Aktuálně: 2 478 inzerátů • 293 254 diskuzních příspěvků • 21 495 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.09.2026, 17:10:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.09.2026, 23:31:21

Sardullah-no,já to včera večer s tou péčí už trochu přehnala-ráno ty vycházky,pak stříhání Betty,který mě hrozně odrovanlo záda,protože jsem ji stříhala zohlá-hlavu dolů a záda nahoru-teda zadek,pak zbytečný 2 debaty s máti,večer venčení Maxe a Žeryka,mezitím hraní se štěnětem,hlídání štěněte-všude otevřený-tak furt-kde je Jessy a večer zimnice jak hrom…

děsná….

takže je hezký sice jak se ve volnu věnuju psům,ale odsud pocud…,

jinak 2 stejně starý štěnata by mě zabily…ufff…máš můj obdiv,mě stačí 3 psy s obřím věkovým rozdílem,…a k tomu Betty na dvoře…

takže pyžamo,druhý pyžamo-froté kombinéza s kapucí,deka tlustá,peřina-postel-knížka,

dnes raní,liják,

muž teda byl doma a ze psama jsem šla s mýma kousek za barák-oba se vyvenčily,trochu prošli,s malou jsem si hrála doma+ve vjezdu,kde sledovala šagra se švagrovou u práce…-a s Maxem jsem nešla…

a Žerykovi řekla,že teda dnes měl krátkou vycházku,ale včera měl 3 vycházky,takže dnes se to může odbýt…a budu se válet s knížkou…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 10.09.2026, 19:31:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.09.2026, 19:08:59

Začnu od konce-mám vlasy na ramena-dlouhý,rovný…..

mám štěně,co mi v noci trimuje vlasy…

jsem lempl,takže jsem 2 týdny necvičila…

cvíčím-li-šlapou po mě psi,olizují a mě a lezou mi do cesty….

chceš -li býti štíhlá-nervuj se v práci jak já-hon se jak já,málo jez a málo spi,

budeš štíhlá,ztepilá,ale budeš taky vystreslá….

dnes jsem zařvala na tchými-proč je v této rodině problém jít ze psem na veterinu??

už o tom marně přemýšlím několik let a čekám,že se to dozvím….

máti-ticho….

a Martin mi vysvětlil,že máti má psy ráda,ale jinak než já…aháááá

at žije příroda….

ona už si to nějak zařídí…..

když se chceš hodně hýbat chot ze 3 psama ven-i když chceš jít původně se 2-ale třetímu,co se k tobě vlastně víceméně přestěhoval-neumíš říct NE-né,že bys toho víc nachodila,jen je to nervák navíc…

božínku….

chceš -li vylekat malýho knírače-vem si ho k vaně,vlez do ní-a nech koukat jen hlavu-knírač propadne panice,že ti zmizly,ruce-takže kdy jak bude dostávat pamlsky,začne štěkat,

a rozradostní ho,když vylezeš z vany,že ho ani fén nevyleká😀

přeskoky přes Ginu pobavily-doporučuji natočit😀

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 10.09.2026, 15:22:50 xxx.xxx.136.20

Dnešní ranní-po dešti s mými 2 pejsky za zahradu mezi pole,zaházet Žerykovi míček,Jessy se potahat s hračkama,najít posekaný plácek,tam ji nechat proběhnout,kus tam i zpět v náruči,+kousek na voítku,

pak s Maxem a Žerykem na ranč dát tvrdý chleba zvířátkům,pak do pidiparčíčků,kde jsem chodívala cvičit s Dafi a Žerykem,když bylo málo času a chtěla jsem unavit psychicky pejsky-pidiparčíííčeček jee fakt pidi,takže tam Jessy dlouho nepůjde a ani tam nechodí,ona vlastně po dědině nechodí…protože je fakt pidi,tady nejsou ty chodníky a auta tady jezdí jak o život jedno za druhým…,tak tam jen vyfotit jak to máme velký -teda malý🙂-no napár metrů chůze u nohy,kroky,otočky,cviky na místě to stačilo a stačí…

u zastávky jsem fotila růže po dešti,takže pejsci měly odložení v sedě a já fotila😀

no a pak jsem nasypala hrstě pišktků na zem a ostříhala Betttyně zadek,stehna,splstnatělý za ušima,u uší a krk…

a nadávala celou dobu na její paničku….

jelikož kůže Bettyny a uši jsou teda v nic moc stavu..

ale máti vše řeší bylinkama,že a tee tree olejíčkamaa touhle tinkturou..

byla jsem ve vaně-říkám máti,že Betty kůže nic moc,uši nic moc…

a ona-hmmmm-a co s tím mám dělat??

já-no co takhle veterina???

máti-no já se na to podívám a uvidím,kdyžtak pojedem…bože můj,bože můj,bože můj…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 09.09.2026, 19:53:05 xxx.xxx.136.20

Tak dnes trochu pro pobavení popíšu svůj den s pejsky🙂

Ráno mě bolel celý člověk,tak jsem vstala o půl paté,že půjdu ven při východu slunka a s Jessy a Žerykem zvlášt…když mám volno…

dopsala jsem meil o Dafince na rozloučenou,dodala fotky-poslala a zjistila,že východ nestihnu a s každým zvlášt se mi nehce…🙂

vzala jsem tedy oba,šla za zahradu mezi pole,pohrála s s nimi s hračkami,Žeryk udělal asi 3krát hledej-ztratil,a šly jsme dom…

Maxíkovi jsem se vysmála,že zaspal-ale popravdě…nechce se mě chodit denně se třemi….když s ním může jít jeho panička,,,

no,doma to nakrmím,dám si snídani,vyperu,poslechnu si podcast o šttěnatech,vyžehlím a znervozním,že Jessy furt ještě nespí,,,🙂

má přece hoodně spát…

no je půl desáté,mám volno,pustím si pohádku a jdu ji uspat do postýlky se mnou,jinak furt sleduje,kde se co šustne a nespí,chodí za mnou…

usnem obě….

o půl 12 vylezu,

potřebuji uklidit andulkám,ale v pelíšcích sídlí Žeryk celý dopo,a andulky mají klec v rožku u pelíšků..tak ho nechci otravovat..

tak zavřu malou vedle,udělám nádobí,zametu,vytřu,a jdu za malou..,

oběd…malá asistuje-učím ji,že může být u mě,ale nesmí loudit..takže leží u mě-já jim,ona si hryže hračku…

za chvilku ji jdu vyvenčit,pak je krmení,chodí si po dvoře a pak se jde dom,zase dřímat-ano spíme zas obě🙂

půl třetí,dojede muž…

ve 3 malá papá,a nacpu ji ven,a jdu uklidit andulkám-sundat klec,uklidit,na knihovně vyměnit plakáty pod klecí,na parapetu vyměnit plakáty,povysávat pelíšky a okolí+koberec vedle-vysypu misku s krmením do psího pelíšku…vzdávám to a odcházím…

pár zrní mě nmůže rozházet…jdui si na terasu číst..

pak jdu na zahradu-jdu fotit na motýlí keř motýli

keř tam je-jen motýli jsou jinde,kromě běláska,co zas pro změnu není vidět…nic,vyfotím kočku,Jessy v záhoncích a jdu si číst,Jessy řádí s hračkama,mezitím spí…

muž vytáhne tunel-zkusím Jessy jestli by do něj šla s lákáním na jídlo,nešla,nevadí,chtěla jsem at vidí něco novýho,tak si tunel 3krát proběhl Žeryk,a pak si ho 2krát prošel Max-nechám tam tunel,jdu si číst,Jessy spí,Max chodí furt sem tam v tunelu,co kdyby tam byly piškotky…🙂

sem tam po dvoře chodí Betty-zajimavý-té si Jessy vůůůbec nevšímá….-jsem ráda…

kočku prožene,štěká na ni,a máti na ni řve-fuj,to se nedělá a dostaneš!!

já se debilně ptám-co jako Jessy dostane??

je mi jasný,že máti myslí,že Jessy dostane na zadek,když buide honit kočku…

udělám 3stou tisícou přednášku o výchově..

Jessy chrní..minutu,

pak ji jdu učestat,

venku se mračí,bude pršet,valím za zahradu vyvenčit Maxe s Žerykem,pak rychle nakrmím Jessy,Žeryka,vyvenčím Jessy na dvoře a pršííííííííííííííííí

pršííííííííííííí

pršíííííí a tady to spinká všechno-až teda na andulky,ty zase baští🙂

Žeryk spí u postele,Jessy pod stolem na ovčím kožíšku…,

myslím že se můžu prohlásit za úspěšnou uspávačku štěnat🙂

fotky rozmazané-ale jsou autentický🤭

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 09.09.2026, 13:35:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.09.2026, 13:04:55

jo,jo,to je ono🙂

já vím,že tady o tom byla i dlouhá debata jednou…že prostě přivolání má být spolehlivě naučený a tak,což je jasný…

ale já jsem tohle slovo měla u všech psů jako krabičku poslední záchrany,a to jsem o ničem takovým dřív ani neslyšela….😉

ted jsem poslouchala o štěnatech podcast-Roberta Zlochy,který tam říkal o pohybu a spaní u štěnat…

no a teda uf…10minut vycházka…to je u nás tak,když jdu v noci ze psama k zastávce…

jakože,chápu,že se štěnata nemají přetěžovat,mají hooodně spát…

ale ve 4 měsících to bylo asi?20minut…

no to já už normálně brávala štěnata na cvičák…no,nic…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 09.09.2026, 07:23:47 xxx.xxx.136.20

děkuji,no,ona je v něčem jak Dafi,si říkám,že ji z vrchu napověděla,co a jak,jinak si dám asi všude toaleták,abych se nezdržovala tím,že pro něj jdu…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 08.09.2026, 22:26:25 xxx.xxx.136.20

Dnešní v lese ze všemi 3,

trošku kus,okruh-rovně,z kopce,do kopce…

takže Jessy se 2 krát nesla at to nepřeženem,2krát přivolání všech 3-ke mě a -Piškotek-Piškotek mám jako přivolání u všech psů-je to takový to -jak je to anglický slovo?-no prostě-to je přivolání kdy fakt letí ke mě,ale musím mít ten piškot at je nepodvádím🙂

pak přetahovačka o hračku s Žerykem-ale to mám jen na videu…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.09.2026, 10:49:15 xxx.xxx.136.20

Dnešní ranní-celá trojka za zahradou mezi polama,Jessy kus na volno,kousek na vodítku a kousek v náruči…,Žeryk na volno,Max dlouhý vodítko-4metry,dala jsem Jessy na stopovačku+k tomu Max 4,etrový vodítko-tak blbej nápad mě dlouuuuho nenapadne….

aneb jak zasukovat vodítka…🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.09.2026, 22:33:06 xxx.xxx.136.20

Dnes vycházka v lese,přivolání u focení čekej, Jessy pak řádila s kopačkou na dvoře

akorát Žeryk na vycházce dobrý,dopoledne spaly v jedné místnosti a večer Žeryk zase v koupelně…a to jsem ho šla venčit večer extra po odpolední..nevím,nevím,jestli si zvykne….☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.09.2026, 12:12:53 xxx.xxx.136.20

Debata s Jessy v autě-okusovala mi zip u staré výcvkové bundy-a zmizly 2 zoubky--11let starou bundu už teda nezapnu..

tají říkám-Jessy,to se dělá papat paničce vestu??

Já ti koupím hezký žlutý postrojek a ty takhle??

Příště ti koupím zelený kšírky a budeš mět-uvidíš zač je toho loket!!

a muž-co je na zelený divnýho??😀

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.09.2026, 11:25:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 05.09.2026, 12:44:04

Ještě,že jste mu koupila nový věci,protože ho konečně po dlouhé době vidíme-mám radost je fešák!!!!!!!

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.09.2026, 11:30:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.09.2026, 09:18:37

No já u všech psů používám normálně mluvení,

já se docela u štěnat-případně ne štěnat,ale prostě nových psů-Žeryk měl 4 roky,když k nám došel..tak se musím do těch předpisových povelů,pochval nutit trošku a abych se zestručnovala…

protože já jinak strašně rozvláčně a slhovkovitě mluvím,a štěně by z toho ublblo,i ten nový pes

takže u štěněte používám-Jessy-čurat-a odcházím venčit na dvůr-a u dospělých,starších psů-prostě u těch co je mám dýl-tak dojdu v noci z odpo-a řeknu-ahoj,panička je tady,pod pudem se vyčurat před spaním…

ale štěnata a nový psy nechci mást dlouhýma větama…

jinak na ni /ně normálně mluvím,mazlím se s nimi,vykládám jim,ale když něco chcci tak se snažím ze stručnit…

jinak jsem tak rozvláčná,že jsou ze mě zoufalí lidi-natož psi…😄

začnu něco říkat,3krát odbočím,pak je z toho slohovka…

odbočky,-no furt slyším-k věci,mluv k věci😉

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.09.2026, 11:23:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 05.09.2026, 08:37:23

děkuji,včera jsem ošmikala dopoledne Maxe,pak vám ho vyfotím,je zubatej,jak když krájím chleba,papír…

des jsem s nimi šla kousek ke hřbitovu,ve městě,

a pak jsme jely koupit postroj do zverimexu,at se s ní nebojím chodit ve městě,protože ona když se lekne,začne couvat,skákt a dělat klokana…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.09.2026, 23:16:10 xxx.xxx.136.20

Děkuji za rady,typy,názory…

takhle já vždycky celý život všem říkala-nejdůležitější je fuj,stůj,přivolání

všechno ostatní je nástavba-no teda taková chůze u nohy taky není marná…

ale třeba Žeryk když k nám došel tak uměl stůj a fuj…přivolání ne,nic jinýho taky ne….

ale zase stůj je dobrý-nahradí přivolání,

u Žeryka,tím,že není pes co na sebe nrchá šahat-posunout,odsunout,otočit atd…

tak tam mě ohromně pomáhají povely typu-ustup,posun se,jdi na bok,otoč se…

+taneční cviky,který se dají různě hodně kombinovat-chůze u levé a pravé nohy,otočky,obíhání,kroky,couvání…a další+různý střídání těch možností,tak mu zabaví hlavu+unaví…

takže tyhle blbinky mě třeba u Žeryka hoooodně pomohly…🙂

ale pochopitelně nejsou životně důležitý!!!

no a jinak-já mám pátýho psa-a tím,že ty psy mám po 15ltým Kimovi-Dux byl k němu 10let-ke 14 letýmu Kimovi,

po něm 14 let Gero,

Killy 8 let-ale ta nebyla od štěněte

Dafi -11let,

Žeryk od 4 let…

prostě Jessy mám po 11letech a to vlastně skoro zapomenu co jsem učila🙂

když teda nepočítám rodičů Maxe-před 15 léty skoro a Betty skoro 17 let dozadu-ty jsem taky cvičila a vychovávala…

vím,že jsem odmala učila čekej-mimo jiné kvůli focení🙂

pak přivolání,,štěkej a otočky-abych měla 2 sranda nedůležitý cviky,,,

chůze u nohy jsem přidala časem,a vím,že Maxík se naučil moc pěkně chodit u nohy díky Geroškovi a Betty-chodil mezi něma-tak mu to v 5 měsících hezky šlo🙂

pochopitelně fuj

přivolání od prvního dne…

taky se snažím Jessy učit klidu při připínínámí vodítka a odepínání..

pochopitelně česání,už má ostříháný prstíky na nožkách…

jinak i tam kde může být na volno,a mí psi by šly na volno celou dobu,jde schválně kus na vodítku…

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.09.2026, 11:27:20 xxx.xxx.136.20

Tak včera u nás byla Jessy týden,

ráno vycházka cvičící u rybníčku a na kafe u kamarádky s basendžíkem-to bylo pro Žeryka bez Jessy

pak Jessy-před vratamadvouletá holčička Tonička a její maminka-před vratama na plácku travnatým u kapličky,laviček na stopovačce,kolem si to frčely auta,motorky…

pak hraní na sedačce,odpo v Ž.lese 20 minut i s Žerykem na stopovačce

večer hraní s diskem

dnes ráno v Ž.lese-opačná strana,takže na volno,přivolání,povel čekej a v náruči Žeryk hledej-ztratil s míčkem

doma ostříhání Maxe-a jdu na odpo…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 03.09.2026, 10:57:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.09.2026, 10:45:32

ano,ano to odněkud znám….!!

no u nás se o tom ani zmínit nemůžu….

a jako jo,naše terasa je v tomto luxus…fakt…

a máti to zabije větou-Maxíí-co to děláš??!!to se neděláš!!Dostaneš!!

a zeptá se mě,co kdyby ho plácla novinama??

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 03.09.2026, 10:45:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.09.2026, 10:41:29

Ne nemá…☹️

jako,takhle je fajn,že bydlíme s někým kdo nám pustí psi ven,když jsme oba v práci..ale má to svý nevýhody…

jo,mimochodem,máti už si mě stěžovala,že na ni Jessy ostře vyjela a byla agresivní,když ji chtěla od něčeho oddělat….

ehmmm-smála jsem se tomu…

dnes ji máme týden-a už je agresivní na tchýni?!!?

božínku co budu dělat….🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 03.09.2026, 10:25:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.09.2026, 10:02:13

a joo,to máte pravdu!!

no,jenže to narážím zas na limity téhle rodiny..chjo…

protože i když měl mít Max ze zdravotních důvodů límec-pořád si okusuje,vykusuje přední nohy,tak mu jej máti za chvíli snundaLA,ŽE HO NEBUDE TÝRAT….

stejně jako dát mu náhubek-tak taky ne-by se urazil,naštval-ne prostě…

stejně když třeba řekmu,že bych teda chtěla ohrádku pro psa-tak taky ne-cokoliv co může psa jakkoliv omezit je prostě vv téhle rodině blbě….☹️

takže roky jsem se nervovala já a Dafi-protože rodiče-psi 24/7 plný ,,isky-granule,zbytky od oběda,mlíko,a případně konzerva,,….

Dafi problémy se zažíváním,řešily jsme roky aspon jednou týdně blití,zkusily vegetariánskou stravu-tofu,rýže,zelenina..pak se zjistilo,že fakt nemůže maso..

a ted léto-společný dvůr-a oboje dveře furt otevřený..

já furt lítala,kde je Dafina??

zavírala branku ke vchodu rodičů,tchán zas nechával tevřený-tak jsem zavírala Dafi doma-následovaly hádky,že je doma,když je hezky-hádky s mužem..

tak byla dafi na destimetrovce uvázaná u sedačky na terse-aby mohla být na trávě+sedačka+terasa-hádky,že je chudák uvázaná…

tak náhubek-hádky že má náhubek…

tak jsem navrhla tyčky,kousek pletiva,ohradit kousek dvorku+terasu,aby tam mohla být+pochopitelně měla vycházky,venčení,výlety,jen aby tam mohla ležet a furt!!!jsem ji nenaháněla,kde je,co žere a nelítala k rodičům zavírat branku do vjezdu….

kterou stejně nechal rodič vzápětí otevřenou…

popravě se mi vždy ulevilo,když nastaly zimní měsíce a mí psi byly půl roku venitř kromě rychlýho venčení na dvoře+vycházky atd,ale na dvoře minimálně…

tohle byl asi 7 let stres zbytečnej pro mě a Dafi,který nám život nevylepšil☹️

až před roky se psům začaly sklízet misky..

ale doted,když k nim jdem,napřed tam jdu dopředu,oddělám misky,jídlo…

bohužel,dvůr je tak,že máme byty vedle sebe,nejde přepůlit…