STŘECHOU U OBCHODU A DOM….Dafinka si v duchu zamnula pacinky,jakej to krásnej víkend ji čeká-postel,tulení na střídačku se mnou a s tatkem a krátké vycházky….HAHAHAHAHAHA-ŘEKL BŮH znáte to?čím rozesmát Boha?Říct mu své plány….

tskže Bůh se zasmál….

seděla jsem v křesílku,četla,koukala s tátem na tv-si u toho čtu,Dafi hajala,po obědě šlofík-a POZOOOR-zrada!!

v e 3 hodiny s Dafi na vodítku ve dveřích-e už neprší,projdem se-tel-kde jsi?co děláš?-kamarádka ze čtyřlístku…

no du ven s Dafi..

tak fajn,dojdi ke Kaufu,tam se sejdem a půjdem na vycházku..

no tak bezva,bude společnost-a velká vycházka!!!!!kamarádka má ráda vycházky…

sešly jsme se u obchodu,přešly jsme ke splavu,odtud přes koleje a lesem,mezi polama,mad Starým Blanskem z výhledem na Blansko jsme udělaly velký oblouk…-no Dafi neměla radost…☹️

táhla se jak hlemýžd….

kousek od našeho bytu jí-kamarádce-zavolal manžel-že jetli ji nemá hodit domů??

nenene-kamarádka-děcko mám na víkend pryč,muž chce jet na kolo,přece nepůjdu dom?bych tam byla sama…-budu s tebou-kam půjdem dál??

-Dafi po této větě asi uvažovala nad tím-že at jdem kam chcem,ale bez ní-a zastavila se-že ona nejde!!

zastavila se ve městě…

tak jsme šly na kafe do kavárny…😀😀😀

ANO DAFI BYLA ŠTASTNÁ,DOKONCE ANI PES PŘED KAVÁRNOU A 2 V NÍ,A PŘEPLNĚNÁ KAVÁRNA LIDMI A DĚTMI A JEDINÝM MÍSTEM NAPROTI TĚM 2 PSŮM JÍ NEVADILY-BLAFLA NA PSY,ONI NA NI-COŽ OPROTI VIRVÁLU DĚTÍ BYL DETAIL,KTERÝ NIKOMU NEVADIL-PŘES DĚTI TO NEBYLO ANI MOC SLYŠET-A ZALEHLA,PAK LEŽELA NA KLÍNĚ A BYLA VZORNÁ-ZATÍMCO DĚTI ROZBÍJELY SKLINKY…,

po kafe jsem šla kamarádku doprovodit podél žeky parčíkem aspon na nádraží-kilometr ta a zpátky…

a že si zamachruju a ukážu jí,jak Dafi obíhá dřevěnou obří sochu čerta s řetězem-na podstavci-hele jak Dafča oběhne permoníka!!-Dafi okolooo!!Dfi k němu tryskem přiběhla a plácla packou na podstavec-a běžela zpět..

já-a jí se plete -UKAŽ-a okolo-tak znova-okolooooo-Dafi tryskem obíhá a kamarádka se smíchem-ty,víš že to není permoník?Ale čert?Aje to tam i napsaný!

-vím…

tys jí to řekla schválně permoník,aby se nebála,že😀

no,užily jsme si s kamarádkou vycházku-zase po letech i jinou trasu,

kafe,i další vycházku podél řeky,to už mě naháněl tatínek,kde jsem,že se o mě bojí?

no 3 a půl hodiny venku…🙂

to nebyla ráno slibovaná krátká vycházka😀

pak už jen noční venčení,

ráno v neděli kousek kolem řeky,to už Dafča fakt nikam nechtěla..😀

a odpoledne s ní byl přítel když jsme byly s tatínkem na hřbitově,tak s ní zatím šel podél lesa,polnačkou,

no pak už odjezd,doma vyvenčit Žeryka s Maxíkem,a po šlofíku si dát hezkou českou detektivku….

Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 15.05.2026, 11:20:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 15.05.2026, 05:21:59

vím,i jsem si to u vás četla….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.05.2026, 18:09:23 xxx.xxx.136.20

Úterý dopo před neplánovanou odpolední…

a dnes po ranní před deštěm….-pořád za huma ke křížku,k lípě navezly na cestu štěrk a šutry,sousedce jsem řekla,že kdyby tam jela s kočárkem,tak jí bud vypadne dítě,nebo ulomí kolečko…☹️.

k hájence zase cihly-kousky…

takže furt jak blbečci..ke křížku,nebo po dědině,to bylo v pondělí-po ranní odpo,-okruh po dědině,pak se  najíst,uklidit a jít naproti kolegyni-ze psama,doma hodinu a půl školení do práce,-to si spaly,Dafi pak u mě naklíně spala,a když jsme odcházely,tak jim najednou došlo,že tady někdo byl,a jak nás slyšely na terase,tak začly štěkat🙂.tak jsme se jim smály🙂,

no a Betty je ze dvorku..pořád jen chodí,hodiny chodí,jí,pije,chodí….

za týden ji bude sedmnáct,nevidí,skoro neslyší,občas někde zabloudí….,onehdy se napasovala do rožku se smetákama,zajímalo by mě jak to má z čichem…

když kolem ní šla v pondělí kolegyně,tak ji Betty vůbec nevnímala a to šla těsně kolem…

nejhorší je,že jsem u ní už dlouho neviděla žádnou emoci….☹️

je to divný vidět psa,co nevrtí ocáskem,co pořád vypadá jako ducehm nepřítomný,což ona i je….☹️

24,května jí bude sedmnáct…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 10.05.2026, 19:47:43 xxx.xxx.136.20

My v pátek ráno Ždánský les-trochu po dešti,jinak tady furt děsný sucho…,měly jsme i Maxíka,v sobotu ranní cvičící krátká za zahradou před mezisměnou,pak večer pidikrátká venčící,dnes ráno zase Ždánský les,ale jiná trasa,sucho,ani ty konvalinky nejsou a barvy jsou takový vybledlý,pak jsme dělaly skákání přes překážku na dvoře i s aportem,ale to Dafi vždy obešla…🙂-jo,na jedné fotečce je Žeryk po čtvrtečním stříhání hlavy s novým košíčkem na česátka-v práci jsme to měly s držátkem vynikající věc!a fotka naší malé Jůlinky

no a ležení na klíně,v pelíšku+pidikrátká venčící…

Mám takový dotaz,co říkáte na jednodenní hladovku u psů?

byla u nás švagrová,spaly zde,a v sobotu jely dom odpo,že kvůli psům,mají je ve výběhu,venkovní psi-ohaři,a, skorotchýně naštvaná,že jely dom,kvůli psům,že hladovka by jim jeden den nevadila,že to i doporučoval veterinář…

oni vlastně dřív,když jsem zde nebydlela,tak jezdily na dovolený,tak,že psi krmily sousedi,nebo spíš známý,vím,že to u těch kotcových,venkovních psů občas majitelé tak dělají-jedou na týden pryč a psi chodí někdo krmit..nic proti tomu,ale přijde mě trošku moc je tam nechat třeba jeden den bez dozoru..ale já su moc pintlich…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.05.2026, 09:41:58 xxx.xxx.136.20

du si zamachrovat-po ranní vycházce mezi polama-ždibec od baráku-protože před odpo…

kde jsem udělala hledej-ztratil a přinášení smajlíka a kopala jsem chvilku Žerykovi míček-se slovy-fotbááállll-to budeš čučet!!a koop-3kroky před něj😀😀😀

jsem ošmikala Dafi hlavu a náprsenku a u očí+učesat+mezi prstama-bože,tam to můžu šmikat snad 2 krát týdně….

a Žeryk furt fnukal,že chce taky….to on u česání a starání se někdy dělá,že chce taky čučí a fnundá,tak jsem ho učísla,hodila na můj stříhací botník na terase a s náhubkem ošmikala hlavu,uši,náprsenku a ofimu-celý tělo u obou budu dělat třeba za měsíc..ALE,TED TO ŽERYK ZVLÁDL PERFEKTNĚ,BEZ VRČENÍ-HEČ!!!!!!

DOSTAL MASO,SUŠENÝ PAMLSKY A Á SI MŮŽU JÍT KOUPIT NOVÝ ZÁDA…:-d

jo-zítra je všude zavřený…

k počasí-neprší a furt sucho,včera mega vichr v noci…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.05.2026, 23:10:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 06.05.2026, 11:14:14

No-zázemí-tak my takhle jezdíme poslední roky,co máme auto,dřív jsme si ho půjčovaly občas od rodičů,předtím jsme jezdily na výlety autobusem,vlakem,a první roky jsme chodily na velký vycházky v okolí,sváču,pití sebou…

ale je fakt,že na rozdíl třeba od švagrů-kteří mají taky psy doma,tak přítel psy miluje….

přítel má mínusy-ale co patří k jeho velkým plusům-že má rád naše zvířata,ne že je jen toleruje,ale má je fakt rád,a to je pro mě fakt hodně…

ano,dá si po práci pivko..takže,ze psama po ranní chvilku protože si pak chce v klidu posedět..

ale bere mě ke koníkům,a ven ze psama a baví ho to

dřív s nimi teda chodil i ven denně,když jsem měla odpo,to ted už teda přestal..ale zase,moc se mu nedivím,ono táhnout ven zpruzelou Dafču,kterou to ,když není na výletě-nebaví…to je někdy opruz i pro mě😀

kdyby Dafi nebyla jak kynutý knedlíček,tak bych na- ni-někdy kašlala-nechceš,nechod,máš dvůr,zahradu….zdar….