Aktuálně: 2 107 inzerátů285 551 diskuzních příspěvků20 379 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.07.2026, 21:42:03 xxx.xxx.136.20

My včera před odpo 20 minut v lese autíčkem,Ž.les,-jinak všude strašný sucho…☹️

a dnes po osmé ráno-Holštejn….z parkoviště kočárek,od cedulí-co jsou tam mimochodem nové…

tak od cedulí ke zřícenině a lesní cestičkou podél skal do dědiny,-pejsci se proběhly,Žeryk tradičně zaválel sudy,já fotila,Dafi šla do kočárku kousek před parkovištěm,

akorát já se budu chovat za chvilku jak člověk co nikdy neměl psa a začátečník k tomu😀

jako u zříceniny jsme míjely mámu s holčičkou,tak psi měly k noze,šly u nohy,pak na volno,a když mě přítel fotil úplně na konci,jak tam se směju za psama-tak Dafi tam začala štěkat na borderku,co šla pod náma na flexině-a já se začala smát-na té fotce je to ždibec vidět,jak se směji-prostě jsem měla radost,že Dafi na konci vycházky má náladu zeštěkat pejska….-já vím,je to nevychovaný,a nekynologický,ale mě to bylo v tuchvíli fuk-prostě-jééé Dafi není utahaná,apatická a bez zájmu-blafe a je veselá…

jasně,když by jsme je míjely,tak bych se neřechtala jak brusle,a zkorigovala si je a ukáznila,ale kus nad nimi na tom šutru-jak z vyhlídky prostě….

jo vrazila jsem si do kšiltovky péro…-já to tak dělám-někdy…

a ve městě-náměstí-přítel-jdu pro peníze-já tak jo,já jdu do zverimexu,sejdem se tam-a hezky v kšiltovce s tím pérem…achjo jo-nemám rozum a nemám-marně ho často hledám😀

ve zverimexu proběhlo mazlení a pamlsky a jelo se dom…,

no k večeru poválení na terase,Žeryk teda chvílama fotbal..takže je vyvenčím,

zbytečná akce-Dafi se nevenčila a táhla se,Žeryk se vyvenčil jednou,a hotovo,akorát Maxík se teda vyvenčil komplet+si počuchal…

no ted už to tady chrní napapaný,učesaný,drápky přistřihnutý…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.07.2026, 21:21:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.07.2026, 22:38:19

Knírač by je to naučil….🙂,jogurt ze lžičky,další z vidličky a žínka na fousy😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.07.2026, 17:14:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.07.2026, 16:52:44

děkuji🙂

Váš Běloušek je jak mezi 3 princeznama🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.07.2026, 15:37:04 xxx.xxx.136.20

Nedělní venčení před odpo kousek po dědině s trochou cvičení….

V pondělí přítele chytly záda-takže trošku nervák,protože jsem měla domluvenou Miu po měsíci-v červnu nebyl čas a síla,-díky Dafi…+domluvit se s někým kdo dělá ve stejné firmě jak já,akorát má protisměny,a jindy volno než já-je taky dost fuška…🙂

takže v pondělí na 10 jsme tam dorazily-jely jsme teda pro slečnu domů-je tak hodná,že tam jela extra kvůli mě-což je super od ní!!!

No-takže dojít pro Miušku,učesat,nachystat-a zase naše vycházka na vodítku kolem rybníka,lesem-bylo pod mrakem,ale ovádi lítaly jak šílení☹️

přes to,že i trošku sprchlo…

po vycházce učesat,ponichnat,dát mrkvičku a odjezd domů

ze psama jsem skočila kousek po dědině k pidi parčíčku-tam jsem hodila Žerykovi párkrát míček,Dafi dala párkrát packy,kroky a šupajdila v kočárku dom…

do večera tv kulrtura a večer k rybníčku-s Dafi v kočárku-na dvoře se vyčurá,

před vratama vyvenčí-na trávě-a otočí se,že jde dom,-tak ji hodím do kočárku,at se vyvenčí i Žeryk-to je sppokojená,sedí,kouká…

tak jsme včera večer došly k rybníčku,potkávaly,lidi,psy….

a cestou zpět v půlce Dafi stoupla,že chce slézt,tak šupajdila pěšky dom….

a dnes s kočárkem -dědinou ke koníků-byly až na konci dlouhé ohrady,tak jsem vytáhla Dafču,at si odšlape na trávníku,Žeryk válel sudy,pohodička,já si zkoušela fotáčkem selfíčko-no prostě jsem blbla,kousek ode mě hříbatka,pohodička…

došla kamarádka s podobným terénním kočárkem-3 kola,-nafukovací velký-ale na rozdíl ode mě v tom měla dítě spící😀

tak mě udělala pár fotek a šly jsme zpět,u rybníčku jsem Dafi dala do kočárku,kde si lehla-konečně😀

a jely jsme domů-Žeryk pomazlený od kamarádky,spokojený,vyválený sudy😀

a my šly s kamarádkou jak 2 matky na mateřské😀😀😀-až na to,že já v kočárku psa…

no probraly jsme jak se s kočárkem nedá jít po cestě k lípě/k hájence-kvůli šutrům,cihlám,drátům…☹️

že bez chodníků se tam fakt chodí blbě..

kamarádka má černou shiba-inu…

takže chodí ze psem i kočárkem…

no vycházka byla fajn,odpo jsem sjela s přítelem k Mudr,a na poliklinice ulapila starou kreslenou knížku o koních-jmenuje se Koně🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.07.2026, 11:38:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2026, 10:35:22

děkuju za pobavení-to se mě dnes šiklo😀

čeká mě další přesčasová odpo,včera pěšky v noci domů-celou dobu do kopce-závěr-polnačka s cyklostezku změněná-prudký kopce-pak 10 minut přes dědinu rychlou chůzí…

dnes dědinou kousek po dědině-Dafi v kočárku,

pak pár cviků v parčíčku,

pak k zahradám-pocvičit s Žerykem,pocvičit s Dafi,zaházet aportek a domů-od zahrad šla pěšky…

ted se snažím rozcvičit bolavý záda…

no rozmotávání vodítek-osobní postřeh-mám několik delších vodítek-5metrový růžový-uzký-rozmotávám furt..

a šedý ušitý-mnou-velký kroužky,větší karabinky-tak 3 metry-rozmotávám furt☹️

většinu vycházky,kdy mám kočár a psa/psy na delším vodítku-tak rozmotávám vodítka…,boží zábava….

-jinak s Mátou-ono jak je člověk navyklej z jednoho psa,tak u druhýho mu to hned nedojde…

já to tak mám u psů taky…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.07.2026, 12:33:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.07.2026, 11:59:01

Jo s kočárku jsme nadšený,třeba dnes v něm kus jela-když chce vystoupit-chce capat,nebo venčit-tak si stoupne-a my ji vyndáme,jasně v úzkých místech by to nešlo,štěrk a kamínky jsou na nic,ale je to jinak fakt fajn🙂.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.07.2026, 10:49:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 04.07.2026, 10:36:28

svatá pravda..i když se osobně neznáme…mám to taky tak…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.07.2026, 10:46:34 xxx.xxx.136.20

Včera ráno v lese před odpolední-po rovince,bez kočárku-jasně batoh ssebou,krásně to zmákla+ukazovala pařezy😀,byl s námi po dlouhé době i Max-na výletíčku-jinak za humna s ním chodím furt,ale autem nám ho skorotchýně nechce dávat v těch teplech…,

no a dnes se 3 zase v lese-akorát z kopečka,rovinka a zpět-a to se Dafi teda kus vezla a já hučela,že před odpolední nebudu chodit z kopce-do kopce-jen rovinku a kousek..🙂chladno-strašný sucho-bez deště-nepršelo zde ani nepamatuji…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.07.2026, 22:04:07 xxx.xxx.136.20

Tak si myslím,že si ze mě Dafi dělá trošku prču..teda já si to myslím hoodně let,ale když je teda marod,tak jí už nemůžu říct-prosím tě,neblbni a pod,se musíš aspon 2 krát denně projít,seš tlustá,a nemůžeš pak kakat,,,😀

no a dnes po výletě,kde fakt teda běhala,užívala si to-byla teda fakt kosa…kdy přítel říkal,že kočárek jsme skoro nepotřebovaly…

tak si přes den spala,chovala se a tak..

a já večer,že uklidím pořádně andulkám,zametu,vytřu,

no a než mi ushcne zem,pudu ven ze psama-na zahradu,za zahradu..

přes zahradu šla Dafi za tatrankou,a pak vyšla ven+Max a Žeryk a po 2 metrech zjistila-že-kočárek není

a zas ta stejná trasa dokola+teplo…a otočila hlavu na stranu-že teda fakt nikam!!!ale nikam nejde…

tak do náruče a vysvětkuju-že to nevadí,že ju ponesu,a že je to moje princeznička,bez kočárku,a nééé,nemusí chodit,dyt chodila hoodně na výletě,byla panenka šikovná…

no jdu,rozplývám se nad ní-Dafi se spokojeně kouká,pejsci venčí,kousek se projdu-něco jako-obejítí baráku obrazně,a  jak dojdu zpět k rohu zahrad-na dohled zahrady-tak Dafi-šup-a hce ven s náruče…

tak ji pouštím-a Dafi úprkem,bez venčení k zahradě,a pak přes zahradu )prkem dom😀😀😀-je to liška podšitá…🙂

a dnešní dárek….hned si na něm zdřímla-dárek je to teda pro mě-ale ona miluje plyšový věci-a tak u Ijáčka nemohla odolat…

Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.07.2026, 12:08:58 xxx.xxx.136.20

Tak já akčně budila přítele-že jdem ven,dokud není teplo😀-budila jsem o půl šesté…😀

nakonec jsem ho vykolíbala ven z postele o půl sedmé a v sedm jsme vyjely,přes Koryčany-snídaně sebou a ke křížku-parkoviště a v 8 jsme vyjely ke skále Kozel,

ke studánce Mísa-kde se snídalo a zpět-Dafi kousek v kočárku,pak na volno-v Míse se pořádně napila,a zpět-že povalí sama!!!!-to si vždy stoupne v kočárku a nechce sedět😀

cestou zpět jsme fotily šutry,tak jsme lozily po svahu-miluju šutry,jak jsem z Moravského krasu-tak miluju šutry,skály,kapradí,mech-takže jsme dělaly fotky a videa-jak Žeryk válí sudy v listí-to dělá když je spokojenej😀

a jak cestou k parkovišti Dafi ukázala pařez a valila vepředu před kočárkem-já byla strašně spokojená😀

vyšla hezká vycházka,chladno,oba psi spokojení,

kosa byla teda slušná-já na sobě dl.kalhoty,tílko a triko s krátkým rukávem,triko s dlouhým,flanelku a vestu-byl studený vichr a asi?16 stupnů…

po cestě jsme se pak prošli podél ohrady s koníky,abych se vzpamatovala z auta-po práci mě v něm bolely nohy,záda..

a o půl jedenácté doma,Dafi pak zdlábla meloun,

Žeryk pamlsky,a na sváču měly nedietní ždibec tatranky😀😀😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.07.2026, 10:21:29 xxx.xxx.136.20

Tady furt vedro bez deště..včera v šest vycházka kousek mezi pole,dnes ke křížku mezi polama a zpět-v šest ráno,spát jsem šla o půlnoci,v práci o půl jednácté v noci-venku dusno a 30stupnů-zákazníci nám závidí chladno-a říkajá nám jaký je venku vero…

dnes po vycházce jsem šla zase spát a vstávala v 8..a čeká mě další odpo,tak snad nebudou nějaké hrozné bouřky…

jinak Dafi část vycházek v kočárku,a Žeryk tradičně chce aportovááát,furt házet sa válí sudy,takže  jsem mu dnes hodila 3krát 5 metrů míček a šlo se dom🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.06.2026, 14:00:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 29.06.2026, 12:14:50

Jo,jsem ráda,jsem mu i říkala o tom náramku na ruku-jak se s ním dá přivolat záchrana…přece jen ty vedra…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.06.2026, 12:03:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.06.2026, 11:16:53

No já jsem za tu ostražitou sousedku ráda…🙂

on u nás být nechce-jak už není skorotchán,se kterým si rozuměl,kecaly spolu,makaly spolu…

tak k nám jede jednou za čas…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.06.2026, 10:59:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 29.06.2026, 10:55:54

No,tak když jsou psi co se na zahradě/dvoře nevyvenčí,tak to jinak nejde,mě se Gerošek taky na dvoře nevenčil….

a zase nic se nemá přehánět…

sousedky…

sousedka na patře mýho tatínka 2 dny neviděla-on si denně nakupuje a zburcovala majitele bytu,a ten volal tatínkovi,jestli je v pořádku…tohle jsem celkem uvítala….:-()

jsem hysterická dcera🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.06.2026, 10:56:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.06.2026, 10:29:43

Jo,jo,toto mě fascinuje celý život….-jak s těma psama chodí ve vedrech…

tatka v telefoně-no a Dafinu doufám nebereš ne?tak říkám,že ne,ale jak jsem šla spát v půl jedné ráno,v 5 vstávala,a třetí noc po sobě spala málo..tak jsem v sedm večer regulérně usínala na oslavě..ani latté nezabralo,ani řvoucí rádio-nic-tplo,byla jsem po jídle-tak spím..

jednou jsem usnula i na koncetě Ndvědů-teplo,tma a večer…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.06.2026, 10:52:53 xxx.xxx.136.20

Tak a za mnou víkend a pondělní ráno venčící

v sobotu v 5 ráno-do lesa,půlka cesty v kočárku a pidi cvičení pár cviků-kroky,otočky,packy,a mezitím jsem ukazovala,že po zemi si to šlape pavouček kulatej bílej,po šesté hodině jsme dojely dom-rozdat prášky,vodu,jídlo a na slušno odjet do Blanska-Dafi ležela spokojeně na posteli a myslela si,že jedu do práce…..

už párkrát když byly moc,moc velký tropy,tak jsem ji nebrala do BK-byt ve 4 patře u zastávky,sice řeka,ale u ní cyklostezka,beton,asfalt…

no takže jsem dojela,skočila do sekáče nakoupit pár věcí v akci…

a trávila čas u tv a časáku s tatínkem,

na patou jsem šla na narozky za kamarádkama ze 4lístku-takhle-studený kuře v teplé tortille nepotěšilo😀-ale neměla jsem sílu nic řešit,jinak byla pohoda,i když jsme se pak teda bavily i o Dafině…,stejně jako jsem ji řešila dopo u tatky,tomu jsem tam i brčela,smutno mi bylo…

aby mi pak přítel,druhý den ukázal fotku,než jel pro mě z domu-Dafi na posteli,ročaplá,na zádech a chrní-spokojená jak želva😀😀😀

shválně je zaavřel doma,at nechodí na dvůr,dojel,hned jsme jely domů,jen jsme se stavily v retro muzeu-cukrárně ve Křtinách-mají tam nábytek,skleničky,obrazy,kočárek..ale i některý věci na prodej-třeba přilba ke koním za 300kč…😀+tam prodávají nový náramky,přívěsky…

no byly jsme tam 2 minuty a jely domů,do večera na terasekde můj šílený knírač ležel na pelíšku na kožíšku!!!!je blááázééénnnn!!!!

vycházka,ani pisdi venčení výýýjimečně nebylo….jinak se snažím chodit denně na chvilku,ale bylo ega vedro,v sobotu lesní vycházka a věděla jsem,že bude i dnes…

a byla luxusní!!!!!!!!!!!!

Dafi šlapala jak za mlada!!!!!

dojely jsme ráno brzo k polnačce,přes polnačku-kde jsme šly prvně k cyklostezce-to šla hezky dolů s kopečka,pak po cyklostezce-to byla chvilku v kočárku,pak chtěla vylézt,

pak k rybníku,Žeryk si zaplaval,Dafi se tam aspon namočila-do vody nechtěla,tak jsem ji na kraji ošplouchla,byla tam v dáli rodinka labutí,jak plavaly k nám,šly jsme pryč-psi byly namočení,Žeryk si zaplaval-cestou zpět Dafi šlapala a po polnačce i běžela!!!!a nechtěla do kočárku,měla dobrou náladu,byla veselá!!!

Schválně jsem natáčela videa fotákem jak běžííííííí-já bbyla táááák ščastná-ona TAKY ŠČASTNÁ,ŽERYK VÁLEL SUDY-BOŽÍÍÍÍ-U AUTA DOSTALA NAPÍT…A JELY JSME JEŠTĚ RYCHLE NAKOUPIT,TAK ŠLY NA 5 MINUT Z AUTA A DOMŮ-KRÁSNÉ RÁNO,V 7 JSME JELY ZPĚT-Výletík byl jiná trasa a rybník -takkže změna…to máme všichni rádi…

po vycházce učesat,zastřihnout tlapky,nakrmit,dát léky

JO A DAFI MI U MÉ SNÍDANĚ KRADLA VĚCI A TO ZNAMENÁ,ŽE NEBYLA ANI MOC UNAVENÁ-KDYŽ PO VYCHÁZCE JEŠTĚ KRADLA😀😀😀

ted leží v posteli,venku vedro…

já dnes dovču,zítra odpo,tak to bude jen ráno 5 minut za barák a hotovo…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.06.2026, 22:50:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.06.2026, 18:55:17

No paráda to naše šedý trdlo spí na terase na kožešině..a ano máme chladící podložky a bazének bude pro děcka…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 27.06.2026, 06:43:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.06.2026, 01:29:13

děkuji🙂,dnes ráno vycházka v lese-kočárek,kousek šla,kousek cvičila-3cviky-kroky,otočky,packy,Žeryk taky a v šest jsme už jely domů-taky trošku pobíhala,čmuchala….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 26.06.2026, 23:14:14 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.06.2026, 22:54:57

To máte pravdu..proto my radši výlety do přírody..ale občas když je výlet-busem,k tomu dlouho nikde wc-tak je to pro mě peklo-jak jsem po operaci,tak vypiju deci a vyjde ze mě litr…a hlavně,když k tomu tahám těžký věci,,,ještě,když jsem nervozní,tak sucho v puse,,,takže-jdu na vlak,nebo jedem na veterinu…za chvílu žízen jak trám..ve vlaku na wc jít nechci,na veterině nechci odbíhat…radost…