Aktuálně: 2 475 inzerátů • 293 251 diskuzních příspěvků • 21 495 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 10.10.2026, 19:01:59 xxx.xxx.136.20

Včera před odpolední jsem šla s malou dědinou k rybníčku a kousek za něj a zpět-tímže po dědině moc nechodíme-pár baráku vratama,když jdem za zahradu,nebo ke křížku to nevytrhne🙂

tak ji tahle nová trasa,kterou ještě nešla-protože prostě se jde po silnici..tak ji utahala,pouštěla jsem na stopovačce-jak něco vidívalí tryskem..

na vše ze začátku štěká,vycházka ji novinkama utahala,usnula jak špalek,

po odpolední jsem ji v noci vzala s Žerykem po dědiněale to proštěkala-šly jsme kousek,ale jak vidí člověka,štěká ještě chvíli potom…☹️

dnes ráno jsem vyvenčila Žeryka-10minutovka.a s Jessy jsem jela do města,muž šel nakoupit a já s malou přes město ke hřbitovu…

no,tak ze začátku na vše štěkala,nejvíc na psy-to bude asi jak s Dafi boj…

protože my moc psy nepotkáváme

pak se uklidnila,počuchala si,prošla se,já jsem říkala,že musím do města jezdit častěj…jenže,holt,jedu,když jede muž a nebo můžu jet busem…no nic,aspon o víkendech musíme projít trochu civilzaci…,

dopo prospalajá se pustila do každoročního velkýho úklidu-stěna v ložnici-vyházet oblečení vnitřky+knížky…dělám to vždy na podzím,povyhazuji,třídím…no malá to prispala,

odpo jsem ji česala a šla fotit pro pana chovatele na přání k narozkám-ako mega dřina řeknu vám😀😀

ale něco máme,

odpo jsme si hrály na dvoře s hračkou+i doma chvilku-základy přinášení

a poté co jsem si našila reflexní popruh na černé vodítko domácí výroby vyvenčila Jessy i s Žerykem v mírném dešti-si Jessy všimla krabice,co jsem jí donesla z práce na hračky…no,mám pěkný video a jak líce s krabicí a škube ji na maděru🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.10.2026, 18:57:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.10.2026, 17:23:47

No,jenže ona je tak přomotivovaná,že já mám zasukovaný ruce a furt skáče-to nestíhám moc,odměnovat,když neskáče..

Nic,vzala jsem ji s Žerykem,šla s ní ke křížku a zpět-tak se proběhla,procvičily jsme přivolání,

já zuřila u focení s fotákem-ona nevydrží v čekej-vydrží vteřinu a skáče pak,a ten blbej foták,dlouho fotí-jakože zmáčknu-a dlouho nic a pak to cvakne-si musím asi půjčovat mužův mobil-on má obyč starej,ale fotí rychle,no něco jsem vyfotila,pak na zahradě jsem ji uvázala,-na postroji-a cvičil Žeryk-cviky z tance-obíhačky noh,kroky,couvání,packy,poklona…na závěr pidi překážku,

pak malá za kokinko-kroky a obcházení noh,pak kladinu-na kterou pak furt lezla,takže kladina se rozdělala…radši zas…🙂

ted je konečně utahaná…🙂

strašně ji to baví a je akční🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.10.2026, 16:18:46 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.10.2026, 14:00:24

Sardullah-noo,já si nemyslím,že moje mrně nic neumí-náhodou-hele co vymyslela!!!

Budeš zírat!!!:-()

-mám chodbu,u dveří rohožku,a věšák,kde je psí sukně s pamlsky,

a bundu s psími pamlsky…

malá se jde vyčurat,doběhne-a já vrazím ruku do kapsy a dám pamlsek…

a víš co se naučila??😀

Dolítne dom,sedne na rohožku a nakrucuje se,že bude kokinko-z rohožky si udělala target na sedni a pamlsek,mám štěně,co cvičí moderně s targetem-jen já to nějak nestíhám😀

štěně myslí za mě😀

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.10.2026, 16:13:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.10.2026, 15:24:13

Děkuju za odpověd!!

Bože ted jsem došla z práce,ruce urvaný jak veverka celý den jsem zaučovala jednu dívčinu-co se se mnou bavila jak s odpadkovým košem…a,

no nic-muž měl dovču,malá sama nebyla-furt doted ty směny vycházely,že hodně protisměny,a v týdnu volno,o víkendu v práci a takže malá nemá to,že bybyla denně 5 dni 8-9 hodin sama-to jsou různý směny a práce o víkendech dobrá,…

no-Jani-máte výhodu smečky,Dafi a Gerošek byly fakt ždibec klidnější štěnata-pocházely od paní Drožové,ona měla spíš výstaváky…

-ani Gerošek,ani Dafinka nebyly náruživý aportéři,ani tůristi🙂

-doted si pamatuju,když jsem Duxíka s Geroškem vzala do ZOO v Brně-Duxíček,štastný,fakt si to užíval,nuchal si,ocáskem vrtěl,a o rok a půl mladší Gerošek po hodině vypadal-dejte mě k pavilonu někde a pak mě vyzvedněte-je to dlouhý,do kopce a nebaví mě toooo-su chudák na výletě🙂

ale i Gerošek i Dafinka k sobě měly ke všemu tomu starání-vycházky,výlety,cvičení,hraní-tak měly oba hracího kámoše

Gerošek Duxíčka

a Dafinka Žeryka-a dost si spolu vyhrály…

jenže Jessynka je fakt akční-a hrát si nemá chudál malej bílej s kým☹️

a taky je blbý,že hrát si s ní umím vlastně jen já,stejně jako u Dafi-že u nich musí být člověk takový veselý,akční-a to zbytek rodiny dělat nechce…

-jinak Dux měl v 10měsících ZOP-zkoušku poslušnosti,Gero v roce a něco…

-škoda že jsem si nepsalaa kdy jsem co učila…

a na zabavení mozečku přidám hlavolamy trošku-granulky zamotaný v utěrce atd.

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.10.2026, 20:37:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 06.10.2026, 20:25:11

Děkuju,jste moc hodná,tohle je taková tryskomyš,že já už nějakou dobu v duchu přemýšlím nad tím-jak unavit štěně???-když se nemůže přetížit ani fyzicky,ani psychicky….

jako jasně-u dospělýho psa je mi to jasný-vycházky,proběhám s hračkou/obíhání stromů,-hlavu zabavím cvičením triků,poslušnosti,stopováním…

ale co s tímto stvořením,co tady už hodinu po jídle líce v tryskacím záchvatu z místnosti do místnosti…to nevím….🙂

-chápu,že je pro Vás a vaši práci aport důležitý

-no já zas právě aport hodně používala pro unavení psa,když jsem neměla sílu na dlouhý vycházky-šla jsem za zahradu mezi pole,a dala jsem revír-aportky-hledání aportů házením v nepřehledným terénu-3krát-cvik na zkouškách malých plemen-pes při hledání zabavil hlavu i nožky🙂

-pak moje oblíbený hledání ztraceného předmětu-vodítko,obojek,hračku…

-když jsem měla velkou cvičící lenoru-tak jsem našlápla stpu,nebo čtverečky čmuchací…

takže u mě aport je jako alternativa jak pak unavit psa různým jeho hledáním,v různým terénu,nejen házením dokola….

ale,když se to nenaučí,tak to přežiju🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.10.2026, 20:20:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 06.10.2026, 19:39:58

a mě je to jedno,mě je to jednooooo,

já jsem svoje už napsala…

zbalím Jessynku do krabičky,fousky ostříhám- a Vy už ji to naučíte…

je to v pohodě-bílej pes jako bílej…však rozdíl nepoznáte…😀

ne a vůůbec si nemyslím,že jste šikovní a nezávidím,prostě pohoda….🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.10.2026, 17:59:39 xxx.xxx.136.20

Je mi to líto….

život je často o kdyby…

ale nic si nevyčítejte,udělala jste co bylo možné,to jediné je důležité,snažila jste se…..a to je hodně moc!!!!

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.10.2026, 19:55:17 xxx.xxx.136.20

Tak já skoro po měsíci popíši náš celkem podivný styl přinášení hračky….

předně-je to hlavně pro pobavení,vrchol kynologie v tom nehledejte!!!!

takže nejlepší je to v sedě doma na koberci a nejjednodušší…

hodím hračku,malá ji donese,potaháme se,párkrát zopakujem a je to….

na vycházkách občas hážu,ale to moc nenosí,dost věcí jí rozptyluje…,

takže tam prostě jen-potáhám se a odhodím,bez povelů…

na dvoře-u vytržení je ze zmačkané pet flašky…..to si dost vyhraje i sama…

takže dnes k večeru několikrát po sobě-potahat se-pořádně,pak odhodit flašku a za chválení-fakt nevím jak mě takový debilní chválení napadlo,ale je to odlišný od chválení u přivolání a ostatních věcí s pamlskama…

takže běží pro flaškubere ji a já chválím a odcházím od ní a chválím slovy-to je dobře malý bobbře,to je dobře malý bobře,supéééérrrrr,

beru flašku,potahám se-to docela dlouho a akčně-pak odhodím-Jessy letí,čapne a valí ke mě za opět podivného chválení-to je dobře malý bobře,to je dobřeeee!!!-přetahovačka,odhození-to zopakujem tak 5-6krát a končím…

tak uvidím,co z téhle blbosti časem vyleze😀

neříkám ani aport,přines,nic,jen drrrrž a chválím…

tak uvidíme…

na vycházkách si bere klacíčky,onehdy si kus nesla flísový pletenec dom…tak kořistnický pud tam je…o hračky zájem má,o žrádlo taky…

Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.10.2026, 11:40:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.10.2026, 11:21:54

jaj-tož to je rozdíl…

jinak se omlouvám,ale já měla vážně pocit,že když stejný materiál…

a ano,i když si s hromadou věcí vystačím ve zverimexu,nebo se samovýrobou-na nakupování přes net je spíš muž…

tak se dívám i na internetový obchody,ale nikdy jsem si nevšimla takhle velkých rozdílů…

takže jestli můžu mít dotaz jako blb,co přes net kupuje jen občas oblečení ke psům-a tam mě to přijde fakt cenově podobný-vesty,bundy…Ščučka,GAPAY….

jak vlastně hledáte např. vodítka,obojky?

já totiž dělám něco určitě blbě…

a jinak-jo s počítačem si moc nerozumím…

děkuju….

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.10.2026, 10:53:04 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 05.10.2026, 09:27:59

Nevím,mě budou stačit prášky na spaní…

ty vodítka mají stejný ceny?Nebo ne?

misky mám ze zverimexu pro králíky…keramický-nejsou moc pěkný,účel plní,stopovačkuu,jsem si nechala vyrobit,taky ve zverimexu…

biothan stopovačka-nebude to těžký?

jak velký je štěnátko?nebo pejsek?

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.10.2026, 10:49:19 xxx.xxx.136.20

Jdu si takhle po domě a říkám-je tady bordel,tak nevím,udělat nádobí,nebo vysát,dokud štěnátko spí???

a na zemi na mě koukají 2 korálky v bílým kožíšku….uuuuáááá

ted spala….

včera říkám muži-mohl bys jí domluvit??

naše domácí věty-ježišmarja už konečně spi!!!!!!

tož tak

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 03.10.2026, 08:57:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.10.2026, 08:44:08

A to máte pravdu!!

Já kdysi na svých 3 závodech v Brně 25let dozadu,kdy jsem byla zvyklá na řetízkový obojky a kožený obojky+vodítka-tehdy toho moc u nás nebylo…,kožený obojky vodítka se mi teda líbí doted,ale jsou o dost dražší oproti popruhům,a kulatým lamkům,takže ani ve zverimexech moc nejsou…

no tak tam jsem na hodně psech viděla právě sladěný barevný komplety,a to když se povede tak vypadá fakt dobře….

třeba teta měla na bílým pudlovi zelený obojek-tak ten mu dle mě taky neslušel…

Maxík rodičů má ode mě černý široký nylonový obojek s bílými tlapičkami,nebo starý obojek po Duxovi-žlutý,

jinak mí psy měly bud vše modrý,nebo červený,u Dafi jsem měla pak růžový obojek,vodítko,mikinku…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 03.10.2026, 08:38:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.10.2026, 08:29:05

No vidíte,já bych spíš řekla,že modrá sluší spíš pepřové a šedé barvě-asi jak to hromadu let nosila Dafi-tak ten zvyk🙂

k bílé mě víc sluší černá,nebo žlutá,i růžová….

připomělo mě to tělocvik a holčičí komplety🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.10.2026, 13:15:46 xxx.xxx.136.20

Ráno k lípě za zahradou-Jessy dostala dospělácký postroj po Dafi-sice jí ta modrá nesluší ale navlíkat ten žlutý byl jak oblíkat chlupatou zubatou chobotnici,tak má tenhlek lípě je to do kovce-spravily tam cestu tak náš klokan křížený s horolezcem a se zátopkem lítal ze svahu ke keřům a zpět,po polilítala za hračkou a ve snaze ji trochu!!!!!!zaměstnat mozek se učila obcházet nohy a kroky…

Žeryk si nosil hračku,počuchal si za lípou,kde dlouho nebyly a šlo se z vylítancema dom…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.09.2026, 18:12:06 xxx.xxx.136.20

Štěnátko Jessy včera 3 měsíce-první fotka je rozmazaná-ale je to důkaz,a ten nesmí být vynechán!!!!

Žeryk si šel lehnout do stejné postýlky jako malá🙂

včerejší vycházka po ranní a dnešní vycházka v lese-jinak mám ležing,snažím se zbavit zaražené rýmy..tak kapu do nosu,sinupret,céčko a paralen…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek