Aktuálně: 2 316 inzerátů289 876 diskuzních příspěvků20 946 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.07.2026, 17:35:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 24.07.2026, 17:15:07

Prosím můžu se zeptat-jak na Síriuse voláte?Omlouvám se za asi?blbý dotaz…

ale to jméno je krásný-jen mě přijde trošičku?krkolomný….-na oslovení…

uff-ptá se ta.co se jí zdá divný budoucí přijmení….😀😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.07.2026, 13:04:55 xxx.xxx.136.20

Když má Dafi chut na jídlo…

a vy pak ne-ná-pa-dně…přisunujete na stole propisku a papírky na nákup,aby měla důvod dostat pamlsek….😀

a tradiční ranní vycházka ve Ž.lese,pak kousek po městě,

jinak v noci máme doma zimu-Dafi spí zakrytá…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.07.2026, 12:22:46 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 23.07.2026, 23:51:51

Takhle-já Dafině taky původně sháněla kočárek pro děti…

to jsem nevěděla,že už má přítel koupený…psí..

a musím říct že nám neuvěřitelně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zkvalitnil život

nemusím zůstávat doma-a přitom-když chce-jde

když nejchce-veze se

a obojí si umí říct

když je unavená-zpožduje se-kočárek

jakmile chce vystoupit-tak si sama stoupne

prostě já jsem štastná jak blecha za kočárek

dodtává v něm občas pamlsek,hladím ji…a cítí se v něm dobře…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 23.07.2026, 15:50:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.07.2026, 13:14:55

No počkejte já měla z hudebky a z tv 4…😀

ale u těch koní-vždy je ukecávám at jdou za mnou-a ten jeden jde-blízko,nechá se pohladit,pase se-a já mu potichu zpívala-travička zelená…..

já obecně těm koníkům vždycky zpívám,

po cestě si ze psama vykládám,

a u koní bych u čištění byla nejradši sama-ehmmm-takže kroužek asi náctiletých holek mě tam fakt dost znervoznoval…

protože koníkům melu nesmysly,šišlám-jako néé úplně,tak su hrozně rozněžnělá..a tak říkám různý blbůstky-a nemám ráda,když to někdo poslouchá:::

DafiŽeryková
DafiŽeryková 23.07.2026, 12:26:01 xxx.xxx.136.20

2 dny po sobě byla vycházka před odpolední-jen kousek mezi polama u baráku,a dom

včera jsem si třeba jen sedla na zem,Dafi mi škubaly psí sukni-kapsu,a Žeryk přežvykoval hračku a pak se jelo dom…

z pondělka na úterý jí bylo blbě-přítel jí dal velký kus salámu na prášek☹️

který vyblinkala po  mé odpo a do rána nebyla ve své kůži,neblinkala,nechodila,ůlležela a bylo vidět,že dobře jí není,tak jsme s ní byly do rána vzhůru…teda ona mezitím pospávala…

-hmmmm-to je to o tom respektování pravidel….no nic…

dnes jsme šly ráno ze všema 3-Max je věčně nacpaný u nás,chodí se mnou ven-vlastně se k nám víceméně přestěhoval,nebo se o to snaží….

takže jsem šla dědinou k rybníčku brčálníčku,

od něj ke koníkům,tam pomazlit koníka-ehmmm*-koně vydrží hodně-zpívala jsem mu🙂

pak trošku cvičení-jen donešení hračky-asi 3 metry-ale Dafi měla dobrou náladu,vrtěla ocáskem a dokonce kromě projítí se ke koníkům šla pak i kousek přes dědinu ,

Žeryk si pohrál s hračkou,Maxík přivolání s odložením a šlo se dom a za chvilku bouřka,hezky jsme to stihly🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 23.07.2026, 07:46:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.07.2026, 00:30:35

Prostě jim to mladochům vysvětlil!

holt zkušenosti🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 22.07.2026, 22:30:42 xxx.xxx.136.20

Odbočka-pokud člověk-teda člověk-ženská-mění příjmení…přepisuje se to i někde v těch psích věcech??

Vím jen občanka,zdr.průkaz,a tak,ale co dál,nevím…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 22.07.2026, 11:43:50 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 22.07.2026, 09:54:38

Jéé to je krásná lištička!Jaká je?

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 22:16:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 21.07.2026, 21:27:55

Tak to je hustý!!

Máte můj hluboký obdiv!!

Já měla štěnata jednou před letama-jen 2 a bohatě stačilo-uff,a to jsem nechodila do práce,měla jsem k tomu 14letýho Kima a půjčovanýho Čendu-štěnata byly mýho miláčka knírače-půjčované Killynky-přišla ke mě přes celý Blansko dom z kotce zahrady-rozbitý plot-a sebou měla ženicha-křížence jezevčíka..a byly z toho štěnátka přes Vánoce u nás doma,Dux byl její syn,jedno štěně jsme musely ve 3 týdnech utratit…

doted mám podrobně psaný štěněcí deník,jak jsem se o štěnata a Killy starala…

Dux zůstal u nás doma,Killy se po třech měsících vrátila majiztelce..nikdy si neodpustím,že jsem si ji nemohla nechat…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 11:13:50 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2026, 11:00:25

No,já sice kolem sebe ty lidi mám taky-ale znáte takový ten pocit-že stejně to vy děláte líp?

Nevím jak to napsat,-aby to nevyznělo blbě….

ale třeba mám ty upravoovací-fousatý psy..

a přítel sice vyvenčí,nakrmí a dá léky…

ale tady to končí-jasně je to super i tak…

ale prostě neučeše,fousy neumyje a tak,a jasně asi to z ní jako blbost,ale mít třeba obě ruce zlomený-tatka po vycházce s Žerykem-jedna vykloubená-druhá zlomená-já přijela z odpo-on u nás a jednu ruku v sádře,druhou zafašovanou….

tak prostě bych pak mohla hodit oba psy dohola i s fousama a Dafi by byla překrmená tlustá koule-protože přítel krmí jak kdyby jsme měly psů 10 a ne 2…

v tomhle má výhodu ten co má respektující okolí-a holoprtku zvíře-prostě zvíře kde stačí dát vodu+jídlo

a když to okolí respektuje-dej jí půl kelímku a ne celej-tak je to taky fajn🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 11:05:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2026, 09:38:09

No právě..u některých kolegyn jsem třeba ve věku jejich mamku…

a možná to na  mě není tak vidět-v práci si i s mladými tykám,dělám blbosti,smějem se hovadinám,šaškujem,oblíkám se ve sportovním..nosím kšiltovky,culíky,batohy…

nevím jak to popsat-jakože nenosím třeba boty na podpatku,kostýmky,kabelku-nebo jak to říct??jako oblíkám se jak holka,blbnu,řechtám se,děláme kraviny…a tak…

a pak třeba kolegyně-no naši jak jsou starší.,tak sou takový líní,nikam moc nechodí,radi si po práci,nebo o víkendu chvilku lehnou-jako šlofík-taky to dělám🙂

a prostě o nich mluví-a vždycky no oni jak jsou starší tak to,a tamto…

ve slyslu-mo se jim nechce radši si odpočnou a tak-prostě nejsou tak aktivní jak dřív…

a pak-hmmm-a já *-prosím tě kolik je vašim??-joo-takže mín než mě-dobřeeee🙂

jakože si vlastně kolikrát neuvědomí,že já jsem taky už starší🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 10:58:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2026, 10:54:19

Jasně,jak říkám,vím,že si dělaly srandu a rozhodně TO ANI JEDNA NEMYSLELY ZLE,jen mi to přišlo líto,protože když si to člověk převede třeba na psy-čemuž zase já rozumím líp než ony…nebo to je jedno-prostě na jinou činnost….

ono obecně by se měl občas každej začít učit občas něco novýho-pak by mu došlo jak se cítí v něčem začátečník…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 10:54:54 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 21.07.2026, 09:59:01

No zase se tak hystericky hlídat jak já asi taky není ono,ale jasně,čím je člověk starší,víc se bojí….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 10:53:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 21.07.2026, 09:26:35

Jo-vždycky chci hlaflinga-Miu-jednou jsem měla kobylkju Adélu,ta byla taky fajn,a jo vím,že je to jiný pocit,vést si toho koně sama,-už jsem kdysi sama jela-a byl to boží pocit…ale bylo mě 30…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.07.2026, 10:50:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2026, 08:26:06

Platím si to,a jsem ráda,že můžu i ty věci kolem-že to není-tady je kůn-vylez-odjed-slézt-já mám ráda ty věci  okolo taky…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.07.2026, 21:56:10 xxx.xxx.136.20

Dnes jsme měly výletík-i s Maxem a máti přítele…

Bylo to na Roštínskou kapli,odtud na Bunč,kde jsme to kousek před cílem potočily a šly zpět-málo času…

no venku jsme byly asi 2 hodiny a 45 minut-Žeryk to poctivě odšlapal,Dafi na střídačku v kočárku,občas i s Maxem-což jsem byla naštvaná teda-kočárek má nosnost do 10 kil…takže mě to pro dva psy přišlo za htanu a pro Dafi nepohodlný-chci aby to měla jako svou boudičku…

Maxíkovi se tam líbilo😀

Dafi se teda občas i nesla,jinak s kopce valila,což je vidět i na fotkách,

2krát byly v potoce,jinak voda sebou,dobrůtky a bylo chladno,pod mrakem,jednou jsme se s kočárkem musely vracet-zarostlá cesta…

večer si ze mě ta moje potvora šedá vystřelila😀

po odpoledním gaučinku,a válení se pak na lehátku s knůžkou-bože čtu tak smutnou knížku a nemůžu se od ní urvat-nějakej safdomasochismus,nebo co..☹️

takže půjdu vyvenčit psy,jen kousek za zahradu-jak říkám-vyčurat,vykakat-spát😀

pochopitelně Max s náma…Dafi se teda vyvenčila na zahradě,vylezu ujde pár metrů-slovy 2 metry a zjistí-kde to jsem,co to je??to je stajná vesnice-za naší,před naší cesta má at nepráší-jééé😀😀😀

jéé-to bylo z mrazíka,nic….

znovu-Dafi zjistí-co to je?Zase stejná trasa?stokrát,tisíckrát stejná trasa??-Nejdu-zastaví se a otočí hlavu…

hodím holčičku rozmazlenou do náruče,ujistím ji,že půjdem kousek,

že chápu,že toho dost ušla….a jdu kousek za roh a zpět,

zamyslím se a na rovince říkám Dafi-hele jdem zpátky,nechceš jít sama??

Položím na zem-Dafuška zamává ocáskem a valí tryskem dom…😀😀

řechtám se jak brusla,nakrímím je,uložím a jdu uklízet

jo-ehmmm-koupila jsem si domácí kožešinový růžový balerínky s bambulkou-na červenec na doma dobrý🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.07.2026, 19:37:30 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.07.2026, 18:54:11

No Sarah01-popravdě,já se dlouho odhodlávala začít někam jezdit,protože,co si budeme říkat,kolem koní se motá hromada malých/mladých holek-18 let a tak…a jako jo,vlastně z tohodle jsem měla vždycky takovej blbej pocit-že to co je pro ně rutina a samozřejmost-a pro mě vzácnost,kterou si na starý kolena užívám-kdežto pro ně je to už samořejmost,nuda a něco třeba i opruz….-já miluju když můžu koníka jen vést a česat…někdy se mě tak stýská po konících,že když tam nemají nikoho na projíždku,tak mám chut říct-to nevadí,tak já si jen učešu koníka/oslíka,pomazlím a zas pudu a zaplatím si to…jasně nejsem taková koza abych to udělala….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.07.2026, 19:31:54 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 20.07.2026, 18:37:47

No-Bambule-já se na Vás pochopitelně nezlobím!

Protože mě to taky nepřišlo vtipný…

kdyby mi to přišlo vtipný,tak  mi to nestraší furt v hlavě..

a já vím-že se občas umím hezky litovat-ano mám hodně špatných vlastností-moc si beru věci k srdci a osobně,mluvím strašně sprostě,a umím se litovat…no,je toho víc..ale to je fuk..

takže-prostě-mrzí mě to na ně obě…

s tou jednou bych na koně nejela,protože mám strach,že by mě vrazila na koně a zdar-jedem….

a na tu druhou mě to fakt mrzí…

já vím,že to tak nemyslely…ale-když něco tak nemyslím-tak to prostě neříkám…

já jsem dobrá ve psech-jasně-jsou lepší-to už jsem psala-a o dost-i tady zapoměla jsem na dámy s lovečákama tady-s retrívrama…a vůbec-jestli jsem zde na někoho zapomněla tak se omlouvám-a dámy-to slovo-myslím s veškerou úctou--ufff ted nevím jak to napsat-ale je to myšleno prostě s respektem-jsou prostě dobrý!!

no a prostě- jsem dobrá ve psech-a NIKDY BYCH SE NESMÁLA ZAČÁTEČNÍKOVI,NEBO NĚKMU,KOMU BY NĚCO HNED NEŠLO A UČIL BY SE TO DLOUHO….UŽ JEN PROTOŽE,JÁ TAKY STRAŠNĚ,ALE STRAŠNĚ NEMÁM RÁDA,KDYŽ SE NĚKDO SMĚJE MĚ…COŽ SE MI VZHLEDEM K TOMU,ŽE JSEM PROSTĚ NEMEHLO A NESPORTOVNÍ TELE..A I JINAK JSOU VĚTŠINOU LIDI ŠIKOVNĚJŠÍ,TAK SE MI TO STÁVALO ČASTO…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.07.2026, 17:58:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 20.07.2026, 14:52:19

Ufff,chudák malá teda…hmm,nezávidím vám to…

a držím palce dál!!!

Jinak mimo téma….

jak jsem spíš konák teoretik-jakože načtený mám,ale jinak nebvím v praxi co…

tak si ze mě v práci dělaly prču přes sluchátko-takže to slyšely i další…….ehmmmmmne,neměla jsem z toho radost a mám smysl pro humor…

tak si ze mě dělaly srandu 2 konařky-jedna moje zástupkyně-že jsem ostuda,že u ní bych dááááávno jezdila bez vodítka-bych prostě sedla na koně,jela s ní po lese a zdar..

ta jezdí celý život-prostě odmala-víkendy,prázdniny u koní,doted i když má náročnou prác+děti,domácnost tak jezdí ke koním..je teda mladší než já-přes 30 let?tak nějak-a prostě s konma je celý život jak já ze psama…

no a ta druhá byla kolegyně-ta co mě na těch koní vodí a tak-tak ta jedí šest let,u koní prázdnyny,výlety,vedla ktábory,kroužky,výlety..a dělala si srandu z toho,že ten kůn-Mia-hafling-když jí řeknu prrr-u focení-tak zkouší se rozcházet a neposlechne…

no já se zamyslela a říkám-hele,je to jako kdybys ke mě+ ty přišla na cvičák ze psem-pes mě poslouchal líp,než tebe-což se mi i párkrát stalo jako výcvikářce…,no a já se ti smála,že si z tebe dělá pršu,a že nevíš co s tím…

já totiž celý život strávila u psů-to co ony u koní tak já roky na cvičácích….mezi psama…

sice pochopitelně nejsem takový borec jako dámy Eva s Keliškem a Ph s vovčáčkem a caníky..to oproti nim jsem jednooký král-od těch bych se mohla učit!!

Ale prostě psům rozumím-jakože oproti koním…

no a že prostě kdybych se jí kvůli tomu pak smála,tak,že ne,takhle se to nedělá…

a že prostě příště bych ráda aby mi bud teda předvedla-řekla-co teda dělat….

a jako,jo,chápu že přišlo vtipný,že si nepamatuju přesně sedlání..ale jsem tam jednou za měsíc..maximálně 2krát,a naposledy jsem byla nervozní,že přítele chytly záda,-tak trošku jsem byla mimo…

a jo,jako víme,že nejsem nejostřejší tuška v penále😀

a jinak si užívám to,že si kobylku můžu přivést,nachystat,pak zase udělat vše na závěr,odvést,ponuchnat-mě vždycky oždibuje tričko,mikinu😀

a prostě,vím,že je to ftipný,když se tam někdo skoro v 50sáti nechá vždy vést na vodítku…když tam jezdím dýlů jak rok…a dřív jsem na koníkoi sama jela po lese-jako s někým,ale nokdo mě nevodil,ale mě to takhle vyhovuje…

jsem pak strašně štastná,miluju to tam,a i když se vždycky trošku stydím….-že teda nejezdím sama..tak co už no

na záda to pomáhá,jsem tam stastná-a je mi tam fajn,

to mi stačí…

jo kamarádka vysvětlovala příteli,že abych jezdila sama musela bych jezdit 2-3krát týdně sama tam na jízdarnu trénovat-což k naším službám-máe služby jindy,protisměny a tak…tak by to nešlo+kdo by mě tam vozil…a trénovat na někom jiným než Mie,která ze mě má prču…

tož tak no…vím,že to holky nemyslely špatně a dělaly si srandu..ale..no připadala jsem si jak nemmehlo…což asi i jsem….ale nevadí mi to…🙂